Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur
Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.
@mamina7070 dik, práve je to malinko v pomerne toho co sa platí v lekárni.
@stellarstar mas PMS ci co? 🙈
@zalka Nie, predosla vlada bola tragicka. Dovod bol najma Matovic. Mali aj sakra tazku situaciu od covidu o vojnu, inflaciu. Tym ich neobranujem, ale vadilo mi ine veci ako spomunas, beriem to tak, ze tym ze Fico neurobil pre rodiny nic, snazili sa, i ked lepsi umysel ako realizcia.
Ale nikdy by som nevolila zlodejov a prorusku zberbu. Nikdy. Za tuto vladu sa totiz hanbim. Ja som prozapadne orientovany praviciar. Dokonca ani PS mi moc nesedi.
@milanemila a ty? Trafil ťa niekto?
@stellarstar Nic v zlom, ale teba sa nik nic nepytal, ani s tebou nik uz nediskutuje. Je to tym, ze niet o com.
@stellarstar nie normalne som sa ta nieco opytala a ty nevies vecne komentovat a opustat sa v uplne odveci komentaroch. Ved ok ked nechces odpovedat na otazku, tak neodpovedaj, je to tvoja osobna vec, ale dospela osoba by sa mohla trosku vediet ovladat ;)
@maciatkolulu Skus celu diskusiu, nie jednu stranu, bolo to vysvetlene o co tam ide. Ze tu nejde o zavist, ale o cestu do pekla, nakolko uz nemame ani na normalny dochodok
@mircalla tak ma láskavá pani nema co označovať 😉
@milanemila aká otázka taka odpoveď, čo ti máš s tým pms?
@stellarstar oznacujes ty mna
@mircalla ty si mňa označila dnes 🤦♀️
@stellarstar potom ako si oznacila ty mna. Uz nespamuj.
@mircalla to ani nie si ty 🤣 si trápna 🤣🙈
@mircalla ja reagujem na úvodný príspevok a píšem svoj názor. Cesta do pekla je aj pomocou ľudí,čo odrbavaju systém. To je môj názor,čo píšu ini ma úprimne nezaujíma,ani aké dane odvádzajú a či pracujú,či vlastnia nehnuteľnosti,či im niekto niečo platí,fakt neriešim. Ale to,že ženy sú na sk dlho na MD,RD,že odrbavaju systém,dávajú si navzájom na to rady,to je čistý fakt a idú tam neuveriteľné peniaze. To,kde som ja,čo robím,s tým nič nemá. Názor mať môžem. A dane z prenájmu sú tiež nejaké peniažky 😉. Ja nie som oje...ani som nič nebrala s ťažko chorou dcérou. By ma hanba fackovala. Tak ako máš názor ty,môže mať druhý. Ja nikomu nič neberiem,nič nekradnek,naopak platím. Nie som príťažou ani tebe a ani druhým. A ver tomu,že ani nebudem. Príjemný večer.
@maciatkolulu Ok, beriem tvoje argumenty. Inak ja som sama napisala, ze mi tiez vadia tito ludia. Ale jednoducho na ten 13ty dochodok nemame, je to obrovska suma penazi a uz teraz si na to poziciavame. Navrhy ako setrit som tam dala tiez - zrusit x davok ale aj 13. dochodok.
@mircalla dobre a myslíš, že KDH bude v budúcej vládnej koalícii? Ci spojí sa s čertom diablom ( ako to urobili teraz títo koaličníci) aby vládli? Aby mohli ovplyvniť chod štátu? Koľko volebných období neboli v parlamente? Tuším dva/dve. Myslíš, že naberú takú silu?
A čo bude s kým by chceli vládnuť? Ked všetky strany ostatné sú v podstate ľavicové a ostatné sú extremistické? A v čom je proruský HLAS? To mi prosím napíš, pouč ma. Oni sú ti najmiernejší v koalícii. Či len preto sú proruský, že sú v koalícii s SNS a so smerom? A áno nepáči sa mi pripravovaná Dankom vynútená pracovná cesta do Moskvy.
Zdieľam toto rozhorčenie... Akoby si mladí ľudia museli vytrpieť... A starí si chodia zadarmo verejnou dopravou, dostávajú extra peniaze a navýšenia... A rodiny pomaly nemajú na základné veci a utiahnutie bežnej domácnosti... Je mi z toho na grc... No a našťastie, nemám doma telku, ale keď som si dnes zapla live, aby som si pozrela mierumilovnú show o pečení a pred tým išla reklama na to, ako SUPER SA ZIJE NA SLOVENSKU, tak som ostala v šoku - to čo je za mozgovýmrd? Sme snáď naspäť v 1974?!
