icon

Dávam 6 ročnému sladkosti a ževraj ho ženiem do záhuby.

simi1j
7. okt 2019

Ahojte, dnes som sa opat zamyslela nad tym, ako asi posobim na zvysok populacie, minimalne teda na matky (bio-eko-raw matky), ked svojmu sest rocnemu dietatu dam jednu alebo dve sladkosti za den...Konkretne dnes som sa stretla s takou reakciou, ze ak toto robim, tak svoje dieta zeniem do zahuby... Je tu este niekto, kto voli strednu cestu, snazit sa o zdravu stravu dietata, ale da dietatu aj jednu sladkost za den?

simi1j
autor
7. okt 2019

@sapetka kazde dieta je individualne...

simi1j
autor
7. okt 2019

@37373 presne. U nas tiez pokym nezje normal jedlo, tak sladke nedostane

simi1j
autor
7. okt 2019

@tinka_21 Zlata ☺ No mame to podobne. Musi zjest normalne jedlo a potom ma aj sladke... Tiez poznam pripad chlapca, ktory mal zakazane papat sladke a potom raboval detom tasky 😔

simi1j
autor
7. okt 2019

@fokuska uz som to tu pisala niekomu - chcela som len poukazat na to, ze ma mrzi, ze chyba medzi matkami tolerancia. Namiesto toho, aby sa vzajomne podporovali, mam pocit ze narasta súťaživosť, ktora sa vie lepsie postarat o svoje dieta..Jedna pani ma viackrat obvinila, ze moj syn ma preto problem s recou (mal oneskoreny vyvin reci, chodime k logo, ale inak je chvalaBohu ok🙏) pretoze ho zle stravujem...A pritom nevedela, ako ho stravujem...Cize az tak ma to netrápi, co si kto mysli. Len som zacala takto svoj prispevok...No...😉

simi1j
autor
7. okt 2019

@jana_eyre_2 No presne to som tym prispevkom chcela povedat... Ze ma mrzi, ako zeny na seba reaguju. Kazda chceme pre svoje deti to naj a starame sa ako vieme. Ja si nedovolim niekoho kritizovat a hejtovat ho za to, co dava svojmu dietatu jest. Chcela by som, aby moje dieta jedlo menej sladkeho, no nie vzdy to vide a tiez sa nezabijem 💁 presne tiez volime stred, ked uz sa mi to nepodarilo cukrfree😄

simi1j
autor
7. okt 2019

@majulino tak to chvalim 😁

kulumulu123
8. okt 2019

@seja napr my sme na tom rovnako. Zo zaciatku mi bolo dost blbe ked prisla necakana navsteva a nemala som zrovna nic napecene ze im nemam okrem kavy a vody co ponuknut kedze sladkosti typu keksiky, cukriky a pod. nejeme to znamena ani nekupujeme. Uz teraz neriesim. Ak s tym ma niekto problem je to jeho problem nie moj. Moje dieta jedava namiesto kupovanych sladkosti ovocie a zeleninu obcas si da kvalitnu cokoladu, doma upeceny kolac kde viem co davam. Sama zacala preferovat takyto sposob stravovania ma 5r a ked v skolke dostanu sladkosti (meniny/narodeniny) tak na 98% ich sama presunie dedovi miluje ked ide po nu do skolky.. osobne jej to nazakazujem jest a nemala by som problem jej raz za cas dopriat malu sladkost ale sama si radsej vypyta v obchode jablko ako keksik.

kulumulu123
8. okt 2019

Ale osobne si myslim ze je kazdeho vec co jedava a cudzie deti proste neriesim... Takze asi tak. Tiez mi pride divne oznacovanie niekoho akokolvek Len preto ze robi veci inak ako ja.

simi1j
autor
8. okt 2019

@simca06022011 mam to podobne. Tiez mam vycitky, ked mu balim sladkost do skoly, ale tiez pekne zje vsetko aj ovocie, doma aj niektoru zeleninu, tak si potom poviem, ze jedna za den ho snad nezabije. Zdrave sladkosti mi nechce, vyzaduje tie komercne hnusoby 💁😏

