Dcére odmietli dať v reštaurácií detské menu
Dobrý deň,
stretli ste sa niekedy s tým, že vám odmietli dať v reštaurácii detské menu?! Včera sme boli na rodinnom obede a 13 ročná dcéra si vybrala položku z detského menu, nezjedla by normálnu porciu čo sa týka veľkosti a ani zloženia, pretože mám pocit že ňou trieska puberta, lebo zje možno 3 jedlá dookola, horšie ako škôlkar. Čašník nám povedal, že to majú zakázané, lebo by na detských jedlách prerobili a keď ich vydajú, tak rátajú s tým, že sa im to zaplatí na dospelých a on by mal problémy, keby v podstate dospelému prinesie detskú porciu. Do akého veku v reštauráciách rátajú, že je osoba dieťaťom? A môžu vôbec odmietnuť vydať nejaké jedlo z menu, keď ho majú?Samozrejme nepôjdem sa teraz spätne sťažovať, ale zaujíma ma to do budúcnosti.
Preboha, tak s týmto som sa ešte nestretla. Keby si aj dospelý chlap da detské menu, tak nikoho do toho nič nie je. Rozum sa mi zastavuje...
uz by som tam nesla. necitim sa prijemne v podnikoch, kde majitel vymysla zvlastne pravidla kvoli zgrloseniu. zrejme si neuvedomuje, ze teraz mozno zarobi o 2 eura viac, ale nabuduce tam uz taki hostia nepachnu. nastastie mam skor skusenost, ze aj pizzu rozdelia na dva taniere a podobne.
Je to skoda a skodia tym sami sebe, to detske je mozno o 2 eura lacnejsie, co by dostali naspat v pripade, ze si vedia udrzat zakaznika. Tak je to ich skoda hlavne, ja by som tiez dietatu neobnavala velku porciu ked to nezje a viem, ze doma to ohriate jest nikto nebude
ja by som odišla.. uviesť mi ako dôvod, že na tom prerobia? a že to nikto nedoje a jedlo sa vyhodí, to je ok? aj to, že zaplatíš viac, hoc dopredu vieš, že to nezješ? to, že gastro dva roky nefungovalo predsa neznamená, že teraz "zderú" zákazníka.. pri takomto prístupe sa môže stať, že žiadnych mať nebudú 🤷🏻♀️ ale aby som odpovedala na otázku - ešte som sa s tým nestretla.. ja si zvyknem objednať palacinky a tie sú väčšinou v detskom menu a ešte nikdy mi nepovedali, že je to iba pre deti..
Uz by som tam nesla. Ale pre prax ak je dcera prieberciva, da sa objednat bezna porcia a zvysok si date zabalit/na mieste po nej dojes alebo sa daju objednat prirodzene mensie jedla, typu len hranolky, len polievka
Naposledy sme boli v restike keď boli jarné prázdniny a môj najstarší 10r syn vyzerá tak na 12st.. normálne si objednal detské menu a nikto nič neriešil, vôbec nerozumiem akoby toto mohlo niekomu vadiť.. dieťa je dieťa, nerozumiem prečo by to malo byť do napr.7dmich rokov, prečo teda nie do 8? A do 7dmich narodenín, alebo v prebiehajúcom 7dmom roku?
Ako chápem keď by náhodou prišiel napr. dospelý chlap sám do restiky, že by mu detské menu nedali, ale 13r dievčaťu? To už čo je..
A keby si dcéra vypýtala pohár vody? Pošlú ju počkať vonku, kým sa vy najete? 🤦♀️
Hlúpy prístup, žiadala by som vedúceho.
@jankka1981 mala si povedať, zabaliť prosím beriem to domov dieťaťu. A následne zjesť s úsmevom 😁
ak mali v menu detske menu, tak vam bol podla mna nuteny ho dat. no azs nie je taky problem si to co nezjes dat zabalit domov, ja to tak bezne robievam, kedze sa mi mnoho krat stane, ze to v restauracii proste nevadzem zjest
Vo veľa restikach je napísané že detské menu do 12 rokov. A keďže tie detské menu sú vždy len rybie prsty a hranolky, nugetky a hranolky, rezeň a hranolky, špagety s rajčín. Omáčkou. Tak my objednávame dcére z lístka pre dospelých len menšiu porciu, aj keď vyjde drahšie ako deetdke menu keďže pri polovičnéj porcií rátajú 70-75%ceny. Pripadne keď je dobre menu tak už sme mali aj tak ze sme si ho dali z dcérou napoly. A teda ešte som sa nestretla s tým ze by mi nedoniesol ešte jeden príbor alebo tanier.
Zisl to nie sú v mysle čašníkov kt sa boja o svoju prácu ale zamestnávateľov
Ale viac by som do takej reštaurácie nesla
Ja som neporozumela, ci hovoris vyslovene o porciu v kategorii detske menu alebo o dospelackej porcii, ktoru ste chceli o polovicu mensiu. Lebo to je obrovsky rozdiel.
Ja to napr. Celkom nechápem, majú dat primeranú cenu nákladom. Vybavené. Rovnako aj polovičné dávky ked sa dávajú zvyčajne sa účtuje 70% nie polovica atď... lebo áno fixné náklady au vysoké v jedle a je jedno xi si niekto na to alebo ono.
Ja som sa s tym stretla zatial len v jednom americkom filme 😂😂
Na Slovensku ma neprekvapi nic, ja som si minule pytala kopcek zmrzliny pre syna a odpoved som dostala, ze oni davaju iba dva 😂😂 casnikom by malo byt jedno kto si co objednava, aj keby si dospela osoba dala z detskeho. Ale koniec koncov si robil iba svoju pracu, ak to ma tak nakazane od majitela 🤷♀️

@snazilka_bio_mamka Aký by si na to mala dôvod?