kocky,kedze som takuto temu nikde nenasla a celkom by ma to zaujimalo...
ked idete s detmi do kostola,na taku tradicnu svatu omsu.sedia pri vas,alebo ich posielate dopredu do lavic pre deti?samozrejme nemyslim malinkate,ale tak 4 rocne a viac.
My sme od narodenia malej boli prvykrat s celou rodinkou v kostole dnes a dovtedy dve starsie stale chceli sediet vpredu pri detoch.Larka bola stale pri nas.Dnes som s manzelom a dvoma malymi stala pri vchode s kocikom a baby z predu k nam stale odbehovali.Nie raz,ale aj 4-5krat a stale pre nejake blbosti..Predtym stale pekne sedeli celu hodinku,tak neviem co to dnes bolo.Vase deti vydrzia same sediet vpredu celu hodinu?Alebo si ich radsej nechavate pri sebe?
@jaja1979 tak to mate pekne podelene teda 🙂 u nas vacsinou chodi manzel s dvoma starsimi,lebo oni aj spievaju a chodia tam rady..ale tak dnes sme isli so vsetkymi prvykrat a vidim ze to nieje velmi dobre.
my chodime vsetci spolu dopredu, ale niekedy je to tazke 😀 vymenili sa ulohy , 6 rocny uz vydrzi a 4 rocna je po 20 minutach ako cert 😉 ja zvyknem bravat male knizky event.aj maskrtu , ked je najhorsie
možno ma ukameňujete, ale pre deti do takých šesť-sedem rokov je utrpením vydržať v tichosti hodinu a počúvať niečo, čomu nerozumejú. Vôbec sa im nedivím, že odbiehajú a vymýšľajú. Keď sú niekde omše pre deti, tak to ešte chápem, ale ťahať do kostola maličké deti a vyžadovať od nich, aby boli hodinu ticho....potom ani ich rodičia a ľudia, ktorí sú okolo nemajú z tej omše nič.
@alexandra5 Ja mam 3 deti a ked boli male, tak som ich do kostola netahala vobec, sem-tam iba v lete, ked sme mohli byt vonku. S manzelom sme sa striedali a decka byvali doma. Dcera ma teraz 8 rokov a chodi dopredu s kamaratkami, 5 rocny syn chodi so mnou na jednu stranu kostola a druhy ma tri a pol a chodi s muzom na opacnu stranu, lebo ked sme chodili spolu, stale si robili zle. takze teraz su pekne podeleni, vsetci su dobri, vydrzia celu omsu a aj my sme spokojni. Ale ked boli mali, velmi nerada som s nimi chodila, lebo boli jedovatia a ja som z nich bola akurat pekne nervozna, takze to pre mna ani pre nich nemalo vobec ziaden zmysel.