simca06022011
8. okt 2019

@simi1j no tak zase ja na malú vplyvam veľmi vysvetľovaním a ukazovanim 😂 Brumík už ani nepýta, a vyberá si sama dost dobre 😂 našťastie. Ja som raz videla video ako z Brumíka červíky vybrali a to keď som jej povedala koniec 😂 nemá rada veci čo sa lepia na zuby, čiže zase plus.. žiadne perníky, cukríky. A ja jej sem-tam upečiem, pár krát brala do školy aj gris alebo puding domáci 😁 muffiny... No viem to obísť. Miesto keksikv si kúpi v pekárni niečo.. V škole mali brejky automaty a vysvetlili im pekne v prvom ročníku čo má koľko veľa cukru, tie deti si to potom rozmysleli same a kúpili si keď tak neochutene . Ja jej to sama nekúpim a ona keď to v obchode chce tak jej poviem co je to zač a či to fakt chce. Ak áno vezme si a uvidí. S čím neviem bojovať sú chipikao či ako sa volajú veci.. lebo nálepky a zetony 😂

simi1j
autor
8. okt 2019

@simca06022011 Vysvetlujem aj ja a snazim sa vyberat mensie zlo. Uplne ma triafa slak ked dostane kroasant alebo ho pyta v potravinach. Mne sa taky "dobry" ako je v potravinach zatial upiect nepodarilo 💁 A Brumik tusim chuti aj cervikom 😄🙈

majulino
8. okt 2019

@simi1j V podstate, ak si pytaju dam. Ak sme v obchode a nieco si pytaju kupim, no kym prideme domov zabudnu, a ja im ich nenukam. Vedia, kde su odlozene, no este sa nestalo, aby si zobrali bez opytania. Najnovsie letia na broskyniach a nektarinkach. Najma dcera, syn skor jablcka hrusky. Jedine "sladkosti" s ktorymi mam problem su tie margarinove figurky, co im davaju na vianoce a velku noc. 🤦

miskakyska
8. okt 2019

Cukor potrebuje každý,vrátane deti 🙂....teraz robia proticukrovú barieru a začnú chodiť do vyšších ročníkov a nemožu sa to dopiť coly a energeťákov.....vidím v okolí,čo robí nedostatok cukru s puberťákmi .....

simonkam01
8. okt 2019

Moj nazor na tuto celu diskusiu je taky ze kazdy rodic nech si robi tak ako uzna za vhodne! Ale jednu vec nech si niektory uvedomia ked uz su bio, raw a co ja viem co este za blbosti uz v dnesnej dobe su 😂 Ze nie tym je matka bio a co ja viem co ze kupi v obchode BIO detsku alebo aj inu potravinu, Bio je to co si sam doma na zahrade vypestuje alebo chova doma!!! Alebo od rodiny teda ak nema moznost sam... Bio vajicia tiez predavaju a poviem len tolko ze tie sliepky co ich zniesli zelene co rastie vonku ani nevideli! 😂

1mina
8. okt 2019

Ja sa drzim strednej cesty...moja ma sice rok a pol a sladkosti jej este nedavam take typicke ale piskoty a kolace, puding ked doma robime papa normalne aj ked neni z toho nejak nadsena moc tomu neda 😃 ... nejak sa mi nepozdava jej to teraz este davat ked aj tak som rada ked sa naje normalne obeda radsej by jedla cely den len ovocie a bojim sa keby jej dam teraz sladkosti zeby potom spekulovala a nic ine nechcela...ale ked pride do.skolky atd nebudem z toho robit vedu ze so da sladkost keksik cokoladu atd v normalnej miere 🙂

michaella94
8. okt 2019

Ja myslim ze zapadam z casti do skupiny ,,biomatiek,, aj ked naznasam ked ,,nas,, tak nazyvaju 😂😂 ale.k veci synom 5 a 3 rocnym dam sladkost ale nie denne...a tiez dam radsej keksik kolac puding ako cukriky ci lizatka tomu sa snazim vyhybat...aj ked babky dedkovia sa nezpru 😂😂😂 nikdy moje deti nikomu nemuseli kradnut sladke a stale.si pekne vysvetlujeme ako sladke kazi zubky a vsetko to okolo toho...za mna je tak jedna sladkost dost ale kazdy ma hranicu inde 😁

stanulienkat
8. okt 2019

@miskakyska to s pubertiakmi ale vôbec nerobí nedostatok cukru.

