Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur
Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.
@knieza_pribina no ty vysvetľuj odkiaľ to máš
@svetlonos
všetci dôchodcovia nedostanú 600eur
https://www.socpoist.sk/news/socialna-poistovna...
@angelinja žiadne maximálne doplatky pre dôchodcov neexistujú, tak nepíš hlúposti. Voľnopredajné lieky a lieky na plnú úhradu si platia rovnako tak, ako ty. Ty máš takú istú možnosť ako oni požiadať v lekárni o generikum lieku a platiť najnižší možný doplatok. Plus majú poisťovne rôzne benefity, kde vracajú peniaze za lieky.
@lalenka33 ona myslela toto https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost... naozaj poisťovne dôchodcom vracajú peniaze. Tuším ten zákon iniciovala Sme Rodina v predošlom volebnom období. Teda určite tam bolo nejaké rozšírenie či čo, predtým tiež niečo platilo kedy sa rodičom vracala nejaká suma z toho čo zaplatili za lieky deťom. Ale toto netuším presne ako to bolo.
@zalka však to je to, čo píšem. Keď si dôchodca vyberie najlacnejšie generikum, tak zaňho nedopláca nič. Tak isto ZTP a dieťa do 6 rokov. Ale musí to byť najlacnejšie generikum na trhu.
Ale tú istú možnosť ma aj ona. Poprosit o genericky liek a nedoplacat za original 8 eur, keď je dostupne generikum za 1 euro. Keď dôchodca bude mat na recepte Detralex za 30€ ,tak ho zaplati rovnako ako ona.
@lalenka33 áno ale za detralex nie je generikum a poisťovna čosi preplatí ale neviem koľko nerozumiem tomu .. a dôchodca ak aj vezme generikum a doplatí 1e a za kvartál nazbiera tých doplatkov viac ako je limit tak mu to ZP vráti ... ale bežnému nevráti aj ked bude brať len generiká.
@knieza_pribina alebo nevyplacajne nieco ine. Je toho a zrusenie dost. Alebo nestavajme dalsiu fabriku na zbrane.....
Keď si pomyslim že naším dokopy tento mesiac príde skoro 2000€ tak áno závidím.
Budem ukamenovana , ale pride mi to chore !! Rozdavat peniaze , ktore NEMAME a nevyrobili sme , a POZICIAVAME SI ZA VYSOKE UROKY. Som za pomoc chorym, nevladnym ,s tazkym osudom atd a nepatria tam Len dochodcovia , mozno ludia budu sokovani , ale na Slovensku su aj bohati dochodcovia s majetkami, pozemkami , co je uplne v poriadku , 600 Eur je prd do Stromovky , ale 600 x 1 500 000 je uz znacna suma . Samozrejme nejake Zbytocne ministerstva, Urady , renty , Stadiony , hymny tiez dost stoja, ale tak vacsina volicov sa tesi
@mircalla není zač,
naozaj len stačí sa zamyslieť ci je reálne (nepopieram potrebné áno) ísť podľa toho zoznamu co si pri lepila, keď denne tu čítam ako sa baby sťažujú, že prídu o daňový bonus. Fakt vieš si predstaviť keď by sa skrátili a zrušili všetky dávky co by to bolo. A len mi nehovor, že sťažnosti sú len od báb co volili koalíciu. Sú od všetkých aj tie co volili opozíciu sa sťažujú. Detto ak by sa krátil rodicak tak by boli sťažnosti naprieč spektrom. Tak ako voliči dôchodcovia opozície nevrátia 13 dôchodky, tak ani voliči rodicia opozície nevrátia štátu rôzne dávky.
@zalka podststne je to, ze 13ty dôchodok je "luxus", na ktory nás stat absolútne nema. A je scestné si na to požičiavať 🤦♀️ povedz mi, ktorá firma si pozíciava kvôli tomu, aby vyplatila 13 platy, keď na to NEMA. Žiadna.
A to je podstata celej tejto diskusie.
Na druhu stranu, keď už si poziciavame 3 miliardy, prečo nie už potom rovno 4, aby sa vyplatili 13 rodicaky, pridavky a pod. Nie je to už potom v podstate jedno?
Všade sa operuje s čarovným slovíčkom, a to, ze hento ma byt adresne, toto ma byt adresne, tamto ma byt adresne...len u dôchodcov to neplatí... ty máš čo i len o euro viac, a nedajú ti príspevok. Mas predať byt a budeš mat peniaze na auto (toto povedali mojej suseda s postihnutym synom napr., no comment). Pýtam sa, prečo potom nie je rovnaký meter aj u dôchodcov? Prečo sa aj tu, keď uz tak nepomáha adresne? Ale peniaze sa sypú plošné všetkým??? Ja tvrdím, ze situácia by bola diametrálne odlišná, keby volebné právo mali všetci občania, teda aj deti. To by ste videli tie rôzne "kreatívne " príspevky.... 👌
@zalka Fico pre rodiny 14 rokov neurobil ani hovno. Danovy bonus bol docasny v tejto vyske, ja s tym problem nemam. Fico by v zivote nedal takyto danovy bonus. Rodiny ho nikdy nezaujimali, vie, kam sa zamerat
13. dochodok je vydavok navyse. Fico dava tam, kde sa mu to oplati, je dobry strateg, zaujimaju ho hlasy, nie ludia. Uprimne sa opytam: ty si ozaj po 14 rokoch kradnutia naozaj cakala, ze to bude ok, kedze si volila ako si volila a teraz si sklamana?
