icon

Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur

7. dec 2024

Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.

mircalla
9. dec 2024

@zalka Nechapem, pretoze je tam stale Danko a jeho nazory smerom k Rusku boli a su velmi velmi konzistentne. Prakticky je to ruskom plateny smejd. To si v roku 2020 akoze nevedela? Ale noooo. Ved Danko lezie Rusom do riti uz x rokov. Mam 52 rokov a pre mna su proruske strany cervena ciara, mam na to svoje dovody.

zalka
9. dec 2024

@mircalla vieš čo naj leze do jakej riti chce, je to jeho vec ... v roku 2020 SNS bola štandartnou stranou, ktorá na kanditátku nedala extremistov. Naozaj to nevadilo, že sa chodil pretrčať do moskvy, bola iná politická a aj medzinárodná situácia. Teraz to vhodne neni, a vadí mi to.
Vieš čo aj ja som chcela vidieť moskvu a petrohrad. A žial nedostala som sa ... a už sa ani nedostanem. Ano mohla by som, cez istanbul letieť ale nepovažujem rusko za bezpečné.
A predpovedám, že sns pod dankovým vedením zanikne... toto je jeho posledné kopkanie a pobyt v parlamente.

e640
9. dec 2024

Proste Ficova vlada bude dávať iba tým, ktorí ho volia a voliť budú, bohužial na Slovensku je veľa dôchodcov a invalidov - napr. za totality uznaných inak úplne zdravých a potom to uberajú - deťom???????, poviem príklad rodič samoživiteľ ak má 2 deti 12,15 a napr. minimálnu mzdu- z bonusov mu zoberú 80€ a mzda sa zvýši o 66€, Ako prežijú takýto? a takéto deti začínajú potrebovať viac a viac.

mircalla
9. dec 2024

@zalka SNS nikdy nebola standardnou stranou, bola proruskou stranou s proruskym predsedom. Neviem, co si cakala. Ludia sa nemenia, politici uz vobec. A Danko bol vzdy opilec a neskutocny hlupak, ktory sa nevedel ani len vykoktat. Aj v roku 2020, udrbavali sa na nom vsetci

zalka
9. dec 2024

@mircalla a dobre to si myslíš ty, môj názor je iný. Pekný den ti prajem. SNS nebola len Danko.

mircalla
9. dec 2024

@zalka A kto dalsi ta zaujal? Predtym Slota ci Belousovova? Ti tiez neboli proruski? Nie, len ma to zaujima, kto ti tam tak imponovat, vsak ak nie Danko, tak hadam vies...

tiezjedna
9. dec 2024

Ty o čom?? Na Slovensku, čo sa týka nezmyselných dávok, je sveta žiť! Tehotenské, kočíkovné, pôrodné, prídavky na deti, nezmyselne vysoké daňové bonusy (ktoré konečne osekali), doplatky hypoték???? Wtf, do prdele, čo stále vymrčujete?!!!

oliolijanka
9. dec 2024

@autorka Hanba by ma fackovala, keby ma zralo, ze dochodcovia dostali almuznu. Az tak zralo, ze by som musela (anonymne) zalozit temu na mk.

To, ze niekto natriasa ceckami a dostane (aj z tvojich penazi) dva miliony, to ta netrapi?

Dochodcom, ktori postavili vsetko, co mame, ktori nas naucili vsetko dolezite, co vieme, tym by si zobrala?!

Dochodcovia nedostali byty zadarmo!!! Oni si ich sami postavili! Nerobili v cudzich automobilkach, ani nenakupovali v nemeckych obchodakoch nemecke potraviny vyrobene v polsku. Kazdy prispel, ako mohol a vsetci mohli byvat. Vsetci mohli byt lieceni v nemocniciach a poliklinikach, ci v kupeloch. Vsetko si sami vyudovali, preco by mali za to platit?
Nevybudovali to len pre seba, ale uzivame to i my. Aj atomove elektrarne, aj vodne, aj ocelarne, aj nemocnice, plavarne, stadiony, parky, chodniky aj cesty vybudovali dnesni dochodcovia.
To, ze ty platis tisice developerom a bankam, to je tvoja volba. To, ze si kupis stahujuce "kratase" u 'plckovej' alebo zazracny krem proti vraskam a ona si moze stoeurovkami utierat zadok, to ze rano vstanes, aby niekto na tebe zarobil a ty si zivorila, to je vsetko tvoja volba. Aj ze klikas blogerkam eura za nicnerobenie. S tym dochodcovia nemaju nic.
Prestan robit zlobu a bude aj tebe lepsie.

mircalla
9. dec 2024

@oliolijanka Ty budes zjavne dochodkyna. A dost zuriva a plna nenavisti k tomu

knieza_pribina
9. dec 2024

@oliolijanka ad "almužna":

mircalla
9. dec 2024

@knieza_pribina To je dochodkyna, ktora nam prakticky tvrdi, ze sme lenivi, nakupujeme u Plackovej a mame byt vdacni komunistom, na ktorych ona rada spomina a chybaju jej. Skoda minat energiu, toto nie je mlada zena ci zena v strednom veku

tamitamitami
9. dec 2024

Super že dostali, väčšina celý život pracovala nech si teraz tých pár eur navyše užijú, zaslúžia si.

knieza_pribina
9. dec 2024

@mircalla ja stále nechápem tú emóciu okolo toho, veď peniaze už cinkli, či sa to niekomu páči či nepáči, ale podľa mňa je dôležité diskutovať o tom, že je to nastavené veľmi zle.

