Darovanie psa
Viete mi poradiť kam sa obrátiť, keď chcem darovať psa? Sociálne siete nemám. Ďakujem za pomoc
@motogirl699 dúfam že sa ti to raz vráti. Ak si chcela psa na von mala si kúpiť psa na von (nejakého kríženca) a od šteniatka ho mať von. Nie kúpiť akože fake značkového psa, aby videli ľudia že na to mám, kým ma baví mať ho dnu, potom vyhodiť von a teraz sa ho zbaviť. Vedela si, že psa kupuješ na 15 rokov a že budeš chcieť deti, tak si s tým mala rátať. Nie iba myslieť na seba a živému tvorovi zničiť život.
@motogirl699 dieta ked bude v puberte tiez ho darujes?
@estrella5 Nie, neboj - nebude mať z toho depku. Bude mať nových majiteľov, ktorí budú mať lepší plot a možno aj inú zver s ktorou sa bude hrať 🙂 Zase nerob z neho neviem čo. On sa nad tým nezamýšľa. jediné nad čím premýšľa je dnešok, prítomnosť, zábava, plné brucho, prázdne vajcia a spánok. Proste je to zviera. Aj keď cíti, nepremýšľa o budúcnosti a neanalyzuje minulosť.
@andrea_prestastna dieťa je človek, pes je zviera. Vieš aký je medzi tým rozdiel?
@jenni_p 🤦🏻♀️ Autorka nemá na psa čas, LEBO má dieťa, dovtedy na psa čas mala. Preto chce psovi zabezpečiť lepší domov. A ty začneš, že pes nie je človek a potom napíšeš, že keď ju dieťa prestane baviť, dá ho tiež preč?! No nedá. Práve preto, že dieťa nie je pes. A rada, aby sa mu viac venovali, je od veci, keďže autorka píše, že sa mu kvôli bábätku viac venovať nevie.
Presne tak dieťa je človek a pes je zviera. To sa nedá porovnať. Žiaľ poznám aj takých čo sa psom venujú viac, ako svojim deťom.
@slniecko66 ziadny, clen rodiny a tie co ti dali lajk nechaju zvieratka len aplikaciu nemate ziadne srdce
@andrea_prestastna srandujes ze? Neverim, ze toto mozes mysliet vazne.
Oni maju srdce, len ziju v realite. Pes je zviera a tak to aj zostane.
Alebo si az taka prehnana psickarka, ze nevidis ten rozdiel?
@slniecko66 ked zachranis tolko zvierat co ja mozes sa ma spytat nespi somnou nas pes a mame doma hranice ale je to clen rodiny a kazde zviera co si clovek donese domov ma dochovat a pred kupov nastudovat vsetko nieze juhu mam psa a potom ked rozkuse gauc ho vyhodit nie ze juhu mam korynacky ale ked im trrba menit vodu ich drbnem do dunaja, juhu mam to chcem to a zrazu problem a nikto neriesi najlahsie sa toho vzdat ale takto to nema byt treba hladat priciny preco ti ten psik robi a pomoct mu predsa ju lubi je to jeho panicka pes je vernejsi ako clocek ale tyvto asi nepoznas
@h2 nema cas? Na jedneho psa??? Co sa 4hodiny kuks na insta denne alebo co ved prechadzka je zdrava pre nu. Pre dieta a rocno vyvenci psa , taketo vyhovorky neberem. Moja sestra ma farmu tri deticky 5 konov 5 psov 4 macky a milion hydiny, papagaje morcata zajave skus povedat ze nema cas deti sa vedia o vsetko postarat vedia ze morca potrrbuje denne jest a pit buduje sa tam taky vztah k prirode ze to vy nepoznate lebo autorka na psa a dieta , neviem si predstavit ze by som dala psa prec kvoli vyhovorke ale uz ked niekto toto pkemeno zavre von a do garaze tam to je vidiet
@andrea_prestastna ano mas pravdu. Nepoznam 😅 ale ako vidim ty asi ano. Robis zavery podla toho ako sa ti to hodi. A vies o tom, ze mame 3 psov a 1 macku? Dokonca pes vyhodeny pri ceste? Keby sme si ho nevzali domov neprezil by to a zomrel mi tam. Tak nemusis mi kazat 🙂
Ja som ti pisala o tom co si napisala. Ze pes je dieta. Snazim sa ti vysvetlit, ze nie je. Len ty to mas asi trosku posunute.
A nezamyslela si sa nad druhou stranou? Je lepsie ak ten pes zostane u autorky? Pravdepodobne nespokojny a nestastny? Sak hlavne, ze ho dochova nie? Ona hlada riesenie ako zabezpecit tomu psovi lepsi zivot. Nejde ho vyhodit na ulicu...
@andrea_prestastna a preco nespi pes v posteli? Sak je to dieta nie...s plnohodnotny clen rodiny.
