Dávajte si pozor - môžete prísť o dieťa
Ahojte rodicia deti,pisem sem tuto temu lebo mi to neda,pozrela som si istý dokument a konkrétne prípady okolo neho a som šokovaná !!! mám už niekoľko dní strach o moju dcéru,bojím sa aby mi ju nevzali,bojím sa ju dať aj do škôlky,lebo mám strach,že ked pre nu jedneho dna prídem po robote,ona tam nebude!!
Pokial sa toto dialo s pani Ivankou Boorovou v dalekom Anglicku,tak mi to samozrejme bolo veľmi luto a drzala som palce zo vsetkych sil,aby im deti vratili a pevne som dúfala,že mne sa nič podobné nestane,resp.že tento problém po zmedializovaní už nebude takým problémom a prestanú sa tieto veci diať.No časom sa to začalo diať aj v čechách nakoniec je tu najnovší prípad z mája 2013,kde odobrali mamičke syna len na základe neoverených informácíí a domnienok a dodnes syn nemá doma,nevie čo s ním je a kedy ho uvidí..Neviem si predstavit tuto situaciu,ze by sa nieco stalo mne.Nakolko je to zalezitost ktoru riadia vysokopostaveny ludia a je to niekolko rokov zabehnuta vec,ktora je mlynom na peniaze,malo by o tom vediet co najviac ludi,preto prosim pozrite si videa a blogy v linkoch,najdite si cas na to..ide aj o Vase deti,zdielajte to a posielajte komu sa len da,toto nesmieme dopustit aby sa dialo aj u nas,podotykam ,vlada ma v zámere zaviest aj u nas zakon,ktory bude zavazovat kazdeho rodica novonarodeneho dietata zaregistrovat ako ,,statny majetok,,,teda stat bude moct o detoch rozhodovat a bude prvorady pred rodicom.Teraz sa to konkretne deje aj v Skotsku,kde tento zakon uz navrhli!! Prikladam blogy a videa,upozornujem nieje to nic prijemne,ale pozrite si to,pocuvajte hlavne to o som hovoria..tiez som to najprv nechcela pozerat,som slaby zaludok,ale nakoniec som sa prekonala a som rada,lebo keby som si to nepozrela nemam ani paru o tom co v skuťocnosti deje!!!..ospravedlnujem sa za diakritiku,pisem to s velkymi emociami a vedla mna pobehuje dokolečka moja malá ratolesť,takze som rada ze to sklbim aspom takto v rychlosti.. 🙂
Este pre info,ten kto nemusi zbytocne nedavajte fotky Vasich deti sem na MK..ked tak si to zablokujte len pre priatelov..aj toto je zdroj toho aby si tu niekto mohol vyslovene vybrat dieta ktore sa mu paci..neriskujte to..ja som zmazala vsetko,pripadne zablokovala len pre ludi ktorych poznam!!! 😔
http://www.topky.sk/cl/100370/1350795/Erika-zuf...
http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/328036/Dava...
@adriku Ďakujem! Väčšinu z toho som už videla a čítala. Nie je nikdy na škodu rozširovať obzory aj iným. Ak na niečo natrafíš, daj to sem, rada si prečítam všetko.
Odporúčam, veľmi zaujímavé http://zor.webnode.sk/tema/
@zuzkat1 obsahovo jednostranný, keď niekomu poviete začiatok vety, treba dopovedať aj koniec. Napríklad: je možnosť proti nežiadúcemu tehot. použiť antikoncepciu, ale táto má pri dlhodobom používaní nežiadúce účinky a pod.... Okrem toho, že je nevyvážený, tak obávam sa že nebude podporovať zodpovednú sexualitu ale skôr promiskuitu.
@adriku promiskuitu podporuje dnesna doba.ja som za osvetu vo sfere antikoncepcie,lebo to ze na skolach bude detom niekto prednasat o sex.zdrzanlivosti este nezahubi promiskuitu. Dnes je maloktora rodina taka funkcna aby z nej vychadzali deti zodpovedne. Takze antikoncepcia ano. Potraty-v opodstatnenych pripadoch ano.a myslim ze cielom sex.vychovy bude aj zdrzanlivost a veci okolo zodpovednosti.
Este dodam ze linky ktore davate,take ktore su proti antikoncepcii,proti potratom,proti gayom atd. Len nahravaju zastancom JJ. Lebo na tychto veciach nie je nic zle a ked to pouzivate ako argument proti jj tak vyznie divne. Fakt to nemyslim v zlom,ja sama som proti jj,ale keby som nebola tak tymto ma nieze nepresvedcite ale skor by som to brala ako lobby katolikov. Opakujem nemyslim to ani ako provokaciu a ani nijako zle.
to co tu sirite je cista demagogia a zavadzanie, obavy, co deti budu ucene v skolkach, skolach a pod... kto siri taketo neuvieritelne bludy?
