icon

Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur

7. dec 2024

Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.

stellarstar
7. dec 2024

@mircalla ved vo februári uvidíš

procrastique
7. dec 2024

Miesto rozčuľovania môžeš urobiť kroky, aby si mala dostatok peňazí pre seba a svoju rodinu a urobiť všetky kroky, nech neposielaš zbytočne do štátu ani cent navyše. Potom ťa to nebude škrieť. Ja som napríklad spokojná, štátu platím mesačne len úplné drobáky, doslova iba pár desiatok eur takže ma to neštartuje, že takto rozhadzujú, moje peniaze to nie su :D

petronelag
7. dec 2024

Všetci ľudia nikdy nebudú spokojní, minule som čítala, že v Česku dôchodcom zvýšili málo a poslanci a vláda si zvýšili poriadne. A premier Fiala vo svojich prejavoch sľubuje, že ak ho zvolia aj v budúcoročných voľbách, tak v ČR budú platy ako v Nemecku, aj každý aj podpriemerný čech vie, že to úplný nezmysel...

mircalla
7. dec 2024

Suhlasim, az na par vynimiek su nasi dochodcovia vo velkej miere zodpovedni za sucasny stav. Tiez to nariekanie ako sa oni narobili....No nie som najmladsia, ale teda v dnesnej dobe sa robi ovela viac ako za sociku

ysseba
7. dec 2024

@xckaretxxx keby sa materska skratila na pol roka a potom do prace a nie “lezat” doma, tak na to chyba jedna malickost. A tou su štátne jasličky. Trebalo by vybudovat kompletnu siet statnych jaslí po celom Slovensku. Uz teraz je problem zohnat personal do skolok (aj skol) 🤷🏼‍♀️

mircalla
7. dec 2024

@procrastique Dnes vytvoreny profil na ucely provokacie?

alenka58
7. dec 2024

@viestta presne, túto vládu dôchodcovia nevolili am blok ako sa tu ustavične píše a navyše koľko mladých ľudí je v Smere a v Hlase už z toho vyplýva že bolo veľa mladých voličov, ja v mojej rodine ani v okolí nepoznám dôchodcu ktorý volil tieto dve strany a k tým 13. dôchodkom mali zvoliť systém podpory dôchodcov s nízkym dôchodkom a nie všetkých, ale museli spraviť takto keďže to sľúbili, hlavne opozícia by im to otĺkala o uši

ysseba
7. dec 2024

Téma nizke dochodky je vecna tema. A preto nezabudnite pracovat za minimalnu mzdu a ostatne “na ruku” 🤦🏼‍♀️

lenkasarka
7. dec 2024

@procrastique to sú aké tie kroky? Lebo ja keď pozriem na vyplatu pásku chce sa mi plakať koľko mi z platu mesačne odchádza 🤮

123profil321
7. dec 2024

@ysseba žiaľ, niektoré zamestnania sú platené len minimálkou, ale niekto ich robit musí - upratovačka, kuchárka napr. ...

jamimo
7. dec 2024

@mandzula rozumiem.... ale musíme uznať, že väčšina dôchodcov sedí osamote v nehnuteľnostiach a držia ich pre deti, alebo vnúčatá. A ak držím dom pre vnuka v zapadákove v hodnote 30 000 eur, tak čo vnukovi bráni vziať úver na dom 20.000 eur a vyplatiť babku s právom dožitia a pohybu? Stále sa to vnúčikovi oplatí. A ak by vnuk nechcel ostať v zapadákove, stále môže babku podporiť, keď vie že mu všetko ostane...
Moji rodičia sú zatiaľ dvaja, ak by bol len 1, určite mama nežuje kôrku z chleba a nekúri len preto, aby nám alebo vnúčatam ostala nehnuteľnosť v hodnote 200. tisíc. Trvala by som na predaji a nech si ešte tie peniaze užije - opatrovateľka, upratovačka, zvýšené náklady na liečbu....
Napísala som to preto, lebo sa s tým často stretávam. Napr. aj moja krstná mama. Drhne "biedu , nekúri, lebo drahé účty, na účte 35. tisíc, poistka, vek 68.rokov, nekúpi si ani nové spodné nohavičky, keby mohla aj toaletný papier použije 2x a podobné disciplíny... Byt v hodnote 150. tisíc. Ostane vnukovi- všetko. Vnuk pracuje v Nemecku, plat cez 5000 v čistom, single. Hlavne že babka skoná na pomočenom matraci a hromžením na život ako je všetko drahé... Vysvetliť si to však nedá. A to nielen ona. Národný šport 🤷‍♀️🙄 Sebe nedopraje a vnuk bez mihnutia oka rozdr*e.

som_realistka
7. dec 2024

Mne skôr dvíhajú tlak "xivnostnici" co celý produktívny život osieraju systém, lebo "oni štátu nebudú pchat" a keď príde na lámanie chleba tak vykrikuje že štát ich necháva bez peňazí t.j. s minimálnym dôchodkom. Moja mama ma dvoch takých susedov, a keď sa ich opýtala že prečo si teda nešetrili to co nedali štátu, tak zrazu nevedeli čo povedať. Celý čas mali posmešne reci typu, práca je posledný pokus ako sa dostať k peniazom.

janagem
7. dec 2024

@janai1 kto ti povedal že klame? Moja mama tiež makala celý čas a dôchodok jej vyšiel 400 eur čo jej začali vyplácať tohto roku. Takže to možno až tak nebude.

