icon

Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch

carodejnica
26. júl 2012

Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉

carodejnica
autor
27. júl 2012

@u2jana
S Timberlakom máš pravdu, fakt dobré filmy, či už Vymedzený čas, Sociálna sieť, alebo Black Snake Moan...

A toto si mi zaťala do živého - presne Battlestar Galactica, Hry o Trony 😎 😎 😎 😎 Júúúúj, to sú moje seriály... 😵
Ozaj- ja som sa sa pustila aj do kníh - Píseň ledu a ohne (na základe ktorých sa točí Hra o tróny)

@reanda Moon bol dobrý 😉

carodejnica
autor
27. júl 2012

Inak viete čo je zaujímavé?

Kedysi som doslova vyhľadávala knihy a filmy s tématikou holocaustu, z prostredia koncentračných táborov, či židovského geta - filmy Pianista, Schindlerov zoznam, Šedá zóna, Posledný vlak.. atď, knihy Iskra života, Denník Anny Frankovej, Zločin atď.... ja neviem, takým zvláštnym spôsobom ma to priťahovalo ...... ale odkedy som mama, tak to neznesiem pozerať.... 😒

Naposledy som sa tak rozhádzala, keď som si čítala o Lidiciach (tento rok bolo 70te výročie vyhladenia) a hlavne o deťoch - http://www.lidice-memorial.cz/MChild_history_cz...
Bože môj, ja si to ani neviem predstaviť, čo museli prežívať tie ženy, keď im odtŕhali deti z rúk, najmenšie malo rok... a ako trpeli tie deti... hovadá sprosté fašistické 😠 😠 😠 😠 😠 Ja som nad tým niekoľko dní rozmýšľala a nad fotkou detského pamätníka som sa vyrevala... moje zlatinká malé.... 😢 😢 😢

reanda
27. júl 2012

@carodejnica ☹ 😢 😔
aj ja mavam obcas sny o vojne a o fasistoch.. hnusny pocit, hnusny... fuj... v bdelom stave som nikdy nic tak hnusne (chvalabohu) necitila..
aj ako decko som sa strasne bala vojny... bala som sa vecer zaspat, ze ked sa zobudim, bude vojna a nasi budu odvleceni prec

llluckaaa
27. júl 2012

@carodejnica Tak to mám podobnou zkušenost. Jako mladá bezdětná jsem zvládala číst mnohem náročnější témata (nebo se na ně dívat), ale co jsem otěhotněla, tak mě hned všechno dojme, hrozně si to vztahuji na sebe a jsem z toho pesimistická. Takže teď radši dávám přednost tématům, které mi dodají energii a přivedou na příjemné myšlenky 🙂

stardust
27. júl 2012

ja som naposledy revala nad filmom Pramen zivota...neprezila by som, keby mi niekto po porode zobral dieta prec, nebodaj ho usmrtil, lebo sa v dany den narodilo chorlavejsie alebo s mensou porodnou hmotnostou.

bonaquaba
27. júl 2012

@jfd da sa to,ale je to velmi tazke, ked sa mi rano zobudia deti a urobime si program . ideme na palvaren, do lesa ku moru a robime hocijake veci, tak mna to velmi ladi na pozitivnu notu a velmi mi to pomaha a vtedy si nevsimam okolie ani negativizmus ma neprepada, a ked vidim ako napreduju a je to mojou zasluhou, tak to ma robi uplne stastnou,ze co vsetko tie deturence dokazu, uplne od nuly spravit ale akonahle sedim doma s nimi, tak vtedy mam hlupe myslienky a to len preto,lebo som zavreta medzi styrmi stenami a deti nemaju vybeh, ale to mam skor nervy z toho,ze mi tam lietaju a hukaju, inac poho

magdusv
27. júl 2012

@carodejnica no myslela som že si musím robiť zoznam, že mna vlastne nič tak nechytilo za srdce ale vlastne hej. pripomenula si mi Schindlerov zoznam..... ale to som videla veeeeeelmi dávno, a to aj preto lebo sa do toho pustili moji bratia. tak uvažujem že si to pozriem aj teraz ako dospelá.

