icon

Debata o všetkom, len nie o deťoch, rodine a manželoch

carodejnica
26. júl 2012

Táto diskusia vznikla tak že v inej diskusii sme s niektorými mamičkami spoločne skonštatovali, že máme potrebu pokecať aj o iných témach, ako sú koliky, príkrmy, plienky, pranie, varenie, či manželské problémy. Chýbajú nám rozhovory o politike, histórii, ekológii, kultúre, knihách, filmoch, či o nemohúcnosti chrústa, alebo napríklad aj o vplyve prvej svetovej vojny na rozvoj pôšt (bacha nie je to blábol). 😉
Nenašla som tu žiadny všeobecný pokec "o všetkom a zároveň o ničom" (len nie o deťoch a rodine), tak dúfam, že nám to admini hneď nezatrhnú... 😉
@jfd @simonceli @magdusv @silvia31 - dievčatá, pridáte sa? 😉

simonceli
30. júl 2012

Holky, no a asi to tu budete znát,a le ddělávám na oběd maso se zeleninou a na kokosovém mléku a rýžovými nudlemi, tak kdyby jste některá chtěla vyzkoušet, je to fakt dobrota a neznali jste to,tak klidně napíšu receptík, je to jednoduchý, rychlý a moc dobrý.

u2jana
30. júl 2012

a este nieco ste sa bavili o chudnuti, ja som sice schudla, ale zostalo mi take vytahane brucho, ze sa ma cez vikend na svadbe vsetci pytali, ci som tehotna 😝
tak som sa nastvavala, ze som si vcera vecer miesto piva dala 50 brusakov
som zvedava, dokedy mi to vydrzi 🙄

carodejnica
autor
30. júl 2012

@magdusv Diplomovke? to znie zaujímavo... vyštudovala si prírodné vedy? Ja som chodila na ekológiu do Zvolena, končila som v roku 1999. 😎

@u2jana ahá, Dannikena som kedysi aj ja raz prečítala, ale anunaki si nepamätám... 🙂
Zaujímavé s tým Monsantom, o tomto som nevedela si predstav (skôr sa orientujem v ochrane prírody), poštudujem, poštudujem... GMO potraviny sú podľa mňa dvojsečná zbraň, síce nie som expert, ale zásahy do génov... 😖

@simonceli na kokosovom mlieku?! to je iné psycho .. no to sa dá zohnať niekde? ja mám inak takú tradičnú slovenskú nudnú kuchyňu 😕 - mäso na ix spôsobov, príloha (zemiaky, ryža, cestovina, knedľa), halušky, francúzske zemiaky, rizoto, palacinky, prívarky, strukoviny, polievky všelijaké ... proste nuda.. 😅 ..

simonceli
30. júl 2012

@carodejnica no u nás se dá sehnat v každém obchoďáku, albert, globus, atd. stojí okolo 30kč - 50kč podle toho jaké kupuješ a je to fakt výborný malá se po tom může utlouct.
Je to jednoduchý :
nakrájíš maso na kostky ( kuřecí je lepší, ale můžeš i vepřové, u kuřecího jen prsa), orestuješ na troše oleje, podliješ trochou vody a lehce podusíš, pak přidáš zeleninovou směs. já dávám většinou bretaňskou (květák, brokolice, mrkev), nebo romance směs od woka, podusíš, posolíš, dáš do té vody jak to dusíš buď lžičku solčanky, nebo kostku masoxu (nejlíp kuřecího, ale je to v podstatě jedno), jak je zelenina měkká, tak tam dáš celou konzervu kokosového mléka a zahustíš. No a uděláš k tomu rýžové nudle, ty taky koupíš všude. Nejlepší jsou vlasové, ty jen spaříš, jinak podle toho jaké koupíš, tak uděláš podle návodu.
S jinou přílohou jsem to nedělala a taky jsem to nedělala s čerstvou zeleninou. To se mi nechce 😀 😀
U nás se furt dělají rychlé minutky, ale dobré. I mám super recept na vynikajícího rychlého lososa.

reanda
30. júl 2012

@simonceli tak toho lososa mi mozes napisat 🙂 .. aj u nas frcia minutky, lenze na takychto jedlach ma odradza to, ze je to vacsinou vsetko z polotovarov a ked to zas spravis z "poriadnych" surovin, tak uz to nie je minutka 😀

