icon

Dávam 6 ročnému sladkosti a ževraj ho ženiem do záhuby.

simi1j
7. okt 2019

Ahojte, dnes som sa opat zamyslela nad tym, ako asi posobim na zvysok populacie, minimalne teda na matky (bio-eko-raw matky), ked svojmu sest rocnemu dietatu dam jednu alebo dve sladkosti za den...Konkretne dnes som sa stretla s takou reakciou, ze ak toto robim, tak svoje dieta zeniem do zahuby... Je tu este niekto, kto voli strednu cestu, snazit sa o zdravu stravu dietata, ale da dietatu aj jednu sladkost za den?

candii
7. okt 2019

Normálne krmim svoje deti všetkým, keď spapaju obed nevidím dôvod nedať im sladkosť.
Ja som bola tak tiež stravovana a asom živá a zdravá.

pininka1
7. okt 2019

Ja som tiež ťa krkavcia matka čo dáva sladkosti, aj keď s rozumnou mierou. Pamätám si na sesternicu, ktorej otec lekár zakazoval akékoľvek sladkosti a keď prišla k babke, alebo inam kde sa dostala ku voľným sladkostiam vedela sa tak napchať až sa pogrcala. Minule ma pobavila jedna babka na dovolenke, ktorá nás kritizovala ako vychovavame deti, že jej vnuk je úžasné poslušný a neje sladké. Keď sa otočila na raňajkách,malý prišiel ku švédskym stolom a vopchal celú ruku do nutely a jedol to priamo z toho. Toto je môj názor na zákaz, akykolvek. Je to vždy len kontraproduktívne.

sapetka
7. okt 2019

@bublinka1426 moj ma 16,5 kg a ma 2r a 3m a nemyslim ze je to chore!

jankapepe
7. okt 2019

@simi1j ak je dieťa zdravé a jediné čo chytí je 3dnovy soplik na jeseň.....je bez alergií a ekzémov.....tak je jeho strava a životný štýl ok 🙂
Ak chytí každý sopel kašeľ je slabé chorlave ..... ekzémy.... alergie.......tak tu je chýba!

Toto sa spýtaj sama seba a vieš či robíš správne 🙂

Ja len tak za seba......ono je fakt to, že v okolí je väčšina bio raw eko detí najviac chorých. Tak isto ako aj tých čo vôbec netušia čo je zdravá strava a pohyb .........takže treba hľadať stred 😁

jana_eyre_2
7. okt 2019

ja davam detom zdravu stravu, ale dostavaju aj sladke.. v rozumnej miere neublizia, ked to vidi niekto.inak, jeho vec, moje deti su nastastie moje 😅
ale uprimne fakt nechapem, preco maju ludia pocit, ze musia skritizovat konanie druheho a myslia si, ze maju patent na pravdu.. 🤷

marlenka222
7. okt 2019

@simi1j ja mám ročne dieťa a má na totalku pokazené zuby, sladkosti nedostávali vôbec. Mám aj 5 ročnú dcéru, ktorá bola jeden čas iba na sladkosti ach a nemá žiadne problémy, je na úrovni 6 ročného dieťaťa myslením, výškou. Aj keď tvrdia že cukor je smrrrrrt, asi až tak tragické to nie je... Neviem. Zatiaľ žijú obe moje deti a teda občas sa dobrovoľne podeli prvé s druhým a prvé povie na skús. Tu máš. Druhé si odhryzne. Zabijem sa? Ich? Je to sladkosť, nie je to alkohol, iná omamna látka. Kašli na ostatných, rob si ako uznas za vhodné. Napr. Staršie moje dieťa dostalo od tety eko bio raw zatazenej med. Hoci sme mu dávali med keď bolo mladšie, nechce ho a teta je neskutočne sklamaná lebo toľko peňazí ... Nuž...

barbellka
7. okt 2019

@jankapepe suhlas zlata stredna cesta je naj....ale mna by celkom zaujimalo, ze kolko tych deti je chorlavych lebo ich mama je " bio eko raw" a kolko z nich sa stalo "eko bio raw" prave preto, ze pri klasickej strave boli chorlavych, s kopou alergii a intolerancii.....

majulino
7. okt 2019

@simi1j 1-2 za den? Moji tak maju za tyzden, obcas ani to nie 😅🙈

stanislavicenka
7. okt 2019

Dievcata, tu nejde o ten keksik, ci cokoladu, ale o to, ake maju zlozenie. V tomto nie je kompromis. Proste nebudem davat dietatu nieco, co je plne stabilizatorov, zvyraznovacov chuti, ci nahrady cukru glukozovym sirupom. A detom to vysvetlujem, ze ano, dame si, ale nieco v com nie su tieto veci, ktore nepatria ani do tela dospeleho

candii
7. okt 2019

@stanislavicenka veď ani nemusíš 🤷 sú to tvoje deti, krm ich čím len chceš.

