icon

Dokáže láska zmeniť človeka?

1. nov 2021

Zaujima ma vas nazor a sice ci ste nieco podobne zazili. Ide o mojho brata. V skratke doma sa aj predtym a vlastne doteraz aj ked uz spolu nezijeme ale pride len na navstevu k rodicom tak sa spraval dost arogantne povysenecky a drzo. Taky nadradeny a ze on nic nemusi druhi sa predsa postaraju. Ako si nasiel frajerku zmena o 360 stupnov zo dna na den. Pocuva ju na slovo co si ona zamanie to ma co ona zaveli to spravi. Nielen pre nu ale aj celu rodinu. Pre nasu rodinu nie je ochotny takmer nikdy ani nebol povie vzdy ze nema na to cas alebo chut. Myslite si ze dokaze takto laska zmenit cloveka alebo je to len pretvarka? S priatelkou su spolu nieco vyse roka ale zije kazdy sam zatial. Podla toho co mi ona o nom povedala je to uzasny chlap vzdy ochotny a ked som jej povedala aky bol doma aj predtym neverila mi ze urcite si vymyslam. Nuz

marca12
1. nov 2021

Slusny clovek podakuje za opravu a pouci sa z chyby,arogantny reaguje ako ty....nemas daleko od brata,mate to v rodine take vyjadrovanie. Ale k veci. Nemusi sa brat pretvarovat. Mozno doma nemusel pomahat,mozno sa mu nechcelo a novy vztah ho nabudil,tam ho bavi pomahat. Mozno doma bol kritizovany,tak sa rezignoval a teraz je plny euforie z novej rodiny. Tazko povedat. Az cas ukaze. Mozno prave laska z neho vydolovala to dobre na povrch,co sa v nom skryvalo.

makova333
1. nov 2021

Autorka: Co sa tyka priatelky: Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju... K rodicom: Co si nechaju, to budu mat. Rodicia maju urcit hranice. A ano, aj za cenu, ze vyhodia vlastne dieta z domu. Aj za cenu, ze sa decko, ktore sa nevie vpratat do koze urazi. Kym to nespravia, bude si k nim dovolovat. Lebo moze. U frajerky a jej rodiny to nerobi, lebo vie, ze by s nim tie dvere vyrazili. Minimalne jej rodina urcite.

autor
1. nov 2021

@jana_eyre_2 dobre mate pravdu pomylila som sa aj ked naozaj tu sa tak hovori a viem aj ro ze 360 je kruh atd ale prosim mozete to prehliadnut a pisat k veci ak sa chcete vyjadrit? Dakujem za pochopenie 😊

autor
1. nov 2021

@marca12 no nieze nemusel on nechcel usiel z domu s kamosmi aj ked bol mladsi trest nerespektoval bolo mu to asi jedno. Neviem kde sa stala chyba ale teraz ked ma 30 tazko to niekto zmeni ze. Kritizovany nebol v tom problem nie je ale tak ako som uz pisala uvidime ako to bude dalej

jana_eyre_2
1. nov 2021

K téme som sa už vyjadrila hneď ako som písala prvý príspevok, je to prvý odsek..

autor
1. nov 2021

@janka_23 hm no zvlastne nechapem to a verim ze si smutna ja to mam podobne lebo je to take zvlastne

autor
1. nov 2021

@makova333 je mozne ze bola chyba aj vo vychove ale kto je v tomto bezchybny asi kazdy rodic si mysli v tom momente ze robi to najlepsie pre dieta. No to uz je asi jedno vychova uz nepomoze. No urcite aj rodicov zamrzi ked sa jeho priatelky chvali co vsetko pre jej rodinu robi vozi z roboty nakupy bezne aj ine veci robi pre jej mamu aj tetu ktore maju muzov. Keby potrebovali pomoc a nema im kto pochopim to este ale takto. Zvlastne. Tazko sa to pocuva

autor
1. nov 2021

@jana_eyre_2 ano viem dakujem za nazor 🙂

autor
1. nov 2021

@makova333 priatelka nie priatelky oprava

makova333
1. nov 2021

Autorka: Mylis sa, hranice mozes davat aj dospelemu dietatu. Takze na vychovu v tomto smere nie je nikdy neskoro.

autor
1. nov 2021

@makova333 asi zalezi aj od povahy lebo brat kasle na nejake upozornenia o nevhodnosti spravania. Aj ja som na neho neraz nahukala ze co si to ku mne dovoluje ked uz to bolo fakt za hranicami ale on to akoby nevnima. Mimo toho o nom aj jeho kamarati neraz povedali ze sa rad hada s ludmi a je dost vybusny

bloger
1. nov 2021

Ak si neváži svoju rodinu tak ako si bude vážiť ju? Nemyslím si, že by nejako zmenil svoju povahu iba sa prispôsobí na chvíľu

makova333
1. nov 2021

autorka: Hranice sa neurcuju nahukanim na niekoho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
monka105
1. nov 2021

Zmena o 360 stupňov 🙈😅 to by bol tam, kde predtým.