a ešte mna velmi chytil za srdce Púštny kvet. je pravda že som na nom bola s kamoškou ktorá plakala, s mužom o ktorého som sa mohla oprieť a najmä!!! v 8-9mesiaci tehotenstva takže to ma veelmi chytilo za srdce 😉

carodejnica
autor
27. júl 2012

@magdusv
Vieš, aký by som chcela ja zoznam? Taký zoznam, že čo by som chcela urobiť počas svojho života - a postupne odfajkávať. 🙂

Napríklad: lietať v balóne, vystreliť si z revolvera, dať si romantickú večeru na pláži, zaplávať si v bazéne s delfínmi, schudnúť 😅 , milovať sa vo výťahu, zahrať si v komparze v nejakom super filme a podobne... no dakedy si taký zoznam spravím... 😀 😎

magdusv
27. júl 2012

@carodejnica no ale to je nejaký náročný zoznam 😀 😀 mne by stačil taký nejaký skromný, nejaké hluposti (lebo mna tešia aj maličkosti) ale bolo by ich tam asi tisícka 😀 to schudnutie je fajn-to si dám čas do konca života 😀 😀 ja by som mala také ako - ísť na bicykli niekam velmi daleko, alebo velmi by som chcela ísť peši niekam-najmä po asfaltke. proste ísť, o nič sa nestarať, mať pri sebe základne potreby a šaty a hotovo. jeeej to by bolo super.... a ešte mám sen mať kludný dôchodok 😀 😀 žiť v nejakom malom domčeku (vlastnom-čiže zase dalšia vec do zoznamu-postaviť si domček), venovať sa len kvetinkám, záhradke, vnúčatám, celý den sa vyhrievať na slnku, čítať knižky, háčkovať-ooo áno háčkovať 😀 a mať veeela psov cane corso 😀 ale to by už nebol až taký kludný dôchodok a neboli by kvetinky 😀 toto keby mám odfajknuté tak by som bola rada....a ešte by som chcela mať tak finančn é možnosti že by som sa nestarala a mohla by som chodiť kade tade a spoznávať nové veci-zámerne píšem veci lebo mi príde občas smutno ked si predstavím kolko vecí, miest, pamiatok, histórie a kultúry možno vidieť vôkol nás a ja ch nepoznám. a ešte sa chcem učiť históriu a trochu zemepis - to sú veci ktoré som hrozne zanedbávala na strednej a kedže som si vzala muža ktorý sa venuje práve tomuto tak ma má na smiech že neovládam základné informácie 😝

carodejnica
autor
27. júl 2012

Tak toto ma vie dožrať - články tohoto typu - http://www.sme.sk/c/6473011/merkelova-setri-na-... - proste nejaké handry sú dôležitejšie ako človek.
Keď budem ja kancelárka, budem mať 7 šiat, na každý deň v týždni jedny a budem ich nosiť dookola, nech mi novinári a módne policajtky vylezú na hrb!
Howgh.

zdraviezprirody
28. júl 2012

@carodejnica @magdusv pekne píšete....mali by sme si nájsť čas na napísanie zoznamu.
Moja najlepšia kamoška má zoznam 10 bodov. Hlavne maličkosti ale aj veľké veci- podobné o akých píšete....Ak sa jej niečo splní, hneď to nahradí ďalším snom....zoznam ukazuje aj iným a zaujímavé je to, že aj okolie sa snaží jej to plniť. Zázračne to funguje 😀
Čiže napísať a "vyžarovať" to do vesmíru 😉

magdusv
28. júl 2012

@carodejnica mna tam irituje to "módne faux paus". Tieto veci ma vedia vytočiť a ak sa tu niektorá tým zaoberáte alebo aj živíte tak sa Vám hlboko ospravedlnujem ale nie som človek ktorého by zaujímalo či má niekto spravenú pedikúru mnoderne alebo odfláknuto, či niekomu trčalo ramienko spod trička alebo ako sa niekto opovážil dať si šaty 5ročné a ešte k tomu ked ich už mala na sebe......
@zdraviezprirody ono by to bolo fajn ale ja iba rozprávam, neviem či by som bola schopná to aj plniť 😀 ale....ktovie, za pokus nič nedám 😉