Nebodaj je v pelechu alebo na gauci. No fuj. Aj dieta ti nespi v posteli? 🤣
@slniecko66 u mna je pes pes a dieta dieta ale vsrtko clen rodiny nikde nepisem ze pes je moje dieta a tato autorka nech ho da radsej prec snad neskonci v mnoziarni a zas budem polomrtve stenata liecit a stavat na nohy
@andrea_prestastna a toto? Ked bude dieta v puberte.. tak to si ako myslela 😐
@andrea_prestastna Pozri, ja neviem, prečo nemá čas. Ale vychádzam z toho, že napísala, že ho nemá. Asi nie je každý taký šikovný, ako tvoja sestra. Mne je ľúto, že autorka sem napísala s prosbou o radu, ako psíka darovať a namiesto rád sa tu na ňu znesie kritika. Je chvályhodné, že ak sa o psíka nemôže starať tak, ako by to potreboval, tak mu chce nájsť nový, lepší domov. Nepýta peniaze, ani ho nejde vypustiť niekam na roľu a nechať svojmu osudu. Ale ani to nestačí, aj tak je zlá. 🤷🏻♀️
@h2 ahoj, úplne s tebou súhlasím s tým že v živote môžu nastať rôzne situácie a niekedy naozaj neodhadneme čo zvládneme a čo už nie. Nemám dieťa, mám len psa takže neviem posúdiť aké to bude keď možno raz to dieťa mať budem. Ale nepríde mi fér dať psa ktorého mám už nejaký čas a ktorý je naučený byt vo vnutri a ktorý podotýkam je INTERIÉROVÝ pes.. dať len tak z ničoho nič vonku a cez zimu prespať do garáže. Môže mať autorka dôvody aké chce ale toto vážne nie. Francúzsky buldocek je interiérový pes, to znamená že nemôže byt len tak vonku a ešte v zime. Sama viem že ten môj sa klepe po hodine vonku, musí mať takisto aj oblečenie. Pochopím že niekto dá psa preč keď nanho nemá čas, je to samozrejme pre toho psa lepšie. Ale úprimne autorka to mala riešiť už oveľa skôr a nie rok a pól ho nechať vonku! A z jej slov som pochopila že teda býva v RD, neverím že ho nemôže nechať spavat v chodbe.. pes nieje len tak nejaká vec že ju odložím von a čau.
@michaelammm111 Aj ja s tebou súhlasím, že ho nemala dávať von, keď predtým bol dnu a keď to navyše je "interiérový" pes. Len sa mi nepáči, že sem napísala, lebo psa chce darovať a tu z neho robia priam ľudskú bytosť, plnohodnotného člena rodiny... (mimochodom, v témach o domácich zvieratách sa vždy spomína kastrovanie, aj tu bolo spomenuté. A zároveň je zviera plnohodnotný člen rodiny. No, asi ťažko. Nikto totiž nedáva kastrovať svoje deti. 🤔)
@andrea_prestastna dala som @slniecko66 lajk a suhlasim s nou. Dieta je clovek a pes je zviera. Ked zachranis aspon tolko zvierat v zivote ako ja, aj tak nebudes mat pravo hodnotit, ci mam alebo nemam srdce. K zivotu treba mat aj zdravy rozum.
@motogirl699 napíšte mi prosím súkromnú správu alebo priamo pani na FB.
@estrella5 ťažko vysvetliť ľudom, čo sa nerozumejú psom. Pes je fixovaný na majiteľa, zmena majiteľa ho poznačí. A rovnako zlozvyky ako utekanie u psa už ťažko odstrániť. Ak pes začne neprestane. Je to ako u ľudí cigareta, dáš si jednu, druhú a razom je závislosť. Pre psa je preskočenie plotu/podhrabanie tiež niečo čo mu prinesie voľnosť, slobodu, uvoľnenie a nevzdá sa toho už ked sa to naučil len tak. Teda pes nevhodný do domu, lebo aj ked budú sa mu venovať bude mať tendenciu utekať, do bytovky v meste tiež moc nie, lebo ak žil v dome, nie je asi socializovaný na psov, ľudí, nemá zvládnutú poslušnosť, chodenie popri nohe. Nechápem, prečo ľudia nemôžu rozmýšlať, ked kúpia psa že to nie je hračka na polroka, ale záväzok aj na 15 rokov.
@jenni_p Čo všetci máte s tým, že dá preč aj dieťa??? Ja zase neviem, odkiaľ si ty nabrala tú múdrosť, že to dieťa dá preč. Je to jej dieťa. Naozaj to ideme porovnávať so psom? A to, že niekto dopredu nevie, že po narodení dieťaťa nebude mať na psa čas, je dosť pochopiteľné. Pomaly denne sú tu témy, kde z kontextu vyplýva, že ženy nerátali s tým, ako veľmi náročné je mať dieťa.
Aby nedošlo k nejakému nedorozumeniu, ja netvrdím, že schvaľujem, že dáva psa preč. Neschvaľujem. Ale to nie je predmetom diskusie. Nepoznáme autorkinu situáciu, nevieme, či napríklad jej dieťa nemá nejaké zdravotné či iné problémy... A asi sa to ani nedozvieme, autorka sa neozýva a ja sa jej ani nedivím, prišla si sem po radu a pustili sa tu do nej, ako do vraha.
@h2 Ani neviem, komu to adresovať. Tým, že si niekto zadováži psa do bytu/domu stáva sa členom rodiny. Vraj ten pes. Ale v praxi to skôr vyzerá tak, že ten majiteľ sa stáva členom svorky. Nepripadá im ani trochu čudné, že psa postavili na piedestál a vlastné dieťa je odsunuté nabok. Lebo psa pustiť do postele, to je OK, ale vlastné dieťa šupnú do postieľky do vedľajšej izby. Niektorým nevysvetlíš, že im troška preplo.

@motogirl699 Keď si zaobstarám psa, tak treba premýšľať aj dopredu....Pes je záväzok na cca 15 rokov....Na Fb "milión" takých stupídnych príspevkov typu "narodilo sa nám dieťa" , tak pes musí z domu preč....Je mi z toho zle!!!! Že ťa hanba nefackuje 👎 Je to živý tvor, máš predstavu, ako mu bude, keď sa ho zbavíš ako špinavej handry?