Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur
Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.
@nikyball typická Slovač , na nič sa nemôže poukázať lebo sa automaticky závidí.
Autorka tak sintreba najst taku pracu abysi im.nezavidela.
@matkamirko transakcna dan dph...sa netykaju dochodcov?
Co chces poukazovat? Poukazala si akurat na to,ze zavidis invalidom a 60+. Im sa naklady nezvysuju? Neboj urcite nemaju prijem ako ty. To co robis ty je typicke: sused ma kozu. Chces aj ty? Nie, ale chcem aby ta jeho skapala.
Stat berie len od pracujucich, a od koho ma brat? Od deti?🙈
@stellarstar co robili prosim ta cely zivot, ked maju dokopy 600e dochodok?
@angelinja tak napr moji rodičia užívajú dost liekv lebo musia, a žiaľ naposledy sme nechali len pre otca okolo 80 e v lekarni.
@milanemila pozerali sa na teba, ty nedáš pokoj ze?
Nezávidím im makali tiež, moji rodicia makali žiadne sedenie v kancli, pracovali tam aby ostatný mali čo jesť a kúpiť v obchode,, nech majú a užívajú si dôchodca,,, ano sú mladý co berú hypotéky ale je veľa takých co sa zakryjú perinou na ktorú ani nemajú a potom plaču aj tu 😐 ale hlavne ze mám
@zuzulka558 Sedenie v kancli ci praca napr. lekara na to musis mat daco v hlavicke....ono tiez sa tam maka, len nie kazdy na to ma....Moji rodicia vystudovali obaja technicke vedecke skoly a nebolo to len tak. Tieto stupidne komenty, ze maka sa len manualne si nechaj
Ale ved podedis, ale hanba by ma fackala rodicom zavidier ale mame dobry vztah aj pomozu s detmi. Co tak muzikovi povedar nech sa posnazi najsr lepsiu pracu
@katulienkax Dalsia, co absolutne nepochoila pointu. Nevadi.
@mircalla nebolo to myslene co maju v hlavičke ale tí cez známosti a prídeš tam nevie nič poradiť a radšej tresnes dverami, lebo je blbšia jak ucnovkar,, vážim si tam len tých ktorí naozaj poradi co potrebuješ ,, prečo každý hneď berie všetko na seba 👍,, a povedz ze to tak nie je, niekto fakt študuje ide mu to a nedostane sa nikam, taky co ledva dokončí SŠ ma známosť je aj na,, ministerstve,, asi,, to nemyslím seba, stačí keď idem na úrad alebo niekam inam a kuká jak puk na mňa
@zuzulka558 Preto, ze si to tak napisala? Niekori tu mate velmi zvlastne predstavy o "praci v kancli". Nech sa paci, pod si odprezentovat pred 150 ludi nejaky odbornu temu v cudzom jazyku? To je moja praca v kancli, resp. len mala cast....
@mircalla rýchlo napísané malo som tu prepáč,,odsudzujem ženské ktoré tam sedia a nevedia nič poradiť taky človek tam nepatrí, som ti napísala aké odsudzujem v kancli a aké si vážim a mam rešpekt co nečítaš?, ja napríklad už viem kam ísť ak to nemusí byť v okrese niečo vybaviť aj 30.min ale viem ze sú tam super
A milá autorka robila som aj v obchode popri materskej takú zmenu medzi ludi na 4 hodinky občas a môžeš si byť istá ze boli babky ktore boli samé a počítali co si môžu kúpiť a co nie či im to vyjde alebo nie,,, taky co závidia nie sú ok,,, mam kamošku peňazí až až a choré dieťa ani tie peniaze im nepomôžu,, píšem to preto ak je človek aj rodina zdravý závidieť nemám čo a nie ešte dôchodcom
Tak moja mama ma 66 rokov od 18 robí v zdravotníctve popri 3 deťoch si urobila VŠ... 4 roky je na dôchodku mukluje denne nočné(lebo doma by sa aj tak zblaznila) plus chodí 3 krát do týždňa do poobednej ambulancie...netuším ci jej pristane 600 na účet ale pokiaľ áno mladá dáma, tak si to rozhodne zaslúži, pretože roky rokuce odvádzala odvody a ešte stále je pre spoločnosť potrebná ...a predstav si ja ako je dcéra nám hypo 400 tisíc a nezávidím jej ani korunu keďže ona si svoje odrobila
@stendys toto su take vykriky dnesnej mladej generacie ktora este nic nedokazala mozno ani nedokaze ale zavidiet bude.
@ibatanecnica dnešná generácia je chcem byť IT alebo influencer väčšinou 🤣 no nechcem si ozaj predstaviť ako by to bolo keby len toto bolo, počúvam to pod oknami, robiť niečo rukami je pre nich ponižujúce
Starí ľudia dostali byty za babku🤔 keď sa pominú, zdedia tie byty ich deti. To je ale nehoráznosť, čo???? A ty chúďa nič. Ani 600 ani byt.
@ibatanecnica total na povracanie takýto príspevok...a to sa mame ešte ako dobre keďže rodičak do 3 rokov tehotenské kočíkove atd...sestra žije roky v taliansku materská pol roka a potom dovi dopo...
preco ta stve prave 13ty dochodok pre dochodcov?
mna ovela viac stve, ze si schvalili vyssie platy, dozivotne renty a neskutocne navysili statny deficit. to ze pojde hore dph, zvysia sa poplatky a vsetko, to predsa pocitia aj dochodci. v case ked bola kriza s plynom, kvoli vojne na ukrajine, vtedajsia vlada urobila vsetko preto, aby my bezni ludia sme mali garantovane ceny, nestve ta, ze terajsia vlada nakupuje plyn za polovicne ceny a nam ceny neznizili? nestve ta, ze v samorine idu postavit olympijsky stadion za 20 milionov a na opravu nemocnic sa robia verejne zbierky? mna to stve viac ako 13te dochodky.
Ježiši ako ste sa tu zlietli.. veď 13 dôchodok je len zaistenie si voličov. Neuvažovali ste nad tým, že nebolo by lepšie zrušiť 13, 14 a neviem aké dôchodky, ale dať dôchodcom taký dôchodok, aby mohli slušne žiť? Vtipné je I, že chcete rušiť rodičovský. Zaistite matkám jasle, škôlky, prácu, aby mohli byť poobede doma s deťmi. Tie matky, čo vyháňate do prace rodia tých, čo budú robiť na vaše dôchodky. A materské, tiež nechápem tejto dávke, ak tehotná je práce schopná, tak pracuje a má plat. Keď pre ňu zamestnávateľ nemá prácu, má byť doma a zamestnávateľ jej má platiť náhradu mzdy. Ak nemôže pracovať, má byť pn a dostáva pnku.

@earlgrey no verím,že pracovala cely život.Aj my v rodine mame takú ….ale 20 rokov pracovala na čierno ,teraz plače že ma malo