icon

Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch

carodejnica
26. júl 2012

Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉

reanda
27. júl 2012

knizky, ktore som citala velakrat:
1. opice z nasej police 😀
2. burlive vysiny..... a aj j.eyrova
3. thomas mann - carovny vrch

serialy:
1. dempsey a makepeace 😀
2. monty python, cerveny trpaslik 🙂
3. poirot 🙂

filmy... to by som musela dlho rozmyslat, aby som spravila nejaky relevantny zoznam.. tak len tak z brucha, co ma prave napadne:
dvanast opic, sedem rokov v tibete, tanec s vlkmi, kocka, nell, hra, sedem, prelet nad kukucim hniezdom, girl interupted, shawshank, dobry, zly a skaredy, smrtonosna pasca 😀 , vesnicko ma strediskova... ale to si uz pozeram csfd, zoznam, takze toho by bolo 🙂

jfd
27. júl 2012

Dobre, abych napravila svůj dluh vúči vám... DRUHA SVETOVA VOJNA A ROZVOJ POST (vyluxovala jsem si capslock tak píšu se šiftem) Seděly jsme s kámoškama na pivu a došly na to, že za dva roky to bude 100 let, kdy mámám brali kluky z baráku a mámy nevěděly, kde jejich děti jsou, jestli v Rumunsku, v nemecku, v africe, jestli je poslali k Zperu potkat se s Zperitem, jak moc na hovno se mají, že nebyly žádný mobily, skypy, nic. Že možnáí dopis když se zadařilo. Nevěděly, jak ten jejich kluk dopadl, kde v masovým hrobě anonymních vojáčků v celé evropě maj donýst kytičku. Že jenom 100 let stačilo a svet je uplne jinej. Každá máme kluka, tak jsem se bavily, jakej budou asi mít život. Moje máma, když se Martinko narodil, nakoupila všechny noviny co ten den vyšly. Je to samá krize, bankroty, Sírie... Že jestli je to to nejhorší, co kluky v životě potká. Každá generace má něco. Moje prababičky první vojnu, babičky druhou vojnu, naši rusáky, my 11. september - teda doufám, že na tom se to zastaví a bude to nejhorší zkušenost naší generace. Ale co ty drobečci??? Bojim se bojim, že bude vojna....

jfd
27. júl 2012

@reanda Forstyovci!!! Jasnééééé!!!! Iren, fame fatale 😀DD Večne zppívají lesy já si to už moc nepamatuju ale je to o myslim 3 generacích jedné rodiny ale vim z toho úplný prd. Něco jako Sto roků samoty ale přehlednější a míň incestu 😉

reanda
27. júl 2012

@jfd to je pekne, ze nakupila vsetky noviny 🙂 ... no nieco prist musi a ja aj budem rada, ked nieco pride, lebo toto, co je teraz, sa mi moc nepozdava... ale dufam, ze to nieco bude aspon 'sametove' 😒 .. aj ked tak to v zivote nechodi ☹

reanda
27. júl 2012

@jfd irena! ja na rukaach by som ta nosil... irena! aj keby som stu traavu skosil!! 😀 ..konecne som v obraze, o com je ten song 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=zyZfsRqYWpM
jfd
27. júl 2012

@magdusv
1. Antoin de saint Exupery - Malý Princ
2. Divecký - Úvahy nad Torou - konečně jsem pochopila o co v tom tlustospisu s tolika hrdinama jde -

https://www.youtube.com/watch?v=qhdEz42PsIE

DOPORUČUJU!!!!
3. Vojna s Mlokmi, Bílá nemoc - komplet celej Čapek + Český román - životopis Olgy Scheinpflugové - jeho ženy.
4. Gabriel Garcia Marquez - celej...

Mám v Olomouci asi 300 kg knížek. Akorát tu žijemem ve dvoupokojáku tak je sem vozim po troškách 🙂

simonceli
27. júl 2012

@jfd ty jsi z Olomouce? Já taky......

llluckaaa
27. júl 2012

Ahoj, to je ale pěkná diskuze. Sama přidám něco o tom, co ráda čtu (většinu z níže uvedených knížek čtu pořád dokola 😀)
Detektivky Agathy Christie - začala jsem si dělat sbírku, už jich mám cca 50 a přečetla jsem zatím jen asi půlku
Jane Austen - nejraději mám samozřejmě Pýchu a předsudek (a moc se mi líbí i natočený seriál s Colinem Firthem)
Ch. Bronte - Jana Eyrová (a ten nejnověji natočený seriál je taky super)
H. Fielding - líbí se mi všechny její knížky, filmy moc ne
R. Dahl - cokoliv pro dospělé, dětské knížky mě moc neoslovily
J. M. Simmel - Láska je jen slovo

magdusv
27. júl 2012

@jfd @reanda akože čo má prísť?ved už prišlo..... len ešte nepoznáme tie riadne dôsledky. ale myslím že vojna už je "v plnom prúde". to že nezažívame zákopovú vojnu, genocídu neznamená že finančná kríza nie je kríza. len všetko sa ešte ututláva a len naberá rozmerov. ono ja sa týmto utešujem. ale aby ste chápali. odkedy sa mi narodila malá tak mávam dosť živé sny o vojne. ešte v nemocnici sa mi snívalo o vojne. a fakt nechápem prečo-filmy, literatúru a vtedy ani televiziu celkovo som nesledovala. a ostalo mi to. ale poviem vám, ten pocit ktorý prežívam počas toho sna, tá bezbrannosť a zúfalstvo....to mi stačí v tom sne a mám strach z predstavy že by také niečo prišlo....

