icon

Darkyne krvi

zuzkalenka
28. jún 2012

Ahojte!
Len ma tak zaujíma či sa tu nájdu mamičky ktoré chodievajú pravidelne darovať krv.
Podľa mňa je to super vec takto pomôcť.
Tak píšte 🙂 🙂 🙂 🙂

jankamgr
19. aug 2013

Ahojte, tak aj ja sa pridávam 🙂 zatiaľ len 11krát som bola, ale plánujem tak ako môj ocino - zlatú Jánskeho platetu 😉 Inak, mám A1B-, nájde sa tu nejaká maminka s mojou krvnou skupinou??? 😀 😀 😀

zuzkalenka
autor
20. aug 2013

@jankamgr myslíš AB- ?
Ja mám AB neg je to vraj vzácna krv. skupina.
Držím ti palce aby sa ti to podarilo 🙂))

maribell
20. aug 2013

aj ja som chcela darovat krv ( krvnu skupinu mam 0 RH poz.) ale nemozem lebo mam pod 50 kil cize sestricka ma odmietla :( ..je to skoda lebo viem ze nad 50kil sa dostanem len v dalsom tehu a to asi nebudem moct darovat.. ci? ..

jankamgr
20. aug 2013

@zuzkalenka áno áno 😀 že vraj sme najvzácnejší 😀 Ďakujem krásne, dúfa,. že sa mi to podarí 😉

zuzkalenka
autor
20. aug 2013

@maribell nooo, ale asi po roku od ukončenia tehotenstva sa mi zdá

sona28a8
20. aug 2013

@zuzkalenka Mám striebornú Janského plaketu,len teraz keďže som bola na rizikovom,a potom kojila som nebola už 2 roky.Určite sa,ale k darovaniu krvi ešte vrátim.

sonda2
20. aug 2013

Ahojte, ak mozem, pridam sa tu k vam. Ja uz mam bronzovu plaketu a pomaly sa splham na striebornu. Momentalne mam uz 15 odberov. Tiez mavam nizky tlak a malo zeleza. Vzdy par dni pred odberom jem vela zeleniny s obsahom zeleza (najme brokolicu a cviklu) a taktiez sa mi osvedcila aj melasa a nemam s tym ziaden problem. Parkrat ma uz koli tomu z odberov vylucili. Krvnu skupinu mam A Rh+. Teraz som uz dlho nebola darovat koli kadejakym vysetreniam ale najblizsie sa chystam. Tu na MK patrim k snazilkam ale kym to nepride tak budem darovat nadalej 🙂 Pekny vecer.

zuzkalenka
autor
20. aug 2013

@sona28a8
@sonda2 super baby, prajem veľa zdravia a čo najviac odberov 🙂 🙂 🙂

standu
20. aug 2013

chcela by som zacat s darcovstvom. pred par rokmi ma odmietli ako alergika na liekoch, teraz antihistaminika neberiem, ale kojim. asi by ma zasa odmietli, co? krvnu skupinu mam B+, asi nic moc...kedy mozem ist najskor? az po uplnom odstaveni dcerky?

sona28a8
20. aug 2013

@zuzkalenka Ďakujem,pekný večer.Dúfam,že čoskoro sa k odberom vrátim.

zuzkalenka
autor
20. aug 2013

@standu
skús si kuknúť túto stránku a tu je sekcia otazky a odpovede ochotne ti poradia 🙂

