icon

Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch

carodejnica
26. júl 2012

Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉

simonceli
1. aug 2012

Ahoj dámy, tak jsme se rozhodli, že fičíme na dovolenou v pondělí. Nevíte někdo jak je to se psama v chorvatsku? Jestli je nějaká doba, kdy musí být očkovaní a tak? My teda očkujeme pravidelně, ale když jsme jeli do rakouska se psama, tak nesměli mít očkování starší jak 6 měsíců.

carodejnica
autor
1. aug 2012

@simonceli Skúšala som gúgliť, ale sú to všetko staršie informácie - http://dromedar.topky.sk/cl/11161/505668/CHORVA...
Ja by som možno oslovila normálne chorvátske veľvyslanectvo, napríklad to na slovensku má formulár pre otázky - http://sk.mfa.hr/?mh=225&mv=1357 - tak by si to mala z prvej ruky. 😵
Do pondelka by ti mohli stihnúť odpísať..

carodejnica
autor
1. aug 2012

No možno nie ste v obraze, ale toto ma moc, moc potešilo, dúfam, že to konečne vyjde, lebo to nemá na svete obdobu, ako otrasne máme "poriešené" kompetencie v ochrane prírody my tu na Slovensku....
http://www.tyzden.sk/domaci-servis/olano-huba-c...

u2jana
1. aug 2012

@carodejnica Dextera som nezvladla, muz sice trvdil, ze je to super serial, ale mne v poslednom case vadia tieto morbidnosti ala CSI. Nedokazem sa donutit, to pozerat 😝

@reanda dik za pripomenutie, minuly rok som to zmenskala, ale teraz by mi nieco splnene bodlo.

simonceli
1. aug 2012

@carodejnica díky za informace. No s tím velvyslanectvím nevim nevim. Já čekám na odpověď z americké ambasády už asi 3 týdny.

carodejnica
autor
1. aug 2012

@u2jana No, ja som Dextera začala pozerať, ešte pred tým ako som mala Naďu, potom to už išlo zo zotrvačnosti.. keďže je inak nemám káblovku, ani satelit (chytám len STV1 a STV2), tak ani nie som presýtená seriálmi a lá CSI a kosti.. Ale inak tiež musím uznať, že narodením dcéry sa mi dosť posnula latk a, čo sa týka, toho čo už neznesiem pozerať (už som spomínala, že filmy z tématikou holokaustu z druhej svet. vojny)

carodejnica
autor
1. aug 2012

@simonceli ahá, tak to bol asi chabý pokus... 😒 a kam idete presne? a ozaj, akých máš psíkov?

simonceli
1. aug 2012

@carodejnica nevíme přesně kam... prostě se v pondělí nabalíme a někam vyjedeme 😀 mám jack russell teriera a parson russell teriéra, obě fenečky

carodejnica
autor
1. aug 2012

@simonceli
Inak ste dobre akční, ale že vraj sa to takto najviac oplatí... 🙂

A vau, krááááááááááááááááásne fenočky a vôbec som ešte nepočula o parson russell teriérovi 😕 to je ale asi podobné jack russel ter, aj podľa fotiek, však?
Ja som mala kedysi úúúžasnú fenku nemeckého ovčiaka Coru, dožila sa 13 rokov (umrela v roku 2008), papuľka moja krásna... 😵

simonceli
1. aug 2012

@carodejnica parson je vyšší a míň svalnaťější jako jack. Ale jinak jsou úplně stejné. Jsou jak moje ději. NO má sestra, mají jích celkem 7, ale z toho 4 jsou služební policejní, 2 mazlíčci a 1 je taky policejní, ale už v důchodu. Tak mají malou partu.

carodejnica
autor
1. aug 2012

@simonceli
ahá, fakt som nepoznala toto plemeno... sú zlatí... 😵
7 NO?! No chcela by som prísť na návštevu, to musí byť parta ! 😵 😎 Nemáš nejaké fotky?

simonceli
1. aug 2012

@carodejnica ne ne oni se pohromadě nafotit nedají. Někteří psi se mezi sebou nesnesou, takže je ani pohromadě vyfotit nejde. ☹ russllové jsou hrozný plemeno, už bych je nikdy nechtěla 😀 😀 hodně náročný na pohyb, což nám nevadí, jezdí s náma na závody ( ještě jsem ti asi neodpověděla na otázku kdo v čem závodí, že? Tak můj přítel jezdí supermoto a motocross), bereme si je do práce, jezdí s náma i na hory. ALe když se potvory nudí, tak devastují byt. Alespoň ta mladší, ta nám rozkousala už pěkných pár kousků nábytku, bot, oblečení a tak a nejlěpší je odpadkový koš, to mi dělají za odměnu a když ví, že někam jedu a nemůžu je vzít s sebou, tak mi pro jistotu načurají na postel malé. Tak jsem musela udělat opatření a hlavně kam nemůžu se psem, tam v podstatě nejedu. I na obchodní jednání s náma jezdí 😀