@carodejnica a dnes u nas klasicka klasika tekvicovy privarok s dusenym hovadzim 😀 mnam

ja by som sa chcela postupne dostat k tomu, ze budem co najmenej potraviny kupovat a chcem si dorabat vlastne, lenze okopavat krumple a chovat sliepky nikdy nebol moj sen 😖 .. alebo aspon obmedzit take, ze vajicka, maso, aby som si mohla dovolit kupovat kvalitnejsie 😕

carodejnica
autor
30. júl 2012

@simonceli no u nás na dedine, nemám šancu... možno, keď budem v Žiline tak popozerám... a necítiť tam moc ten kokos? lebo ten je dosť aromatický, či to je na tom to dobré?

@reanda mňam, veru by som si dala tekvicový s hovädzím... ale môj muž má rád len zo zelenej fazule...
A ty máš možnosť pestovať? Ja tak túžim po skleníčku s vlastnými voňavými paradajkami.. mňam, bývam v dome, pozemok nič moc, zatiaľ tam máme ešte drevo a kadejaký bordel, ale aj to raz bude...

Inak bývam na dedine, ale chýba mi tu taký klasický predaj z dvora, že si kúpiš niekde domáce vajíčka, mäso... 😖

simonceli
30. júl 2012

@carodejnica ne ne necítíš, jen to tím voní a pěkně krémové a jemné. Však to zkus. Doufám, že ti to sedne.

simonceli
30. júl 2012

@reanda koupíš velký čerstvý filet, nakrájíš na steakové pásy a na troše olivového oleje nasolený a opepřený steak orestuješ, záleží jak moc je to vysoké, snaž se to dělat tak, aby jsi obrátila jen jednou. Ať se to nerozpadá, dávám nejdřív masem na pánev a potom až kůží a jak to obrátím na kůži, tak dám pár šupin parmazánu na maso, aby se to rozteklo. Můžeš to udělat buď jen takto, nebo si na pánvi potom na jemno nakrájenou slaninu orestuješ dozlatova, přidáš spařené fazolové lusky, orestuješ, přidáš trochu soli, a sezamové semínko a máš přílohu, nebo i k těm fazolkám a lososovi můžeš dám vařený brambor, nebo v podstatě cokoliv, já dávám francouzské bagetky.
Nebo toho lososa dělám s hořčicovou omáčkou, nebo se smetanovým špenátem..... jde to dělat všelijak. Asi zajedu koupit na večeři a udělám 😀 😀

magdusv
30. júl 2012

@simonceli mňam 😕 ja si nemôžem pomôcť ale ja neviem variť 😝 teda hej varím od skorej puberty a varím často a vždy to každý zjedol ale ked uvarí ten čo ho tu nemôžem menovať tak to je úžasná chuť v porovnaní s tým mojím 😝 a ked mám aj na niečo chuť a spravím to tak ma chuť prejde - keby mi to spraví niekto druhý tak to zjem 😝
@carodejnica hej 🙂 environmentálne manažérstvo pred dvoma rokmi 🙂
@reanda ja som takto dostala možnosť na záhradčenie tento rok ale nejak to nevládzeme spotrebovať 😝
@carodejnica tak to ťa môžem štengrovať, vieš aké chutné rajčinky máme???? mňáááám také fajné, červené, voňavé a chutia ako rajčiny a nie ten sajrajt čo je cez zimu v obchode 😝 a hned si idem aj nakrájať celý tanier, mňam

carodejnica
autor
30. júl 2012

@magdusv takže takmer kolegyňa 😎 a neprovokuj s tými rajčinami 😠 😀

Ženy, včera som si stiahla tento film http://www.csfd.cz/film/238359-cerna-smrt/ - tak som zvedavá, ja totiž milujem Seana Beana, keď hrá rytiera - 😵 😵 či už ako Boromir v LOTR, alebo Eddard Stark v Hre o tróny - všade bol na zožranie... 😵 Tak som zvedavá na toto...

