icon

Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch

carodejnica
26. júl 2012

Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉

didus85
26. júl 2012

@graceful9 nie my sa berem buduci august 10.8. by sme sa chceli tak teraz sa rieši všetko kolo svadby sice ešte čas aj tak a babatko sa snažime len akosi sa nedari žijeme spolu 3 roky a vy? ak sa možem opitať predpokladam že vydatá a ako dlho?

graceful9
26. júl 2012

@didus85 nie, nie som vydatá 🙂 mala som byť, ale nevyšlo to a teraz nejak máme iné priority ako vyberať koláče na stoly 😀 aj to príde časom, ale ja chcem veľkú svadbu a tá chce veľké financie a momentálne riešim ešte školu a bývanie takže svadba musí počkať 😀 my sme spolu 2 roky, dcérka sa "šmykla" 😀

zdraviezprirody
26. júl 2012

@reanda je to tak, knihy sú lepšie !
Len škoda, že máme stále menej času na čitanie. A niekedy som toľko čítala. A mala som rada aj povinné čítanie v škole. A dodnes opatrujem čitateľský denník ako vzácny poklad 🙂

stardust
26. júl 2012

@adriana7 a predtym nekladol take blbe otazky?

adriana7
26. júl 2012

@zdraviezprirody , mne to nejde
...ja som na zš neznášala povinné čitko...až neskôr som tomu prišla na chť...vtedy som bola také športové vtrtidlo 😀

reanda
26. júl 2012

@adriana7 mmm, nie, nie je to ono ☹ .. ale natrafila som na misu kulicku 😅 , jaj pri tom som kedysi plakala .. tusim si to zajtra pozriem 🙂

didus85
26. júl 2012

@graceful9 😀 😀 no ale krasne šmyknutie máš a čo studuješ? aj ja ešte študujem, ja svadbu rada by som odbila v komornej atmosfére malé stačí ako hovoriš financie rozhodli ,,stači mala"

stardust
26. júl 2012

ja som neznasala analyzovanie poezie a hned prvu otazku od ucitelky: Co tym chcel autor povedat, vyjadrit 😠 😀 😀

adriana7
26. júl 2012

@stardust , kládol, ale tuším už senilnie a je to horšie 😀 ...ale aby som len na neho nekydala, zrejmä som bola väčšinový divák a začala som pri oddychovej relácke prudko rozmýšľať 😀

reanda
26. júl 2012

jaj, drahe zeny... asi zacnem pisat o kojeni... vyhodte ma, musim ist spat!!!!

adriana7
26. júl 2012

@reanda , kukni, mne keď to deti prvý raz pustili, schuti som sa nasmiala...mia už sama vyspevuje pesničku o "nepaslušnych parasiat" 🙂

adriana7
26. júl 2012

@reanda , kojiť ti treda, tak šup, šup, a ja hneď za tebou, dobrú noc

stardust
26. júl 2012

@adriana7 mozno si tu bezcitnost takych otazok ani neuvedomuje...a kedze je taky znamy, malokto sa najde, kto ho skritizuje v komercnej televizii, kde je najdolezitejsim ukazovatelom sledovanost.

graceful9
26. júl 2012

@didus85 no ja ešte strednú zliepam 😀 my sme tiež mali mať malú svadbu, len najbližší, ale cez víkend som bola na veľkej svadbe a rozhodla som sa, že ak sa mám raz vydať, tak to chcem takto 🙂 a ty čo študuješ?

adriana7
26. júl 2012

@stardust , to už asi z úcty k jeho šedinám, lebo to, že je to cez misu už chápu aj moje staršie deti.. 😖

didus85
26. júl 2012

Muž ma ženie musim isť spar 😀 no čo kočky tak krasne diskutujte dalej 😎 bru nocku

graceful9
26. júl 2012

@didus85 keby mňa ten môj hnal,,,,chrní na gauči 😀 ja by som ho aj hnala ale asi by som ho neuhnala 😀

didus85
26. júl 2012

@graceful9 na VŠ kultúru strednej Európy ok drahá zajtra poklepeme napíšem ti zatím pa

