icon

Dávajte si pozor - môžete prísť o dieťa

kikina84
30. máj 2013

Ahojte rodicia deti,pisem sem tuto temu lebo mi to neda,pozrela som si istý dokument a konkrétne prípady okolo neho a som šokovaná !!! mám už niekoľko dní strach o moju dcéru,bojím sa aby mi ju nevzali,bojím sa ju dať aj do škôlky,lebo mám strach,že ked pre nu jedneho dna prídem po robote,ona tam nebude!!
Pokial sa toto dialo s pani Ivankou Boorovou v dalekom Anglicku,tak mi to samozrejme bolo veľmi luto a drzala som palce zo vsetkych sil,aby im deti vratili a pevne som dúfala,že mne sa nič podobné nestane,resp.že tento problém po zmedializovaní už nebude takým problémom a prestanú sa tieto veci diať.No časom sa to začalo diať aj v čechách nakoniec je tu najnovší prípad z mája 2013,kde odobrali mamičke syna len na základe neoverených informácíí a domnienok a dodnes syn nemá doma,nevie čo s ním je a kedy ho uvidí..Neviem si predstavit tuto situaciu,ze by sa nieco stalo mne.Nakolko je to zalezitost ktoru riadia vysokopostaveny ludia a je to niekolko rokov zabehnuta vec,ktora je mlynom na peniaze,malo by o tom vediet co najviac ludi,preto prosim pozrite si videa a blogy v linkoch,najdite si cas na to..ide aj o Vase deti,zdielajte to a posielajte komu sa len da,toto nesmieme dopustit aby sa dialo aj u nas,podotykam ,vlada ma v zámere zaviest aj u nas zakon,ktory bude zavazovat kazdeho rodica novonarodeneho dietata zaregistrovat ako ,,statny majetok,,,teda stat bude moct o detoch rozhodovat a bude prvorady pred rodicom.Teraz sa to konkretne deje aj v Skotsku,kde tento zakon uz navrhli!! Prikladam blogy a videa,upozornujem nieje to nic prijemne,ale pozrite si to,pocuvajte hlavne to o som hovoria..tiez som to najprv nechcela pozerat,som slaby zaludok,ale nakoniec som sa prekonala a som rada,lebo keby som si to nepozrela nemam ani paru o tom co v skuťocnosti deje!!!..ospravedlnujem sa za diakritiku,pisem to s velkymi emociami a vedla mna pobehuje dokolečka moja malá ratolesť,takze som rada ze to sklbim aspom takto v rychlosti.. 🙂
Este pre info,ten kto nemusi zbytocne nedavajte fotky Vasich deti sem na MK..ked tak si to zablokujte len pre priatelov..aj toto je zdroj toho aby si tu niekto mohol vyslovene vybrat dieta ktore sa mu paci..neriskujte to..ja som zmazala vsetko,pripadne zablokovala len pre ludi ktorych poznam!!! 😔

http://www.topky.sk/cl/100370/1350795/Erika-zuf...
http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/328036/Dava...

zuzkat1
3. sep 2013

@kikina84 ten clanok o detoch z radosoviec ci z kade. to si citala? Ved tam pisu ze boli adoptovane,rodicia vedeli kde su a skolka sa vyjadrila ze ich neudala ale zasah je opravneny lebo chalan mal casto stopy po fyzickych trestoch. Nemam pocit ze je to dobry priklad bezdovodneho odoberania deti.

