Dcéra chce vlastnú izbu...ako jej to splniť?
Dobrý večer, mám 15 ročnú dcéru ktorá veľmi chce vlastnú izbu..bývame v rodinnom dome kuchyňa,obývačka (vlastne sú to dve obývačky prepojené klenbou)
Detská izba,spálňa...
Dcéra spáva v obývačke pri dverách ako sa ide do domu najprv je chodba a potom hneď obývačka kde má posteľ...hneď na začiatku pri dverách je z toho veľmi smutná citi sa vraj ako návšteva lebo má len jednu posteľ a jednu polícku nad posteľou chcela by viac súkromia a iné...mám ešte jedno dieťa chlapec 18 ročný on spáva v detskej ako to riešiť?
Veľmi by som dopriala dcére vlastnú izbu ale ako? ...
Ďakujem za všetky reakcie
@0silvia0 to áno ale vôbec nerozumiem ako naši rozmýšľali keď kupovali tento dom...je úplne hrozný co sa tyka súkromia a vlastnej izby...z kazdej strany vchod odniekiaľ druhá izba zas bez okna...
No tak zostava jedine spálňa....a nič Vás to nebude stat.Dnes choď na to a daj vedieť😀
@eliska13 aj ja vidím spálnu ako jedine riešenie lebo pri kuchyny je zas wc čiže tam by tiež nebolo súkromie takže jedine tá spálna ale neviem či by to naši prijali dosť sa bojím že nie...
Ale ako v spálni vyriešiť postele? Lebo manželsku posteľ si neviem v obývačke predstaviť...
Nieco taketo?
https://www.ikea.com/sk/sk/p/hemnes-rozkladacia...
A uvidíme aj ten plánik, či sa budeme dookola dohadovať ako to tam máte?
radsej si setri peniazky na odstahovanie ..nejako uz rok vydrz..
@korunka1 neviem kresliť...ale ak chcete poslem foto celeho domu do spravy. A vy to nakreslite a dám to sem...
@dzina007 paráda😍...ale tá cena...
ale foto mi je na dve veci. nevieš kresliť čiary..veď kus porozdumuj
Nemusis vediey neviem ako kresliť, hoc aj volnou rukou čiary len 🙂
@korunka1 neviem to ...nikdy som nič podobné nekreslila...nebude to mat hlavu ani pätu keď to ja nakreslim a v podstate je to jedno vzhľadom nato že z obývačky dve izby nebudú lebo v jednej nie je okno a druhá je prechodna z každej strany...
Jedine tá spálna
Okno sa dá dorobiť.
Vidím, že si už našla riešenie
Jedinym riesenim je porozpravat sa s rodicmi aby ti prenechali izbu. Na 99% ziadne stavebne upravy robit nebudu, aspon podla toho co si pisala, ako to u vas ne"funguje". Takze bud ti daju izbu, alebo budes musiet vydrzat a odstahovat sa hned ako to bude mozne. Drzim palce a daj potom vediet ako to dopadlo.
Ahoj, nečítala som úplne všetko, len tak zhruba. Obývačka je teda priechodná a nedá sa zamurovat, lebo by ste stratili vstup do kuchyne, resp, aj oddelená by bola stále priechodná a bez súkromia ak som správne pochopila.
Podľa mňa ostávajú dve možnosti - detská izba bude pre obe deti, a tým že každý bude mať svoj kútik - ak je izba dostatočne veľká. Sú vseliake riešenia, rôzne typy poschodových posteli a podobne.
Ak je táto izba príliš malá, tak jediné riešenie je prenechať vašu spálňu dcére, kúpiť kvalitnejsi roztahovaci gauč do obývačky, ktorý bude fungovať ako vaša posteľ. Deti sú už dosť veľké, čoskoro sa aspoň jedno osamostatni a potom môžete mať vašu spálňu späť. Ale je naozaj neprijateľné a dosť smutné, aby 15rocne dievča nemalo žiadny svoj priestor, žiadne sukromie.. navyše ak brat toto všetko má, o to je to smutnejsie..úplne chápem že je z toho nanič..vy tých pár rokov bez spálne vydržíte
Už nech Ťa netrápi ako rodičia budú mať manželskú posteľ v obývačke sú rôzne skladacie gauce periny môžu dať do vnútra a sklopiť a bude gauc veľa rodičov tak spi v 2 izbovom v obývačke.Ty si choď za svojim máš jednu posteľ a poličku nemáš asi moc mamu, ktorá by dbala o také veci aj ten tvoj kútik by sa dal vylepšiť aspoň trocha len treba byť trocha kreatívna aj lacno sa to dá.
Ja si myslim, ze by ste z detskej izby mali prelozit skrine do tej "obyvacky" kde teraz spavas a namiesto nich dali postel do detskej. Cize aj ked je mala, tak dve postele tam snad vojdu. Pripadne kupit poschodovu.
