icon

Deti sú doma samé

katuska268
23. feb 2017

Čo robiť keď viete že deti sú samé doma?Vysvetlím.Manžel dnes šiel do obchodu a prišlo tam dievčatko staré asi ako Martinko možno mladšie,hladalo otca,manžel hovoril ze ho pozná a že pije,mama že je v práci,otec tam nebol,a povedala ze on tu neni,ja musím stražit tych dvoch.Nestarám sa do cudzích vecí ale toto mi vrta v hlave,lebo byvaju oproti,a mohlo by sa tym detom nieco stat.Čo robiť?Nechať to tak?Nemyslieť na to?

dominika6
23. feb 2017

@katuska268 jeho mama je v práci a otec je nieje v krčme?

katuska268
autor
23. feb 2017

@dominika6 mamav praci a otec v krcme najpravdepodobnejsie....

dominika6
23. feb 2017

@katuska268 a čo vlastne to dieťa chcelo od teba,prečo ho hladalo? zrejme to nebude prvý krát čo sú samé doma..

katuska268
autor
23. feb 2017

@dominika6 nie odomna nic nechcelo,to mi manzel hovoril,ze tam prislo a hladalo tam otca.potom odisla.

dominika6
23. feb 2017

@katuska268 jaj prepáč zle som prečítala..ja že ich teraz ty strážiš doma,ked sú doma samé 😀...

asi sú zvyknutí že sú samé a hladali otca asi im povedal že ide do obchodu,dlho sa nevracal a on šiel do krčmy..
ja by som povedala nabudúce dievčatku,že ked rodičia nebdú doma a niečo by potrebovala,alebo by sa niečo stalo,nech príde k vám

katuska268
autor
23. feb 2017

@dominika6 tu ide o to ze sa im moze nieco stat

dominika6
23. feb 2017

@katuska268 samozrejme že môže..ale ty to neovplyvníš,lebo ak rodičom dáš kázeň,skončíš najhoršia ty..jediné čo môžeš urobiť si len získať dôveru tých detí aby prišli za tebou ak by niečo..

vorkola
23. feb 2017

@katuska268 treba sa porozpravat s ich mamou, a povedat,ze otec odchadza od deti

alexandraalexandrova
23. feb 2017

@katuska268 ich mamy sa treba spytat ci vie o tom ze manzel ich nechava samych...ktovie aka je u nich doma situacia...mozno by som jej aj ponukla nejaku pomoc, ak ona taha v praci a muza ma za debila...

juliet86
24. feb 2017

Stale je tu moznost podat podnet na urad prace soc veci a rodiny

katarinkaulany
24. feb 2017

Určite nebyť k tomu ľahostajná. Je ťažko poradiť, čo je v tejto veci správne. Ale určite si ich viac všímať. Možno ponuknúť pomoc mame, ktorá si možno nevie rady. A ak to nepomôže, tak nahlásiť na UPSVR. Aké staré sú tie detičky? Držím im palce 😔

katuska268
autor
24. feb 2017

@katarinkaulany ta najstarsia ma asi 7 rokov.tie mladsie neviem,ale sledujem ich z okna ked chodia po vonku,tie dve mozu mat tak 4 a 3 roky

katarinkaulany
24. feb 2017

@katuska268 no neviem... Sú to príliš malé deti na to, aby boli samé doma. A vonku chodia s doprovodom?

katuska268
autor
24. feb 2017

@katarinkaulany vacsinou su iba pred bytovkou.stojia tamja neviem ci su to susedia a divaju sa,vcera tam nieco vykladali,ale niekedy su tam same