icon

Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch

carodejnica
26. júl 2012

Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉

carodejnica
autor
8. aug 2012

@u2jana Mňa zase v súvislosti s Modrovským napadlo, že kohút medzi sliepkami... 😀 😀 😀 😀
(pevne verím, že to nikto nevezme osobne, ale niekedy keď pozerám niektoré albumy, či príspevky, tak mi to tak trochu niečo pripomína....)

Inak minule, tu jedna ženská zavesila album "čo už máme" a bola tam napríklad múka, špagety, zemiaky - proste samé bežné potraviny, a ešte chcela album, "čo chceme" ale medzitým jej to admini stopli ako provokáciu, ale inak to bolo dobré, som sa nasmiala.... 😀 😀 😀 😀

carodejnica
autor
8. aug 2012

@simonceli Tak to máš super, tá farma čo poznám ja, to je také vo veľkom, ten chlapík ma asi 200 kráv, ale má prenajaté obrovské lúky, kde sa voľne pasú kravy s teliatkami, to je nejaké výlučne mäsové plemeno, takže on mláďatá neodstavuje, ale pekne behajú po lúke s matkami a cuckajú mliečko 😵 - na stráženie nemá psov, ale býkov (!!!!!), že to nemá nik šancu, že odplašia všetko (zlodejov a možno aj medveďa, keby prišlo k tomu, ale má aj nejakých psov - mám dojem, že má chovnú stanicu Border kolií - tie mu vlastne zháňajú stádo dokopy - sú pastiersky vedené) - takže to tam má veľmi blízke prírode .... on potom po odstavení, tie mladé teliatka predáva do zahraničia ako bio- mäso... a že nemá problém s odbytom.. no bodaj by, hneď by som brala také mäso - žiadne hormóny, chémia, stres, len trávička, slniečko, pohyb... no a v zime je ten dobytok vonku (!) a kŕmi ich senom, vravím ,nejaké špeciálne plemeno, ono znesie zimu, mráz...

vejula
9. aug 2012

@carodejnica ja tiež už dlho neperem v detskych praškoch.... Asi prvy rok som tak prala a potom už normalne s našimi vecami mu periem

snoopik26
9. aug 2012

jeee..paráda..konečne téma o niečom inom ako o po..kadených plienkach...drahých handrách a varení??niekedy nechápem...to tie ženy fakt žijú len pre toto???čo napríklad knihy...šport...charita, študium....a to čo máme radi??ja svojho chlapa aj dieťatko nadovšetko milujem...ale keby som sa raz neodreagovala tak ma z nich porazí... 😀

carodejnica
autor
9. aug 2012

@snoopik26 Vitaj, pred chvíľou som ťa spomínala, ako ti stopli tie albumy.. 😅
A sem tam aj my tu poohovárame deti a mužov, ale len občas... 😀
No daj, aké knihy čítaš!

snoopik26
9. aug 2012

aaale teraz nemám čas ani na tú knihu...makám ako fretka, každý deň....večer čosi pobehám so psami a o 22 padám dead do postele....a to sa mi zachvílu začne škola.. 😅
hej ste ma poohovárali???krasne 😀

carodejnica
autor
9. aug 2012

@snoopik26 akych mas psov? Inak skusam pisat z mobilu, som zvedava ako to funguje 🙂

snoopik26
9. aug 2012

ja mám všetko utulkáčov..ale z toho aj jedneho čistokrvného kokra 😎 hnedobieleho.....jaaj no z mobilu sa mne nedá ...ja niesom veľmi mobilová, tak mám taký zakladný..a keby som mohla tak si ho nechám na veky 😅

magdusv
9. aug 2012

ahojte, som vás tu vynechala trošku 😝

ked o mobiloch. ja som bola zúfala ked mi malá oslintala a úplne zničila obyčajnú nokiu a ked som si mala vybrať nový tak som až plakala že obyčajné boli na nič a bola som "nútená" na dotykovku 😝 ble a to som si myslela ako puberťáčka že pôjdem s dobou 😖 mám ho rok a až teraz začínam postupne využívať....najmä na net ked sa mi nechce zapínať velký pc a malý mám tiež od toho ničitela zničený.

Pred niekolkými stranami som tu zahliadla niečo o kultúrnom zážitku asi v spojení koncertu myslím. pre mna je kultúrny zážitok divadlo a divadelné prázdniny ma ničia 😝 už nech je september.....

carodejnica
autor
9. aug 2012

@snoopik26 @magdusv no ja tiež net z mobilu nemusím, ale teraz som si to vyskúšala, lebo zajtra idem do pôrodnice na preventívnu hospitalizáciu 😖 😝 a nech som aspoň trocha v spojení so svetom... 😵

@magdusv inak divadlo by som veru aj ja brala, môže byť... naposledy som síce bola na Spievankove 😅 a kedysi dááávno na Radošíncoch, Na skle maľované a podobne... ale bol to super zážitok!

snoopik26
9. aug 2012

@carodejnica jeee ty závislák..potom nezabudni dať status...už tlačííííím 😝

carodejnica
autor
9. aug 2012

@snoopik26 nie, ja vôbec nie som závislá na internete 😅

snoopik26
9. aug 2012

no jasne...však vidím 😎

zdraviezprirody
9. aug 2012

Keď sme boli na chate, pripájala som sa cez mobil...aj som písala...tak to boli skomoleniny 😀 ...malá klávesnica a ťukala som mimo. @carodejnica som zvedavá na Tvoje príspevky 😉
Ale je to fajn, že sú také vymoženosti. Ja rada surfujem. Na nete by som bola od rána do večera.

boska79
9. aug 2012

Caute baby! Aka super tema 🙂)))

