icon

Dcéra chce vlastnú izbu...ako jej to splniť?

19. máj 2020

Dobrý večer, mám 15 ročnú dcéru ktorá veľmi chce vlastnú izbu..bývame v rodinnom dome kuchyňa,obývačka (vlastne sú to dve obývačky prepojené klenbou)
Detská izba,spálňa...
Dcéra spáva v obývačke pri dverách ako sa ide do domu najprv je chodba a potom hneď obývačka kde má posteľ...hneď na začiatku pri dverách je z toho veľmi smutná citi sa vraj ako návšteva lebo má len jednu posteľ a jednu polícku nad posteľou chcela by viac súkromia a iné...mám ešte jedno dieťa chlapec 18 ročný on spáva v detskej ako to riešiť?
Veľmi by som dopriala dcére vlastnú izbu ale ako? ...
Ďakujem za všetky reakcie

taskataska
Odpoveď bola odstránená
autor
19. máj 2020

@taskataska nie nie nešetria 7 rokov na dvere len teraz nedávno uznali že uz potrebuje úplne súkromie aj s dverami nielen samostatnú izbu...

lintu
19. máj 2020

Určite nič nefoť. Nevieš, kto všetko to tu vidí. Stačí plán. Zober papier, nakresli rozmiestnenie izieb. Dĺžku stien. Okná, dvere. Trebárs rozmiestnenie nábytku. Určite nie reálne vybavenie domu, lebo si môžeš zarobiť na pruser.

luuubik
19. máj 2020

Prosim ta, nehnevaj sa, ze to spominam,ale tvoji rodicia su inak "normalni"? Ak odhliadneme od tohto problemu, spravaju sa k tebe dobre? A co ten brat, on nic na to nevravi, je mu to jedno? Ak mate dobry vztah a ma ta rad, tiez by mohol pred vasimi slovo utrusit... A to k vam nikdy nechodia navstevy, znami, kamarati, rodina? Oni to nevidia? Ci radsej sa do toho nemontuju?

autor
19. máj 2020

@lintu viete mi prosím poradiť ako to všetko pokreslit? Neviem veľmi kresliť...

lintu
19. máj 2020

Napíš mi správu.

miskooo1987
19. máj 2020

Skus nakreslit orientacny plan s orientacnymi vzdialenostami, nemusia byt presne, ale aspon orientacne(ako brezza vyssie nakreslit, a rozmery - rozpazene ruky su cca tvoja vyska, takze orientacne rozmery vies spravit), mozno nieco sa da vymysliet bez burania len s pridanim priecok (lebo na prvy pohlad sa jedna o starsi dom, takze buranie a presun dveri by bola velka polozka...)

Ale nevidim to realne ked je postoj rodicov aky je... odporucim asi len dobre sa ucit a ist na VS niekde mimo bydliska...

autor
19. máj 2020

@lintu pisala som

miskooo1987
19. máj 2020

A brat sa k tomu ako stavia? Predsalen by ste mozno boli dvaja na dvoch...

A to aj jeho lutujem, povodne som chapal, ze ma izbu... ale izba bez dveri nie je izba...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
19. máj 2020

@miskooo1987 tam ten zaciatok klenby sa ide do jeho izby...hneď vedľa izba rodičov

brezza
19. máj 2020

Ak to spravne chapem to su vlastne prechodne 3 izby? Bratova, "tvoja", obyvacka a z tej sa ide do kuchyne? Tie presklenne dvere to je spalna rodicov? Kde je vchod do domu?

autor
19. máj 2020

@brezza tie dvere pri posteli to sa ide do vnútra teda najprv sú jedny dvere vchodové odtiaľ idete do chodby a potom hneď do obývačky čo je vlastne moja izba tam kde je kúsok klenby vidiet to sa ide do bratovej izby, a hned vedla nej majú rodičia izbu..