Zároveň pre autorku - vôbec má tých 600 eur netrápi. Ani to ma netrápi, že zobrali daňový bonus. Ja by som znizila platy poslancom a "deťom" úplne zobrala vlaky zadarmo. A takých jednorazových 600 eur pre dôchodcov by nemuselo trápiť vôbec nikoho.

janai1
7. dec 2024

@janagem lebo 300€ určite nemôžu mať. Už to tu bolo x-krát vysvetlené. Skús si prečítať aj ostatné komentáre

janagem
7. dec 2024

ale môžu :D ak majú nedajbože nejaké exekúcie atď - možno takto to stella myslela, ale celkovo je to s dôchodkami smutné v tejto spolocnosti. A už bude aj oveľa viac iných veci.

natalka13
7. dec 2024

Ty nemas danovy bonus kedze pracujes?
A asi ani rodicov na dochodku.

mamamasama
7. dec 2024

Neznášam tieto kecy o tom, kto kolko dostal. Ci uz ide o dochodky, rodicak, matersku, tehotenske. Fakt niektore zavidia aj slnko na pohrebe. Co za uboheho cloveka musis byt?

natalka13
7. dec 2024

@procrastique a v com podnikas😄

natalka13
7. dec 2024

@lalenka33 👍

stanislavicenka
7. dec 2024

@stellarstar nema sa preco ist hanbit do Kuta. To nie je chyba autorky. Ona ma pravdu. Tu sa ludia roky, generacie spoiehali na stat a aj ked mame mat konecne zodpovednost za svoj buduci dochodok, Ani tak to nerobila. Cielom stayu by malo but odtazit SP, a viest ludi k zodpovednosti, aby si sami setrili na dochodok, to je cesta. Ale oni znizuju hodnotu tej zodpovednosti, co ludia maju a este im beru aj to, co si setria mimo socialnej poistovne. Cele je to naopak, potom to takto isto bude vyzerat aj o 20rokov. Ako vidiet, financna gramotnot by mala byt povinnym.predmetom na zakladnych skolach. Urobit plosne nejaky "balik" vie hocikto, na to nepotrebuje ani vysoku skolu.

mandzula
7. dec 2024

@jamimo naco ju ma podporovat len z dovodu, ze zdedi nehnutelnost (a, mimochodom, zdedi ju dieta, nie vnuk), ktora mu nevyhovuje, lebo je v lokalite, kde nechce zit. Nebude predsa vyhadzovat peniaze na nieco, co pre neho nema zmysel. A nezabudajme ani na tych, ktori deti nemaju. A dalsia vec, pamatajme na to, ze nie kazdy clovek, najma ten zo starsej generacie, je ako kus nabytku, ze kde ho postavis, tam bude spokojny.

luccija
7. dec 2024

@mandzula to zistí každý, až keď bude starý a sám ako by predal dom, byt kde zil celý život a išiel niekde do jednoizbového.Kazdy je frajer, keď je mladý, zdravý a s rodinou

mandzula
7. dec 2024

@luccija tak, tak, vnimam to rovnako. Viem, ze su ludia, ktorym to problem nerobi, chapem vsak, ze pre mnohych je to az nemozne, znamena to pre nich az smrt.

angelinja
7. dec 2024

@stellarstar o liekoch nic nehovor!!!!lebo seniori maju maximalny doplatok za mesiac na lieky tusim 25 eur vraj!!!to ty ked ides s dietaom alebo sama doktorovi ti povie ze nech si ides kupit do lekarne a ked nieco predpise aj to si doplacas! a kto ma dve a viac deti moze nasobit . to nehovorim ze nie kazdy ma homeoffice a nie kazde dieta hlavne teda male aj prvaci druhaci sami byt doma nemozu cize pride o vyplatu./samozrejme zdravie je najdolezitejsie / ale uuz konecne aj tieto pnky a ocr by sa mali upravit.viac sa nevyjadrujem lebo by som sa len rozculila!kazdy kto ma normlany usudok vie ze najhorsie sa maju rodiny a osamele matky s detmi a chori...toto ze dochodcovia sa maju zle minule vyvracali toto uz neplati hovori sa to stale aj ekd to neni pravda. toto platilo v minulych rokoch kedy dochodcovia ti co pracovali na druzstvach mali male dochodky.

paradajkova
7. dec 2024

Kazdy dochodca si v prvom rade zasluzi dochodok z ktoreho normalne slusne vyzije a zaplati si zdravotnu starostlivost. 13te dochodky su hlupost, aby kazdy rok dochodca potreboval dufat, ze mu ho niekto prizna a citil voci vlade vdacnost. Ma mat normalny dochodok kazdy mesiac a nie raz rocne mu niekto hodi peniaze, ze tu mas, idu vianoce, tak sme sa nad tebou zlutovali. Ja si nemozem pomoct, ale tato vlada sa roky sprava ako keby boli panstvo a na obcanov hladela ako na poddanych. Najprv dopraju vzdy sebe a potom odmenia lojalnych nejakou smietkou.

bessie12
7. dec 2024

@angelinja no tak sa nerozculuj, pretože to nie je zdravé. A nie, nie všetci dôchodcovia majú maximálne doplatky za lieky. Moja mamina nemala. Aj keď asi aj záleží o aké lieky sa jedná.

jamimo
7. dec 2024

@luccija tak napríklad my to máme doma odkomunikované. A áno, rozumiem tomu, že senior sa ťažko presťahuje, no poznám aj kt. to navrhli z vlastnej iniciatívy 😉 Z rozumu a praktickosti.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
procrastique
7. dec 2024

@natalka13 so zdravím, klinika :D toľká ironia v tomto štáte :D

nikyball
7. dec 2024

Ale ano trapne zavidis dochodcom. toto je dno fakt uz