Denný spánok 2-mesačného bábätka
Ahojte zeny,
poprosila by som Vas skusenejsie o radu. Mam dvojmesacne dievcatko a ide o to,ze mi cez den velmi malo spinka. Vecer ide spat okolo deviatej desiatej a budi sa asi po piatich hodinach na mliecko . Potom zaspi a okolo siestej sa zase naje a vacsinou este hodinku pospi. Problem vsak nastava so spankom cez den. Vobec nechce spat a je podrazdena,uplakana.Ak zaspi tak len na rukach a akonahle ju polozime do postielky o pat desat minut je hore. Rada by som uz aj vysla s kociarom na prechadzku. Doteraz sme boli len par krat v zahrade lebo netusim ci bude spinkat.Viem,ze je este celkom skoro ocakavat od takeho babatka nejaky rezim,ale aspon jedno normalne spanie cez den by nebolo na skodu. Neviem sa nijak zariadit aspon tych par hodin. Je to moje prve dietatko tak skuste nejako poradit...Dakujem pekne...
@flowerbomb presne ako píšu. Nevozit v aute a neprekladat. Nerozmýšľala si, že ju rozčuľujú tie hračky? Ktoré sa jej kolíšu pred nosom?

@flowerbomb prosím, neuponáhľaj sa s hyperaktivitou.. môj 4m drobec pred dvoma mesiacmi tiež veľa nenaspal a to z dôvodu - bruško.. nie koliky, len prosto plyny 🙂 (pozor na stravu - môj netoleruje napr. pór, cibuľu, cesnak, strukoviny) ono ja som sa aj snažila pomasírovať ho, odgrgnutý bol, ale často tam ešte čo-to zostalo.. veľakrát mi pomohlo, keď som mu pod nožičky niečo podložila, aby ich mal vyššie.. to je ako pri nás dospelých.. keď nás bolí brucho od plynov alebo čohokoľvek, máme potrebu sa schúliť a nie byť vystretí ako lata.. a teda aj naši drobčekovia, keď ležia vystreto, tak ich to prosto bolí 🙂
A potom mi na spánok pomohlo tuľkanie, ale nie s mamkou 🙂 dala som ho do postieľky, z jednej strany hlavy vankúš a z druhej dečka.. podľa mňa detičkám nie je dobre, keď sú len tak bez ničoho, veď aj my dospeláci sa ku kadečomu túlime, keď spíme 🙂
Ohľadne prechádzky si myslím, že ti zaspinká.. ani neverím, žeby dieťatko nespalo na čerstvom vzduchu.. a dokonca nemusíš ísť ani na prechádzku.. môj prvý synček spával pri otvorenom okne, vonku mínusy, on naobliekaný na posteli, vo fusaku, prikrytý dekou a aj 5 hodín dal :D ale na to bacha, lebo potom nespal zvyšok dňa poriadne, lebo si takto naraz vyčerpal potrebu denného spánku hihi :D a ja, vtedy prvorodička neskúsená, nervy, že čo mi do večera len na 10 min zaspáva :D no tak teraz už viem, prečo :D