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
19. máj 2020

@brezza z mojej izby viem ísť cez tie dvere do chodby a potom cez ďalšie von...na dvor

brezza
19. máj 2020

Hej chapem. Tak v tomto pripade mozes mat izbu jedine tam kde je obyvacka s telkou teraz. Treba spravit akoby chodbicku ku kuchynskym dveram. Izba bude asi ale mensia. Obyvacka by bola tam kde teraz spis ty. Idealne by bolo keby sa dali dvere do kuchyne presunut blizsie k tebe. Tak ako to nakreslil
@miskooo1987
Ale neviem ci tvoji rodicia budu chciet nieco riesit

autor
19. máj 2020

Fotky som odstranila...neviem kto to tu môže vidieť

autor
19. máj 2020

@brezza nevadilo by mi keby je menšia bola by som rada za hocijakú...keby zo strany rodičov bola snaha...

autor
Autor odpoveď zmazal
miskooo1987
19. máj 2020

No, mozno budem trosku prilis osobny, ale vies/chces dat nejake blizsie informacie o socialnoekonomickom statuse rodiny? Lebo by som mozno rad chcel pochopit, preco takto zijete, ci rodicia su proste rezignovany, na svoj stav, alebo co sa deje, proste vyrastas cca v rovnakych podmienkach ako moj otec, rozdiel je ale 45 rokov, ak teda mas 15... Co nie je pre mna velmi pochopitelne. Ti skusim spravit nacrt, ale otec s bratom spaval v kuchyni... ale v tvojom veku bol pred 45 rokmi, to bola mierne ina doba...

autor
19. máj 2020

@miskooo1987 môžem písať správu?

miskooo1987
19. máj 2020

@brezza no obavam sa ze problem bude komplikovanejsi... to nie je prestavbe, to je o psychologickom nastaveni, a ako som spomenul mojho otca a podmienky v ktorych zil a vyrastal, tak mam pocit, ze aj jeje rodicia patria mentalne k rocniku narodenia 1930 +-, a to sa neda vyriesit...

bluka2
19. máj 2020

A brat už dostal tie dvere? Musím povedať, že téma otvorila staré rany. Aj ja som roky chcela dvere na izbe, ktoré som však nikdy nedostala. V istom momente uznali, že ich treba a že ich spravia... Spýtala som sa ešte pár krát, ale nikdy sa tak nestalo. Doteraz si myslím, že problém nie sú ani financie, ani nič logistické, len skôr niečo ako mať deti viac pod kontrolou. Nedať im žiadne súkromie, lebo je to nebezpečne. Špeciálne pre dievča. Takže z tohto pohľadu, ktorý možno nie je tvoj prípad (je tam však vela podobnosti) si myslím, že ani našetrenie ti nepomôže. Skús sa zamerať na VŠ v zahraničí

brezza
19. máj 2020

@miskooo1987 ano, vsak som pisala, ze asi to nebudu chciet riesit. Dom je taky stary s vela prechodnymi izbami. Dlho sa tam do neho neinvestovalo.
Stale nedokazem pochopit rodicov. Hlava mi to neberie. Ked nechcu prerabat, nech jej daju svoju izbu a oni nech si do toho jej kutika daju poschodovu postel..

autor
19. máj 2020

@bluka2 tento mesiac sa budú kupovať🙂

miskooo1987
19. máj 2020

Mozes mi napisat, ale obavam sa ze toto je taky problem, ktory ti tu nikto nepomoze vyriesit, ani ja nie :(, toto nebude o tom co a ci sa da, lebo ked sa chce, tak sa da vzdy aj s minimom penazi... problem asi bude skor v tom chceni a v pochopeni dnesneho sveta...

Teda asi ti odporucim, jedine, investuj vsetok svoj volny cas do vzdelania, a o nejake 4 roky chod do na VS niekam prec...

autor
19. máj 2020

@brezza dom sme už takýto starý kúpili neviem načo rodicia pozerali ked ho kupovali same prechodne izby ziadne sukromie...stare okná dvere,brana....všetko sme minuli...

autor
19. máj 2020

Menili

taskataska
Odpoveď bola odstránená
miskooo1987
19. máj 2020

@brezza ja som si to uzavrel, ako mentalny problem... ziju proste v inej dobe... niekde v 1975. Lebo presne tak to vyzera...