icon

Dieťa v taxíku zvracalo. Musím zaplatiť za čistenie auta?

monika898
6. apr 2017

Ahojte mam na vas jednu otazku mozno uz sa to niekomu stalo potrebovala som surne ist s malym synom do nemocnice bolo mu naozaj zle mala som tusenie ze ma laryngitidu a nakoniec sa to aj potvrdilo po navsteve u lekarky .zavolala taxik ale bohuzial cestou sa stala neprijemna vec malemu prislo zle a zacal zvracat v aute vsetko samozrejme islo na mna som ho drzala na rukach a kus islo na sedacku v aute taxikara som otocila aby nas odniesol naspat domou museli sme sa perezliect no a na 3 den mi zavolal taxikar ze dali vycistit interier auta celeho auta a ze ja to mam zaplatit 30 eur popritom moje dieta neurobilo to narokom bolo to nestastie nemoze zato .podla mna je to nespravodlive ze mam celu sumu zaplatit ja ved moje dieta nesedelo v kufri a na prednych sedadlach poradte mi prosim co spravit dakujem

toskanka
6. apr 2017

@monika898 Zaplatit to musis, len sa pozastavujem nad dnesnou dobou. Mas chore dieta, stane sa ti takato neprijemnost a niekto, kto si cistenie moze dat do nakladov, ti surovo zavola, ze mas calovat. Biznis je na prvom mieste, ludskost sa uplne vytratila.

persica
Odpoveď bola odstránená
monika898
autor
6. apr 2017

@persica bezne zato pytaju 10 eur ale v rodine mame viac pravnikov a len som bola zvedava ze co zisti ohladom toho uz sa to vyriesilo cele a kazdy je spokojny predsa kazdy normalny clovek ked sa nadtym zamysli 30 eur za to mam dat ze on dal vycistit cele auto aj dvere calunenie vsak to je chore

vroni
6. apr 2017

@monika898, prepac, ja som si nevsimla, ze pises z Ugandy. Lebo za cistenie interieru auta 30 € je smiesne mala suma, ale 10€ za odbornu pravnu radu ma dostalo do kolien. Len aby ta nabuduce neprekvapilo, ze budu vsetky taxiky obsadene, ked ho budes znova potrebovat (rozhodne ti to nezelam, ale nebola by si prva, ktora za skusenost zaplati viac, nez jej bolo mile)

anabeth
6. apr 2017

@viera27 a prečo by mali platiť za celé auto????

presne ako som vravela- musia byť poistený, u nás je tak s podnikaním, nič pre zákazníka navyše, bože chráň,
sa tu rozčuľujete, nie každý zákazník mu ovracia sedadlá

dorottka
6. apr 2017

Vycistenie interieru celeho auta urcite nestoji 30e! Ak hej, tak ste zo super lacneho kraja a uprimne vam zavidim, mne to vychadza, ze taxikar si zaratal len to nutne - tolko sme zhruba platili my, ked sme si oliali vlastne sedadlo vinom. Podla mna nie je neludske si pytat nahradu za vzniknutu skodu, neludske je kaslat na to, ze taxikar mal skodu a nech si ju sam aj nahradi - ked to vezmeme doslovne, nie je neludske, kaslat na taxikarovu rodinu a jeho deti, ktorym on 'odtrhol od ust', aby si vynahradil usly zisk, kedy so znecistenym autom jazdit nemohol a zaplatil si cistenie z vlastneho vrecka? Spamatajte sa prosim, to nema nic spolocne s humannostou, humanne je si priznat chybu a riesit ju cestne. Alebo ok, kaslite na to, a ked vas prestanu chciet brat taxikari s detmi kvoli takymto situaciam, potom vypisujme jedovate spravy, aka je chora doba. Je uplne jedno ci interier znecistil niekto schvalne alebo nie, ci to bolo decko, ozran, alebo pes. Pravidla o nahrade skody v kazdom taxiku platia a tym, ze pani nastupila, automaticky suhlasila s tymi pravidlami i jeho cennikom.

nyusika
6. apr 2017

@toskanka vies, kolko zien ma chore deti ??
a teraz co ?
vsetci sa z toho poondime ? alebo si myslis, ze taxikar zije z milodarov ?
najmenej jeden den ostal bez auta, to sa vam zda fer ??