Jáj, no a keď som pozerala, kto tam ešte hrá, tak som utrpela emočný šok 😀 lebo som netušila, že Carice van Houten, ktorú som si všimla v galérii a ktorú poznám z Čiernej knihy http://www.csfd.cz/film/222597-cerna-kniha/ (mmch, v tomto filme bol na zožranie nemecký herec Sebastian Koch) hrá v Hre o tróny tú červenú čarodejnicu Melissandru... 😕 😲
To bola veta. 😅
No a emočný šok preto, lebo obvykle na 99,99% viem, kde kto hral a ako sa volá... toto sa mi už dávno nestalo... 😕 😅

Inak keď sme pri hercoch a sme tu samé ženy a máme radi zoznamy a rebríčky, navrhujem aby ste každá urobila rebríček najsexi hercov (alebo aj spevákov, to je jedno), proste kto by stál za hriech... Pridajte prípadne aj nejaké linky a fotky, nech si "poslintáme"... 😀 (omg, to je inak riadne duchaplné v tejto intelektuálnej diskusii)

leiladelly
30. júl 2012

Ahoj, ráda se přidám také. Ono mateřství nemusí znamenat jen témata související s dětmi, naopak je fajn nesklouznout jen do řešení dětských témat.
@simonceli Jinak Simi, ten střelec byl určitě schizofrenik. Moc jsem to nesledovala, mám negativních zpráv dost... ale předpokládám u něj rozštěp osobnosti.

leiladelly
30. júl 2012

@simonceli Hele, co já to tady čtu, Ty jsi taková kuchařka? kouknu na Tvoje rychlovky, dochází mi nápady.... a měsíc s dětmi doma přede mnou... 🙂

leiladelly
30. júl 2012

@reanda
@llluckaaa Ahoj holky, Vaše seznamy mě dovedly k bilanci. Já žádné seznamy neměla a docílila jsem tak nějak všeho, co jsem chtěla. 🙂 Občas to byl překážkovej běh, ale vzala jsem to všechno duplicitně či multiplicitně, dvě vysoké školy, doktorát, profesní zkouška, děti, dům teda bohatě stačí jeden, ale přidělali jsme z půdy horní byt, takže patra dvě, garáže taky dvě 😀 Pracovně jsem došla k tomu, co chci dělat, postupně si tvořím možnosti, které realizuji.
Já seznam neměla, ale šla jsem postupně za tím, co jsem chtěla....
Co nemám, tak nemám svou váhu, co byla kdysi, ale tak, to je řešitelný, kdyby člověk se zapřel (což se mi nějak nedaří 😀 )
Co bych opravdu chtěla je žít v zemi, kde převládnou slušné mezilidské vztahy nad těmi neslušnými, kde opět začnou platit "normální" hodnoty a ne diktát materialismu, pokřivenosti , zloby a korupce a kde zase začne platit dané slovo.

leiladelly
30. júl 2012

@magdusv Přidávám se do klubu "nevařičů". Občas vařím, ale manžel vaří líp a rád... Tak proč to lámat přes koleno. Dělám zase jiné věci... 😉

carodejnica
autor
30. júl 2012

Neviem, v mojom zozname túžob je vyrobiť si taký zoznam, ja som na začiatku spomínala príklady, ale ja svoj zoznam stále nemám.

Jasné, na prvom mieste by bolo zdravie pre moju rodinu (ale aj šťastie, lebo aj na Titanicu boli zdraví) a svetový mier..... ale čo tak taký nejaký intímny osobný zoznam niečoho, čo by ste si chceli splniť tak pre seba, niečo na ten štýl, že máte už len rok života... a ako vždy, mám zase inšpiráciu v kinematorgrafii - tento film Kým si po nás príde - http://www.csfd.cz/film/226320-nez-si-pro-nas-p... - tak ten je o jednom takom zozname...

Takže na prvom mieste môjho zoznamu túžob je jeden taký zoznam si vytvoriť 😅 😀 (samozrejme dúfam, že to nebude za takých smutných okolností ako vo filme)... a keď sa vždy nad tým zamyslím, tak si uvedomím, že je to vlastne strašne ale strašne ťažké, lebo ja všetko, po čom túžim, mám ... 😕 😵

carodejnica
autor
30. júl 2012

Čarodejnicine sexidoly 😵

Tak prvá reprezentatívna štvorka...
1) Harrison Ford (tak zhruba do 60tky, potom "prezrel" 😖 - osobitne postava Indiana Jonesa, ktorý je absolútny víťaz sexidolov - kombinácia univerzitného profesora (vysoké IQ) s dobrodruhom je u mňa prudko vražedne príťažlivá.
(mmch. takého "Indiana Jonesa" 😀 mám doma, je zoológ - venuje sa medveďom, píše odborné články a popritom trávi dni a noci v divočine, lezie do medvedích brlohov, chytá ich do pascí a dáva im vysielačky - proste idol 😵 )
2) Už spomínaný Sean Bean - hlavne, keď hrá rytierov.
3) Christian Bale (ten ma dostal ako Batman) 😀
4) Damian Lewis - ryšavý, pehavý - taký škaredý, až je sexi