Chapem, ze by si asi chcela cisto svoju izbu, ale v tejto situacii je urcite lepsie mat izbu s bratom ako spat v nejakej akoze obyvacke.
Okrem toho - z "tvojej" obyvacky sa vstupuje do bratovej izby a on tam nema dvere - cize nielen ty pocujes telku a vsetko co sa deje v obyvacke ale aj on.
A kde maju rodicia spalnu? Odkial maju vchod do spalne? Z chodby, z ktorej sa ide do "tvojej" obyvacky, alebo z bratovej izby?
@dzina007 oni nebudú investovať do takéhoto nábytku. Nebudú ani búrať okno, to sú finančne nákladné veci.
Autorka, jediná možnosť je spracovať rodičov na tú výmenu spálne. Povedz otcovi, že aj tak pozerá telku, tak pri nej môže rovno aj spať. Argumentuj, že máš už plné zuby hučiacej telky, nesúkromia... Povedz im, nech to s vami pár rokov vydržia, keď odídete z domu, môžu si potom dom zariadiť podľa svojich potrieb.
Autorka,
Kazdy vecer, ked otec kuka telku, tak chod spat k mame do spalne. Predtym si tam este citam nasla ucivo, nech tvoja matka pochopi, ze ma dospievujucu dceru.
Ked chce otec kukat telku, nech si ju da do spalne.
Pokiaľ rodičia doteraz nič neurobili, tak neurobia ani po tejto diskusii. Darmo to riešiť, keď rodičia nechcú.
A také, že vybúrať okno, alebo osadiť priečky? sama píšeš, že ste šli z väčšieho do menšieho, lebo peniaze. Čiže pokiaľ rodičia peniaze nemajú, tak nemajú začo prerábať dom.
Vy si zabezpecte do obyvacky roztahovaci gauc a jej dajte spalnu.Ona izbu urcite vyuzije viac.My sme boli 4 deti.Nasi rodicia dlhe roky spavali v obyvacke,aby sme my mali detske izby
Je to takto? Tak som to pochopila z opisu a fotiek. Rozmery su fiktivne kedz ich neviem. Okno v spalni a v kuchyni neviem kde je, ale to nie je podstatne. Dizpozicne velmi zle rieseny dom. Da sa to prerobit, ale to by stalo financie, ktore asi tvoji rodicia nemaju. Problem je hlavne to chybajuce okno v obyvacke. To by sa muselo vyburat osadit okno a spravit tam priecky aspon zo sadrokartonu. Ked tvojmu bratovi za tie roky nevedia osadit dvere do tohto nepojdu. Jedine, ze ti nechaju rodicia spalnu.
@katarinka289 pise to dcera a rodicia to neriesia
Autorka, ešte jedno má zaráža. Píšeš, že tam si už niekoľko rokov, ze tam do noci otec pozerá televízor a keď príde návšteva, nemôžeš spať, lebo tá rušia (čo je pochopiteľné) - to tá návšteva nevie niečo povedať tvojim rodičom? Mne by to bolo vrcholne trápne prísť ku niekomu na návštevu a vidieť, že kvôli mne nemôže malé dieťa spať. A teda hanbiť by sa mali v prvom rade rodičia 😞 je mi z toho strašne smutno 😞 ako čítam diskusiu, tu nepomôže nič, len vydržať, peniažky si odkladať na vlastné bývanie. Ešte mi napadá, nemáš nejakú starú mamu, krstnu, ktorá by sa za teba u rodičov prihovorila? Učiteľku v škole? Mamu nejakej tvojej kamarátky? Niekoho, komu by si sa zverila a on si s tvojimi rodičmi pohovoriť ako seberovny? Lebo teba tak zjavne neberú
@brezza no ak je to tak nejako, čo sa možno aj tohto roku dozvieme 😀, tak existuje ľahké riešenie. Pokiaľ tá predsieň je funkčná a kuchyňa to umožňuje lebo informácii máme mrte...tak z nej vybúrať dvere do kuchyne, dorobiť dvere do obyvky s telkou a prechod z jednej obyvky do druhej zamurovať. U mňa červenou vybúranie a fialové domurovať
@korunka1 Moznosti je v podstate vela. Tu je rpoblem ze rodicia NECHCU, je im to jedno, 6 rokov to nechali takto, takze neverim, ze budu ochotni investovat peniaze a aj pracu a cas do prerabky - buranie, murovanie, nove dvere, okna...
Aj ked je to pre mna totalne nepochopitelne, lebo kazdy normalny rodic by uz davno nieco vymyslel...
Uplne jednoduche riesenie aby neprisli o svoj "komfort" rodicia a nemuslo sa nic burat ani murovat: bratova izba bude odteraz spolocna izba, budu tam dve postele a skrine a vsetko ostatne co sa nezmesti do izby kvoli druhej posteli bude v tej prvej priechodnej "obyvacke".
@brezza prispevok zacina citujem..." Mam 15 rocnu dceru..."

tak to je úplne na figu...