Dcére ukradli v škole telefón
Ahojte. Dnes dcére v škole zo skrinky ukradli telefon. Mala ho v bunde (zabudla si ho vziať) a skrinku nik nezamkol. Pokúšala som sa dovolať na jej telefon najprv mi to niekto dvihol a potom už bol vypnutý. Ako teraz postupovať? dcéra je poistená ale na to sa asi bežné školské poistenie nevzťahuje. Nahlásiť to v škole? Operátorovi? (nemala kredit na karte tak neviem či to treba hlasiť aj tam). Aj na políciu? Je vôbec možné aby sme niečo poriešili alebo je mi zbytočné chodiť všade krádež nahlásiť...?
a ešte chcem podotknuť že nešlo o drahy mobil.... a aj tak ho policia hladala.
@simca06022011 no mne vykradli auto v novembri, polícia mala svedka, na druhý deň ŠPZ auta-a dodnes nevyriešené, mobil nenájdený.
hlavne čo sa týka O2 tam je problém - to musia dať žiadosť na súd aby mohli dať prehľadávať. ja som mala T-mobile, ale zlodej mohol dať sim O2-čo asi dal, lebo v sieti T- mob. ani Orange sa neprihlásil. takže momentálne riešia to O2. mobil som mala nový, mal 2 týždne, samsung galaxy ace2, škoda obrovská. hneď som dala zablokovať sim,lebo mám paušál....
veľkú šancu nedávam,lebo machri vedia prepáliť softvér a potom ho už nenájdeš....resp.predajú do ČR a tam sa vyhľadať nedá...
@nicky07
@nicky07 takze realne fakty: vec na policii oznamit mozes. Dolezite bude ci hodnota mobilu presahuje 266 €. Ak ano bude sa jednat o trestny cin. Aby bola vec vysetrena bude potrebne aby si si so sebou na policiu doniesla imei cislo vacsinou je na krabici alebo v zmluve. Na zaklade imei policia moze zistit ak si niekto iny da do toho mobiu svoju sim kartu , komu ta sin patri a na zaklade toho sa dopatra k osobe ktora ho pouziva. Ak imei nemas je to problem a uprimne zistit kto ho ma jeviac menej nerealne. Ak mobil nestal teda toho casu nema hodnotu 266 a skrinka nebola riadne zabezpecena , tvoja dvera sa od nej vzdialila, stratila s nou vizualny kontakt bude sa jednat len o priestupok, kde v tomto pripade nie je mozne riesit prostrednictvom imei cisla nakolko prokuratura neda podnet na zistenie telekomunikacnej prevadzky v pripade ak je to priestupok . Uprimne ak je to priestupok ani by som s tym na policiu nesla ak je to t.č. ma to zmysel.
@macamac vedia prepalit ale musia to vediet... a nie je to zadarmo, ide to do stoviek...
@trojmamka bohuzial to co pises o praci policii je len zase dalsi pohlad cloveka ktory sa domnieva, ze policajt si moze len tak pripad uzavriet. To je hlupost. Kazdy trestny cin aj "obycajna" kradez MT je dozorovana prokuratorom a musia sa dodrzat postupy. Ak vsak nie su fakty policajt nemoze vzniest obvinenie hocikomu na zaklade reci a domnienok.
@simca06022011 jj viem,ale stačí, že to predajú toť kúsok za hranice a je koniec...nenájdeš viac
akurát ma táto diskusia nakopla, tak som volala na políciu, čo a ako....
no a preto ten mobil tak dlho riešia, lebo šlo o vlúpanie do auta, takže to už nie je priestupok, ale krádež a tam to trvá dlhšie.....
a práve čakajú na povolenie na to O2, to musí ísť cez súd, lebo polícia s O2 nemá spoluprácu
@nicky07 to číslo majú nové telefóny ...aký ste mali typ? a máte to v O2?
@simca06022011 15 minut po kradezi mojho mobilu z predajne som volala 158 .Dosliuz po 1,5 hodine sama som.si zohnala zabery z kamery a ten co mi ho ukradol bol v centre este 38 minut aj s mojim telefonom.A IMEI ha toto cislo davaju zistovat do 30 dni od straty kradeze a potom uz nie.Takze moj 400 € mobil mesiac niekde trcal a potom siel.asi do predaja.
@macamac ja viem ako to funguje ;) ale moznost je vzdy, ono aj ked pachatela chytia tak je to o nicom, lebo policia nemoze nic urobit ked povedia ako ten nas (a to urcite vieme ze to ukradol prave on aj s cca 4000EURami): "V martine som stretol takeho chlapa na ulici, ci nekupim ipad a ja som ho kupil... opis: bezdomovec alebo nieco podobne! ;) jasne.. bezdomovec ukradne telefon vo zvolene a niekomu na ulici v martine ho preda... za 4000eur si nekupi nic a vyzera ako "osklbanec" ;) Ale vraj nemozu nic... no bohuzial oni nasle tento ipad u 2. majitela, teda chlapec nic netusiaci si kupil cez bazar kradnuty ipad za 400eur a bohuzial prisiel on...
