Dcére ukradli v škole telefón
Ahojte. Dnes dcére v škole zo skrinky ukradli telefon. Mala ho v bunde (zabudla si ho vziať) a skrinku nik nezamkol. Pokúšala som sa dovolať na jej telefon najprv mi to niekto dvihol a potom už bol vypnutý. Ako teraz postupovať? dcéra je poistená ale na to sa asi bežné školské poistenie nevzťahuje. Nahlásiť to v škole? Operátorovi? (nemala kredit na karte tak neviem či to treba hlasiť aj tam). Aj na políciu? Je vôbec možné aby sme niečo poriešili alebo je mi zbytočné chodiť všade krádež nahlásiť...?
chod na policiu,mozno podla simky najdu...a skus aj operatora
@nicky07 U nás v škole by to ani neriešili, telefóny do školy deti nosiť nesmú keď ich majú ich problém ak sa niečo stane. Podľa mňa je minimálna šanca že telefón nájdu ja by som to neriešila....ak teda nebol ultra extra drahý a nehrozilo by nepríjemné prekvapenie vo forme vysokého účtu na konci zúčtovacieho obdobia......v takom prípade by som ho dala zablokovať ...
myslím, že mobilu sa poistka netýka, pretože to nie je vec, ktorá je potrebná pre vyučovanie. Ale kontaktovala by som mobilného operátora.
poistka skoly toto nekryje... bola to vynimka z tej poistky... mozno ma vasa skola ine poistenie, ale pochybujem...
radsej hned zablokuj tu kartu, aby si nemala vysoky ucet... a s mobilom podla mna uz nic neurobis... preto sa deckam neoplati davat drahe mobily, bud to stratia, alebo im to ukradnu...
@lubikan
30ročná mamička by mohla vedieť, že treba kontaktovať operátora, dať zablokovať kartu a s telefonom sa rozlučiť, alebo sa najde, lebo náhoda je blbec. Potom sa nečudujem že oveľa vážnejšie problémy je u niekoho problém vyriešiť. Ešte že máme internet, inak by asi niektorí ľudia boli ochrnutí žiť.
@zuzka38 mylis sa, policia to riesit bude
@nicky07 v skole by som to povedala ucitelke, nahlasila by som to iba na policii, u operatora mozes a mozes si hned pytat novu SIM kartu ked budete tam (ale tam je predpoklad, ze ked vypli mobil, simku uz nezapnu ak tam bol PIN kod. Ak vela telefonovali tak predtym ako ho vypli... )... na policiu si treba zobrat udaje o mobile, IMEI cislo...
draha @juliana77 ano sedim doma s chorým dieťaťom čo ale tvoj problém nie je chcela som len radu možno niekto má podobnu skusenosť kedže viem o tom že policiu nejaké ukradnute mt netrápia. lenže nie je to centová záležitosť. a hlavne to že sa na škole bežne kradne tak či škola dokáže s niečim pomocť. alebo sa len spíše zípsisnica a tým to celé skončí.chcela som skúsenosť niektorej mamičky a nie tvoje trápne zarýpavačky,. najdi si na to nejakú inú temu a alebo si založ svoju.pre teba asi nie je nič praktické vzrejme máš peňazí na rozdávanie ved čo to je ked ukradnu telefon za nejakých par eur.a uznávam nemá telefon sa do skoly nosit nemá no dieťa je choré mávame záchvaty a vtedy je aj sama učitelka rada ked má telefon po ruke a može mi zavolať. myslela som že toto je forum o pomoci a radách a nie o tom ako do niekoho zarýpať a urážať ho.
@nicky07 pochybujemze ten telefon este uvidite - aj keby si to mala poistene o com pochybujem tak tvoja dcera vlastne telefon stratila - skrinku nezamkla podla mna si ani nepamaeta kde ho dala...
Ja len z vlastnej skusenosti - ukradli mi kabelku v ktorej som mala vsetko - kluce, karty, mobil - velmi drahy a pre mna extra hodnotny kedze som v nom mala videa a fotky mojej malinkej od narodenia, doklady... Hodnita vsetkeho bola cca. 3000 euro - policia spysala zapisnicu , dostala som nahradne doklady a vagny pokus o povzbudenie zo strany policie ze niekedy sa stava ze nahodne sa taketo veci najdu...
Poistka nehradila nic, platobne karty som dala hned zablokovat, detto simku, zamky sme vsetky vymenili a doklady som vybavovala cely tyzden... Takze tak☹
@simca06022011 ano bude to riesit, musia prijat podane trestne oznamenie, ale co vyriesia? a hlavne kedy..
Spisala - neznasam pisanie na mobile☹
@zuzka38 to je jedno, ale toho co to ukradol najdu... ci to je fajn nechat zlodejickov len tak a nech si beru co im nepatri? zavriet ich samozrejme nezavru ale podla mna nie je riesenie zatvarat oci pred tym. Mne v maji vykradli auto, ukradli ipad, jasne ze ho nasli za 3 mesiace.. ale nasli... a potom nam ukradli z firmy mobil a hotovost a co to.. tiez nasli ;) a trestne oznamenie sa nepodavalo, to az potom ked nasli vinnika... my sme iba nahlasili kradez za 30minut... potom nam zavolali a za dalsich 30 minut som vsetko vybavila ;)
oo a samozrejem som si raz posedela na policii kvoli tomu ze moj ex si kupil kradnuty mobil... ;)
@simca06022011 tak to ste mali stastie - z mojich veci sa nenaslo nic a na policii som stravila cez 3 hodiny - ba stare mesto
Inak k tym telefonom v skole.. neviem ktore dieta nema mobil teraz... takze ohanat sa skolskym poriadkom je dost divne 🙂 v skolskom poriadku je presne to ze nie je dovolene ich pouzivat cez hodinu, nesmu byt teda zapnute atd.
