Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur
Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.
@mariaa79 tak sa nesťažuj
@stellarstar ja sa nesťažujem ,ja sa vyjadrujem a to je rozdiel.
@rikarika Šetriť by sa malo inde, v tomto štáte je kopa luxusných dávok kde by sa dalo ubrať. Nie som ale názoru že objektom šetrenia by mali byť práve dôchodci (hlavne tý ktorý celý život robili).
Moji starý rodičia napríklad celý život makali, starý otcovia mali aj dve roboty keď bolo treba. Takže určite si tých 600€ právom zaslúžia.
Finančne negramotných rozhodnutí v tomto štáte padlo za posledných xy rokov mnoho. Toto ale považujem za dobru vec a peniaze by sa mali hľadať inde.
@tamitamitami napríklad ubrať zenam s detmi
@tamitamitami ta často používaná fráza, že ako píšeš makali celý život - tak to je čistý alibizmus, mrte dnešných dôchodcov už vstupovali do dôchodku zo svojich vlastných odvodov, často krát v minimálnej sume, niektorí dokonca vôbec....a to ako makali alebo nemakali s tým nemá nič spoločné .. opät ľahká matematika. Všetci vieme že drvivá väčšina pracujúcich sa dôchodku dožije a napriek tomu sa ani v minulosti a ani dnes slovaci vôbec nijako na dôchodok nezabezpečuju, aj keď samozrejme na MK tvrdia všetci opak....
@tamitamitami kľudne návrhni zrušenie nejakej ,luxusnej' dávky, len nezabudni, že pôrodnosť na SVK je už dnes úbohá a to stále klesá. Kto bude zarábať na tie dôchodky, keď všetky dávky spojené so starostlivosťou o deti považuje osadenstvo MK o o.eb? Migranti???
@tamitamitami "celý život makali" 🙂 No, ono je to celkom usmevne ze cely... Zena zo 3 deti a v 50 na dochodok tak to mala odrobene s detmi 15 a v praci tiez cca 15 rokov ;) Alebo vela nema ani tych 30 rokov na minimalny dochodok tak dostavaju este nizsi ako minimalny.
Takze z 80 rokov zivota mat odrobene 30 sa mi vobec nezda ze "cely zivot makali". Onedlho bude odchod na dochodok 70 rokov ak nie viac takze dnesne deti budu mat od osemnastky odrobenych 52 rokov ked dosiahnu dochodkovy vek. To je uz ine cislo.
@rikarika to skôr do neba volajúce chujoviny typu kočíkovné a tehotenské museli byť výplodom politického migranta, ktorému bola a je ekonomika Slovenska úplne u prdele! To žiadnu pôrodnosť nezvýšilo. Zvýšilo to jedine tak deficit verejných financií! Alebo chceš tvrdiť, že to niekoho motivovalo urobiť si dieťa??🙄 Ak nebodaj áno, tak taký človek sa radšej nemal rozmnožovať, pretože premýšľa rovnako deštruktívne ako autor týchto nezmyslov🙄
milá autorka, chcelo by to kurz pravopisu, empatie a trochu prehľadu, kam všade v tomto štáte idú peniaze...hádam by si pochopila, že 600€ pre dôchodcov je len kvapka v mori
@xckaretxxx najprv treba aby boli štátne jasle a nie súkromné kde platíte 400eur mesačne
@gloria31 ja len pre informáciu, jasle sú forma sociálnej pomoci, preto sa aj za štátne jasle platí (v BA) min. 300€. Stat na ne neprispieva a ani nikdy nebude.
Skolka, resp.materska škola spadá pod iný zákon, školský, na ne naopak stat prispieva normativom. Takže nečakaj, ze jasle budu za 30€ ako niekde skolka. To je proste utopia.
@hiro prepáč opýtaj sa svojej mamky abo babky, či boli s tebou do 3 rokov doma. Lebo moja so mnou bola doma 6m a potom ma hodila do jaslí a ona šla pracovať. Áno mohla ostať ešte pol roka doma ale už na neplatenej materskej. Tak skus sa svojich opýtať. Tie platené rodičovské prišli až neskôr. Husakove deti sme boli takto vychovávany
@olsiv "kam všade v tomto štáte idú peniaze"
Noo, tak sa na to pozrime: 13 miliard na dochodky, 8 miliard na zdravotnictvo, 4 miliardy na skolstvo, 4 miliardy vsetky davky dokopy, 2,5 na obranu, 2 na dopravu a vystavbu...
https://www.cenastatu.sk/km-sr-vm/2024/dn/
Este som zabudol spomenut to popularne na ministerstvo kultury: 0,4 miliardy 🙂
No, nechcel by som aby to vyznelo ze dochodky su vysoke - oni su nizke ale nie preto ze by tam islo malo penazi - ide tam vela a aj tak je to malo - lebo dochodcov je prilis vela a tak ked sa to rozdeli tak kazdy dostane malo. Aj keby sme zrusili zdravotnictvo a skolstvo tak to nebude ani na dvojnasobne dochodky.
Zlatí komunisti. 🙂 ešte ze dávali byty za babku. A že bola pôrodnosť.. Co čaká terajšiu mládež. Snáď len ta sloboda.. 🙂
keby sme aspon dali na tri roky tie peniaze co idu na 13 dochodok , na zvysenie porodnosti .To by bolo pre tuto krajinu 100x lepsie , ale batola nehlasuju , tak potom nic...
@princkrason Tu si srdiečko? 😁 a ty kedy ideš do dôchodku?
@earlgrey ja? pri tebe sa ho ani nedozijem 🙂
@princkrason netuším 😀 takže trojku hej? 🤣

@hiro je rozdiel byt a dom 🤦♀️ a už se nerob dôležitým 😁