dskjhfdlkdjhl
7. okt 2019

@simi1j ziaden extrem nie je dobry. Pokial ma dieta normalnu stravu-teda, ze to aj vsetko zje, navyse ma dost pohybu, tak nejaka sladkost (obzvlast doma upecena) mu neuskodi. Ak neje poriadne normalne jedlo, ale sa napcha sladkostami a potom sedi niekde s mobilom, tak to uz v poriadku nebude. A teda, co si mysli o mojej vychove/stravovani niekto cudzi, to ma zaujima asi ako vysledky z koridy. Ono, najlahsie sa kritizuje cudzia vychova/stravovanie. Ale ak to niekoho bavi, tak nech kritizuje, niekedy sa samozrejme treba aj poucit, lebo ta kritika moze byt konstrukivna, takze treba rozlisovat a podla toho sa zariadit.

bublinka1426
7. okt 2019

@sapetka chore nechore, hra so slovami. vahu ma riadnu na svoj vek ale ano asi som tabulkova matka prepac....genetika, tiez ha vyznam....

bublinka1426
7. okt 2019

@sapetka

https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-diet...

kuk. tak ale zavisi tipujem ze chlapca mas aj vyssieho...

sapetka
7. okt 2019

@bublinka1426 ja na tabulky kaslem😊ked je vyssi ako nejaka tabulka kladivom ho neubijem do zeme a zase naopak. Ja sa nehram so slovickami alw si ti napisala ako keby jedenie sladkosti je super dobre ale dieta 2r a 16kg je chore,, preto som reagovala..

bublinka1426
7. okt 2019

@sapetka zase slovicka. tu niet co vysvetlovat. neviem preco ma taku vahu ale je riadna. mozno papa vsetko mozno nic mozno papa vela masa bielkovin mozno ma vela sva,ov mozno ma cez 100cm mozno ma vysokych rodicov...proste som sa zle vyjadrila..co ale poznam decka s takou vahou v takom veku, su tuckovia, a viem ze jedia vela blbosti.hold nejdem sakutlkovat ;) pekny vecer

bublinka1426
7. okt 2019

@sapetka skaltulkovat. a uprimne, tiez by mi nevadilo keby ta moja rychlejsie priberala. ale ano je rozdiel normalna vaha a nadvaha. a pardon este som zabudla ze aj kosti mozu byt tazke 🙂

jankapepe
7. okt 2019

@barbellka takto....ak niekomu zmena stravy prospela, je zdravý silný, spokojný = žije a stravuje sa správne.
Ak je niekto chorlavy aj po zmene stravy a ziv. štýlu = robí niečo zle a niekde je chýba.
A je úplne jedno či eko neeko bio nebio raw neraw 🙂 odsledovane mám ale že žiadny extrém nikomu nikdy neprospel. A práve najviac chorí sú tí čo žijú ,,zdravo,, práve preto že akosi neprirodzene a fanaticky sa riadia niečím o čom kdesi počuli že to je zdravé.......to či to tak naozaj je ich netankuje......lebo to tak niekde čítali počuli videli.....a často sa zabúdajú reálne pozrieť na to či im to či ono prospieva alebo škodí.......

barbellka
7. okt 2019

@jankapepe samozrejme ja s tebou suhlasim aj hore - len uprimne sa mi nepáči, že automaticky, ked nieko zije inak ako je zaužívaný trend tak hned to musí byť nezdrave a hned je to dovod, prečo je chorlavy, pritom to može to byt sposob ako sa vyzdraviet a vela ludi sa hned tomu vysmieva (nepíšem, že ty) - ono presne je to o tej miere, je to ako s naboženstvom - všetkého vela škodi, tak ako škodi jesť tony slaniny a zapijat kolou, takisto je nezdrave sa dať do bubliny, aby sa tam ani kusok cokoladky nedostal......a druhý problém je, že vela ludi ked chce vylúčiť nejaku zložku nenaštuduje si dosť relevantných info, z čoho vznikaju len problemy- z nevedomosti...........ale ten koment nebola snaha ani o nejaku diskusiu, ale realne by ma naozaj zaujimalo kolko ludi je takých a kolko takých, ked som si tvoj príspevok prečítala - mohlo by to byt celkom zaujimave, bez ohladu na nejaku "modrokonikovsku nalepku" 🙂

sapetka
7. okt 2019

@bublinka1426 nie tucko nie je a ano ma takmer meter my sme tiez vysoky. A papa vsetko mozne ale nie sladkosti😁tie sa u nas nepodavaju

bublinka1426
7. okt 2019

@sapetka 🙂 ta nasa je dlha a tenka ale tiez asi bude vysoka po tatovi. no ved uviidime hlavne nech zdravi su. miery nemiery...

jankapepe
7. okt 2019

@barbellka ja som nikde nepísala že ak niekto je bio či onako že to je dôvod .......písala som , že ak niekto chorlavie robí niečo zle. To môže byť aj ,,slaninkar,, aj ,,raw,bio,eko,,

Štatistika by veru mohla byť zaujímavá 🙂 Tu ti poskytnúť neviem. Viem len povedať čo vnímam vo svojom okolí.