@dai no neviem ci stastie, tu je to skor pravidlo a nie stastie, pretoze nasli aj otcovi veci co mu ukradli z bytu, mali sme obchod s mobilmi,t akze viem kolko ludi sa tam takychto premlelo... ale ono je to tak cim drahsia vec tym sa viac hlada... jasne ze za nizke hodnoty kde kradez nie je ani tresny cin nebudu lietat
u mojho syna v skole je uvedene jasne v skolskom poriadku, ze deti maju zakazane pouzivat mobilne telefony pocas vyucovania ale mozu mat mobil na vlastnu zodpovednost, cize skola za stratu, kradez, alebo poskodenie nezodpoveda. Operatorovi nemusis hlasit nic, ak ste tam mali len predplatenu kartu, hlasit iba ak tam bol pausal, aby ho blokli. No a na policiu, podla mna zbytocne, hladat ho oni nebudu.
uplne mimo ale napisem aku mam skusenost 😀 ukradli mi telefon tyzden pred svadbou v svadobnom salone ! panika neskutocna nevedela som ci mam odpadavat ale sa ukludnovat 😀 v prvom momente mi napadlo odkial zoberiem teraz tie cisla servisnych sluzieb na tu svadbuu? akurat naschval kamery v salone nenahravali a nebolo zaznamenane ze kto, no mali sme typ a overila ho majitelka a na moj veru pani ktora to mala na svedomi mobil priniesla a vratila,..to boli soky ! 😲
@henikav presne toto som si myslela aj ja. asi je všetko čo by som podnikla zbytočne. policia neporieši - nie je to zas až tak drahý mt, operatorovi zbytočne kedže to bola predplatená karta a škola - možno urobí nejaký zapis kedže zlodejom bol pravdepodobne nejaký žiak no tým to asi aj skončí. Nikdy sa nezistí kto to bol, lebo zasa kašlať na mobil ale už len z pricípu že sa nájde niekto taký... Nie je to totiž prvá krádež telefonu na škole. No pochybujem že ja niečo vyriešim a že teda telefon ešte niekedy uvidíme. no nič opäť o skúsenosť naviac... Aj tak všetkým ďakujem... ☹
A @juliana77 je mi ľúto že nie všetky sme tak dokonalé skúsené ženy ako ty. Ak teda budem potrebovať opäť nejakú z tvojích dokonalých rád tak ti napíšem do IP ...
@nicky07 s principu budu vsetci skolaci vediet kto je zlodej a nech sa on/ona hambi ;) tolko asi k tomu 🙂
@simca06022011
mylis sa policia zoberie oznamenie chvilu sa budu tvarit ako sa snazia a nakoniec napisu,ze hups smola pripad sa uzatvara.Bohuzial s tym.mam.skusenost.Islo o drahy novy telefon a poznam.pachaela.Oni tiez akurat zijeme na SK.Policajti su no proste policajti.
@juliana77 ked si unudena tvoj problem, nik ti nekaze "radit"... mozes si precitat a ist zehlit a neriesit.. toto je totiz FORUM, ludia si tu mozu akekolvek problemy riesit...
@nicky07 ako ja by som len povedala triednej aby upozornila ostatne deti aby si davali pozor.... ale inak nepriesis nic kedze je to mobil len na kredit, vysokeho uctu sa obavat nemusis.... asi by som to oznamila operatorovi emailom aby zablokovali tu kartu ale policiu by som isto neriesila....
moja dcera tak zabudla mobil niekde v buse uz sa nenasiel dalsi nedostala ale teda aj predtym co mala bol len taky lacny ze to neni cloveku luto...
@trojmamka mysli si, ja ako vidis som jasny priklad toho ze to tak nie je a tiez som dost skepticky pozerala pred rokom na ich pracu... o potrestani vinnika, to je dalsia tema, ze sa nic nedeje, lebo nemaju pravo niekoho trestat ak sa neprizna a on sa nikdy neprizna a vymysla 🙂) resp. nemaju jasny dokaz v ruke... v pripade mobilkov ide o IMEI, ktory sa vysiela aj signalom, takze ho vypatra vlastne operator, ked sa zacne pouziavat.. ale ak je niekto sikovny (vacsina nie je) tak to IMEI da zmenit.. alebo rychlo mobil preda dalej....
@nicky07 ak to bol telefon s tych novsich co sa daju vyhladat tak ti ho urcite policia najde,mne a mojim detom za tie roky uz dva tak nasli,v skole by som to tiež aspon nahlasila nech si ostatny davaju lepsi pozor
@titkovamiriam telefon mal dva roky. tak neviem či by to bolo možne. a do školy určite ráno pojdem už len pre to aby teda o tom deti boli informované a dávali si pozor. vela jej spolužiačiek má podstatne drahšie telefony bežne nosia do školy aj tablety. tak aby už k podobným incidentom neprišlo.