carodejnica
autor
2. aug 2012

Všetky dovolenkujete? 😵 Akosi nám to tu stagnuje... 😕 😉

vejula
2. aug 2012

@carodejnica čavko ja som tu.... MAli sme paradnu noc.. Maleho sme nechali že spať u našich a o 4 rano mm štartoval auto a utekal pre neho, lebo vrieskal tam o dušu ciciiiik 😅 takže asi tak dopadol naš pokus...
Inak včera na panelaku vedla našho spadol lešenar a sa zabil. A teda neviem čo si o tom myslite, ale to je panelak fakt ako prekliaty, niekolko samovražd, par rokov dozadu tam vo vyťahu podrezal priatel svoju priatelku, lebo sa s nim chcela rozisť, a niekolko velmi zahadnych umrti ludí - podtykam nie starych. U6 davnejšie som nad tym rozmyšlala, že ten panelak je ako prekliaty.. TEraz zas ten lešenar spadol mal 27, bol hned mrtvny padol na beton....
Hrozne, ja by som v tom panelaku nebyvala ani zadarmo 🤐

reanda
2. aug 2012

@vejula ufff... 😨 ... tam teda musi byt tej negativnej energie...
ja som tiez tu, ale mam depku, tak vam to tu nechcem zas...t

bonaquaba
2. aug 2012

@vejula no tak to je silna kava, to musi byt fakt ten panelak zvlastny a ako pises ani zadarmo by som tam nesla byvat,u nas zase vo vedlajsej bytovke rok po roku umierali chlapi mladi a zeny ostali same s malymi detmi, takto traja zomreli,

simonceli
2. aug 2012

http://www.novinky.cz/krimi/274865-opilci-prepa...
pak pošli dítě na tábor..... zas jednou jsem si přečetla článek na netu

vejula
2. aug 2012

@reanda
@bonaquaba no su to fakt medzi nebom a zemou, ale fakt je to divne, ako sa môže tolko negativnej energie viazať k určitemu miesto.....

@reanda a čo za depku??? JA som teraz stale jak na hojdačke, raz hore raz dole - snad je to len tymi hormonmi 😅

bonaquaba
2. aug 2012

@vejula to sme asi vsetci raz hore raz dole, ja som teraz zacala behavat a normalne, ze ma to tak nadchlo,ze nemozem jeden den bez behu vydrzat, hlavu si precistim aj telo je to fakt super 😉

jfd
2. aug 2012

@u2jana no právě!! Si řikám, že bych měla taky někdy vylíst ven mezi lidi a né jen na netu se bavit s lidma. Ale asi jsem to nějak zapomněla. Jak se hledají kamarádi ve třiceti...??? 😲

jfd
2. aug 2012

@simonceli v jakym oboru se přítel tealizuje? Napiš Formule jedna.... 😀

jfd
2. aug 2012

@jfd realizuje, pochopitelně...

jfd
2. aug 2012

Zatiaľ sa tvoj nový fotoportét nezobrazuje. Pre tentokrát musí byť ešte skontrolovaný adminom. To môže trvať pár dní. Buzici

jfd
2. aug 2012

@simonceli policejní pes v důchodu...??? To je co už?!?! 😀 A bere výsluhu? Půl kila buřtů na měsíc?? 😀

jfd
2. aug 2012

@carodejnica já to měla takhle s Teamama. 15,5 mali hrat v Nitre a 20,5 v Olomouci. 20,5 jsem měla termín ale Martinko se narodil 3,5, takže jsem stejně nešla nikam. A to už to prej bylo FINAL tour... Snad néééé....

simonceli
3. aug 2012

@jdf policejní pes v důchodu znamená, že buď si ho někdo vezme na dožití nebo ho utratí. A přítel jezdí supermoto a motocross

miskakyska
3. aug 2012

@vejula mužov kolega videl ten pád na vlastné oči...chudiatenko,mladé chlapča

u2jana
3. aug 2012

@jfd
staré kamarátky bývajú ďaleko a tie nové sú také typické maminy, s ktorými dookola riešime všetko okolo detí.
možno keď skončí materská a snáď sa niekde zamestnám, tak sa pomaly socializujem. Zatiaľ mi zostáva fb a mk 😉

vejula
3. aug 2012

@miskakyska kukam, že si tiež zo žiliny. No nezavidim mu , taku hrôzu by som teda vidiež nechcwela. Mne stačilo, že o tom viem a už som mala divny pocit v žaludku cely den. No ale viem, že kopu ludi tam chodilo pozerať, mna by to teda ani nenapadlo tam isť kukať. Nechapem moc tych ludí, čo musia isť pozrieť ako leži mrtvola prikryta plachtou na betone - bol tam dosť dlho... 😕

miskakyska
3. aug 2012

@vejula je to veru smutne...ja by tam veru tiež nešla ani za nič..