llluckaaa
28. júl 2012

@magdusv Tak to máš pravdu. Taky mi přijde ujeté, že se řeší, že někdo měl na sobě něco, co už je několik sezón mimo a místo proužků si měl vzít puntíky 😠 Na druhou stranu si ale myslím, že je důležité, aby se žena v oblečení, co má na sobě, cítila dobře, aby jí oblečení sedlo a působila v něm přirozeně. Pro každého se hodí něco jiného a snad se nemusíme oblékat všechny stejně jenom proto, že na jaře někde daleko nějaký "módní guru" rozhodl, co se má právě nosit 😝

llluckaaa
28. júl 2012

Holky, jak se vám líbil film Anglický pacient? Já jsem o něm plno slyšela, všichni ho vychvalovali a když jsem se na něj dívala, tak mě nebavil (navzdory tomu, že v něm hrál můj miláček Colin Firth 😵 ). Zápletka mi přišla vcelku jednoduchá a tak trochu umělá, aby působila na city, že mě to ani moc neoslovilo. Ale zase takové věci jako kamera a režie byly asi dobré, ale to já zase nedovedu dostatečně ocenit 😅

graceful9
28. júl 2012

toto mi prečo robíte? to kto má stíhať čítať? 😅 včera som tu nebola, mali sme sa ísť kúpať, ale plán vypálil inak a nakoniec som skončila s novým mobilom 😀 začala som čítať tam, kde som skončila, ale ďaleko som sa nedostala, lebo nestíham, malá o chvíľu vstane. takže tu je môj rebríček filmov a kníh:
filmy:
1.Zelená míľa
2.Kult hákového kríža
3.Minority report
4.Forest gump
5.Vojna neviest.....a veeeeeľa iných 😀
a knihy:
1.Odviate vetrom a aj pokračovanie Scarlett(mám aj knihu Rhett Buttler, ale tá ma nechytila)
2.Jana Eyrová
3.všetko od Dominika dána
4.skoro všetko od Matkina
5.nič ma nenapadá, prečítala som toho toľko, že sa mi to pomiešalo 😀 ale asi mesačník Eva 😀 😀

u2jana
28. júl 2012

@llluckaaa mne sa film anglický pacient páčil - také to poeticko púštne hľadanie lásky, smutný koniec mi tam sedel. čítala som aj knihu - tiež dobrá.

ozaj, ešte jedna moja srdcovka - http://www.csfd.cz/film/7376-vzpominky-na-afriku/
a tiez vyborná kniha: http://www.martinus.sk/?uItem=40805

@carodejnica Black Snake Moan.nepoznám, čo je to za film?

ten zoznam mame podobny :D teda nepisem ho, ale balon, delfiny, komparz, Kuba, Benatky a vydanie knihy ... :D

co sa tyka obliekania a sminiek - kamoska si zacala robit blog o liceni - odkazy si cape aj na fb, tak ked ho otvarim, vybehne mi tam desat fotiek, jej oka alebo nechtov 😝 Toto proste nechapem :D asi som uz ozaj stara 😀

jfd
28. júl 2012

@magdusv oukej. tak já budu pro svoje dítě používat heslo trpaslíček. bereme trpaslíčka jedeme na zmrzku. 😀 Nestíhám vás číst ženský! Ale chodit budu dál!!!

jfd
28. júl 2012

@bonaquaba jasně, človek když je sám a nezaměstná se dokáže vymyslet strašný hovadiny. Na tohle je expert moje mama. Je sama už 10 let a když já mám stres ze 7 věcí, co se mlže stát, mama mi zavolá a přihodí mi ještě osmou, devátou a desátou. Stačí, když mi přišlo upozornění na nezaplacenou fakturu za telefon a už mi volala, že jí tam přijdou exekutoři... Hotovo.