graceful9
26. júl 2012

@didus85 fííha, to znie zaujímavo 🙂 ja sociálno-výchovný pracovník 🙂 ok, teším sa 🙂

bonaquaba
27. júl 2012

@luckalucka83 to je super mat vlastnu skusenost, a co si ich Ucila vo Viedni,

bonaquaba
27. júl 2012

Baby dnes ak sa nemylim zacinaju Olympijske hry, tak ked sa mi bude dat nieco si z toho pozriem, mam rada uvodny ceremonial a tiez plavanie, rada si pozriem hocijake sporty,ja sport mam velmi rada
a inac nepoznate nejake dobre stranky na pocuvanie angliny, uz pomaly vychadzam z cviku

bonaquaba
27. júl 2012

a ku kniham, ja si rada precitam romany,kde dej plynie plynulo a jednoducho, ruskych autorov som sa nacitala v skole, vtedy ma to bavilo, ale je to silna kava, teraz uz nemam zaludok na tieich vylevy je to tazke citanie, nakolko skoro vsetky ih diela su popretkavane vojnou, pesimizmom a destruktivizmom a ja si radsej teraz precitam nieco oddychove,ale aj naucne

luckalucka83
27. júl 2012

@bonaquaba
Ucila som ich nemcinu 🙂 Prisli do Rakuska a my sme boli akysi kontaktny bod pre nich, povedali co a ako, co kde treby vybavit a zacali sme ich ucit po nemecky.
Niektori ako pisali kocky fakt ze len vyuzivaliu system a davky brali jedna radost, niektori vsak usli s jednou taskou zo svojej krajiny a tesili sa, ze mozu zacat niekde, kde nie je vojna ani sibnuty politicky rezim. Mala som ziaka, ktory prisiel do Rakuska z Afganistanu PESO ,
tema imigrantov je nekonecna ... 🙂

luckalucka83
27. júl 2012

@bonaquaba
Ja som kupila v Pantrhei take tenke knizky po anglicky a su k tomu aj cd, cela ta kniha je vlsatne nacitana na CD, je to super, su to take kratke poviedky ze sa clovek v tom nezamota, odporuuuuucam

magdusv
27. júl 2012

@jfd no len aby sa to zas k takým debatám nezvrhlo 😅

ja nejak nestíham debatovať momentálne takže budem taký člen nečlen. ale všimla som si niečo o knižkách. dám vám takú otázku do pléna - snad to tu nebolo lebo rýchlo píšete a ja pomaličky čítam 😀 napíšte mi váš top troch knižiek ktoré by ste boli schopné čítať stále dookola. podmienkou je že vás zmenili duševne, psychicky, proste sa vo vás niečo pohlo. a možno by to mohlo aj byť nejaké zložité čítanie. pýtam sa preto lebo kedysi som bola silný knihomol, potom sa to vo mne nejak otočilo a prehupla som sa do dospelosti a nenašla som knižku ktorá by mi fakt niečo dala okrem plus jedného prečítaného kusu knihy na konte. a bojím sa čítať keď neviem aký to malo ohlas....už veľa krát sa mi stalo že som sa do niečoho pustila a prinútila som sa dočítať to a v konečnom dôsledku som si povedala že toto bol zabitý čas a na budúce už nebudem čítať knihu ktorú by mi niekto neodporučil 😝 v mojom okolí nečíta nikto... teda čítajú ale knižky ktoré mňa nejak nechytili alebo štýl ktorý mi stačí na dvoch troch knižkách a dosť.

Vidím že aj naša väčšina tu už bola preberaná.... k tomu sa neviem vyjadriť tak aby som sa nikoho nedotkla, neurazila, nehrešila a zároveň nevyzerala ako rasista.