Moja dcera absolvovala v skole predmet ludska sexualita a to v krajine, kde je nepripustna diskriminacia zenskeho ci muzskeho pohlavia, ci sex. orientacie a nikto jej nevymyval hlavu, ani ju nepresviedcal na opacnu orientaciu, ci na pouzivanie hormonalnej antikoncepcie.
Co sa v skutocnosti na takomto predmete uci? - neuci sa celky rok, je to len blok v ramci predmetu zdravie a zrucnosti do zivota. Na absolvovanie tohto bloku je potrebny suhlas rodicov (aby panikari, ako ste vy mali moznost uchranit deti pred tymito informaciami)
4.rocnik - fyzicke, emocionalne a socilane zmeny, ktore sa objavuju v puberte - menstruacia, sekundarne pohlavne znaky, zmena nalad.
5. rocnik - identifikovanie zakladnych casti reprodukcneho system, plodenie, oplodnenie
6.rocnik - faktory, ktore mozu ovplyvnit ludsky vyvoj od pocatia po narodenie. Rizikove faktory suvisiace s krvou prenosnymi chorobami ako HIV, hepatitida B,C - tetovanie, piercing, pomoc ludom pri krvacani, sex.aktivita
7.ludsky preproduktivny process, identifikovanie vplyvov spolocnosti na sexualitu,"gender roles" , rovnopravnost - vplyv medii a kultury, ich vplyv na osobne rozhodovanie v suvislosti so sex. spravanim. Abstinencia a rozhodnutie odlozit pohlavny styk
8.Akceptacia roznej rychlosti fyz.,emoci.sex,socialneho dozrievania.Rozpoznavanie metod a znakov rozneho zneuzivania - zanedbavanie, fyzicke, emocionalne, sexualne zneuzivanie. Zodpovednost a nasledky suvisiace so sex. zivotom. Popis symptomov, liecenie a nasledky sexual. prenos. chorob - chlamydie, HPV, HIV, herpes ....Opis a rozoznanie zakladnych typov antikoncepcie - abstinencia !!!!!, kondom, pena, hormonalna antic.
9.Vyrovnanie sa s roznym tempom dozrievania, Bezpecnejsie sex. praktiky - komunikacia s partnerom, zachovanie abstinencie, limitovanie partnerov, spravne pouzivanie antikon.. Zodpovednost a zdroje suvisiace s tehotenstvom a rodicovstvom. Faktory, ktore predchadzaju ci znizuju sex. rizika - abstinencia od drog a alkoholu, "randenie" v skupinach, pouzivanie asertivneho spravania
10,11,12 rocnik - ocakavania a zavazky vo vztahu, osobne hodnoty a vplyv na partnerstvo, dovera a jej podpora v partnerstve, strategie ako nakladat so ziarlivostou, aspekty zdraveho sex. spravania - vratane abstinencie, nasledky suvisiace so sex. aktivitou.
Som rada, ze moja dcera na tieto hodiny chodi, ziadny patologicky vplyv to na nu nemalo a som si ista,z e ani nebude mat, prave naopak, tym cim sa zaoberali a este budu zaoberat (caka ju 10,11 a 12 rocnik) jej pomoze robit v zivote spravne rozhodnutia a to nielen v sex. oblasti, ale aj pri vybere partnera
@sisaka V ktorej krajine?
Nikto tu nešíri poplašné správy, stačí sa pozrieť čo pretlačili v Chorvátsku a ako museli rodičia, ktorí s tým nesúhlasili s vládou bojovať aby sa tieto zvrátenosti zastavili.
@kikina84 prečítala som si, zvláštne ja som nemala problém otvoriť to... Veľmi ma to potešilo a naozaj geniálny postreh spojiť svoje sily s homosexuálmi. 😉
@zuzkat1 Všetko má svoje dôvody. Prečo sú dnes mnohé rodiny nefunkčné, aké majú priority, ako vedú svoje deti, k akým informáciám sa tieto deti dostávajú cez médiá? Toto nie je problém nefunkčnej rodiny, ale spoločností ktorá túto rodinu pomaly ničí a rozkladá zvnútra. Kedysi neexistovala v škole sex. výchova a generácie boli morálne s pevnými zásadami. Ako je to možné? Mali iné hodnoty a nevymyté mozgy.
@zuzkat1 K tomu dodatku. Ak chceš vedieť súvislosti tak neodsudzuj ľudí, ktorí ich poznajú. Všetko to spolu úzko súvisí, treba sa naozaj zaujímať, veľa čítať a potom si utvoriť názor. Antikoncepcia, práva gayov a lesieb, interupcie, eutanázie a sexuálna výchova detí nie sú potrebné v spoločnosti s pevnými morálnymi hodnotami.
Čo hovoríte na toto?
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/292125-neme...
@bubulka722 zijem v Kanade. Sexualna vychova je potrebna - nesluzi na propagaciu promiscuity prave naopak, vychovava deti k vazeniu si seba sameho, poznania vlastnej hodnoty, rozpoznavania patologickych javov, situacii, uci ich branit sa voci agresorom a to nie len tych sexualnych, ale I tych, ktori pachaju fyzicke, ci psychicke nasilie. Zdoraznuju sa hodnoty, ktore su potrebne na vytvorenie zdraveho a funkcneho partnerstva.