vondolina
8. okt 2019

sú ľudia, čo to hrotia do extrémov, podľa mňa treba voliť zlatú strednú cestu, mám kamošku, ktorá dcérke vôbec sladké nedala, mala potom deťom závidela, keď videla, že jedia keksík alebo lízatko a začala vymieňať čo sa dalo za sladkosti, takže si myslím, že treba deťom dať, aby vedeli čo a jak chutí, ale s mierou

simi1j
autor
8. okt 2019

@majulino ach...uz teraz sa bojim Mikulasa 😳 Darmo mu dam do balicka ovocie, oriesky a nieco (malo) sladke, ked babky mu daju presne tie figurky a kroasanty, ktore budu mat datum spotreby v roku 2025 🙈 A kazdy rok ich prosim nech to nerobia 💁

simonkam01
8. okt 2019

A este jedna vec co ma napadla o tychto veciach co sa tu riesi.. Poznam par mamiciek ktore maju nie jedno ale aj 2-3 deti... A ta matka ktora ma dieta nezdrave bohuzial.. by mu dala vsetko na co si dieta pomysli... Ale nemoze pretoze by mu to velmi uskodilo a ma aj dalsie alergie na take jedlo co je pre nas typicke.... A taka mamicka ktora porodi zdrave krasne dieta tak ona ide vyberat stravu bio a neviem co.. Treba sa aj takto pozriet na tuto “modernu” situaciu ...

nini1010
8. okt 2019

Samozrejme ze moze aj sladke.Ked sa poriadne naje,lebonmoja je malo,nemam problem datbjej aj nejaku sladkost.s rozumom.

simi1j
autor
9. okt 2019

@simonkam01 Ano samozrejme...Sklanam sa pred vsetkymi mamami, ktore zvadzaju kazdodenny boj a chorobami svojich deti a musia stale riesit komplikácie. Ked som sem pisala tento prispevok, tak naozaj s pokorou a s myslienkou, ze som stastna, ze ze mam zdrave deti. No vsetko je relativne, takze som velmi vdacna ze tu riesim "len" sladkosti...

nini1010
9. okt 2019

@vondolina Toto je inak strasne strasne smutne.Jasne,ani ja som rocnej dcere nestrkala horalku do ruky a dodnes prirodzene silno regulujem mnozstvo,ale aby decko nepoznalo chut sladkosti a muselo zavidiet lizatko inym detom,tak to je maminky strasne strasne smutne 😔 co to je za detstvo aby som si nedala z casu na cas keksik,pelendrek,lizatko...

tykat
9. okt 2019

@simi1j u nas mali deti odmalicka volny pristup ku sladkostiam, kosik a v tom na vyber cokolada, piskoty, keksiky...vedla kosik s ovocim, podnos s kolacom. Brali si na striedacku. A postupne si dali radsej hrozno alebo banan ako cokoladu. Radsej mali kolac co som upiekla ako keks. Sladkost si dali len v stave nudze. Nejako si to same regulovali. Sladkosti neboli pre nich vzacne ani na pridel ani som z toho nerobila vedu ked si dali kusok cokolady pred obedom lebo obed vzdy zjedli. Dnes maju 19 a 13 a sladkosti jedia minimalne.

simonkam01
9. okt 2019

@simi1j Hej tak isto som na tom aj ja, sladkost podla mna nieje hriech, ak sa dava s mierou 🙂 Moja dcerka ma 2 roky a sama si vezme raz za cas 2-3 gumene cukriky, a sama si povie ze staci, a neodkladala som nikdy pre nou ziadne sladkosti nic, sa musia deti naucit aj slovo nie 🙂 Takze urcite si robte podla seba co si myslite vy ze je vhodne pre Vase dieta 🙂

majuska167
Odpoveď bola odstránená
kulumulu123
20. okt 2019

@majuska167 vdakaaa za super tip 👍👍👍👍👍👍

evica01
20. okt 2019

Neratajte sladkosti na 1 den.
Obzrite sa kolko sladkosti zjedlo za tyzden.
To iste plati pre vecne dietujuce zeny.

kulumulu123
20. okt 2019

@evica01 ok dcera ma 5r 4mes skusim to zratat za cely jej zivot. Takze cca 1 cela cokolada 70%, 4-5 lizatiek, 3-4 horalky, za hrst gumenych macikov a mozno tak do 10 lentiliek (kusov cukrikov nie baleni!!!) plus 3-4ks kinderka, malinovky typu sprite ci Fanta ak velmi privriem oko tak dokopy max mozno 1dcl aj to asi prehanam.....

vondolina
7. nov 2019

@nini1010 asi tak, treba odhadnúť takú tú strednú cestu a mieru, netreba to preháňať, ale nechcem napríklad aby ani náš malý mal problém v škôlke časom, že nejaké dieťa na narodky donesie napríklad lízatka a je mu ho vezmem, že proste to jesť nebude, myslím, že ani jednému neublíži nejaký cukrík alebo lízatko alebo čo, šak keď toho neni kvantum, tak prečo nie 🙂