icon

Darček - degustácia vína

joja101
10. dec 2018

baby dohodla som sa so styrmi kamoskami, ze kupime jednej z nas na okruhle narodeninam taky zazitkovy darcek, degustaciu vina aby sme si to uzili pekne spolu. sme vsetky take vinkarky a casto chodievame na nejake akcie aby sme sa trochu odreagovali tak mi to prislo ako fajn napad. najcastejsie pijeme asi elesko tak som si nasla, ze aj tam nieco take robia ale neviem si predstavit ako to prebieha, boli ste niekedy niektora na takej sukromne degustacii? alebo aj priamo u nich?

tasticka59
19. aug 2020

@fomelka Hej to chapem ale s nimi sa dal celkom dobre dohodnut. Jasne, ze vam to neprepadne ak by sa nejako situacia zhorsila a nemohli by sa taketo akcie konat. Ved aj pre nich je podstatne aby boli vsetci radi, ze u nich boli a pacilo sa im tam

fomelka
21. aug 2020

@tasticka59 Veď uvidíme lebo sme zatiaľ ešte ani nepovedali na dobro či teda pôjdeme alebo nie. Nevieme či to budeme riskovať, zase na druhej strane by sme tam boli iba my, čo je tiež výhoda. Uvidíme no

tasticka59
25. aug 2020

@fomelka Este nie? Uz by ste ale mali kym sa zase neprisnia aj tie opatrenia. Ktozvie ako to bude ked zase zacnu chodit deti do skoly a vratia sa ludia z dovolenky

fomelka
1. sep 2020

@tasticka59 Ono to je teraz ťažko v tejto situácii vieš. Teraz od septembra sa zase sprísňujú pravidlá tak neviem či sa to vôbec oplatí

joja101
autor
2. sep 2020

@fomelka Ale prosím ťa, veď tak si len normálne zajednajte nejaký temrín a uvidíš či sa to bude môcť uskutočniť alebo nie. Veď oni vám to preložia keby čosi, to sa nemusíš vôbec báť. My sme si tiež dávali jeden prekladať

fomelka
22. sep 2020

@joja101 Myslš, že to pôjde potom tak jednoducho?

joja101
autor
23. sep 2020

@fomelka Samozrejme veď aj im záleží na tom aby to bol pre vás zážitok a hlavne aby ste to vôbec absolvovali 🙂 Veď dopredu to neplatíš tak sa nemáš čoho báť 🙂

tasticka59
24. sep 2020

@fomelka Ved jasne a teraz aj hromadne podujatia zakazali ale ved tam sa to plati za osobu a ty si tam vlastne povies, ze kolki budete. Tak to podla mna vobec nie je katastrofa, ked vas tam aj par bude co ste proste rodina alebo tak. A vzdy to mozete odlozit keby nieco

fomelka
29. sep 2020

@joja101 Vidíš a už je to tu :( Už máme obmedzenia a sú zakázané všetky podujatia, teraz už fakt neviem čo mám robiť. Či to mám vôbec rezervovať alebo čo. Ani neviem na kedy. Kedy to už vlastne bude v pohode, že to zase povolia

joja101
autor
30. sep 2020

@fomelka Ale veď sa nič nedeje. Tak normálne počkáte kým sa to všetko upokojí, to nebude zase trvať dlho, neboj 🙂

fomelka
1. nov 2020

@joja101 No neviem, bojím sa, že do vianoc sa to už asi moc neupokojí a som zvedavá čo bude ďalej. My sme teraz síce boli našťastie všetci negatívny ale aj tak stále platí zákaz zhromažďovania nad 6 ľudí tak vôbec neviem čo s tým. Či už na to kašlať alebo čo

joja101
autor
1. nov 2020

@fomelka Možnože nie ale tak musíme stále veriť, že raz sa k tomu dopracujeme. Čo keby ste si zatiaľ to víno napríklad kúpili domov?

tasticka59
2. nov 2020

@fomelka Ved uz som ti minule pisala, ze ked vas bude do 6 tak je to v pohode. Vas malo byt viac? A tak teraz to radsej prelozte teda ak sa ti to nepaci a dajte si to na buduci rok nie? Aspon sa budete mat na co tesit ;)

fomelka
18. nov 2020

@joja101 Už aj nad tým som premýšlala. Dovezú nám to aj keby si objednám napríklad aj len tri? Či to musí byť nejaká väčšia objednávka? Ty si to už skúšala pred tým?

