icon

Divná skúsenosť

20. mar 2023

Na základe inzerátu v miestnych novinách som objednala službu, ktorá sa dá urobiť iba u mňa v domácnosti. Do telefónu som dostala informáciu o cene, čase a dĺžke činnosti. Následne som oznámila že mám doma dieťa s kiahňami. Nasledovala otázka,
- môžem si so sebou zobrať svoje dieťa, nemám ho kam dať? Súhlasila som, služba vykonaná na 1*, aj keď to trochu dlhšie trvalo, nemala som s tým problém. Iba s tým že to dieťa liezlo do všetkých miestností, do detskej izby kde mi spalo dieťa s horúčkou, do spálne, komory atď, suverénne aj napriek viacerým upozorneniam vykladalo starožitnosti čo boli vo vytríne, zbierku papirových modelov, hádzalo abecedne zoradené knihy, skákalo po posteli, sedačke v kresle, vyliezli na police. Mám deti moje toto nerobili. Ako na ste sa zachovali?

Strana
z2
domkakvet
20. mar 2023

Ja by som si cudziu zenu ci s dietatom alebo bez do bytu nepustila.

galganka
20. mar 2023

Napriek upozorneniam? Zavriem, zamknem, rodiča patrične sprdnem a hotovo.

beata_k
20. mar 2023

Neviem sice co za sluzbu, ale zrusila by som ju a pohladala inu. Presne kvoli takemuto dovodu.

gabriela2952
20. mar 2023

Tak to je aj vaša chyba, mala ste povedať nie. Bud u vás robí službu alebo si stráži dieťa asi sa jej nedajú robiť dve veci naraz.

irusa
Autor odpoveď zmazal
jamimo
20. mar 2023

neviem čo za službu si využila, ale toto by som neakceptovala. Ok, deti sú živé, zvedavé, zhovorčivé, to sa ale všetko dá zvládnuť v kľude a pokoji. Ale cudzia žena, cudzie dieťa, v cudzom byte, takéto správanie bez korekcie, otváram dvere, ďakujem, neprosím, dovidenia.

rachel36a
20. mar 2023

Nedovolila by som aby prisli robit s dietatom..prave kvoli tomuto...objednam si niekoho na sluzbu, platim mu, tak mu nebudem strazit dieta...tiez mam pani co mi chodi umyvat okna, a hned na zaciatku ked sa pýtala ci moze vziat so sebou syna, tak som povedala nie...

sissy27
20. mar 2023

pre mňa je divné to, že máš doma choré dieťa a aj tak súrne potrebuješ nejakú službu a ťahať si niekoho cudzieho, navyše s dieťaťom, domov - to fakt bolo také neodkladné, že to muselo byť práve vtedy? dúfam to bola otázka života a smrti 🙈
A inak neviem čo si čakala, podľa mňa je normálne, že sa cudzie dieťa v cudzom prostredí potrebuje nejak zabaviť, je zvedavé a ako bonus sa nudí, lebo nemá parťáka ani adekvátny dozor, tak vymýšľa hlúposti. Hádam si si nemyslela, že bude ticho sedieť v kúte a obzerať si prsty na rukách.

simsalabim
20. mar 2023

No neviem, ty si to dieta nechala robit vsetko, co si opisala? Ved chytim za ruku, prisne poviem nie a ked to urobi opat, odvediem k matke na pohovor. Dakujem pekne za sluzbu, po ktorej musis upratovat a pocas nej strazit dieta.

sissy27
20. mar 2023

@simsalabim ono keď ti robí nechty, pedikúru alebo masáž, tak ťažko odbehneš a budeš decko haltovať 😀

0silvia0
20. mar 2023

celé toto je divné. Podľa mňa najdivnejšie je, že cudzia žena prinesie svoje dieťa do kiahňovej domácnosti. Ja by som to v tomto momente zrušila.
A skákajúce deti lezúce do všetkých miestností som zažila kedysi aj ja, tiež moje deti to nerobili, ale niektoré deti to robia, netuším prečo a veľmi mi to vadí a neakceptujem to.

luccija
20. mar 2023

ty si potrebovala sluzbu, ona peniaze a obidve ste nemali kde dat deti...Muselo to byt dost trapne a neviem co by bolo, ak by sa ta starozitnost rozbila.Ked by som videla, že mama ho nevie ukludnit zapla by som rozpravku, alebo by sedelo pri nas s mobilom, knizkou...ja som tiez niekedy sokovana, ze ludia nekonaju a radsej som ticho ako sa do toho starat, ale az ma trasie:

simsalabim
20. mar 2023

@sissy27 tak neviem - dvere sa daju zamknut, ci? A teda neviem si predstavit, ze by som si sedela a nechala robit nechty a by mi cudzie dieta - a vlastne aj moje vlastne - robilo to, co bolo popisane vyssie. Pustit rozpravku, dat mobil… a da sa uplatnit aj metoda starych materi - zaviazat na povrazok. Dieta treba vychovavat.