A už ma toho času nič nenapadá, ale môže ešte byť - Jano Króner, Clive Owen, Ralph Fiennes, Bruce Willis, Johny Depp, Ewan McGregor, ale aj taký Alan Rickman, či Sean Connery - napriek veku, nie je "prezretý" a má šmrnc, jednoznačne tromfol o 20-rokov mladšieho Richarda Gereho v Prvom rytierovi - som sa divila tej Lady Guinevere, ak by Kráľ Artuš vyzeral ako Sean Connery, tak dlabem na Lancelota... 😅
A možno si ešte na niekoho neskôr spomeniem... a som našla nejaké fotky..

u2jana
30. júl 2012

@carodejnica
Ja byvam tiez na dedine, takze mame kusok zahradky - zatial chodi intenzivne pomahat moja mama 🙂
ale je to fajn, teraz mame vlastnu cuketu - veeela, takze robim vsetko z cukety :D
Ten predaj z dvora - neskusala si nejake susedy?

@simonceli recept s kokosovym mliekom vyskusam - uvidim, ci bude mat doma uspech.

inak vcera sme pozerali fajn film: http://www.csfd.cz/film/271732-klamac-srdci/ francuzka oddychovka

co sa tyka sexi hercov - ani neviem, zalezi kto kde :D naposledy mi uktvel v pamati Ryan Grossling (ci ako sa to pise) v Crazy, stupid, love,
http://www.csfd.cz/film/265642-blazniva-zatrace...

inak mozem celkom Russella Crowe, Daniela Craiga ako Bonda, Brada - lebo je to Brad :D

ozaj, aku hudbu pocuvate? oblubene pesnicky?

u2jana
30. júl 2012

@carodejnica sakra, ty si tu aj obrazky udrela :D
ako ich tu kopirujes?

jfd
30. júl 2012

čau ženský. Nestíhám vás číst. Akorát bych vám tu chtěla napsat, že mě sere strej. Vím, že toto není diskuse o manželích, ale nevim, kam jinam s tim jít. Děkuji za pozornost.

carodejnica
autor
30. júl 2012

@u2jana
Najhoršie je, čo sa týka predaja z dvora, že síce bývam na dedine - ale krátko, nejakých 8 rokov a poznám tu málo ľudí a druhá vec je tá, že to je také predmestie Žiliny (Varín), takže tu je málo ľudí, ktorí pestujú a chovajú vo väčšom.. 😒

No, fotky stiahnem z netu na plochu a pri pridávaní príspevku je možnosť pridať fotky... 😵

Jo, jo Gossling môže byť, dobrý bol vo filme Zápisník, Hranice života a naposledy vo filme Drive...
http://www.csfd.cz/film/116337-zapisnik-jedne-l...
http://www.csfd.cz/film/134544-hranice-zivota/
http://www.csfd.cz/film/240522-drive/
A áno aj Crowe, Craig, Brad - sakra, ale ich je... 😀 😀

No a hudba? Čo ja viem, nie som nejaký fajnšmeker, ale veeeeľmi mám rada Metallicu (to máme doma všetky albumy) a potom neviem, či poznáte Jethro Tull... to sú takí starí páni, flauta, gitara... 70 roky, hrajú dodnes.. na ukážku

https://www.youtube.com/watch?v=DZ8eFCylIj0

😀 😀 😀 no milé nie... 😎 😎

carodejnica
autor
30. júl 2012

@jfd ááááále tak môžme urobiť výnimku, keď ide o život... čo ti vyviedol?

jfd
30. júl 2012

Velice mě pustil samotnou bez bejbika do tesca nakoupit potraviny s tim, že ale za hodinu MUSIM byt zpátky. Už podruhé dneska je v hospode. S miminem pomáhá, když se mu chce,. jsem tu na všechno sama a sere mě to! Co mám dělat milá saly?

