icon

Darček pre kamarátku, ktorá ide na plánovanú sekciu

3. mar 2023

Dobrý deň. Idem si po radu...ide o to že moja dobrá kamarátka ide na plánovanú sekciu keďže im prvé dieťatko zomrelo pred pôrodom...chcela by som ju v nemocnici potešiť nejakým menším darčekom ale chcela by som aby to bolo prekvapenie...to samozrejme nebude ťažké lebo naši chlapi sú kolegovia čiže to po ňom poslať vieme..ide o to že ja som rodila pred 1,5rokom a už vôbec netuším čo som mohla po sekcii jesť a či to dakou čokoládkou alebo niečim nepokazím. Chcela by som samozrejme aj drobátku niečo čím nič nepokazím. Prosim pomoc❤️

athena27
3. mar 2023

Neviem čo sa konkrétne môže či nemôže jesť po sekcii, ale taký čajik na rozbehnutie mliečka sa vždy hodí 🙂 tekutín bude musieť piť veľa a pre drobca je krásnym darčekom plyšový mojkáčik 🙂

h2
3. mar 2023

Do nemocnice by som jej nič neposielala, bude mať úplne iné starosti aj myšlienky. Nechaj si darčeky na neskôr, keď vás zavolajú na prvú návštevu k bábätku.

tosomja
3. mar 2023

Do nemocnice nič. Potom mňa by potešili čaje, alebo niečo na tvorbu mlieka 🤣
A pre bábätko len nejakú drobnosť, ja som neznášala, keď niekto doniesol plienkovu tortu, alebo darčekový kôš s blbostami. Sestra mi dala pletenú bavlnenú deku do kočíka, to bolo asi najlepšie čo som dostala 😁 a doteraz používame aj keď má 3 roky. 🙂

janinah
3. mar 2023

Jablkový kvalitný džús a slivkový kompót.

kristinuhro
3. mar 2023

Drobčekovi možno taký set čo býva dečka, hrkálka a mojkáčik. Prípadne nejaké oblečko alebo hračku nie príliš farebnú ani krikľavú. Určite nie dudle, ani flašky. A mamine môžeš ponožky z pravej ovčej vlny, hroznovú štavu, ovocné tyčinky, čaj na podporu dojčenia, možno balenie vitamínov na podporu dojčenia ako je napr femibion. Možno ešte pohodlné nejaké čo bývajú tie dizajnové legíny ak nosieva, bez gumy a so širokým pásom kvôli jazve. Určite by som nekupovala čokolády ani sladkosti ani nič takéto. Záleží aj ako veľmi ste si blízke a čo má rada, toto je výber vecí z môjho pohľadu čo by mne urobilo radosť. Ja som jedla normálne po sekcii čo bolo k obedu, niesom si vedomá žeby sa to nejak riešilo. No a keď k nej prídeš náhodou domov na návštevu tak dones navarené jedlo 😂

tosomja
3. mar 2023

@kristinuhro aj ja som jedla všetko, len prvý deň nič. Dokonca mi priniesli aj to mlieko v krabičke čokoládové 🤣🤣

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kristinuhro
3. mar 2023

@tosomja moja sekcia prebiehala doobedu okolo 10. Takže si ani nespomínam čo som vôbec jedla v ten deň. Taká som bola vyflusnutá. Iba viem, že ma nikto neobmedzoval v jedle. Muža som poslala na druhý deň do obchodu aby mi priniesol nejaký džús, tak nabehol do dm drogérie a nakúpil mi tie kojo džúsy 😄

tosomja
3. mar 2023

@kristinuhro pri prvej sekcii som nejedla tri dni, deň pred sekciou, dva dni po ..len infúzie.
Pri ostatných dvoch som mala sekciu pred 11tou, do večera som mala infúzie, a večeru mi už dali, len ja som nemohla vidieť pečivo 😁 tak som im to vrátila celé. A môj mi nemohol priniesť nič, prísny zákaz všetkého, aj vodu som mala len tú, čo mi oni dali.

gabika0825
3. mar 2023

Ja by som si presne ako tu niekto písal, nehala darčeky na prvú návštevu keď už bude kamoska doma. Do nemocnice by som nič netrepala. Naco.

evelyn246246
3. mar 2023

.. ked bude uz doma s babom, tak jej zaplat donasku jedla aspon na tyzden az k dveram :D

kristinuhro
4. mar 2023

@tosomja čooooo 😱😱😱 tak to ja by som už asi nerozchodila 🤦‍♀️😅 tak to ja som mala celkom pohodu 😂😂😂

tosomja
4. mar 2023

@kristinuhro no čo ti poviem, akurát začala korona, všetci v skafandroch behali, nikto sa ničoho nemohol dotknúť. Vodu len to, čo mi dali v sterilnom pohári 🤣🤣 toto mi nevadilo.
Ale prvá sekcia bola masaker, deň predtým na príjem, na lačno, že hneď budem na rade, no mali akútne prípady, tak som čakala do ďalšieho dňa, pre istotu som nemala nič jesť, a vzali na na ďalší deň o 12,45 , do večera infúzie a na ďalší deň čakali na vizitu, že až potom mi môžu dať jesť, no vizita nebola a tak som dostala aspoň glukózu 🤣🤣 a na tretí deň som išla domov 😁 mala som len raňajky a obed som už mala doma 🙈