To akože naozaj? Toto niekoho škrie? Ma skôr skru tie matere,čo odrbavaju hromadne,každý mesiac pokladnicu a veru je to riadna palka. Predĺžené rodicaky,umelo navýšené MD,umelo navýšené podpory,jooooj,je toho jedna radosť. A pozor,jedna sa o mladé,zdravé osoby,čo môžu makať. 🤷. Tak ja neviem
@maciatkolulu Ze ty hovoris ty...vsak ty sama nepracujes a statu nedavas nic...
Nechapem, co skrie teba, kedze si na daniach z prijmu neodviedla ani cent, hrdis sa tym, ze mas nehnutelnosti a nemusis robit.
@lienka.7 áno je to luxus, a luxus je 3 a viac ročná rodičovská... Nebola to minula vláda co zaviedla dlhší rodičak keď dieťa nevezmu do škôlky? Zase šlo o dielo Sme rodina, kua prečo sa oni keď toľko rozdali, prečo sa ani do parlamentu nedostali.. Není luxus tehotenské? Není luxus daňový bonus 100e? Není luxus zdarma vlaky pre študentov? Stále sa hovori len o dochodcoch tak pripomínam, študentov. Každá vláda co bola bola populisticka. Si myslíš, že keby vládlo PS samé by nemohlo, ze by nastal raj na zemi. Áno verím, že by i oni prišli s niečím s čím by som sa stotožnila a z iným by som nesúhlasila.
A čo sa týka tvojej susedy neverím ze jej toto povedali. Áno mohli by ak suseda zdedila byt druhý, ktorý neslúži na bývanie... Mat 2 byt je luxus z pohľadu úradov. Ale ak jej to povedali a ma len 1 byt kde žije tak nejde o úrad nejde o štát ale ide o konkrétneho pracovníka a to by som riešila z nadriadením a toto stanovisko by som pýtala pisomne od daného úradníka. Všade pracujú ľudia, niektorí sú empaticky a iný nie.
@mircalla vieš čo, áno volila som ako som volila a keď prídu nové voľby zase tak voliť budem. A si predstav, že predtým roky som volila sns, teraz som nemohla extrémistov nemusím. A máš pocit, že som sklamana? My chceš povedať, že ty si bola spokojná s predošlou vládou na 100%, že si zo všetkým súhlasila? To by znamenalo, že súhlasíš s tehotenským, s predĺženým rodicakom, s daňovým bonusom na kt. štát nemá. Ze si spokojná z rodičovský dochodkom a 13 dochodkom, lebo predošlá vláda mala ústavnú väčšinu, prečo ne zrušili 13 dôchodok, prečo. Zrušili vlaky zdarma... Obmedzili, študentom cez covid. Prečo vymysleli nove dávky na ktoré štát nemá? Žeby preto, že tiež boli populisti a kupovali si hlasy voličov. Ze ta ich kroky nesklamali? Mňa ich kroky sklamali a ani teraz nesom spokojná z krokmi terajšej vlády na 100%. A ešte zabúdas dôchodcovia sú aj invalidí mladý ľudia, vdovy vdovci siroty i títo všetci majú nárok na dôchodok ten 13ty. Nie sú to len starobný dôchodcovia, ktorí môžu a poniektorí majú vysoké dôchodky. A čo urobili za 14 rokov pre rodiny z deťmi zaviedli stravné zdarma zaviedli, vlaký zdarma pre deti, v nevýhode boli ti co nebývajú pri železnici. Co spravili pre dôchodcov 13 dochodok a vlaky zdarma.... Není to trosku vyrovnané?
@mircalla joj,trochu zatrpknuty príspevok,to som vážne nečakala od teba,ale dobre. Vieš koľko mám rokov a koľko som robila a kde? Ale nemám pocit,že to je téma k tomuto príspevku. Ani to,či som ja niečo odviedla,či nie. Daň z nehnuteľností sa inak neráta? Neviem...🤷🤣. No, takže ak ťa niečo žerie,píš inde. Je to smutný fakt,že ľudia odrbavaju systém a je smutný fakt,že niektoré dôchodky sú prabiedne a rovnako je fakt,že veľa dôchodcov už robit nevládze,ako mlada 30rocna žena. Takže mňa by posledné trápili,čo dostali,či nedostali dôchodcovia raz za rok,ini odrbavaju pravidelne ,mesačne.

@mofa
chápem to správne, že údajne dostali 13 dôchodok 600e len dôchodcovia, ktorý majú dôchodok 1000 a viac eur?
Pretože môj otec ani z ďaleka takýto vysoký do hodok nema a ten 13ty dostal tiez.