zuzkanik
3. sep 2013

Dievčatá, neviem prečo sa tu rozbehla diskusia o homosexuálnych pároch. Veď hlavným problémom tejto diskusie má byť schvaľovanie juvenálnej justície, ktoré Slovensku hrozí. Ide o to, čo reálne hrozí deťom a súčasným zdravým rodinám so šťastnými a emocionálne vyrovnanými deťmi. Pochopte, že vôbec nejde o homosexuálov, ale o legalizáciu OBCHODU S DEŤMI!!! Nejde dokonca ani o náboženskú tému. Kresťania kričia iba preto hlasnejšie, lebo sú za zachovanie tradičnej rodiny. Tu ide o to, že počet bezdetných rodín (a v tom sú aj homo-páry) rýchlo stúpa. Poviem to hlúpo, ale "dopyt" rastie a "ponuka" je malá. A ide o veľké prachy. Každý uprednostní dieťa pochádzajúce z normálnej rodiny ako depresívne dieťatko z DD, ktoré je od malička odvrhnuté a emocionálne nestabilné. Preto v krajinách,kde JJ platí, berú deti zdravým rodinám. (Myslíte si, že by mal niekto záujem o malé postihnuté cigánča?) A preto je to nebezpečné. Preto sa nesmie stať, aby tento zákon na Slovensku prešiel. Treba si preto uvedomiť podstatu celej mašinérie a nie hrať sa tu na slovíčka a viesť žabomyšie vojny.
1. JJ spôsobí, že sa staneme cez deti vydierateľní: stačí, ak niekomu v niečo nevyhovieme a môže nám pohroziť, že nás udá na sociálke (verte, že dôvody na anonymné udanie sa vždy nájdu)
2. Čo ak sa naše pubertálne dieťa rozhodne zavolať na sociálku, že ho týrame napríklad len preto, že trváme na dodržiavaní pravidiel možno trochu prísnejšie, ako to vidí u kamarátov? (toto sa stalo mojej kamoške, dala 12-ročnej dcére facku a tá sa jej vyhrážala, že ju udá) Sociálni pracovníci prídu a odoberú nielen to dieťa, čo volalo na linku dôvery ale aj všetkých ostatných súrodencov.
3. Stačí, aby vaše dieťa spadlo, urobilo si modrinu, ktorá sa nepáči lekárke a máte na krku JJ. Dieťa berú bez pardónu.

Treba myslieť na to, že v takýchto prípadoch vám nepomôže nikto. Majú svojich psychológov, lekárov, právnikov... Súdy o deti sú len fraškou. Nepomôže ani prezident, ani vláda, pretože JJ má nadnárodný rozsah! Treba preto uvažovať týmto smerom, podľa mňa nejde o poplašné správy, ale o hroznú novodobú mafiu, fašizmus. A neviem, kam to až zájde. Budeme sa triasť o vlastné deti? Budú naše deti chcieť mať vôbec deti? Bude im strach o to, že o ne môžu kedykoľvek prísť stáť za to? Je tu tisíc otázok, na ktoré nepoznám odpovede, viem iba, že JJ je strašné monštrum.

tara
3. sep 2013

@luci78p ved ano, pretoze zatial su takto postavene zakony, aby sa deti za kazdu cenu vratili rodicom. my tu vsak stale hovorime o tom, co sa pripravuje, aka novela zakona. nie aky je zakon teraz. ak by ostal zakon povodny, tak je to ok a tato debata by tu nevznikla.

zuzkanik
3. sep 2013

@tara ty si tu hadam jedina, alebo sme tu mozno tri-styri na tejto diskusii, ktore chapu, o co ide. Neviem vsak, ci staci iba diskutovat (niektoré ženy sú tak zadubené, že toto nikdy nepochopia). Mrazi ma, cim viac o JJ citam a desim sa dna, ked zacne platit aj u nas. Treba konať, vytvoriť informačnú stránku, šíriť osvetu všetkými smermi a vyvíjať tlak na politikov od spodu. Toto predsa nemôžeme pripustiť.