magdusv
27. júl 2012

no môžem si vyberať z tých knižiek čo ste sem dali. ja som teda riadne "pod uroven" ked pozerám čo máte na konte.... 😀

jaja01k
27. júl 2012

Ahoj děvčata, můžu se přidat do diskuse?
Ráda čtu povídky a špionážní romány Frederica Forsytha. V mládí jsem si oblíbila Remarqua, možná si zase po dlouhé době přečtu něco od něj, ať si u toho čtení taky trochu popláču. Někdo tu psal o Marquezovi, Sto roků samoty se mi moc líbilo. No a Malého prince můžu číst znovu a znovu a pokaždé v tom objevím něco nového, je to prostě geniální 🙂

bonaquaba
27. júl 2012

@jfd no a ja som prave citala Maleho Princa a vobec ma nedostal a vela ludom sa paci,ale mna tam nic nenadchlo, a ja tiez nestiham citat, vcera vecer bola este len jedna strana a dnes je ich sest

bonaquaba
27. júl 2012

@jfd Netreba to brat az tak tragicky, nic si ani z takych myslienok netreba pripustat, radsej mysliet na pekne veci a aj svet bude pekny,lebo ked sa vsetci zameriame na to ako moze byt zle, tak naozaj aj zle nam bude, ja sa kazdym dnom tesim z deti a o mojom chlpacovi zmyslam tak,ze je to sikovny mlady muz, ktory da nieco nove tomuto svetu,
ja sa vecer uz tesim na tu Olympiadu ani som nevedela, ze ide byt, len vcera som citala o Saganovi,ze v sobotu uz nastupuje na preteky, tak som si dala BBC a sups vyhodilo mi to Olympic Games,

jfd
27. júl 2012

@simonceli noooooooooooooooooooo, z Olmika. Ale žiju v Nitre. Ty jsi z Olmmika a jsi v Olmiku?

jfd
27. júl 2012

@magdusv já nevim, co má prijít. Jenom je to divný, takový to NIC. Takový divný dusno. Nevim, no. Vem si to, gréci jsou nasraní na nemčoury, nemčouří na turky, turci se hádaj s grékama o cyprus, my se nemusíme s rakušákama, vy kdybyste mohli zrušíte maďaroch, Poláci němce a rusy, portugalci maj paranoju ze španělů a francouzi si myslej, že jim furt vládne napoleon a patří jim celá evropa. A všichni dohromady máme stejně velký kousky ovoce v jogurtu. Teda krom těch rusů a turků asi. Ti nemaj na jogurty tabulky z bruselu

jfd
27. júl 2012

@bonaquaba taky to tu nestíhám číst. Vůbec! Malej Princ tě chytne za duši. Možná, když si vemeš, jak Exupery dopadl, možná, když si představíš v malym prici malinký princátko co ti spinká v postýlce, nevim. Ale jestli to tam nein, tak to nenajdeš 😉

jfd
27. júl 2012

@bonaquaba na tohle nevěřim. Uzavřít se v sobě a nepřipouštět si negativní energii a za pomocí velkého intenzivního OOOOOHHHHHMMMM vysílat pozitivní energii svetu... Blbost! Koukám kolem sebe a co vidim se mi nelíbí. A nemůžu to ignorovat, když v tom žiju. Nebo ne?

jfd
27. júl 2012

jináč baby asi si koupim tlačiareň a budu si vás nosit na záchod 😀DD To se nedá stíhat!!! To jsem zas na něco klikla, šmarjápano!!!

jfd
27. júl 2012

Tvoj fotoportrét sme stopli (nezobrazuje sa) pretože nespľňa pravidlá. Pre vysvetlenie klikni sem.

Ať si vyserou voko!!! Kreténi!!!

jfd
27. júl 2012

@jaja01k já u malýho prince vždycky brečim a vždycky na jiné stránce 😅 O tom marquezovi jsem psala já. Zhltla jsem to a teď si to chci přečíst a udělat si i graf, že kdo jako s k´ým a tak 😀 Kronika ohlášené smrti je taky boží. A u Remarqua jsem skončila na Třech kamarádech. Brečela jsem aspoň týden a vůbec mi z toho bylo tak divně. Co mě ale zas tak nesebralo byla Sophiina volba.. Všichni mi říkali, že je to mazec ale nevim. Taky deník Any Frankové mě tak nevzal. Ale chci jet do Amsterdamu podívat se na ten kaštan, co pozorovala ze škvíry v okne

magdusv
27. júl 2012

@jfd presne som sa ťa chcela spýtať-nemala si včera fotku?? 😀
@bonaquaba hmm tragicky....vieš ja sa občas zamýšlam či som spravila dobre že som tak ublížila mojej dcére že som ju porodila 😝 😀 ako nič v zlom ale mám za nu strach čo bude ked tu ja nebudem 😝 😀 mala som raz jednu profáčku ktorá na vetu - či chce mať deti reagovala - do tohto sveta ja dieťa neprivediem 😅 ale už má dve 😉