http://www.ntssr.sk/a

neviem presne ale asi môžeš ísť darovať krv až po kojení

liz_lemon
21. aug 2013

@standu polroka po skonceni kojenia

standu
21. aug 2013
sirinka
16. dec 2013

KVAPKA KRVI PRE DOMINIKU Ahojte. Volám sa Dominika Barbieriková. Vo februári budem mať 2 rôčky. Bohužiaľ, dostala som veľmi hnusnú chorobu, s ktorou chcem bojovať. Ale potrebujem vašu pomoc. Tí, čo máte krvnú skupinu NULA RH NEGATIV, darujte mi prosím. Dá sa to v hociakej transfúznej stanici vo vašom meste. Ak sa tak rozhodnete, treba uviesť: DOMINIKA BARBIERIKOVÁ - DETSKÁ FAKULTNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU BRATISLAVA – KLINIKA DETSKEJ HEMATOLÓGIE A ONKOLÓGIE - ODDELENIE 2 Predtým by bolo dobré informovať ma na 0915 730 073. Prepošlite prosím správu svojim známym. Ďakujem, veselé Vianoce

titulienka
16. dec 2013

Jej super skupinka,ja sa rada pridam. V januari to bude uz 6 odber a je mi luto ze som s tym nezacala ovela skor. Ale uz som uspeswme registrovana v databaze dobrovolnych darcov kostnej drene a budem stastna ak budem vhodnym kandidatom. Je to nadherne takto pomahat 😉

zuzkalenka
autor
19. dec 2013

@titulienka nikdy nie je neskoro 🙂) prajem veľa úspešných odberov 😵

happyfrog80
19. dec 2013

baby to je pravda ze tetovaní ludia nemozu darovat krv?ak hej tak z akeho dovodu?

sijust
19. dec 2013

@jankamgr aj ja mam ABneg 🙂 tiez som darca,zatial mam striebornu plaketu,musela som to odlozit kvoli tehu a kojeniu,ale planujem sa k tomu urcite vratit...

sijust
19. dec 2013

@happyfrog80 ja mam tetovanie a bezne som darovala,v dotazniku sa pytaju,ci si si za posledny rok nedala robit tetovanie...

lmwoman
19. dec 2013

@happyfrog80 mozu ale az po roku odkedy sa dali tetovat....ja mam a chodim, to iste plati pri piercingu 🙂

zuzkalenka
autor
19. dec 2013

@happyfrog80 môžu ale až po roku sa mi zdá ak chceš tak ti to presne zistím, myslím že preto nie lebo je tam riziko infekcie

jankamgr
19. dec 2013

@sijust krásne 😀 gratulujem 😀 už mám za sebou aj 12ty odber, ale zase sa mi herpes blbý vyhodil, tak nič ☹ chcela som do konca roka stihnúť aj 13ty, ale až v novom roku 😀

sirinka
19. dec 2013

@happyfrog80 mozes darovat po pol roku od tetovania, kedze pri tetovani je vyssie riziko nakazy infekcnymi ochoreniami ako HIV a Hepatitida a az po 4 mesiacoch od cerstvej nakazy sa da s "istotou" potvrdit alebo vyvratit...

ssslnieckooo
8. jan 2014

Ahojte baby, zajtra sa chystám na svoj prvý odber a teda mám hrozný strach. Vždy som mala strach z ihiel, ale táto krv má byť pre nášho dobrého známeho na výmenu kĺbu, tak s mamou ideme obe. Ona už ťahá na diamantovú plaketu a ja som takýto posero.

blackcat8885
8. jan 2014

@ssslnieckooo hlavne vypi aspoň 0,5l tekutin predtým a zjedz niečo nech Ti nie je zle.Neboj je to v pohode 😉

sirinka
8. jan 2014

@ssslnieckooo drzime palce!

snehulienka99
9. jan 2014

baby som darkyna krvi.. chceme sa začať snažiť o bábatko.. chcem sa spýtať čo by sa stalo, keby som išla darovať krv a bola už tehotná, no nevedela by som o tom.. dakujem

luba28
9. jan 2014

@snehulienka99 nic by sa nestalo,ale predpokladam,ze Le by boli zvysene,takze uz by sa do odberu nedostala,....robim tam,tak viem,....

snehulienka99
9. jan 2014

@luba28 aha dakujem pekne 🙂

mima1722
14. jan 2014

ja som tiez darkyna 🙂 mam uz aj bronzovu plaketu za 10 odberov