luci78p
3. sep 2013

@tara tak ono v niektorých prípadoch by to nebolo na škodu, aj ked by som bola skor za to trestat rodičov a nie deti - čo je to doboha za systém pre takéhoto rodiča , trpí len a len dieťa. 16 ročný chalan v polepšovni za to ze nechodil do skoly a mater si veselo nasáva dalej ze svet gombička - a nikoho z tej pojebanej socialky nezaujima ze on tam kolkokrat nemal za čo ist a ani jest mu nedavala kurva jedna , a dodam len , že nakoniec sa mladý vyjadril,že mi je tam ok - chodia po vyletoch, boli v tatralandii, ale ide o to, že on musel odist od kamosov a z domu a ona nič!!!!!!!!!! ja by som jej svini zobrala celu socialku a nech si žije aj z hovna

luci78p
3. sep 2013

@zuzkanik nvm inak či si zachytila cez leto v správach ze v polsku policajti museli rozbiť okno na aute finskemu al. norskemu turistovi - uz neviem presne, lebo si odisiel na 3 hodinovu turu a nechal spat dieta v aute,ktore sa pochopitelne zobudilo, a zaujimave, že tento par sa branil tým,že u nich to je bezné nechat dieta v aute ked spí.... tak potom neviem,keby tam bolo take tvrde opatrenia asi by si to nedovolili, v UK a USA je ina mentalita, u nás je hrozne mile a smiešne celej rodine, ked nám dieta pobehuje holé hoci aj po dvore - v USA by to bolo na odobratie dieťaťa !!!!! ale tam aj zena bezne zazaluje chlapa ked ju v praci tlapne po zadku - ktorá by to urobila u nás???????

tara
3. sep 2013

@zuzkanik konecne to niekto vysvetlil aj tym, co tu stale rypu. presne o to ide, presne je to takto. konecne!

tara
3. sep 2013

@luci78p o tom hovorime vsetci, ze trestat by mali rodica, co je logicke. ale kedze ide o deti a obrovsky biznis s nimi, tak pochopitelne vezmu dieta. ake prachy by mali z rodica??? logicky!

lucia123
3. sep 2013

@zuzkanik novodoba mafia ju tu uz davno, len si to nikto nevsima... Farmacia je tiez mafia a vsetci ako sproste ovecky jej doveruju, nechaju sa ovladat, jedia lieky a "vitaminy" bez priciny, nechaju svoje bezbranne deti ockovat bez akychkolvek informacii! Sami sa nezaujimaju a zveruju zodpovednost za seba i svoje deti lekarom, teda bielej mafii. To, o com pises, je len dalsi krok k totalitnej svetovlade. Strach ma velke oci, treba byt pozitivny a vytvorit si zivot krasny.

luci78p
3. sep 2013

@tara ja mam proste problem uverit hocičomu,ale pokial su taketo zakony v týchto krajinach - ak je to teda pravda - tak u nas na SLOVENSKU čo s tym urobime???? ved tu kazdy drzi hubu aj krok aj keby na chleba nebolo, takže tak , nemyslim si že ludia v takych bohatych a vyspelych krajinach by to neriešili ale vyriešilo by sa to zrovna u nas !!!!!!!!!!!!!!!!!

tara
3. sep 2013

@zuzkanik neboj, nie som jedina. je nas ovela, ovela viac. tych, co maju hlavu a neskryvaju ju do piesku. hovorila som aj s pravnikom, ktory mi povedal, ze ak bude zakon postaveny ako sa predpoklada, tak sa to bude velmi zneuzitelny zakon. a o to ide. takze sa caka na konecny navrh zakona a potom sa k tomu bude dat vyjadrit. ako som pisala, vyjadril sa mi aj andrej kiska, ktory vie o priprave zakona a povedal, ze urcite to nenecha len tak, ak bude zakon postaveny proti rodicom. nie sme hyeny, milujeme svoje deti a kazdy si bude svoje dieta branit. to ma slovensky narod spolocne a mame vyhodu, ze sme pouceni zo zahranicia a pripraveni. nicholsonova stale ziada vysvetlenie, kde je 158 deti zo slovenska, kde skoncili. doteraz nema odpoved. preverila namatkovo 4deti zo zoznamu a neboli na adrese zo zmluvy. tak kde preboha su???? neznasam lahostajnost u ludi. takze len otvoreny list lajcakovi podpisalo 2600 ludi za par dni. ak by sa mal prijat zakon o JJ, tak verim, ze bude proti obrovske mnozstvo ludi a nieco sa s tym bude robit.

