Deti 24/7 preč z domu
Ahojte,neviem ani aký názov dať.Ide o to, častokrát majú ľudia rozdielne názory na výchovu detí.Berem že čo vyhovuje mne nemusí druhej a opačne.No minule ma šokovala kamoška keď mi povedala že ona by bola najradšej keby jej deti chodili 24/7 do škôlky/školy a čo najmenej by boli doma a musela sa o ne starať.Deti majú 4 a 8 no ona ostáva doma naďalej,lebo vie dopredu že isto budú chorý,vie dopredu že voľačo sa pokazí a musí s nimi byť doma.Takisto ráta prázdniny a hnevá ju prečo nefunguje škôlka a škola aj cez prázdniny,aj cez víkendy.Ze ona má dosť keď sú doma,že sa nevedia spratat do kože,že to s nimi nedáva doma.Ja som len kukala na ňu ako puk.Toto môj krátky výlev.
Ako, ja to na jednej strane aj chápem, lebo byť iba doma s deťmi, dookola to isté rok za rokom, stále sa plany prekazia, lebo 1 zo 4 má sopeľ, teplotu, vypadne škola, škôlka a úprimne, nie každá žena je predurčená sa rozkrájať pre deti a postaviť ich na piedestál, takže ja aj z jednej strany toto pochopím. Ja sa otvorené priznám, že mňa materská riadne prefackala a tiež zápasím s tým, ju zvládnuť.
Ale z druhej strany nie, prečo si nevystačila s dvomi deťmi, keď ich nevie vystáť, toto ja nepochopím, načo toľko detí, keď ju to proste nenapĺňa
Na toto nie je rada, iba ju asi prestať počúvať a užívať si svoj život
@mamickalisticka Fu,to ti verím s dvojkami je to náročné.Aj ja mám dvojičky chlapcov,v pondelok nastúpia do škôlky.
@domireb Ona má dve deti 4 a 8 rokov majú.
Ja verím, že mať deti je ťažké, hoci predsa 8 a 4rocne deti su už v podstatne parťáci.. preto tie výroky na ich adresu su celkom drsné, život s deťmi je náročný a ak mala takýto názor vždy, tak nemusela mať druhé dieťa, iba jedináčika, nebol by doma blazinec...aj ja si niekedy prajem nech su odo mňa na míle ďaleko ale keď aj ideme od nich s mužom že na nákup a niekto ich stráži tak mi je za nimi hneď smutno.. a teraz ten môj starší nastupuje tiež do škôlky a zvyknem si poplakat, hoci má vytáča každý deň... 🤷🏽♀️🙈😁
A prečo je to tvoj výlev, veď je to jej vec čo by ona chcela.. či chce ti ich dávať na stráženie 24/7?
Ja neviem, tiež počúvam ponosy kamarátok a sú to občas veci čo by som ja riešila inak ako ony, ale beriem to ako ich vec a potrebu sa vyrozprávať.. mne by bolo na mieste tvojej kamarátky tak ľúto, že sa ti vykeca (predpokladám že dosť veci aj povie prehnane nadnesene zo zúfalstva ale reálne by to tak nechcela) a ty to potom dáš na MK aby ju tu zase iné mamy súdili a ideálne sa predbiehali ktorá to robí lepšie.. nerozumiem tomu..
Každý sme iný. Možno tá kamarátka zistila až neskoro, že mať deti a rodinný život nie je nič pre ňu a namiesto napĺňania ju to zožiera. Ale čo teraz, keď už tie deti má? Ja by som to nevidela nejak tragicky, ak to takto na plnú hubu povie pred blízkym človekom, ale robí všetko pre to, aby deti tento jej pocit nepocítili a necítili sa byť nechcené a príťažou.
Ja neviem, podla mna sa ti kamoska zdoverila, vyliala si srdce a ty ju za to sudis. Urcite by nechcela aby boli prec 24/7.
Mne jedna kamoska povedala ze ked jej maly prereval noci ako babatko, chcela ho vyhodit z okna. Je to napriek tomu bez debaty najlepsia mama aku poznam, seriozne.
Ja tiez ked idem k nasim s malym hovorim ze maleho nechcem tie dni ani vidiet.
Mamy si tiez potrebuju oddychnut
Jedno slovo - vyhorenie
Ouu a ja som prečítala, že 4 deti..aha, tak to už je o čosi iné, asi bude ten typ čo má deti a sama nevie na čo
Keby to tak bolo, tak zase by jej chýbali a nevedela by čo so sebou, chcela by ich 24/7 doma ... niekedy, keď sa ľudia stažujú (a že to robia veľmi radi), tak ich netreba brať úplne doslovne, často len vypúšťajú paru, nafukuj, preháňajú a povedia aj čo nemyslia vážne
Kamoska ma veľmi dobrú kamosku 👍 ak mas nejaký problém, ries to s nou a nie anonymne na MK.
Pošli známu bývať do Švajčiarska, kde je škôlka len do 12.00. Bože to je hlupaňa. Prepáč.
Z rodiny mi jedna pracuje v škôlke, zažíva to isté, niektoré matky by boli najradšej, keby mali otvorené non stop.
tvoja kamoska je len unavena zena, nič viac

Na čo mala deti.. môj názor.. ja mam deti 3, trojročného a ročné dvojky, popravde sama si prajem nech sú už väčší a rozumnejši, myslím že to bude celkovo lepšie, hlavne keď už dvojky budu rozprávať, ale teda toto je naozaj silná káva... Možno jej chýba rozptýlenie 🤷🏽♀️ v podobe práce ak som správne pochopila že nerobí nič.. zvláštne..