Problematika gayov a lesieb nema nic spolocne s moralkou spolocnosti, ide o zabezpecenie ludskych prav vsetkym bez ohladu na sexualnu orientaciu. Ci sa vam to paci, alebo nie, su to taki isti ludia ako vy a maju pravo na zivot, tako ako aj vy. Nejde o ziadnu uchylku.. Diskriminovat tuto skupinu ludi je ubohe. Tym, ze ziju s rovnakym pohlavim nikomu neublizuju, ani nijak neobmedzuju slobodu druhych.
Ake generacie s pevnou moralkou? vsetko bolo len na oko, vsetko sa tutlalo, tajilo, ci uz ked sa "dievka prespala" s niekym, ci ked bol niekto inak orientovany, neznalost antikoncepcie viedla k nezelanym tehotenstvam, k potratom vykonavanym tajne doma, ktore ohrozovali zivot zeny, k nechcenym detom, ktore boli odkladane kadetade, ci tajne usmrtene, ludia nakazeni syfilisom, ktori sa siril ako mor, prostitutky - najstarsie remeslo na svete .... aka moralka? Ci co oko nevidelo, to srdce netrapilo? Na co si malovat minulost v ruzovych farbach? Bola aka bola, ina ako pritomnost - ale ani vtedy vsetci necakali do svadby, kym mali prvy pohlavny styk, aj vtedy sa rodili lesby a gayovia, aj vtedy dochadzalo k nasiliu v rodinach ....., ale ludstvo ide vpred, uz vieme, ako dochadza k oplodneniu, vieme, co moze poskodit vyvyjajuci sa plod, vieme, ako sa prenasaju choroby, vieme, ako sa branit nezelanemu tehotenstvu. Preco by som tieto informacie mala tajit pred svojim dietatom? Ja chcem aby moja dcera bola informovana, nechcem aby sa na ludi s inou sex. orientaciou pozerala ako na menejcennych a "trpela ich", chcem aby vedela, ako sa "robia" deti, ako sa branit pred STDs, nechcem aby doplatila na svoju neznalost.
@sisaka Máme úplne rozdielne názory a vôbec nemám v úmysle písať ti siahodlhé príspevky, pretože nemám ani najmenšiu potrebu o niečom ťa presviedčať.
@bubulka722 v podstate nemam co dodat lebo vsetko napisala @sisaka
opakujem JJ tu nechcem,ale to ostatne je potrebne. Cele toto mi pride ako krestanska propaganda a to vymyvanie mozgov...cisty nezmysel.
Ja chapem jj ako hrozbu v zmysle ze niekomu prepne uda nas a mam po dietati... Sirenie osvety nie je pre mna hrozba.
@zuzkat1 Ale toto celé predsa nie je o nejakých právach geyov a lesieb. Videla si ukážky z nejakého dúhového pochodu, alebo si sa na ňom priamo zúčastnila? Je to prezent čistého exibicionizmu a ľudskej dehonestácie. Samotní obyčajní homosexuáli sa toho dištancujú. Mnohí z nich sú úplne pohodový ľudia, ktorí sa nemajú potrebu zvrhlo predvádzať. Týchto ľudí predsa už roky nikto neodsudzuje. Tu sa pretláča veľmi silná lobby, pre ktorú si vybrali menšinu homosexuálov, ktorá len dobre poslúži presadeniu záujmov EU a OSN. V krajinách kde je to už dávnejšie presadené, sa začínajú k svojim právam hlásiť pedofili a zoofyli. Aj presadeniu ich práv budete také naklonené a tak vysoko tolerantné v konečnom dôsledku na škodu svojich detí?
Toto nie je žiadna kresťanská propaganda, dokonca by som si dovolila RKC kritizovať za minimálne úsilie v zastavení týchto perverzností. Toto je len ochrana rodičov ktorým záleží na budúcnosti ich detí.
@bubulka722 neviem preco stale porovnavate filie-uchylky,deviacie so sexualnou orientaciu.
Plus vam vadi aj sexualna osveta.antikoncepcia,potraty,eutanazia. To preco?
čítajte až do konca !! http://www.sme.sk/c/6691090/sudkyna-nic-neoveri...
@sisaka, ale taka sexualna vychova sa vyucuje aj u nas ns SK skolach... výchova k manželstvu a rodičovstvu, Takže aj deti na SK su dostatočne informovane... To čo tu píše @babulka722 je upne o niecom inom... Rovnako ako aj tato tema...

@bubulka722 to som myslela tak, že môžeš kamarátke poslať tieto linky. A môže si sama vytvoriť názor. Jednoducho už to máme takmer aj tu. Ten strategický plán namiesto toho aby boli deti vyučované k zodpovednému sexuálnemu životu, tak skôr sa dozvedajú o možnosti užívania antikoncepcie bez uvedenia nežiadúcich účinkov, a pod....no treba si prečítať.