icon

Digitálna zrkadlovka

pamag1805
16. okt 2013

ahojte, asi sa to sem nehodí,len potrebujem poradiť, chcem si kupiť digitálnu zrkadlovku SONY Alpha SLT-A58K, len nerozumiem sa tomu, ked si ju objednám, či k tomu treba dokúpiť plus ešte pamätovú kartu alebo objednám si to a môžem hned fotiť??som laik, tak neviem ani či je pre začiatočníka takýto foťák dobrý, má sa nám narodiť babo, tak chcem fotiť kupovali ste niekto ???

katie555
16. okt 2013

@pamag1805 zalezi kde kupujes ale na 99% v baleni nebude prilozena...jedine ak predajca robi nejaku akciu, co niektori zvyknu, ze ti daju nejaku 'slabsiu' kartu. Pri takom fotaku by som ale odporucila minimalne 32gb kartu kupovat 😉

pamag1805
autor
16. okt 2013

a aká je orientačná cena takejto karty??

slimstar
16. okt 2013

to nie je drahe, zalezi od velkosti a rychlosti zapisu, stoji to od 10 - ... euro, my sme kupili 16 GB za 15eur v nay 😉

sigma510
7. dec 2013

Neviem či je téma ešte aktuálna, ale v žiadnom prípade by som 32gb kartu nekupovala, síce to láka, ale je to zbytočné, radšej 4gb alebo 8gb to uplne stačí, pretože to človeka núti fotky zálohovať a pokial je niekto pohodlný a iba cvaká donekonečna, potom sa môže jednoho krásneho dňa stať že foťáčik zblbne resp. karta a napíše nemilú hlášku naformátujte kartu a všetky fotky sú fuč. to sa mi už pár krát stalo, keďže fotím trošku profesionálnejšie, dávam si už na to pozor, ako povedal jeden fotograf: lepšie mať 4ks 2gb kariet a fotiť svadby, ako mať jednu 16gb napríklad, a prísť o všetky fotky zo svadby to sa potom ťažko vysvetluje 😅