jfd
28. júl 2012

@carodejnica to je zajímavý. Angele to neodpustěj a Williamova myslim Katrin z toho udělala úplně normální věc. Možná, kdyby byla Angela o 60 let mladší, taky by jí to odpustili... 😀

jfd
28. júl 2012

@carodejnica jáááj no ale klikla jsem na to a nevim nevim, esi to byla dobrá volba outfitu... 😖

jfd
28. júl 2012

Pojďte pomlouvat Angelu, bude sranda 😀

magdusv
28. júl 2012

@graceful9 o áno, ešte kult hákového kríža 🙂 🙂
@jfd ale ked chceš ohovárať čo sa oblečenia týka tak toho sa ja zriekam 😀 😀 to ja neviem 😀

magdusv
28. júl 2012

ked o hocičom, chcem sa spýtať či tu je niektorá z vás ktorá fičala na počítačových hrách? 😀 taký silný chtíč ma chytil zahrať si nejakú starú hru 😀 ale nie je čas, lebo taká hra to je veeeeelmi silný požierač času, ešte viac ako koník, Fb a všetko dokopy 😀

jfd
28. júl 2012

@magdusv tak klikni na tu čarodčinu fotku v odkazu... Jako nezlob se na mě ale to je akože privela...

jfd
28. júl 2012

@magdusv Prince of Persia. Zkončila jsem na 3 kole, jak tam byly ty nože ze stropu a eště pak jsem neuměl apřeskočit stráááášně daleko a vysoko. A prehistorika bych si dala!!!

minewka
28. júl 2012

Kočky, ja odporúčam film od Kusturicu - Život je čudo 🙂 milujem tento film, humor v ňom...a vôbec všetko 🙂 Odporúčam v pôvodnom znení s titulkami.

Kníh je veľa...ale taká naj Remarque - Čierny obelisk, Červené víno, Večne spievajú lesy, Dlhé sú tiene severu, Šaman, Cesta na Via Mala, také klasika ako Agata Christie, Sherlock Holmes, Ed McBainovky, Hlava XXII, fantasy sága Tajemný Amber, Mort...asi všetky možné rozprávky (veľmi rada som mala rozprávky Orlích Pier, Amurské rozprávky...)

Z kníh s vojnovou tematikou je veľmi pekná "Jak se plaší smrt" (antonín Liška) - krásna, ale smutná kniha...

magdusv
29. júl 2012

@jfd teraz čo myslíš že je toho privela? 😀
ja som na hry blázon čo sa stratégií týka a také riadne staré - tycoon, caesar, settlers.... to je moje, ale už sa to aj ťažko sťahuje ako je to staré a fakt to žere čas. ked som bola decko tak som na tom fičala. s bratom sme si dávali kvapky do očí aby sme ich nemali červené ked nás bude najstarší brat kontrolovať či sme boli dlho pri pc 😀 😀 😀 😀

jfd
29. júl 2012

@magdusv já nevim, je to prostě divnej ohoz. Já teda peřim akorát FarmVille na fejzbůku ale toi spíš ze setrvačnosti. Že by mě to nějak bavilo to mě to teda moc nebaví. Jednou jsem klikla na pokr od Robbieho Williamse ale naštěstí jsem nepochopila, jak mám přihazovat a vůbec celkovo o čem to jako je. To by bylo hodně zlý. Máš pravdu, žere to čas a v případě toho pokru i peníze. I když.... Poker je lepší naživo s kamarádama. Ale to se mi taky nezadařilo už aspoň dva roky.

jfd
29. júl 2012

@minewka toho Kusturicu jsem si pustila ale neměla jsem na to náladu. Tak to teda nevymažu a pustim si někdy. A ještě jsem si vzpomněla že miluju starý československý detektivky. S Hrušinskym a Brzobohatym. Třeba http://www.csfd.cz/film/8208-vrah-skryva-tvar/

reanda
29. júl 2012

@magdusv jeee settlers, to som hravala, ale kedze v tom bola nejaka chyba a nesiel zvuk, tak som si k tomu dokola pustala vyberovku od oldfielda... a ked mi potom brat zohnal novu verziu aj so zvukom, uz to nebolo ono... 😀 a este som hravala simcity a sims... 🙂 to boli stare "zlate" casy, ked ma realny zivot nebavil 😀 😀 😀
teraz si obcas zahral slovny futbal, dobre to spravili, ze sa moze hrat max. 10 hier denne 😀