@cuculik1 prepac ale riesila som.od 8.8 2012 do 18.3. 2013 moj ukradnuty mobil.A zelenym panom nestacil kamerovy zaznam,nestacilo meno ,nestacili fotky.Druhy raz si to poriesim partoiu basebolkarov a nie policajtani.Ozaj a ukoncuju patranie po 3 mesiacoch.Ja som davala podnet na inspekciu a vysmiali ma.Takze preto mam o panoch v zelenom svoj obraz.
@simca06022011 prepalenie stoji cca 50€.
@simca06022011 aha,tak mám šancu?lebo som už skeptická 😖
koľko trvalo, než ste sa k nemu dostali?
@trojmamka podla toho na aku "masinu"...
neviem presne, koncom maja nam vykradli auto a volali ze ho nasli niekedy na jesen - oktober/koniec septembra? musela by som najst papiere... potom uz volali az ked prisiel z martina do ZV... a isli sme ho vziat
@simca06022011 2 mesiace stary samsung galaxy2.Na telefon kaslem ale mala.som v nom posledne sms-ky od mojej maminy,ktora 2 mesiace predtym zomrela.Posledna komunikacia par jej fotiek.....Nech ten hajzel zlodejsky investuje do svojej davky a nech mu je posledna.
@trojmamka vies, mozno sa ti zda, ze to vsetko trva dlho bezdovodne ale ver tomu ma to dovod. trestne ciny ukradnutych mobilnych telefonov su zdlhave. policjat musi napisat podnet na prokuraturu, kde tato podnet vyda najskor o dva mesiace, tento musi ist dalje na sud, nakolko ten musi vydat prikaz na zistenie telekomunikacnej prevadzky, avsak na sude sa to tiez vzdy zdrzi dlasie dva mesiace. no a zo sudu to ide k monilnym operatorom, ktory odpovedia najskor o mesiac..... tak si to porataj a hned mas niekedy aj pol rocnu lehotu..... a potom, ak nieco vypis od operatora preukaze, tak treba zabezpecit svedkov, predvolat ich, ludia sa vyhovaraju, na predvolanie nechodia a bez vypocutia vsetkych nie je mozne vec ukoncit..... takze neiekedy 10 rocny mobilny telelefon s hodnotou 10 eur stoji pol roka a prace a je to vsetko zbytocne. Ver mi ze inspekcia je postrah kazdeho policjta, a vsetci sa snazia robit vsetko pre to, aby sa s tymito "milými" pánmi nikdy nestretol. ak by inspekcia na nieco prisla, ver mi ze si to policjat odskace.....obcas treba mat pohlad aj z tej druhej strany a to pri kazdom povolani 😉
presne tak, je zbytocne kamkolvek chodit.
@cuculik1 ja to chapem no mne uz dali papier, ze pripad uzatvaraju.A to bolo 6 mesiacov od kradeze a to uz mam.za sebou aj inspekciu a jej vyjadrenie.Z policajnej stanice to odislo dalej presne po 5 tyzdnoch.Po 4 tyzdnoch mali vysledky hladania cez IMEI.Policajt mi hned povedal.pri spisovani,aby som.necakala vratenie mobilu.Ze jedine ak by chytili nejakeho zlodeja narkomana alebo osobu podozrivu tak vtedy kontroluju kody najdenych telefonov.Preto mam taky nazor aky mam.Chapem,ze nie vsetko sa da objasnit ale to ich spravanie bolo smutne.Ale zmierila.som.sa s tym vsak.idem.len o vecnu hlupost.Aj.ked to bol moj prvy telefon taky aky som.si vzdy predstavovala.
@juliana77 bohuzial takychto prispievajucich mamiciek ako si ty je tu zopar - nemile, nekamaratske .... Taaaaaakze gulanie ocami nad neprijemnymi ludmi ( tak si posobila ) TEBE nepomoze, tak som reagovala 😉 .... ze MOZNO si precitas tvoju reakciu a uvedomis si ... Ale ty asi nie 😉 ... cmucky cmuuuuk ...maj sa krasne ... zajtra sa mozno zobudis s lepsou naladou a budes k svojmu okoliu tolerantnejsia a milsia. Zo srdca ti to zelaaaaam ... papaaaaa

@nicky07 treba to nahlasit na policii. Podla IMEI čisla ho môžu najsť. Teda ak niekto šikovny nezmeni to IMEI čislo na mobile. Stači ak si dotyčny vloži do MT svoju sim kartu a policia ho vystopuje. Moj muž pred 3 rokmi kupil dcere MT na inzerate, ja som jej dokupila sim kartu do neho a ako ho použivala tak nam došlo asi po 3 mesiacoch predvolanie na policiu. Samozrejme MT bol kradnuty a museli sme ho odovzdať na policii a spisat zapisnicu od koho sa kupil atd. Takže oplati sa ist na policiu to nahlasiť, je možne že ho najdu.