Ani meviem cim sa zapojit, tak len tak Vam kyvam.. Na docitanie nemam energiu a ani casu, tak snad sa zapojim aj ja neakymi pismenkami...

miskakyska
9. aug 2012

@zdraviezprirody ja mám net LEN v mobile :o) zdá sa mi to práveže jednoduchšie a lepšie..zapnem si Vás kedy chcem a hoci kde!
@carodejnica naaale dievča,ty si ešte celá...aj moja kmotrička čaká babatko každým dňom
@boska79 že že že?..super téma!..hlavne tu nikto nevyskakuje! :o))

zdraviezprirody
9. aug 2012

@boska79 aj ja Ti kývam späť 🙂
Tu sa tak rýchlo menia témy, že kým sa rozhodnem niečo napísať už sme niekde inde 😀
Ale je super, že Ti nezmažú príspevok admini, že si mimo témy 😉
@miskakyska wow naozaj len v mobile? Ja mám v mobile neobmedzený ale využívam ho len na 1%

miskakyska
9. aug 2012

@zdraviezprirody aj ja mám neobmedzený,.už musim ťukať potajomky,lebo mm je na to alergicky..ja som Ti taký konikovsky zavislak :o)

zdraviezprirody
9. aug 2012

@miskakyska 🙂 🙂 🙂 aj ja!

carodejnica
autor
9. aug 2012

@zdraviezprirody akože nič sa nestane, keď zareaguješ na niečo z 5-tej strany... 😅

carodejnica
autor
12. aug 2012

Tak zeny, akosi to tu viazne. 🙂 Kde ste vsetky? Ziadne intelektualne debatky? Ja som este 2v1,ale coskoro sa to zmeni. 😀

bonaquaba
12. aug 2012

uz som tu davno nebola, co je noveho,

lenosko
12. aug 2012

Nazdaaarek, ak dovolite, tiez sa pridam... Som rada ze tu takato tema vznikla. Zatial som bola v 2 sukromnych a tam su to same tie veci o ktorych sa tu "nesmie".
@carodejnica ja by som aj nieco intelektualne zadrela, len mi nejak dosli slova ☹
Za posl. rok a pol v mojej terajsej praci mam pocit ze som neskutocne osprostela. Je to stale to iste, strieda sa mi len cas v praci a cas doma (cize noc). Nemam cas na ziadne knizky, filmy, kino, divadlo... jazyky uz davno schatrale, nehrozi ze by som niekam mohla ist 2x tyzdenne na kurz. Cez vikend su to bud nakupy alebo vybavujeme co sa da a kde sa da. Prirodu som nevidela od minuleho leta.
Mam vlastne aj lutovat ze mi tam "skratili trest" len do 30.9.2012??? (akoze dobrovolna dohoda, ale s odstupnym)😔

sabinecka
12. aug 2012

Ahoj chtěla jsem se zeptat ohledně termálů na Slovensku.
Prý jich je hodně oficiálních ale také mnoho zašitých o kterých se nemluví a vstupné je tam za hubičku. Nevíte o nečem? Dík

u2jana
12. aug 2012

@carodejnica Tak Homeland dopozeraný - tie posledné časti boli fakt dobré, po skúsenostiach z Hrier o Trony, som myslela, že sa Brody odpali... ale aj takto je to dobre. Nevieš, či je už druhá séria?

čo sa týka tých albumov, čo si spomínala :D tiež som niečo zazrela - hruza :D inak nechápem, ako si tu môže niekto dávať súkromne fotky a ukazovať ich všetkých...

@vejula ja som dcére prala pocitvo detských práškoch, synovi už len párkrát - ale priznám sa, že tá vôňa sa mi strašne páčila 😀

@lenosko tak vitaj 🙂 a kde pracujes?

lenosko
12. aug 2012

@u2jana v poistovni 😖

boska79
12. aug 2012

no ja som doma pri hrncoch, a pri tom o com sa tu nesmie pisat :D vyse 3,5 roka...na maslu. ale do roboty sa dostanem dufam tuto zimu, len musim sa este dohodnut zo sefinom.

posledneho pol roka stiham kino sem tam, aj sama- zo zaciatku mi to bolo straaasne divne, teraz si to uzivam 😵 ked sa da ideme s muzom na turu niekam- no, teda, boli sme len dva krat, ale super to bolo a uz sa planuje zase nieco...

citam co sa da, a ked uz fakt potrebujem vypadnut s tohto blazninca, zoberiem mobil a sluchatka, obujem tenisky a idem si vyvetrat hlavu a myslienky...a prebehnut sa.

posledne dni som ani nemala o com pisat, ale pms skoncilo, tak mam zas lepsiu naladu a nevidim vsetko cierno :D

a na jesen mam na vikend slubenu Prahu s muzom, hadam sa tam nebudeme vadit, ze zrazu bez deti- co s nim budem robit? 😕 😀 😀 😀 😀 😀

boska79
12. aug 2012

a nemam rada koncerty, lebo vsade veeela ludi, naposley v inchebe som cely koncert uz asi 15teho FAKT POSLEDNEHO koncertu elanu - co si muz myslel, ze aky pekny program mi urobi- to sme spolu len chodili, tak cely koncert som rozmyslala a chytala ma panika, ze ked tam zacne horiet, ze ma uslapu. 😅 😅 🤐

ale na Zbirku by som isla. a na Stinga...

boska79
12. aug 2012

@u2jana tak ja sa spytam uplne odveci - aky Homeland? co ? aky serial?

iviatko
12. aug 2012

@boska79 perfektny! Aj breaking bad, alcatraz atd. Na stranke edna.cz su popisy 🙂