icon

Doktorát z práva bez právnickej VŠ?

indiankaindi
28. jan 2011

Ahojte,neviete miniekto poradiť? Dá sa spraviť si rigorozne konanie na právnickej fakulte ak som nevyštudovala právo? Vyštudovala som humanitný smer a niekde som počula, že "malý" doktorát sa dá spraviť na hocakej vysokej škole ak je to tiež humanitný smer, teda aj na práve.
Ďakujem za rady 🙂

Strana
z4
maryx
15. máj 2011

@liz_lemon díky, budem potrebovať 😉

karneola
28. okt 2011

Má niekto skúsenosť s rigoróznym konaním na právnickej fakulte UMB v BB? AKo to prebieha? Z koľkých predmetov sa robia skúšky? Ďakujem

tammika
28. okt 2011

Nahodou som sa dostala k tejto teme a ziram 🙂 Nechapem, o co ide, ved pravnicka prax sa da vykonavat len na zaklade ukonceneho magisterskeho studia v odbore pravo, titul JUDr. je naozaj IBA titul, ktory dobre znie 🙂 A ak si niekto mysli, ze pravo je iba biflovanie bez suvislosti .... 😉

liz_lemon
28. okt 2011

@tammika veru tak, ale skus to niektorym vysvetlit...

tammika
28. okt 2011

@liz_lemon Ale zasa ak sa niekto nauci na rigo naraz vsetko, co studenti prava za pat rokov vratane rimskeho prava apod. plus si nastuduje aj prislusne zakony a pochopi vsetky suvislosti, tak klobuk dole a tento dotycny si ten titul naozaj zasluzi 😉

indiankaindi
autor
28. okt 2011

@tammika tiež si to myslím 😉

karneola
29. okt 2011

@liz_lemon
Ďakujem za link, tieto veci mám naštudované. Ale ja som skôr chcela ako to v skutočnosti prebieha, či v blízkej minulosti niekto nebol na obhajobe na katedre súkromného práva - oddelenie občianskeho práva. Ja mám pozvánku na rigoróznu skúšku koncom novembra, tak len preto chcem vedieť.

slavica2
30. máj 2013

Ahojte, aka zaujimava tema 🙂 ja by som sa chcela opytat ako prebieha rigo na pevsp, pytaju sa len k praci, alebo beru vazne vsetky tie okruhy? dakujem za info

delia711
27. jún 2013

Ahojte. Tiež momentálne uvažujem nad doktorátom z práva len sa neviem rozhodnúť kde 🙂 Kde ste si ho robili vy? Ako to prebieha? Je to porovnatelné so štátnymi skúškami? Viem ,že niektoré školy ako napr. PEVS nezverejnujú okruhy a sú tam až 4 predmety čo si nie celkom viem predstaviť ako sa na to pripraviť ked sa nebudem mať čoho držať. Ďakujem.

delia711
27. jún 2013

Slavica2 : tiež zvažujem PEVS, kde si našla tie okruhy? už som prelozila celu stránku a nikde nič :D

slavica2
1. júl 2013

@delia711 je to. Tam v casti rigorozne konanie, v piatok som bola na rigovi, bolo to v pohode, pytali sa ken k praci.

fabi
22. jan 2014

@slavica2

Ahoj robila si tie rigo na PEVS? Ako to prebiehalo, aké otázky dávali, ďakujem za každé info Zuzana

fabi
22. jan 2014

@delia711
Ahoj robila si tie rigo na PEVS? Ako to prebiehalo, aké otázky dávali, ďakujem za každé info Zuzana

espanola89
15. jún 2015

Cestujete, študujete alebo pracujete v zahraničí? Tak určite poznáte tú situáciu, keď sa vrátite domov a vidíte svoj účet za telefón. Už žiaden roaming v Európe! Zrušme nezmyselné poplatky za telefónne služby v zahraničí od decembra 2015. Podporte našu petíciu proti roamingu v Európe a zdieľajte: http://www.change.org/zero-roaming #zeroroaming. Nenechajme telefónne spoločnosti, aby rozhodovali za nás. Sledujte nás na twitteri: @zeroroaming2015 a na facebooku: Zero Roaming 🙂

buffyna
7. aug 2016

Si vtipná. :D Na to rozhodne zabudni. To je trochu podobné ako keby si z farmácie chcela si urobiť MUDr., že veď si ten posledný ročník doštuduješ. Každopádne, ja si robím JUDr. teraz a viem, že podmienkou bolo právnické vzdelanie II. stupňa. Ja neviem prečo si každý predstavuje, že právo je len tak lážo plážo sranda, ktorá sa dá niekde zaplatiť alebo čo, a že treba len bifľovanie. Množstvo vecí sa človek učí v praxi, ale bez základov, ktoré dostane na škole, by tej praxi málokto chápal.

jozef11111111
3. sep 2022

@heleniatko a o čom to je tafa to studium prava ??????????

Strana
z4