Divná skúsenosť
Na základe inzerátu v miestnych novinách som objednala službu, ktorá sa dá urobiť iba u mňa v domácnosti. Do telefónu som dostala informáciu o cene, čase a dĺžke činnosti. Následne som oznámila že mám doma dieťa s kiahňami. Nasledovala otázka,
- môžem si so sebou zobrať svoje dieťa, nemám ho kam dať? Súhlasila som, služba vykonaná na 1*, aj keď to trochu dlhšie trvalo, nemala som s tým problém. Iba s tým že to dieťa liezlo do všetkých miestností, do detskej izby kde mi spalo dieťa s horúčkou, do spálne, komory atď, suverénne aj napriek viacerým upozorneniam vykladalo starožitnosti čo boli vo vytríne, zbierku papirových modelov, hádzalo abecedne zoradené knihy, skákalo po posteli, sedačke v kresle, vyliezli na police. Mám deti moje toto nerobili. Ako na ste sa zachovali?
Na prízemí máme veľkú halu spojenú s kuchyňou a jedálňou, technickú miestnosť, wc a komory, na poschodí izby, do technickej nemohol, ale ináč všetko pochodil. Komora má len odsúvacie dvere. Prosím ťa seď pri stole a pozrieme knižku, či na koberci pri legu boli pre neho asi cudzie pojmy.
Nepisem nic o biti. Mala si hned niekolko moznosti. Jednou z nich je dieta chytit za ruku a nikam nepustit. Pises, ze si zachranovala zbierku svojho muza… co by si robila, ak by znicil daco cenne? Ak prosby, argumenty a hrozby, je cas skusit daco ine. Jeho matka sa iba prizerala?
@simsalabim robila svoju prácu za čo bola platená a ospravedlňovala sa za správanie syna , sem tam mu povedala nech neskáče po čerstvo vytepovanej sedačke a podobne
1:15h držať za ruku cudzie dieťa a akože stáť s nim v rohu?
a aka je tvoja otazka vlastne?
Pozri, som si ista, ze keby si to dieta drzala 10minut, tak by potom uz sekalo dobrotu. Ale ty si radsej nechas z domu urobit kolnicku na drevo. Co vlastne touto diskusiou sledujes?
A od koho boli tie upozornenia? Od teba, ci od matky?
Akoze ja by som v prvom rade ani nesuhlasila, aby si niekto, kto ma u mna vykonat nejaku sluzbu, zobral so sebou male dieta. Nehovoriac o tom, ze tvoje malo kiahne a ja by som si toto na triko nezobrala. Takze by som pani povedala, ze nech si skusi vybavit strazenie pre dieta a nech sa ozve, kedy by mohla prist a ci mi to vyhovuje...
Co sa da robit. Mohla si ju po 10 minutach vystrajania, ked uz bolo jasne ze dieta nebude 2h sediet, poslat prec a cakat 2 tyzdne na termin. Ja byt nou tak sa ospravedlnim a tiez ti poviem ze pridem radsej inokedy bez dietata. Moje dieta by sa chovalo podobne a tiez by ma neposluchalo, takze nechapem tu pani ze si dietatko zobrala sebou a radsej to nezrusila. Snad si trosku pozna dieta. Vysli ste si vzajomne v ustrety, ona tebe s chorobou, ty jej s dietatom, sedacku mas cistu, co uz tu vyriesis?nic.. nabuduce sa zariadis inak..

@radkaradix varila som večeru, piekla závin, a pri tom som X krát odbehla
@simsalabim hádam som nemala zbiť cudzie dieťa pred matkou keď slová prosby a rozumne argumenty nepomohli