icon

Dieťa a krb. Ako riešite,keď kúrite?

lubicakovac
11. okt 2011

Ahojte, chcela by som sa opýtať ako riešite, ked kúrite krbom? Našla som na internete aj ohrádky, ale su finančne pre nás náročné, nakolko najlacnejšia stojí 90 eur. Nasla som aj Ochrana pred popálením ako nejaká zábrana (na obrázku) ale tá je asi výlučne len na rúru na pečenie.

Poradte prosím, dakujem

Dieťa a krb. Ako riešite,keď kúrite?
Strana
z2
labaga
11. okt 2011

krb je vec pekna v casopise na navsteve,mne s bezprasnou cistou domacnostou nekoresponduje 😉

lussy211
11. okt 2011

@lubicakovac sklenené sa určite nerozbijú, ale je dosť dôležité ak oďaleko sú od krbu...kvôli teplu.

zabka132
11. okt 2011

@labaga ano, je pravda, ze je viac prachu....ale pri malom aj tak vysavam kazdy den....a popri tom prebehnem aj parapety, inak to nie je ziadny rozdiel oproti obdobiu, ked nekurime.

labaga
11. okt 2011

@zabka132 jasne 🙂 mne sa nepaci to vlacenie dreva dnu, cistenie, vyberanie popola, rozkladanie zazila som to, krb komin super ale nie u mna doma

kaja73
11. okt 2011

@labaga My prach z krbu nemame takmer ziadny 😉 .
Krb je uzavrety-mame krbovu vložku.Ked ho naložime staci pridat drevo o 3-4 hodiny-vtedy ho otvorime na 10 sekund a je. 🙂
A raz za dva dni ho mm cisti vysavacom speci na krb-nic nejde mimo.
Takže prach nehrozi 😉
A k teme-my tam nemame nic-maly mal rok -minule Vianoce- a už ani vtedy sa k nemu nepribližil-boji sa ho-toho silneho svetla a tepla.
najskor sme tam mali cestovnu postieku-pred krbom ale potom sme ju dali prec-bola zbytočna.
Tento rok sme už tiež zakurili a ani teraz sa ku krbu nepribližil.Povie- pali,Pato sa boji - a tym to hasne. 😉

anielik
11. okt 2011

my mame krb a teraz sme 1vyx zakurili,,,tak som vysvetlila ze rura pali...a kym este nebola horuca prilozila rucicku tak isto som mu podrzala blizko ruku pri krbe... a odvtedy mam svaty pokoj, krasne si obaja sadnu na kreslo pred krb a vyhrievaju sa a citaju knihy... a to mam riadnych zloduhov :D

amadora
11. okt 2011

my nemáme krb ale pec, od malička sme oboch chlapcov učili že tam nesmú a zatiaľ sa nestalo že by sa popálili

labaga
11. okt 2011

@kaja73 problem je ten najdrobnejsi prachktorý sa z krbu aj za 10 sek.dostane nevidís, ale vdýchnes a dostáva sa do najhlbsích partii pluc. inac je to kazdeho osobna vec- ako ockovanie že?

kaja73
11. okt 2011

@labaga Presne tak 😉
A ta atmosfera a teplucko nam za to stoja 🙂

zabka132
11. okt 2011

@labaga ono zalezi na uhle pohladu....ja by som nevymenila to teplo z dreva za ziadne ine 🙂 . A velakrat sa stane, ze si drevo aj sama narubem...teda, ked potrebujem mensie kusky. Mne to problem nerobi....vacsinou mi ale mm nanosi drevo, mame ho v tom kovovom kosi...a vydrzi cely den...v takomto pocasi aj dva, pretoze kurime az poobede.

kaja73
11. okt 2011

@zabka132 Aj ja som už rubala 😀 to bola sou,mm sa rehnil ako babeno. 😝
Inak cim kurili ludia v minulosti? Myslim, že drevom 😉 -to je proste tradicia a aj u nas je to v oblube. 😉

jeanettka
11. okt 2011

@lubicakovac ahoj, minulú zimu keď mal malý len 8mesiacov sme vôbec nemohli kúriť v krbe, práve sa začal stavať na nôžky a chytal sa všetkého možného, teraz je to už iné, stačilo mu vysvetliť že je to horúce a sám pochopil, keď kúrime nejde vôbec ku krbu, žiadnu zábranu sme nepoužívali

zabka132
11. okt 2011

keby sme sa zamyslali, co vsetko dychame, tak radsej asi ani nedychame 😝 😅 🙂

alenka600
11. okt 2011

@zabka132 suhlasim. a my napr. kurime preto, ze normalne mozme vykurovat plynom, ktory je tu ukrutne ale ukrutne drahy a nespolahlivy (proste sa niekedy sam od seba vypne privod - nestane sa ziadna havaria, ale jednoducho prestane varit sporak alebo kurit kurenie, alebo vyhrievat sa voda) a to je onicom. Tak sme presedlali na drevo ...