@monika898
30 eur je veeeelmi slusna cena, tomu ver

viera27
6. apr 2017

@anabeth vsak ani neplatila. Zjavne nezaplati za nic. To je take .... faaajn, posetrit na niekoho ukor. Inak dufam ze mas poistenu domacnost. Takze ak ti nejake dieta nechtiac rozbije zle kopnutou loptou okno, tak sa len usmej a zamavaj mu. Vsak si poistena :D

toskanka
6. apr 2017

@nyusika Vies co, v tomto konkretnom pripade by som bola rada, ze som niekomu mohla pomoct a dopravit dieta domov. Nie je vsetko len o peniazoch a toto ho rozhodne nevytrhlo z biedy. Kolko krat do roka sa mu taketo nieco mohlo stat?

dorottka
6. apr 2017

Taxikar poisteny na znecistenie interieru? Ale prosim ta. Jasne, ze periodicky si ho na vlastne naklady cisti, ale toto bolo mimo tej periody a navyse agresivny typ znecistenia, nie bezne 'chodnikove' topanky. Ludia chcu co najlacnejsie taxiky, ale co najviac deluxe sluzby, jasne, ze tie veci moze mat v cene, ale to by nestali taxiky tolko, co teraz. Mimochodom, vo Finsku chodia taxiky BMWcka, len za nastupenie ti uz uctuju 7e, taxikari maju uniformy, podrzia ti dvere a napriek tomu pri znecisteni interieru inak ako bezne (t.j. dotykom odevu a topanok), platis spoluucast. Fakt nerozumiem, co je na tom nelogicke. Mne to pride hnusne, ked chce niekto vypiect s niekym inym. Ked nieco poskodim, automaticky sa sama pytam, co som dlzna.

nyusika
6. apr 2017

@toskanka
taxiky vyuzivaju vacsinou ludia preto, lebo to potrebuju...mnohi z nuch aj na prepravu k lekarom.
to ma vozit vsetkych zadarmo ?

a co dochodcovia, ti su tiez dovod na charitativnu jazdu ?

nyusika
6. apr 2017

este nieco - neviem, ci mate vlastne auta - ale v pripade tepovania ste najmenej 24 hodin bez auta.
cize on prisiel o najmenej denny zarobok.
ale to nevadiiii ved ide o MATKU s dietatom, tak sa teraz vsetci pototo

dorottka
6. apr 2017

@toskanka ved mu aj pomohol, ci nie? dokonca ju ani neotravoval s platenim za skodu okamzite, lebo videl, ze sa ponahla. aj on zivi pravdepodobne rodinu, preco ma on robit charitu? nepride mi to fer

toskanka
6. apr 2017

@nyusika nema vozit vsetkych zadarmo, pani za cestu zaplatila, ale poplatok za cistenie by som v takomto pripade neziadala. Ale kazdy sme iny.

anabeth
6. apr 2017

@nyusika nikoho zadarmo nevozil, cestu si zaplatili a za jedno sedadlo bola dokonca ochotná zaplatiť aj čistenie

@dorottka ja som v taxíku nikdy nič čítať o pravidlách nedostala, tak aké- automaticky súhlasili?

dobre urobila, že sa nedala

toskanka
6. apr 2017

@dorottka ano, presne kvôli tomuto cisteniu by jeho rodina zomrela od hladu.

