Darkyne krvi
Ahojte!
Len ma tak zaujíma či sa tu nájdu mamičky ktoré chodievajú pravidelne darovať krv.
Podľa mňa je to super vec takto pomôcť.
Tak píšte 🙂 🙂 🙂 🙂
@jankamgr myslíš AB- ?
Ja mám AB neg je to vraj vzácna krv. skupina.
Držím ti palce aby sa ti to podarilo 🙂))
aj ja som chcela darovat krv ( krvnu skupinu mam 0 RH poz.) ale nemozem lebo mam pod 50 kil cize sestricka ma odmietla :( ..je to skoda lebo viem ze nad 50kil sa dostanem len v dalsom tehu a to asi nebudem moct darovat.. ci? ..
@zuzkalenka áno áno 😀 že vraj sme najvzácnejší 😀 Ďakujem krásne, dúfa,. že sa mi to podarí 😉
@maribell nooo, ale asi po roku od ukončenia tehotenstva sa mi zdá
@zuzkalenka Mám striebornú Janského plaketu,len teraz keďže som bola na rizikovom,a potom kojila som nebola už 2 roky.Určite sa,ale k darovaniu krvi ešte vrátim.
Ahojte, ak mozem, pridam sa tu k vam. Ja uz mam bronzovu plaketu a pomaly sa splham na striebornu. Momentalne mam uz 15 odberov. Tiez mavam nizky tlak a malo zeleza. Vzdy par dni pred odberom jem vela zeleniny s obsahom zeleza (najme brokolicu a cviklu) a taktiez sa mi osvedcila aj melasa a nemam s tym ziaden problem. Parkrat ma uz koli tomu z odberov vylucili. Krvnu skupinu mam A Rh+. Teraz som uz dlho nebola darovat koli kadejakym vysetreniam ale najblizsie sa chystam. Tu na MK patrim k snazilkam ale kym to nepride tak budem darovat nadalej 🙂 Pekny vecer.
chcela by som zacat s darcovstvom. pred par rokmi ma odmietli ako alergika na liekoch, teraz antihistaminika neberiem, ale kojim. asi by ma zasa odmietli, co? krvnu skupinu mam B+, asi nic moc...kedy mozem ist najskor? az po uplnom odstaveni dcerky?
@zuzkalenka Ďakujem,pekný večer.Dúfam,že čoskoro sa k odberom vrátim.
@standu
skús si kuknúť túto stránku a tu je sekcia otazky a odpovede ochotne ti poradia 🙂
neviem presne ale asi môžeš ísť darovať krv až po kojení
@liz_lemon
@zuzkalenka dakujem!
KVAPKA KRVI PRE DOMINIKU Ahojte. Volám sa Dominika Barbieriková. Vo februári budem mať 2 rôčky. Bohužiaľ, dostala som veľmi hnusnú chorobu, s ktorou chcem bojovať. Ale potrebujem vašu pomoc. Tí, čo máte krvnú skupinu NULA RH NEGATIV, darujte mi prosím. Dá sa to v hociakej transfúznej stanici vo vašom meste. Ak sa tak rozhodnete, treba uviesť: DOMINIKA BARBIERIKOVÁ - DETSKÁ FAKULTNÁ NEMOCNICA S POLIKLINIKOU BRATISLAVA – KLINIKA DETSKEJ HEMATOLÓGIE A ONKOLÓGIE - ODDELENIE 2 Predtým by bolo dobré informovať ma na 0915 730 073. Prepošlite prosím správu svojim známym. Ďakujem, veselé Vianoce
Jej super skupinka,ja sa rada pridam. V januari to bude uz 6 odber a je mi luto ze som s tym nezacala ovela skor. Ale uz som uspeswme registrovana v databaze dobrovolnych darcov kostnej drene a budem stastna ak budem vhodnym kandidatom. Je to nadherne takto pomahat 😉
@titulienka nikdy nie je neskoro 🙂) prajem veľa úspešných odberov 😵
baby to je pravda ze tetovaní ludia nemozu darovat krv?ak hej tak z akeho dovodu?
@happyfrog80 ja mam tetovanie a bezne som darovala,v dotazniku sa pytaju,ci si si za posledny rok nedala robit tetovanie...
@happyfrog80 mozu ale az po roku odkedy sa dali tetovat....ja mam a chodim, to iste plati pri piercingu 🙂
@happyfrog80 môžu ale až po roku sa mi zdá ak chceš tak ti to presne zistím, myslím že preto nie lebo je tam riziko infekcie
@happyfrog80 mozes darovat po pol roku od tetovania, kedze pri tetovani je vyssie riziko nakazy infekcnymi ochoreniami ako HIV a Hepatitida a az po 4 mesiacoch od cerstvej nakazy sa da s "istotou" potvrdit alebo vyvratit...
Ahojte baby, zajtra sa chystám na svoj prvý odber a teda mám hrozný strach. Vždy som mala strach z ihiel, ale táto krv má byť pre nášho dobrého známeho na výmenu kĺbu, tak s mamou ideme obe. Ona už ťahá na diamantovú plaketu a ja som takýto posero.
@ssslnieckooo hlavne vypi aspoň 0,5l tekutin predtým a zjedz niečo nech Ti nie je zle.Neboj je to v pohode 😉
@ssslnieckooo drzime palce!
baby som darkyna krvi.. chceme sa začať snažiť o bábatko.. chcem sa spýtať čo by sa stalo, keby som išla darovať krv a bola už tehotná, no nevedela by som o tom.. dakujem
@snehulienka99 nic by sa nestalo,ale predpokladam,ze Le by boli zvysene,takze uz by sa do odberu nedostala,....robim tam,tak viem,....
@luba28 aha dakujem pekne 🙂
ja som tiez darkyna 🙂 mam uz aj bronzovu plaketu za 10 odberov

Ahojte, tak aj ja sa pridávam 🙂 zatiaľ len 11krát som bola, ale plánujem tak ako môj ocino - zlatú Jánskeho platetu 😉 Inak, mám A1B-, nájde sa tu nejaká maminka s mojou krvnou skupinou??? 😀 😀 😀