zabka132
12. okt 2011

@alenka600 a kde byvas ?
..my mame tiez plyn, ale odkedy mame tuto krbovu pec, tak plyn vlastne pouzivame len na varenie, ohrev vody a kurenie len vtedy, ked ideme niekam prec a vonku mrzne...tak nechame zapnute plynove kurenie. Inak kurime len v peci. Ja som doma, cize ma kto prikladat 🙂

hoogy
12. okt 2011

kocky nebojte sa pekne dieta upozornujte ze je to teple a nemoze sa toho dotykat pripadne mu na bok krbu prilozte rucicku aby videli ze naozaj je to teple a nemoze sa toho dotykat. moj maly je na to tak zvyknuty ze proste vie ze to pali.teraz uz z daleka vykrikuje nechytaj pali :D teraz byvame v byte a mame kachle a ani ho nenapadne sa ich chytat. takze podla mna je najlepsie upozornovat a dieta sa nauci a pochopi. samozrejme treba aj sledovat

denisocka
16. okt 2011

@angie267
no ja som tiež tak na tom ako ty,malemu hučim že pali.sam tam nejde,ale čo ak zakopne ? mame skoro rovnako stare deti. čo ak ho starši soti do toho ? ja už zhanam nejaku ohradku,radšej dam 80€ a potom to predam,ako chodiť do košic na prevezy

denisocka
16. okt 2011

a tiež zaleži od dietata,darmo to menšie vie,že krb pali a udrzuje vzdialenost,ked sači aby staršie rozbesnene do neho vrazilo spoza rohu-aj ked nechtiac a neštastie je na svete

hancazivocich
16. okt 2011

@denisocka - já bych tam tu ohrádku dala - pokud na ni máte dost prostoru... Já mám zkušenost akorát s krbovkama u tchánů na chatě a kamen u babi na chalupě...
Malá je živější, že pálí moc dobře věděla, nechodila k nim, ale na chatě mějí kamna postavená na kachlovém stupínku, o který mi někdy loni zakopla a letěla přímo na kamna.. Zachránil to tenkrát švára, že po ní fakt skočil a strhl ji.. Sice řvala, celou jsme ji honem prohlídli -letěla obličejem, naštěstí ji strhl včas, akorát měla tuším na jednom prstíku červenější špičku - ale možná i z toho jak padla na zem..
Na chalupě ji prabábí ukazovala plámínky (i když to jsem si fakt nepřála - šahat ručičkama kolem kamen) a malá prostě v jedný chvilce šáhla na něco rozpáleného, tak měla puchýřek na palci.. U nás je to spíš o ne(dohodě) s príbuznýma, že prostě jí ty sirky do ruky dají, že, dovolí ji přikládat a podobně..

denisocka
16. okt 2011

no vela miesta nemame,preto sa chodi okolo krbopiecky dost blizko,ale ked by som vzala takuto ohradku ,tak si ju dam do tvaru U okolo ohradky -od steny k nabytku. hodim aj fotky ako si to predstavujem. nasla som z čiech za 56€ + 12 e kurier. to je o 30€ lacnejšie ako v SK eshopoch to iste

ivana08
29. sep 2013

kocky my tento problem riesime tento rok, ako ste to nakoniec vyriesili? tiez sa hlavne bojim toho ze sa nechtiac chyti, pojde okolo zapotaca sa a aby nespadla sa chyti alebo spadne tvarickou na horuce sklo od krbu. dakujem

elienka
1. okt 2013

@ivana08 no my sme to riešili tak, že pred krbom máme bedňu na drevo - nie je to síce veľmi estetické, ale vytvorilo to takú ohrádku okolo krbu - miesto na nejaké špeciálne ohrádky tam ani moc nemáme, to už by sme pomaly neprešli do kuchne. Stále som malú upozorňovala, že páli a ako chodila okolo studeného krbu, tak ako sme zakúrili, tak aj ona si dávala pozor, ako to sálalo. tento rok sme už v bezpečí, už je oveľa rozumnejšia.

Strana
z2