@carodejnica k tomu rozhodovaniu pre tunel by som vypichla túto vetu "Podľa neho si krajina musí chrániť životné prostredie a nestavať hlava–nehlava, ale..." , príde mi smiešne ako sa nájdu ľudia ktorí mudrujú do veľkej výstavby a hladaju najlepšie riešenie pre svoje pohodlie a nevidia aký zásah to má do prírody. nehovoriac o tom ako 80% populácie ti len mávne rukou že sú to hlúposti a nepodstatnosti. a pritom stačí len na chvíľu postáť na malom kúsku napr. lúky, ohraničiť si napr. 1meter a spočítať koľko živých tvorov sa na takom kúsku nachádza. a to nehovorím o flóre.

carodejnica
autor
27. júl 2012

Ženy, vy ste toho popísali... 😅

@magdusv dobrý nápad s tým rebríčkom kníh, palec hore.... ale navrhujem aj rebríček filmov - teda ak to zhrniem NAPÍŠTE rebríček 5 (i viac) filmov a kníh, ktoré by ste čítali/pozerali dookola, a ktoré vás nejako ovplyvnili, niečo sa vo vás pohlo, niečo sa vo vás zmenilo... začínam...

TOP 5 kníh (tie knihy sú inak dosť rovnocenné, takže nie je to klasický rebríček, nakoniec ich je 6 a isto som na nejaké zabudla, teraz ma v rýchlosti už nič viac nenapadá)
1, Coelho, Alchymista
2, Cronin, Kľúče od kráľovstva
3, Exupery, Malý princ
3, Rowling, Harry Potter 😅
4, Tolkien, Pán prsteňov
5, Remarque, Iskra života
6, Heller, Hlava XXII.

Rebrík filmov
(no toho je viac, ale dosť sa viažem na režisérov, niektorí majú typický rukopis, môžu natočiť aj film o pokazenom radiátore a je to super)

1, Annaud, Medveď (to môžem aj 3 x denne)
2, Darabont, Vykúpenie z väznice Shawshank (neprekonateľné)
3, Steven Spielberg - 9 z 10 jeho filmov 😅
4, Ingmar Bergman (tiež skoro všetko - napríklad Siedma pečať, Lesné jahody, Prameň panny)
5, Hrebejk (Pelíšky, Musíme si pomáhat)
6, Christopher Nolan (všetky filmy, majster zápletky)
7, Tim Burton (takmer všetko)
8, Iñárritu (21 gramov, Babel)
9, M. Night Shyamalan (Šiesty zmysel, Osada, Znamenia, Vyvolený - posledné roky mu však nejde karta)
10, Lasse Hallström (tiež takmer všetko)
11, David Fincher
12, Lars von Trier

... a už končím, lebo by bol ten zoznam nekonečný 😀

simonceli
27. júl 2012

Ahoj dámy, teda nakecat tolik stránek, no to je mazec.
@carodejnica tak jsem dokoukala Milý Johne a teda to má blbě otevřenej konec. Ale jako na jednu stranu dobrej. Super film. Dneska plánuju orel deváté legie s tím samým hercem z Milý Johne. Dostala jsem od kamarádky za úkol zkouknout co nejvíce filmů s jejím oblíbeným hercem Channingem Tatumem nebo jak se jmenuje.

Jinak teda jsem dneska byla na pracovním pohovoru. Bylo to fajn. Docela jsem i příkrášlovala pravdu, abych dostala místo. Tak mě vzali do dalšího výběrového kola, ale nemyslím si, že z toho něco bude. Ale pohovor dělali mladí kluci, šikovní, tak okolo 30 let bych jim tipla a zároveň to byli majitelé firmy. Noooo tak uvidíme. 😀 😀 😀

reanda
27. júl 2012

@bonaquaba jeee, olympiada, aj by som zabudla... zas po dlhsej dobe oprasim televizor.. mne sa pacia skoky do vody 🙂

jfd
27. júl 2012

@zdraviezprirody aj já mám čítatelský denník!!! Tri kusy!!!! Sjela jsem všcko povinný. Pani Bovaryovou, Annu Kareninu, Otce Goriota ale pak mě to přestalo bavit, zjistila jsem že je to porád to samý dokola... Tak jsem si dalal Bílou velrybu a ta mě dostala. Ale nejlepší knížka na světě je stejně Malý Princ

jfd
27. júl 2012

Dobré ránko jináč. Ste se nějak rozjely ženský... Nestíhám Vás číst 😀