nyusika
6. apr 2017

@toskanka nie kvoli tomuto jednemu...nemyslite si, ze autorka je jediny pasazier,,,,menej sebestrednosti by nezaskodlo

okrem toho, cistenie interieru auta nestojo 30 eur, stoji ovela viac

dorottka
6. apr 2017

@anabeth neviem, u nas aj najlacnejsie 3e taxiky maju zvycajne uvedene zo zadu na sedadlach cennik a pravidla, kde je aj to o znecisteni. A ak aj by to tam nemal, myslim, ze to nie je cestne, ak nieco poskodim, tak sa snazim to napravit. Cena jej jazdy urcite nepokryla naklady za benzin, pracu, profi cistenie sedadla (lebo kyseliny v grcke atd) a usly zisk, kedy bolo auto mimo. Mne je toho taxikara luto, proste ja by som to nedokazala, to je vsetko. Vobec sa mu nebudem cudovat, ak nabuduce proste odmietne nosit male deti :(

dorottka
6. apr 2017

@toskanka a autorkina rodina zomrie od hladu, ked sa k tomu postavi ako dospela a prevezme zodpovednost, ktora k tomu patri?
Nic proti autorke, ta sa v podstate len pytala 🙂

toskanka
6. apr 2017

Ano, male deti ktore potrebuju surnu pomoc a nie je nik naporúdzi, netreba pustat do taxíkov, lebo ho mozu ogrcat a sposobit majitelovi dozivotnu traumu a usly zisk, ktory zruinuje celu jeho rodinu. Sa uz spamätajte niektore.

persica
Odpoveď bola odstránená
nyusika
6. apr 2017

@toskanka ty sa spamataj...ked nieco poskodim, tak to zaplatim.
to kde sme ?

ja sa uz necudujem tym z osad, ze chcu vsetko zadarmo.
ved co, pomahat im treba...

toskanka
6. apr 2017

@dorottka Ja som vo svojom prvom prispevku napisala, ze to zaplatit musi. Je to jej povinnost. A dodala by som, ze ja by som to v tomto konkrétnom pripade nespravila, nevytrhlo by ma to z biedy a cistenie by som si dala do nakladov.

nyusika
6. apr 2017

@toskanka ja by som so sebou vzala vrecko na (pripadne zvracanie) a bol by svaty pokoj....

co ty vies, mozno je to tretu pripad po sebe, ked mu niekto ovracal interier.
furt len JA JA JA...

dorottka
6. apr 2017

@toskanka prehananie do extremov ako sucast argumentu ho robi automaticky od veci, prepac. Nikto nic nepisal o traume ani zruinovani rodiny, tak sa spamataj ty. Fer to proste nie je, nech sa na to pozeram ako len chcem. Dietatu bola poskytnuta pomoc i odvoz, ci? Zdrzoval ju a nechcel ju pustit z auta, kym nezaplati skodu? To vazne len mne pride cudne, ze ked niekomu nieco niekto poskodi, tak mu to proste vynahradi? Ok, nic som nepovedala, budem nabuduce vediet 🙂

toskanka
6. apr 2017

@nyusika V takýchto pripadoch moze mat vrecko po ruke aj taxikar, ak sa mu to stava casto ...

dorottka
6. apr 2017

@toskanka ok v poriadku, nepochopili sme sa teda. To beriem, ja by som mozno tiez neziadala, ale nepovazujem proste za samozrejmost to ocakavat od kazdeho, to je cele 🙂 Ja nezivim rodinu, ak by som hej, tiez by mi to asi vadilo, ze vlastne niekto iny profituje z mojej straty.

nyusika
6. apr 2017

@toskanka aj krevetove chlebicky, sviecky a sampanske...pre pripad, ze povezie zalubencov

toskanka
6. apr 2017

@dorottka Napisem ti, co by som spravila JA:

Keby moje dieta ovracalo auto taxikarovi, zo slusnosti by som sa opytala, ci som nieco dlzna, popr. nechala mu nieco navyse.

Keby som bola taxikar vezuci dieta v takomto stave, by som im popriala skore uzdravenie, auto si dala vycistit a zuctovat do nakladov ako pravidelnu udrzbu.

toskanka
6. apr 2017

@nyusika zachadzame do extrémov .... napisala som, ako by som sa zachovala ja.