Ešte jedna vec k tomu prečo je hlúpe riadiť sa niečím čo je všeobecne zdravé.......geneticky sme tak rozmaniti a pokrizrny že nikdy nebude dvom ľuďom sedieť jeden jedálniček či životný štýl....... všetko je konkrétnom jedincovi a jeho tele vlohach genetike.......
Práve na toto takmer nikto nemyslí

barbellka
7. okt 2019

@jankapepe ak si si vsimla v zatvorke som napisala, ze nepisem ze to tvrdis ty 🙂 hej ved toto ja to viem dokonalo povedat na sebe, ja tiez mam nalepku "divna" lebo obmedzujem na minimum maso a mlieko, pretoze mi to travenie nedovoluje - bolesti, nafukovanie. Ked to niekde poviem, som samozrejme za debila, lebo sak jemu maso nerobi nic, ako to, ze mne hej? :D ako to ze moje creva nedokazu mlieko stravit, ked Jozkovi to nerobi problem? :D toto su bezne reakcie, mojmu mozgu nepochopitelne.. pretoze presne ako pises, kazdy sme individualita a kazdemu sedi nieco ine

adkoalauri
7. okt 2019

dam aj jednu,aj dve...a ak mam chut,zjem aj dve,aj tri..a na druhy den ci dalsie dni ani jednu,varim pravidelne,sportujeme cela rodina...doma mame vzdy ovocie pred ocami,sladkosti su odlozene,ale deti sa k nim dostanu..tvrdim,ze treba jest to,co si telo pyta...

katarinka89
7. okt 2019

@simi1j Základ je u mňa aby malo dieťa domácu varu a potom si môžu dať aj niečo sladke- veľa pečiem ale aj maskrte z obchodu nepovedia Nie...😀 Nepatrím medzi tie matky eko bio raw, pretože aj o Tom by sa dalo polemizovať, či skutočne je Bio z obchodu bio 🤷 nakoľko bio ovocie,zelenina by nemalo byť vôbec striekane čo ale znamená že to ovocie zelenina sú terčom pre škodcov a v obchode vidíme výstavné kusy. Bio je len to čo je doma zo záhradky bez postrekov

jankapepe
7. okt 2019

@barbellka 🙂 zatvorky viem čítať 🙂 len som chcela na pravú mieru uviesť ako myslím to čo myslím 🙂
Chápem....ja mám opačný ,, problém,, večer kľudne kúsok slaniny........ minule som sa tak pred odberom pozabudla........ cholesterol ukážkový 😁

simi1j
autor
7. okt 2019

@akecheta dve male 😁 no ked sme u babky jednej alebo druhej a nedam pozor, tak ma aj viac a to ma hneva, ze babky to stale beru na lahku vahu...Casom je to lepsie, ale stoji to vela namahy...😏

akecheta
7. okt 2019

@simi1j Tak babke treba dať po zadku 😅

simi1j
autor
7. okt 2019

@ukulela ja sa ani nahodou nesmejem bio matkam. Tiez chcem pre svoje deti len to naj.Tiez kupujem bio veci, tiez sa snazim zit eko a robim raw recepty, takze v podstate som tiez bio eko raw matka 😃 ale nie militantna a najma tolerujem kazdu matku, ktora teda vedome nerobi svojim detom zle. Tiez som mala predstavu, ze moje deti budu papat len to naj zdrave, no casom sa to proste zopsulo, pretoze jednoducho ako rodic som nemala dosah na vsetko,co zjedol,ked nebol so mnou (skolka, babky)...Kazdopadne len som chcela tymto prispevkom povedat,ze ma mrzi, ze dnesne mamicky ako keby sutazili v tom, ktora sa vie najlepsie postarat o svoje dieta.A to mi pride chore.Chyba tolerancia.Pacilo by sa mi,keby sa tak matky neodsudzovali za to,co a ako robia v suvislosti so starostlivostou o deti vo vseobecnosti...No takze tak 😁

simi1j
autor
7. okt 2019

@akecheta 😂😂😂 ano, ale som tak velmi stastna ze ich mame...Co by sme bez nich robili...

simi1j
autor
7. okt 2019

@mmoni89 😃