tara
3. sep 2013

@luci78p v UK prijali zakon zo dna na den. u nas je situacia ina, takze ja verim, ze by to neostalo len tak. precitaj si rozne fora, ludia tam pisu, ze slovakovi mozu zobrat robotu aj majetok, ale na ich krv nikto siahat nebude. precitaj si dejiny slovenska, ako pomahali partizani ludom, ako sa ziadalo o pomoc byvale ZSSR. dokonca nori vraj ziadaju o pomoc rusov, aby to zastavili. ja verim, ze pokial budeme ostraziti a vytrvali, nenechame to len tak, tak sa to k nam nedostane.

luci78p
3. sep 2013

@tara ja som skor počula že tuto demagogiu aj s pochybným videom začali šíriť rusi, ale pokial su nazora pre a proti my sa skutočnosť dozvieme velmi tažko, samozrejme človek sa hned zlakne , treba popozerat vsetko za aj proti , nehovorim o tom ze rusi mozno konali kvoli tomu,lebo vela mladych rusov sa stahuje do tychto krajin a chcu tomu zabranit a napr v UK je kopec ciganov od nas, tí neurobia najlepsiu reklamu a potom sa tak pozeraju aj na slovakov - hodia ich do jedneho vreca a uz je pochybnost si proste pristahovalec zo slovenska a hotovo !!!!!
planujem niekedy vecer sadnut k PC a pokukat o tomto viac

luci78p
3. sep 2013

@tara vsetky zakony na slovensku su zneuzitelne a daju sa obist

tara
3. sep 2013

@luci78p ano, je niekedy zlozite rozlisit pravdu a loz. treba len hladat odpovede....kazdy veri tolko, kolko rozumie. je to tazke 😒

zuzkanik
3. sep 2013

@luci78p ja nechcem špekulovať o tom, čo je v niektorých krajinách bežné a čo trestuhodné... všetko závisí od kultúrnych hodnôt a spoločenských návykov. Ale viem, že v Nórsku sa deti nesmú ani len capnúť po zadku, za to odobratie hrozí. A rovnako dobré dôvody sa v prípade presadenia JJ nájdu aj u nás. Možno pôsobím smiešne naivne, ale naozaj mám strach. Nechcem preháňať, ale aj fašizmus a genocída počas 2. svetovej vojny sa presadzovali veľmi zľahka a postupne, kvetnatými rečami. A kde to skončilo? Historickou tragédiou, ktorá v Európe nemá obdoby. Prečo sa nemôžeme poučiť z minulosti?

luci78p
3. sep 2013

@tara skor kazdy veri tomu, čomu by chcel 😵 samozrejme ak nie je dostatok informaci, je ťazke zaujat spravne stanovisko

zuzkanik
3. sep 2013

@tara ja sa urcite pripojim. Akymkolvek sposobom.

luci78p
3. sep 2013

@zuzkanik šak o tomto hovorím, že v týchto krajinach sú niektoré veci čo su u nas normalne,nepripustne, ved u nas je hole decko bezna vec, capnutie po zadku tiež ,ale u nas nie je este napr. na dedine taký strach z pedofilov ako napr.v amerike, je to o mentalite a zvykoch

luci78p
3. sep 2013

@zuzkanik
@tara tak určite nikomu neubližiš ak sa podpiše peticia proti takemuto zakonu, pokial bude zakon dostupny v plnej verzii , tiež zas treba rozmyšlať proti akemu zakonu sa vlastne ide bojovať, aby sa zbytočne neubližilo detom,ktoré tu pomoc tej socialky potrebujú