Áno, dá sa zmeniť. Ak je človek zaľúbený a má ružové okuliare, je veľmi ľahko ovplyvniteľný tým druhým. Dobre by bolo pripomenúť mu skade prišiel a kto ho vychoval, aby si trochu vstúpil do svedomia. Ale žiaľ, keď to nepomôže, jedine čakať kedy sa mu otvoria oči samému.

autor
1. nov 2021

@elizabet173 tak je to podla mna aj o povahe vychovavali nas rovnako ale ja od mala mam uctu k rodicom co sa o nom povedat neda proste. Pre mna je prirodzene vazit si ludi ktori ma vychovali a nepotrebujem aby mi to niekto vstepoval. Preto to nechapem. Ma to byt pre dieta samozrejme

marylinmary
1. nov 2021

Podobne to bolo u mojej svagrinej ked si nasla priatela. Pre svojich rodicov nebola ochotna nic, byvala s nimi, nepomahala, len vlastne vyuzivala benefity, co sa dalo, ale priatelovi rodicia boli pre nu uplne nieco ine. Tym aj navarila ked tam isli, aj na dvore robila, aj na nakup im isla, ale svojim nie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
makova333
1. nov 2021

Aiutorka: Je uplne jedno ako to mas ty, tvoj brat to tak nema. A bud to rodicia budu akceptovat alebo s tym nieco spravia a daju decku hranice. A nie, nie je to pre kazde dieta samozrejme. A ak tebe vadi bratovo spravanie k tebe, tiez mu mozes dat hranice. Samozrejme, nie nahulakanim na neho, to akurat ukazes, ze si taka ista ako on.

autor
1. nov 2021

@makova333 a ako by si to riesila ty napr? Ja som skusala ignoraciu pekne slovo dohovor a nic proste nehnes s nim. Obcas mam taky zly tusak ze ho ta jeho este podporuje v tom. Dufam ze sa mylim ale

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
makova333
1. nov 2021

Autorka: Tak zalezi kde sa stretavate ako casto atd. Presne ako pise @elizabet173. To su dost dolezite info na to, aby sa dala najst nejaka cesta. Lebo je rozdiel ak pride k tebe do bytu a zacne na teba kricat alebo ti nadavat (tam je namieste ho poziadat, aby zavrel dvere zvonku) a je ine ak ti nadava u rodicov, ktori sa na to prihluplo pozeraju.

autor
1. nov 2021

@elizabet173 byvam sama teda s partnerom a stretavame sa u nasich len

autor
1. nov 2021

@makova333 oni sa neprizeraju vzdy mu povedia ze si to nebude dovolovat inak nemusi prist ale on sa potom vzdy tvari akoby nic. Aj ked je rodinna oslava bolo by divne zavolat len mna a jeho nie napr hej

autor
1. nov 2021

@elizabet173 a vacsinou sa to prejavuje ked nesuhlasim s jeho nazorom alebo tak nieco on celkovo nema.rad ked niekto povie iny nazor ako ten s ktorym je on stotozneny a take veci no je toho dost

makova333
1. nov 2021

Autorka: Nie ak si to bude dovolovat este nemusi prist. Dovolujes si to teraz, odid. Chapes ten rozdiel?

savmebej
1. nov 2021

nie je to pretvarka kym je zalubeny znizila sa mu hladina testosteronu a preto byvaju muzi jemnejsii a nie taki hrubi a agresivni ako predtym a urcite laska moze ovplyvnit k lepsiemu

janeninka
1. nov 2021

Autorka ale ved tvoj brat si moze dovoliť cokolvek. Nachvilku strpi nejake recicky akoze si to nebude dovolovat a nabudúce moze zas urobit cokolvek. Neprichadzaju ziadne dosledky. Uvedomujes si ake je to absurdne ze cakate ze sa niečo zmeni ale preco by sa malo?

Priatelku a pod neries, zameraj sa na to co mozes ovplvnit a zmenit ty.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzki1
1. nov 2021

Jedna vec sú hranice, druha celkovo vzťahy v rodine . Aj to jeho správanie k rodičom z niečoho vychádza. My mame podobnu situáciu v širšej rodine , kde si matka s dospelým synom jednoducho nerozumejú . Ja vždy poznám názor oboch k rovnakej veci a nikto z nich to nemysli zle ale nerozumejú si , a nevedia spolu preto normálne komunikovať. Syn je prakticky , pragmaticky , plánuje , Nerad straca cas blbostami, mysli logicky a hľadá riešenia . Matka je emotívna , koná spontánne , neplánuje si a prokrastinuje vo veľa veciach . Tak či to aj u vás nebude tak a potom ta komunikácia je taka ako je . A keď si našiel niekoho s kým si rozumie a ma rovnaký pohľad na vec vedia vychádzať spolu . Dovodov prečo to tak máte môže byt veľa .