fomelka
18. nov 2020

@tasticka59 Len čo ja viem čo bude budúci rok ešte. Vidíš aj na začiatku tohto roka sme si mysleli, že to čo chvíľa prejde a tu sme, skoro na konci novembra a sme na tom ešte horšie. Ja to asi nechám tak zatiaľ a keď bude taká možnosť tak to rýchlo rezervujem na najbližší termín

tasticka59
20. nov 2020

@fomelka Ako myslis, to uz je na tvojom rozhodnuti 🙂 Jasne, netreba zbytocne riskovat ale mozno by sa teraz dalo dohodnut aj pre mensie skupiny ked je takato situacia len ich treba kontakovat

joja101
autor
23. nov 2020

@fomelka Jasné, my sme si už objednávali aj na jar aj teraz. My si teda síce objednávame trošku väčšie množstvo, dáme sa dokopy viacerí a objednávame naraz ale myslím, že s tým nebudú mať problém. Nikde som tam nezachytila, že by to bolo nejako obmedzené na počet 🙂

joja101
autor
23. nov 2020

@tasticka59 Nechaj ich už nech si spravia po svojom, predsa len mali sme byť teraz všetci oveľa viac zodpovedný a pre dvoch to podľa nejaký veľký zmysel ani nemá, my sme sa práveže zabavili keď nás bolo viac

fomelka
24. nov 2020

@tasticka59 Budem im asi písať, teda len na mail kvôli tomu vínu. Alebo sa spýtam, či sa dá nejaký poukaz kúpiť ale bez toho aby to bolo viazané na nejaký konkrétny dátum aby sme to mohli využiť keď sa bude čo najbližšie dať no

fomelka
24. nov 2020

@joja101 Joj super tak ja to skúsim, najprv asi len pár aby sme proste vedeli ako to funguje ale nie je to zlý nápad vôbec. Keby som to bola vedela skôr, že sa to dá takto objednať tak už ho máme aj doma

tasticka59
25. nov 2020

@joja101 Nevravim, ze by nemala byt zodpovedna ale zase treba podporovat taketo slovenske podniky aby sme to prezili a mohli potom normalne fungovat. Samozrejme ak na to su peniaze, niekto kto prisiel o pracu a podobne asi nebude taketo veci riesit ale nic take nespominala

tasticka59
25. nov 2020

@fomelka To je velmi rozumne, ak sa to nebude dat tak si to ho teda zatial iba objednajte. Chces aj poradit, ktore nam prislo najlepsie?

joja101
autor
26. nov 2020

@fomelka Tak teraz už vieš a môžeš to aspoň vyskúšať 🙂 Veď uvidíš či vám to tak bude vyhovovať. A podľa mňa je to dobré keď žiješ niekde kde sa k takému vínu tak bežne nedostaneš

joja101
autor
26. nov 2020

@tasticka59 To je super ja s tým súhlasím, že treba podporovať keď človek môže 🙂 Aj ja snažím ale tak zase stačí teraz možno kúpiť to víno a potom na takéto akcie ísť zase inokedy keď sa bude dať

fomelka
28. nov 2020

@tasticka59 Jasné ak máš už viaceré vyskúšané tak kľudne môžeš poradiť 🙂 Aj keď teda my máme radšej biele takže sa asi budeme orientovať viac naň

fomelka
28. nov 2020

@joja101 hej to je pravda u nás nie sú nejaké špeciálne predajňe, možno nejaké veľkosklady s alkoholom takže toto využijeme isto častejšie 🙂

tasticka59
3. dec 2020

@joja101 Treba sa prisposobit situacii co najviac 🙂 Takze ked sa neda ist priamo tam tak treba aspon teda to vino objednat ked to cloveku financna situacia dovoluje

tasticka59
3. dec 2020

@fomelka Aha tak z bieleho by som isto palavu 2 odporucila, to bolo isto super 🙂 Aj sumive by som urcite odporucila vyskusat

joja101
autor
4. dec 2020

@fomelka Ono je to práve teraz lepšie práve využívať takto keď sa dá niečo objednať z internetu pretože ušetríš dosť kontaktu s inými ľuďmi a o to práve ide 🙂 Je to zopovednejšie a nebudeme si klamať, aj pohodlnejšie ;)

joja101
autor
4. dec 2020

@tasticka59 Presne tak, zase ja neuznávam to aby sa kupovali napríklad drahé darčeky keď na to ľudia nemajú, radšej sa uskromniť ako sa kvôli vianociam zadĺžiť alebo čo