mircalla
9. dec 2024

@knieza_pribina Nevysvetlis

hiro
9. dec 2024

@stellarstar "Moji rodičia majú dokopy ca 600 e dôchodok, dokopy nie na hlavu 600 e."
Inak ako to je mozne? Vsak minimalny dochodok pri 30 rokoch je 390€, pri 40 je 460€ - teda spolu by mali mat minimalne 780€ alebo pri 40 odpracovanych 920€.
"a ešte dodám vy mladý môžete pracovať a zarábať seniori už nie" - seniori mozu tak isto zarabat. Jedine predcasni nemozu.

stellarstar
9. dec 2024

@hiro nemienim sa už opakovať čítaj moje posl komenty
A kde by sa mohla mohla mama zamestnať kt pred pár týždňami spadla a nevie už sama vstať? Chodi o 2 barle? Otec tiež, pred mesiacom dostal strojček na srdce kde sa ma zamestnať? Mali mu op chrbticu lebo ju máš total zničenú nemôže dvíhať ťažké veci, kde sa ma prosím zamestnať 80 r senior?? Hm?

hiro
9. dec 2024

@stellarstar Preco by mal stary clovek zdvihat tazke veci? Moze doucovat cez internet nejaky veci v ktorych je odbornik, radit firmam ohladom zefektivnenia procesov, hocico. Stary clovek ma vela vedomosti ktore moze odovzdat dalej.
"nemienim sa už opakovať čítaj moje posl komenty" - no tak som preluskal tych 10 stran a nikde si to nevysvetlila - jednoducho to nie je mozne ani zakonne tak malo dostavat. Ze by na tvojich rodicov socialna poistovna zabudla? Alebo teda v 80 rokoch maju odpracovane menej ako 30 rokov?

oliolijanka
9. dec 2024

@mircalla Ty nie si najostrejsia ceruzka v peracniku, ze?
Pisem "oni(ti na dochodku) postavili, aj my(ti, ktori este na dochodku nie sme) uzivame"
Ak ty sa s 52 rokmi povazujes za zenu v strednom veku, tak ja este dlho budem mlada zena, ty Sherlock Holmes.

Spocitaj si, kolko hodin si stravila na mk. Si tu den a noc. Si v kazdej teme. Za ten cas by si si aj z kamena zubami dom vyhryzla, aj ustrikova. Uz si mohla byt expertka na pokladanie drevenych podlah, aj fresky by si sa naucila malovat, aj skvela architektka by si mohla byt.
A vybrala si si, ze budes zavidiet dochodcom 600e.
Je to tvoja volba.

@knieza_pribina No ved a teda co to znamena, ak 870 tisic ludi da 108 tisicom ludi po 600 euro?
Ze ten, kto zarobi 13000 euro rocne, da tomu, co s 13.dchodkom dostane 12600 euro, 75 euro z penazi, ktore by uz aj tak nevidel, lebo by sli na ceckove natriasanie, alebo momky, alebo neprisposobyvym.
Tak to dostanu dochodcovia.
Kym mladi by to minuli na dovolenke v turecku, väcsina dochodcov to minie na svk.

stellarstar
9. dec 2024

@hiro tak si zle čítal hold tvoj problém

knieza_pribina
9. dec 2024

@oliolijanka tak to je tak silné, že na to sa nedá asi nič rozumné zaargumentovať 🙄

diaszoky
9. dec 2024

@stellarstar xy dochodcov pracuju a beru inym pracu opravim ta

lenkalienka321
9. dec 2024

Prepáč, ale mne by tych 600€ možno začalo vadiť, keby som bola sociálny prípad. Úplne vážne, pokiaľ ja mám kde bývať, čo jesť, a som v celku spokojná, tak ma skutočne netrápi 600€, ktoré dostanú moji starkí, čiže vlastná rodina. Ktorí aj tak min. polovicu stále minú na svoje deti a vnúčatá. Ale to som ja.

diaszoky
9. dec 2024

@stellarstar to ze si tvoja mama nevazila zdravie a samu seba nieje problem statu

diaszoky
9. dec 2024

@mamina7070 tehotna zena nieje kazde Vianoce ako toto mozes porovnavat

tibor79
9. dec 2024

To naozaj sa tu rieši smiešnych 600€ jednorazovo pre dôchodcov? Hanba a veľmi veľká. Nemá ani význam to rozoberať. Nie je totiž čo 😞

diaszoky
9. dec 2024

@xckaretxxx a xo poriesis,? Cim skor dieta do jasli tym skor budw chorlave a aj tak snim matka bude doma chore zmyslanie

stellarstar
9. dec 2024

@diaszoky ze moja mama si nevážila svoje zdravie??? Daj si láskavo okamžite facku a hanbi sa

diaszoky
9. dec 2024

@stellarstar aj ty sa hanbi led nesla na Pn to
Nas problemnieje.

stellarstar
9. dec 2024

@diaszoky na aké pn? O čom tu ty píšeš? Nikdy nebola chorá, vždy pracovala, keď jeden z nás deti ochorel nemusela ist s nami na očr alebo ostať doma keďže bud tu bola babka alebo starší daval na mladšieho pozor. Ale mne takéto písať ze si nevážila zdravie a keď ma pritom ani nepoznáš je non sens fakt. Niekedy sa z to hanbím ze som Slovenka vďaka takým ako ty