Toto je politika PS, dochodci sú odpad spolocnosti, nech sa z domov presťahujú do garaze, aby mali nizke náklady na zivot, alebo najlepšie, nech sa obesia a neodcerpavaju zo systemu, keď už mu nič neprinášajú. Grcam z toho, že ešte aj toto im poniektore zavidite. Keď ubrat dávky, tak seknime rodicaky, nech je to 200 eur ako za našich cias🙄
Ps: nie som Smerohlas volic, pre ušetrenia si niektorých reakcii
@helenbozka aj ty raz budeš stará, nato nezabúdaj. Ty nemáš rodičov? Mladí ľudia majú 2 zdravé ruky, ktoré môžu pracovať. Tak, ako sa valorizuje dôchodoch stúpa aj minimálna mzda, výška život.minima a rôzne dávky.
Žena po pôrode môže dostať kočikovne 830€ ,ale dochodca nesmie dostat 600€ na vianoce?
Kolko ludi a hlavne žien zneužíva a vyciciava system a statnu kasu? A kolko dochodcov? Ti nešpekuluju ako z minimalnych odvodov dostat maximalne materske a podpory, nejdu na PN hned ako si najdu 2 ciarky na teste a este s neobmedzenymi vychadzkami.
@tramtada31 nie je to politika PS, ale obyčajná matematika. Odporúčam preštudovať príspevky, ktoré pridávali diskutujúcr pár stránok dozadu. Súhlasím, že je viacero príspevkov, ktoré sú nezmyselné, počnúc napríklad tehotenským.
@zalka KDH urcite nebude mat vela, ale verim, ze v inymi stranami to bude stacit. Hlas je sice najmiernejsi v koalicii, ale je stale prorusky, vo vlade so proruskymi stranami. Nehovoril nahodou pellegrini, ze chcu ocistu, ze so smerom uz nikdy? Akonahle uz Smer zacal predbiehat, uz zmenili retoriku. Slizky had pelle....a co vsetko urobili po nastupe k moci? To snad vies.....Volila si SNS? To nie je proruska strana....? Vsak Danko pisal Lavrovovi a dakoval mu za mier. Okrem toho, ze je totalny imbecil a ma tam samych dezinformatorov a fasistov. Takze asi tak
@zalka pelle bol vzdy slizky, podla situacie....absolutne ziadne zasady. proruske strany a ludia ano blaha ci danko ok, ale na druhej strane eurofondy sa hodia....teraz uz teda prezident a hlas pod vedenim sutaja, ktory ma velmi blizko k ficovi...dovidenia...
Akceptujem tam este drucknera napriklad
@mircalla SNS som volila naposledy v 2020 co som spomínala a vtedy do parlamentu neprešli, boli stranou nie znosku extrémistov kt. dal Danko na kandidátku aby sa dostal do parlamentu. Rozlišuj. To ako vnimas pelleho ja ti neberiem. Ja zase KDH vnímam ako konzervatívcov, najlepšie zakázať potraty, neexistuje partnerské zväzky rovnakých pohlaví a pod. A nezabudni zákon o medveďoch co prijala koalícia teraz je z ich dielne resp. s ich zákonom sa inšpirovala sns. Preto som sa pýtala, že či by sa s čertom diablom spojili aby boli pri moci...
@zalka V roku 2020 to bolo ine a danko nebol danko? Aka novinka. Danko bol vzdy rusky supporter a najma neskutocny hlupak, co perli...V roku 2020 ti to nevadilo? Podla mna sns je prva, ze by zakazala potraty a poslala homosexualov za mreze, vsak vid Dankove tvrdenia. Ja som neni jednoznacne priklonena ku KDH, tiez mi tam x veci vadi, pre mna je najmensie zlo asi SAS bez Sulika, ale uz ma dost sklamali. Kazdopadne SNS je najvajsi odpad, co tam moze byt a ich predseda je stale ten isty, takze nechapem.

@zalka vracia cenu najnizsieho doplatku na kategorizovany liek s danou ucinnou latkou aj mne vracaju kazdy stvrtrok samozrejme je to zlomok realnych nakladov na lieky a zdravotnicke pomocky