icon

Diskutujte o verejných veciach, aby ste zmenili budúcnosť

janinah
16. dec 2023

Pred pár dňami som uverejnila príspevok na stene,rozbehla sa tam dlhá diskusia,ktorú som po 200 prispevkovh stopla a zakladám diskusiu.
Myslim si,že veci verejné teda aj politické na túto stránku patria,že by nám nemalo byt jedno čo sa v tejto krajine deje a kam spejeme resp.kam nás istí ľudia chcú dostať. Očakávam slušnosť a konstruktivnost,ale hlavne overené info,patria tu aj linky na petície,ktoré mozete/ nemusíte podpísať,ale budete o nich vedieť.Verim,ze to tu nesklzne do vykecavania sa o kadečom nepodstatnom ani do hádok.
Príspevok na stene bol tento
"Aby zvíťazilo zlo stačí,ak dobrí ľudia neurobia nič.
Zjavne niekomu veľmi vadila petícia na zastavenie vystrajania ficovcov,tak mi zmazali príspevok ako obťažujúci.Lenze mne z troch detí dve idú žiť za hranice presne kvôli situácii akú si tu " budujeme",tak niečo robiť musím.Takze ta podpora a podpísanie petícií je minimum.Darmo budú moje,tvoje deti a vnúčatá chodiť v značkových odevoch,dovolenkovat na Seycheloch ci mat darceky od jeziska za tisic eur,keď sa k nám Európa otočí chrbtom.Takze sa hlboko ospravedlňujem za " obtazovanie" a to ,že stále si myslím,že veci verejné na koňa patria."
Veci verejné číslo 2 preto,lebo pred 10 rokmi som založila podobnú diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/veci-verejne-alebo-o-com-netreba-mlcat-2/
A zisťujem,že sa tu vlastne nič k lepšiemu nezmenilo.Ale nádej zomiera posledná a niekde nejako niečo robiť treba,tak ja teraz robím tento nový príspevok. Ak len jednému človeku sa otvoria oči,niečo si uvedomí,nejaké patrične info si nájde,niečo dôležité podpíše a niečo sa zmení k lepšiemu hoc len o krôčik, tak táto moja snaha bude mať význam.Nejde mi o nič iné,len o lepší život pre moje deti a vnúčatá v krajine,kde sa nekradne,kde spravodlivosť a zákony platia pre každého,odkiaľ neutekaju mozgy a mladí...kde sme doma.