zorkahorka
20. mar 2023

Tuez by mi to vadilo. Zrejme sa nudilo. Matka reagovala ako? Ake stare bolo dieta? Asi by som mu pustila rozpravku v tv

samskia
20. mar 2023

no tak ako too by som si nenechala a amama si na to mala davat pozor, aby sa jej dieta na navsteve vedelo aj spravat. aj by som jej to povedala, ze nabuduce, ak bude robit takto napriek, ju s nim uz nepozvem

selest
20. mar 2023

Robia to mojecdeti a vacsina deti kt poznam to po 15 minutach nudy na navsteve robi. Ak pani robila sluzbu, nebola na navsteve, zrejme nemala cas behat a zabavat si dieta. Aj ona aj ty ste mohli na to predom mysliet a pripravit pre dieta nejaku zabavu veku primeranu, alebo skor by som male dieta nebrala. A uz vobec nie k choremu dietatu. Ale nic zvlastne na tomnevidim

tanyan
20. mar 2023

Neviem aká tajomná služba to bola, ale môj dom = moje pravidlá.
Neviem ani aké staré (veľké) bolo to dieťa a či mu bolo niekedy vysvetlené, že nemá robiť bordel na návšteve.
A súhlasím s komentárom vyššie, že ak dieťa nemá program a zábavu, tak si väčšinou vymyslí zábavu, ktorá odporuje predstavám a želaniam dospelých.

diewcatqoo
20. mar 2023

Zatrhla by som to hned pri otazke, ci si moze vziat so sebou dieta. Ak si platim za nejaku sluzbu, chcem to mat bez starosti na mojej strane.

kate211
20. mar 2023

To vazne? A ty si tu osobu poznala alebo ti ju niekto znamy doporucil? A tebe vazne nevadilo a ani si nejak nereagovala, ked ti uplne cudzie dieta lezie po dome? A ta matka, ktora vykonavala u teba sluzbu ako reagovala? S tou matkou si sa vobec nebavila? Ja si to nedokazem ani predstavit. To si tej matke nenavrhla ani ju nejak nepoprosila, aby jej dieta bolo v jednej miestnosti alebo kutiku? Ved si mala priniest nejaku hracku a poprosit tu pani nech ju da hrat sa do nejakeho kutiku. Vies vobec rozpravat?

zuzanka.zuzu
20. mar 2023

vy ste šibnuté obidve 😂 ty si objednáš domov niekoho keď tvoje dieťa má kiahne a spí s horúčkou 🙈 ona si na platenú brigádu prinesie neposlušné dieťa 🙈 zdravý rozum ste obidve potratili kde?

sissy27
20. mar 2023

@simsalabim preto pisem, ze za mna je divne uz to, ze nutne potrebovala sluzbu za kazdu cenu 🙈

danica2711
20. mar 2023

a vy obidve ste robili čo? Tupo zízali a nezasiahli, ty ako domáca pani a tamtá ako jeho matka? Tak ste obidve - jemne povedané - divné a písať na MK ex post ti je na dve veci

autor
20. mar 2023

@danica2711
@zuzanka.zuzu
@kate211
@tanyan
@simsalabim
Pani upratuje, tepuje sedačky/ koberce atď. Dala inzerát s kupónom na zľavu 30%, chcela som tú akciu využiť, lebo trvá iba do 31.3. Boli sme dohodnutý na konkrétny termín, hneď ako som sa dozvedela že syn ide domov zo školy lebo je chorí som ju kontaktovala, žiadala a o presun termínu. Pani mi povedala, že oni už kiahne mali a ďalšie dva týždne má obsadené. Syna spiaceho na poschodí to nijako nemalo rušiť.
V poslednej chvíli mi pani volala, že či môže doniesť so sebou pät ročného syna, ubezpečila má že sa v kľude pohrá. Žiaľ opak bol pravdou. Hoci mám dieťa maturitnom ročníku, autíčka, rozprávkovú knižku, papier farbičky, aj lego mal chlapec k dispozícii. Niekoľko krát bol mnou aj matkou upozornený, bezúspešne, každá nová hračka ho zaujala tak na minútu. Dieťa som X krát upozornila aby nešlo hore na poschodie, nemám tam žiadne dvere ktoré by sa dali uzamknuť. Telku máme iba v hale ale tam pracovala jeho mama hučal stroj, rozprávky by kukať nemohol. Aj tá žena bola s toho nešťastná, ponúkla ďalšiu zľavu.
Ponaučenie mám na celý život, mužove historické modely a ďalšie veci som ukladala dve hodinky.

selest
20. mar 2023

Tak asi pani trosku zaprela ze ma zive dieta. Ale ona tepovala , ty si mohla vziat dieta za ruku a prosto mu nedovolit behat kde nema.

zuzanka.zuzu
20. mar 2023

aha tak to je trošku iné, keď bol tvoj syn na poschodí, tam ozaj nemal byť rušený. nuž ulakomila si sa na zľavu a takto to dopadlo... nabudúce rázne odmietni, nikto z profesií/zo služieb by nemal chodiť s dieťaťom do práce, veď neodvedie kvalitnú robotu (tepovač, kaderníčka, hocikto...). ja by som jej po cca pol hodine povedala, že to nefunguje a požiadala ju aby odišla. zaplatila by som len za odvedenú robotu. moje nervy, že 2 hodiny upratovať 🙈

autor
20. mar 2023

@selest aspoň desať krát som priviedla dole z poschodia a upozornila to dieťa.

simsalabim
20. mar 2023

Dieta by som posadila a oznamila mu, ze este raz a priviazem ho ku stolicke. Som krkavcia mater 🙃 Neexistuje, aby si 5 rocne dieta napriek upozorneniam robilo, co chce.

radkaradix
20. mar 2023

ved ak si bola doma a nemala si ziadnu urgentnu pracu, tak ako je mozne, ze to dieta takto volne behalo? ja som myslela, ze ta prisla ucesat/spravit nechty, masirovat alebo co.. ale ona tepovala a ty si mohla strazit dieta, nie?

autor
20. mar 2023

@simsalabim existuje poznám pedagógov čo sú z dnešných detí na prášky, je jedno či má dieťa päť či pätnásť

simsalabim
20. mar 2023

Dieta si dovoli len to, co mu dovolis.

Strana
z2