jfd
30. júl 2012

@carodejnica Jethro tull jsou nejdááááááááááááááááááál!!!! Po Majklovi, pochopitelně...

jfd
30. júl 2012

@carodejnica Nie nadarmo sa to volá fotoportrét 🙂. Ak máš iba fotografiu, kde ťa je vidieť z diaľky, tak využi možnosť po nahraní fotky ju ostrihnúť na tvár. Nedávaj sem rôzne zamaskované fotky kde ti skoro vôbec nevidieť do tváre, alebo upravované fotky kde ledva vidieť kde máš nos a kde oči. Fotografie kde máš väčšiu časť tváre zakrytú sem tiež nedávaj (napr. tmavými okuliarmi).

... a Ty máš co za protekci prosimtě... 😀

carodejnica
autor
30. júl 2012

@jfd
Tak to neviem poradiť, ale zato viem pochopiť, vie to nasrať... 😠

Máš rada Jethro Tull ???? 😎 A po akom Majklovi, prosím ťa...?

Myslím, že si ma ešte nevšimli, tak ma nevymazali... 😅 Ale mám rada túto fotku, lebo slnečné okuliare normálne nenosím, takže som ťažko indetifikovateľná.... 😀

simonceli
30. júl 2012

@u2jana určitě vyzkoušej, je to fakt dobrota
@leiladelly Heli, no já mám jako střední školu management hotelnictví a turismu, a první dva ročníky jsem strávila v podstatě na hotelích, tak by to bylo smutný, kdybych nic neuměla uvařit a navíc mě to mooooc baví. Jo a to jsi ještě nejedla moji grilovanou máslovou krkovici, tu ti budu muset jednou udělat. Ta sklízí takové ohlasy. Dělala jsem ji pro sešlost 20-ti lidí a na stole byla spousta dresingů a omáček a nikdo si nic nevzal k tomu a jen si chrochtali. Jinak negativní zprávy taky nekoukám, bych pak nemohla vyjít ani z domu.
@u2jana Já miluju Emeli Sandé, ta je luxusní.

jfd
30. júl 2012

@carodejnica Rozumim... Děláš se záhadná na Koníkovi... No, každej jsme nějak divnej, žejo... 😀
Majkla pochopitelně myslim toho jednoho jedinýho Kinga popu na světě EVER!!!! Málem jsem šla na koncert. Kámoš nám chtěl koupit lístky. Ale umřel.
Zato jsem viděla sedumdesátiletou soulovou babičku křepčit na deseticentimetrových šteklech a ječet, že jsem the best a z asi metru a půl tlamu Micka Jaggera jak zpívá I can´t get no satisfaction. V tu chvíli mi bylo jasný, že už můžu umřít. Eště bych chtěla jít na Robbieho Williamse a n a Queeny. Ale s Freddiem... 😢 Zatim to ale vypadá, že pujdu leda s kočíkem do sámošky. Covy? Jakej je váš nejsilnější kulturní zážitek?

leiladelly
30. júl 2012

@simonceli Simi, já nevěděla, co jsi studovala, tak to je pak jasný 😉 A ráda od Tebe něco ochutnám 🙂

carodejnica
autor
30. júl 2012

@simonceli To vyzerá úžasne - tá grilovaná máslová krkovice, už mi je jasné, že budeš prihadzovať recepty a my budeme doma machrovať... 😅

@jfd
Rovnakú foto mám aj na FB, takže neviem, či zrovna záhadná 😅 proste herečka, nie? 😉
Počkaj, ale teraz som to nepochopila, teda ten tvoj výkrik "Jethro Tull jsou nejdááááááááááááááááááál." 😕

Najsilnejší kultúrny zážitok?
No to budú jednoznačne moje tri koncerty Jethro Tull - hlavne ten prvý (Banská Bystrica, 1998), ale aj druhý (Ostrava 2001) ... keď tak rozmýšľam aj ten tretí (Bratislava 2005? Nie som si istá tým rokom) 😀 ... 😵
Ja ich milujem. 😎
(no a potom nespočetné množstvo filmových zážitkov, som proste cinemaniak)

jfd
30. júl 2012

jako že jsou boží jsem myslela. Na živo to musí bejt paráda! Nemohla jsem vidět teďka někde bilboard že tu budou mít koncert?