Dokážu ľudia správne vysloviť vaše priezvisko?
Stáva sa aj vám , že vám dokomolia priezvisko? Nemám nejak cudzie znejúce priezvisko mám v ňom 2mäkčene a predsa to ľudia nedokážu. Teraz chodím.po úraze denne a rekabko, a nebola ani jedna sestra čo by to priezvisko nedokomolila. Každého volajú po mene a mne len ....poďte pani.
@tamta co si sabova?
@guiseppinka nie 😃 nie je to nič na spôsob sz/s, th/t 😃moje priezvisko je nezname ale fakt pridaním jedneho písmenka sa zmeni na jedno z toho zoznamu 😃 pritom keď som sa vydavala, ani mi nenapadlo, ze mi ho tu budú tak zamieňať ale fakt mam večný problém. Dokonca maily mi zle píšu, ako som spominala, na katastri ma zle zapísali ako vlastníka nehnuteľnosti 🤦🏼♀️ proste radosť 😃
@tamta viem si predstavit😂
aj mne po svadbe komolia priezvisko, ale je to mozno aj tym, ze je trochu nelichotive a je im trapne ho povedat nahlas, tak ho zamerne skomolia :D popripade ma oslovia len pani s dlhou pauzou a pokracuju vo vete :D zvykam si..
Ver ze aj pre tych co ta volaju to nie je prijemne ked to nevedia spravne precitat 😉
Ja budem konkretnejsia lebo za slobodna som bola Borcovanová...varianty môjho priezviska boli Borcová, Borovancová alebo Zborovancová, v škole ma volali decká Eva Nová Borcova 😁
Keď som sa vydala som Ďanovská a varianty sú Dianovská, Djanovská ale najčastejšie so Daňovská 🙈
Mám v priezvisku po svadbe ó a netuším prečo tam každý vidí ô.Strasne mám na to nervy

Ano, v tom zozname najcastejsich priezvisk je aj to, ako večne premenuvavaju mna 🤣 moje priezvisko pritom az tak časté nie je ale pridaním jedneho písmenka sa z neho stáva jedno z najcastejsich priezvisk 🤦🏼♀️🤷🏼♀️