Dieťa v taxíku zvracalo. Musím zaplatiť za čistenie auta?
Ahojte mam na vas jednu otazku mozno uz sa to niekomu stalo potrebovala som surne ist s malym synom do nemocnice bolo mu naozaj zle mala som tusenie ze ma laryngitidu a nakoniec sa to aj potvrdilo po navsteve u lekarky .zavolala taxik ale bohuzial cestou sa stala neprijemna vec malemu prislo zle a zacal zvracat v aute vsetko samozrejme islo na mna som ho drzala na rukach a kus islo na sedacku v aute taxikara som otocila aby nas odniesol naspat domou museli sme sa perezliect no a na 3 den mi zavolal taxikar ze dali vycistit interier auta celeho auta a ze ja to mam zaplatit 30 eur popritom moje dieta neurobilo to narokom bolo to nestastie nemoze zato .podla mna je to nespravodlive ze mam celu sumu zaplatit ja ved moje dieta nesedelo v kufri a na prednych sedadlach poradte mi prosim co spravit dakujem
@persica bezne zato pytaju 10 eur ale v rodine mame viac pravnikov a len som bola zvedava ze co zisti ohladom toho uz sa to vyriesilo cele a kazdy je spokojny predsa kazdy normalny clovek ked sa nadtym zamysli 30 eur za to mam dat ze on dal vycistit cele auto aj dvere calunenie vsak to je chore
@monika898, prepac, ja som si nevsimla, ze pises z Ugandy. Lebo za cistenie interieru auta 30 € je smiesne mala suma, ale 10€ za odbornu pravnu radu ma dostalo do kolien. Len aby ta nabuduce neprekvapilo, ze budu vsetky taxiky obsadene, ked ho budes znova potrebovat (rozhodne ti to nezelam, ale nebola by si prva, ktora za skusenost zaplati viac, nez jej bolo mile)
Vycistenie interieru celeho auta urcite nestoji 30e! Ak hej, tak ste zo super lacneho kraja a uprimne vam zavidim, mne to vychadza, ze taxikar si zaratal len to nutne - tolko sme zhruba platili my, ked sme si oliali vlastne sedadlo vinom. Podla mna nie je neludske si pytat nahradu za vzniknutu skodu, neludske je kaslat na to, ze taxikar mal skodu a nech si ju sam aj nahradi - ked to vezmeme doslovne, nie je neludske, kaslat na taxikarovu rodinu a jeho deti, ktorym on 'odtrhol od ust', aby si vynahradil usly zisk, kedy so znecistenym autom jazdit nemohol a zaplatil si cistenie z vlastneho vrecka? Spamatajte sa prosim, to nema nic spolocne s humannostou, humanne je si priznat chybu a riesit ju cestne. Alebo ok, kaslite na to, a ked vas prestanu chciet brat taxikari s detmi kvoli takymto situaciam, potom vypisujme jedovate spravy, aka je chora doba. Je uplne jedno ci interier znecistil niekto schvalne alebo nie, ci to bolo decko, ozran, alebo pes. Pravidla o nahrade skody v kazdom taxiku platia a tym, ze pani nastupila, automaticky suhlasila s tymi pravidlami i jeho cennikom.
Taxikar poisteny na znecistenie interieru? Ale prosim ta. Jasne, ze periodicky si ho na vlastne naklady cisti, ale toto bolo mimo tej periody a navyse agresivny typ znecistenia, nie bezne 'chodnikove' topanky. Ludia chcu co najlacnejsie taxiky, ale co najviac deluxe sluzby, jasne, ze tie veci moze mat v cene, ale to by nestali taxiky tolko, co teraz. Mimochodom, vo Finsku chodia taxiky BMWcka, len za nastupenie ti uz uctuju 7e, taxikari maju uniformy, podrzia ti dvere a napriek tomu pri znecisteni interieru inak ako bezne (t.j. dotykom odevu a topanok), platis spoluucast. Fakt nerozumiem, co je na tom nelogicke. Mne to pride hnusne, ked chce niekto vypiect s niekym inym. Ked nieco poskodim, automaticky sa sama pytam, co som dlzna.
este nieco - neviem, ci mate vlastne auta - ale v pripade tepovania ste najmenej 24 hodin bez auta.
cize on prisiel o najmenej denny zarobok.
ale to nevadiiii ved ide o MATKU s dietatom, tak sa teraz vsetci pototo
@anabeth neviem, u nas aj najlacnejsie 3e taxiky maju zvycajne uvedene zo zadu na sedadlach cennik a pravidla, kde je aj to o znecisteni. A ak aj by to tam nemal, myslim, ze to nie je cestne, ak nieco poskodim, tak sa snazim to napravit. Cena jej jazdy urcite nepokryla naklady za benzin, pracu, profi cistenie sedadla (lebo kyseliny v grcke atd) a usly zisk, kedy bolo auto mimo. Mne je toho taxikara luto, proste ja by som to nedokazala, to je vsetko. Vobec sa mu nebudem cudovat, ak nabuduce proste odmietne nosit male deti :(
Ano, male deti ktore potrebuju surnu pomoc a nie je nik naporúdzi, netreba pustat do taxíkov, lebo ho mozu ogrcat a sposobit majitelovi dozivotnu traumu a usly zisk, ktory zruinuje celu jeho rodinu. Sa uz spamätajte niektore.
@toskanka prehananie do extremov ako sucast argumentu ho robi automaticky od veci, prepac. Nikto nic nepisal o traume ani zruinovani rodiny, tak sa spamataj ty. Fer to proste nie je, nech sa na to pozeram ako len chcem. Dietatu bola poskytnuta pomoc i odvoz, ci? Zdrzoval ju a nechcel ju pustit z auta, kym nezaplati skodu? To vazne len mne pride cudne, ze ked niekomu nieco niekto poskodi, tak mu to proste vynahradi? Ok, nic som nepovedala, budem nabuduce vediet 🙂
@dorottka Napisem ti, co by som spravila JA:
Keby moje dieta ovracalo auto taxikarovi, zo slusnosti by som sa opytala, ci som nieco dlzna, popr. nechala mu nieco navyse.
Keby som bola taxikar vezuci dieta v takomto stave, by som im popriala skore uzdravenie, auto si dala vycistit a zuctovat do nakladov ako pravidelnu udrzbu.

@monika898 Zaplatit to musis, len sa pozastavujem nad dnesnou dobou. Mas chore dieta, stane sa ti takato neprijemnost a niekto, kto si cistenie moze dat do nakladov, ti surovo zavola, ze mas calovat. Biznis je na prvom mieste, ludskost sa uplne vytratila.