zuzkanik
3. sep 2013

@luci78p Ale veď jasné, že skutočne týrané deti potrebujú pomoc. Ide o to, že naše súčasné zákony sú na to úplne postačujúce, iba úrady sa musia viac rozhýbať. A hlavne musí všetko prebiehať objektívne. S nezaujatým psychológom, nezaujatým právnikom, nezaujatým lekárom a hlavne pred riadnym súdom, s možnosťou odvolania sa. Ale hlavne musí ísť predovšetkým o dobro dieťaťa. Zákon o JJ síce vychádza z krásnej myšlienky VŠETKO PRE DOBRO DIEŤAŤA, ale realita je, bohužiaľ, diametrálne odlišná.

kikina84
autor
3. sep 2013

@zuzkat1 a videla si aj video?

https://www.youtube.com/watch?v=W80m_4MVgQ8

..oficialne preukazane nic nebolo,len sa tam vyjadrila školka,cize zatial slovo proti slovu..este stale je to v rieseni..Kopu rodinam co som videla vypovede,boli odobrate deti a neskor vsetky mozne institucie preukazali ,ze k tyraniu nedoslo..deti ale odoberaju hned za kazdkou zamienkou.. tie procesy su zdlhave a vacsinou ked uz aj je nejaky verdikt v prosech rodiny,tak tie deti su tak psychicky na dne a zmatene z toho vsetkeho co sa okolo nich dialo,samotne to odobratie,ze s detmi rodina tazko nadvazuje na ten povodny kontakt,hlavne pri tych mensich detoch

zuzkat1
3. sep 2013

@kikina84 je to mozne ze oni maju pravdu. Ale za sucasnych zakonov tie deti nemozu dat nikam kym rodina javi zaujem takze neviem co by z toho mali.skor si myslim ze to suvisi s tou luckou co zanedbali a teraz im lepi.
A ta boorova. Tiez som bola na jej strane ale uz neviem ci je taka nevinna.
Existenciu jj nepopieram a tiez som proti prijatiu na sk,ale nic nie je cierno-biele.

kikina84
autor
3. sep 2013

dufam ze je Vam vsetkym jasne z tohto pripadu o co tam ide..myslim ze za tie 3 mesiace kym sa pripad vysetroval sa ,,niekolko instuticii,,nabalilo na tom,presne o tomto je ten biznis..staci ked vas niekto anonymne nahlasi ze pocuje od vas krik,alebo ze dieta place (po uzatvoreni novych noviel) a do troch dni ma socialka sudny prikaz na odobratie dietata ..aj ked ste nic nespravili,dieta vam zoberu a az kym sa dana vec nepresetri ,to dieta ostava u nich..!! Presetrovanie moze trvat mesiace,niekde trva aj roky a medzitym sa totalne nastrbia vztahy dietata s rodinou..pripad pani Eriky je ten lepsi pripad !! ,,lajcky,,napisane 🙄

bubulka722
3. sep 2013

@tara Ahoj! Kde sa dá podpísať ten otvorený list Lajčákovi?
Chcela by som všetkých diskutujúcich poprosiť aby sa tu prestali hrať o fazuľky. V hre je život našich detí, tak sa preboha nenaťahujte o slovíčka a začnite konečne spolupracovať. Aj napriek zákazu medializácie sa mnohé prípady prevalili, toto šťastie nemalo veľa ľudí v mnohých štátoch a preto sa nevedeli zabrániť prijatiu týchto zákonov. Tu vôbec nie je podstatné, či tolerujete LGBT skupiny, tu ide dočerta o budúcnosť vašich detí! Táto téma je natoľko dôležitá, že ak už toto tento národ a ľudí nespojí, tak potom sme naozaj stratení.

svetlusska
3. sep 2013

@bubulka722 ak chces viac info o tejto teme pridaj sa do tejto skupiny https://www.modrykonik.sk/skupina/3456/