Ja vždy myslím pozitívne ale preto že všetko to v sebe ututlávam....keby to nechávam len tak plávať tak s mojou psychikou po pôrode sa asi zbláznim 😀

jaja01k
27. júl 2012

@jfd U Malýho prince taky bulím, to je jasný 🙂 No vidíš, na Sophiinu volbu jsem si ani nevzpomněla, takže to ve mně asi taky žádný zvláštní dojem nezanechalo. Deník Anny Frankové jsem nečetla. K téhle tématice se mi ještě vybavil Pianista. Vždycky jsem v nějakým okamžiku tu knížku zavřela a "zahodila", že tohle už dál prostě číst nemůžu, ale nakonec jsem vždycky zase pokračovala, protože mě samozřejmě zajímalo, jak to bude dál. Je to už pár let, co jsem to četla, ale jedna scéna mě do dneška straší... Tak to s tím grafem u Marqueze mě pobavilo 😀 Ale jestli se do toho fakt pustíš, tak jsem zvědavá na výsledek, jestli to bude nějak dávat smysl, protože je fakt, že jsem se v tom dost ztrácela. Toho Remarqua jsem četla v takovým mým "temným" pubertálním období, ale po čase mě to přestalo bavit, protože ty jeho knížky jsou si hodně podobný a vlastně se pořád opakuje stejný scénář.

simonceli
27. júl 2012

@jfd jo jo zatím stále žij v Ol. Mě stopli fotoportrét někkolikrát a tak, no oni tu jsou admini dosti padlý na hlavu. Mažou kde co i kolikrát příspěvky, alba, inzeráty ti stopnou, protože tam máš třeba !! a tak

danielagre
Odpoveď bola odstránená
jfd
27. júl 2012

@magdusv těm černejm myšlenkám se člověk neubrání... Ale bacha!!! Jsme off-topic!!! Aby nás čarodka neblokla... 😨

jfd
27. júl 2012

@jaja01k remarque je to samo furt dokola. Ale klasika! Moc mě neba... Co je pianisti? O čem to je?

magdusv
27. júl 2012

@jfd prečo? akože som spomenula dieťa? 😀 tak to môžem zovšeobecniť 🙂 🙂 🙂

u2jana
27. júl 2012

jeeej, ženy, konečne niečo normálne... lebo mi už na tej materske totálne prepína :D
zbežne som vás prečítala...
moj rebríček obľúbených kníh:

Exupéry - Citadela
Marquez - Sto rokov samoty, Láska v čase cholery, Kronika vopred oznámenej smrti
Allendeova - Dom duchov, Skazené dievča, Eva Luna
Remaque - Víťazný oblúk, Čierny obelisk
Murakami - Na jich od hranic, na zapád od slnce, Sputník, má laska
Orwell - 1984 - to som čítala minulý rok - uplne ma to odrovnalo
Tolstoj - Anna Kareninova
Kundera - Neznesitelná lahkost bytia
zo slovenských ma celkom oslovila Monika Kompanikova - Piata lod

a teraz sa chystám na http://www.martinus.sk/?uItem=130710 kedze mám rada Syliu Plathovu

co sa tyka filmov -
Moulin Rouge, Noudzovy vychod, 21 gramov, ...
a prekvapivo - zatial ma nesklamal film s Justinom Timberlakom :D a to ho ako spevaka moc nemusim
naposledy In Time - slusne sci-fy bez specialnych efektov, masiek

a serialy : Battlestar Galactica, Hry o Trony, Teoria velkeho tresku...

tak to boli moje srdcovky :D

reanda
27. júl 2012

@magdusv ved prave, ze sa vsetko este ututlava... to prave pride, az sa to cele zosype... a mozno nezosype, mozno sa to preformuje inym sposobom, co ja viem... pokial je toto, co je teraz, vojna v plnom prude, tak to mi az tak ritku nezviera 😀
ano, aj ja som ficala na tom, ze do takehoto sveta nemozem priviest dieta, ale z toho clovek vyrastie 🙂 .. inak povedane, ja o tom nerozhodujem, aj ked sa mozno zda, ze ano

reanda
27. júl 2012

sci-fi bol dobry film "moon"
a mna maly princ tiez nejak nezobral, pre mna tam nebolo nic nove a objavne, ze by sa vo mne nieco pohlo 🙂 .. tazky idealizmus, toho mam dost vlastneho, az nad hlavu 😵 .. mna vie "dostat" skor nieco realnejsieho charakteru