icon

Dolce Gusto alebo Tassimo?

123zuzka1123
29. nov 2011

Ahojte 🙂 Chystám sa na Vianoce kúpit pod stromcek kavovar no neviem sa rozhodnut medzi Dolce Gustom a Tassimom....prosim vas poradte mi ktory je lepsi...hlavne podla chuti kavy 🙂 ...dakujem

Strana
z2
adamko05
26. nov 2012

@gucz prosím ta, ktorý DG máš, hodíš link? na všetkých sa dá regulovať množstvo vody? čo som pozerala v obchode, tak to ide iba na tých najnovších, či sa mýlim?? díky za odpoved

titulka
26. nov 2012

My máme DG picolo, dostali sme ho od svokrovcou na vianoce. Švagriná dostala tiež a jej sa asi po polroku zaniesol. Ja do nádržky na vodu občas pridám tekutu kyselku a necham prejsť cez kavovar. Vodu si musim regulovať sama. Ale na krabici s kapsulami je napísané kolko mililitrou sa má urobiť. Najradšej mám mocha, je to kava s mliekom, kakaom a cukrom. Tassimo som neskúšala tak neviem porovnať. 🙂

viva13
11. dec 2012

ahoj my máme dolce gusto a sme spokojný, len sa zanáša vodným kamenom, tak sme si kupili aj filtrovaciu konvicu a je to už v pohode tak kávičkujeme dalej 😉

sashabb
8. jan 2013

Neviete niekto poradiť? mam dolce gusto circolo už rok, čistila som ho "po domácky" kyselinou citronovou, no stále mám problem, že mi káva vyteká aj mimo prúdu 😖 Večne musim celu nasadku aj kavovar utierať a už ma to nebaví. Skušala som aj ihlu prečistiť a robí to stále. Neviem kde je chyba 😒

stresmenka
8. jan 2013

@sashabb mne to robilo tiež, ale treba fakt poriadne prečistiť tú ihlu ja som to čistila zubnou kefkou ( strčila som tam štetinku ) a potom prefúkla a ide parádne 🙂 dúfam, že som poradila 🙂

sashabb
8. jan 2013

@stresmenka vyskušam 🙂 Ďakujem

zuzu76
23. jan 2013

@serenada
No musim oponovat co sa tyka NESCAFE. Tassimo sa neradi medzi kavovary, nakolko ide o prietokovy ohrievac- co hovoria promoteri na ochutnavke. Chzba im tlak.
NESCAFE ma aj manual aj automat, ktory Ti pripravi kavu podla odporucania. Nikdy som nepocula, zeby sa na NDG nastavovala teplota!!!!!!!! Neviem, ktory kavovar mas ty na mysli, ale NDG to rozhodne nie je.
Tassimo nema mlieko vo svojich kapsuliach, treba si podrobne precitat zlozenie chemikalii, ktore su tam.
NDG rozhodne nema susene mlieko.
Tak isto nema instatnu kavu, ale 100% arabicu.
Staci si otvori stranku kazdej znacky a vsetko tam je.
Tassimo co si kupili ludia, vsetci nanho nadavaju, pretoze kava v reklame nie v realite a maju obmedzene napoje.

ja mam NDG 6 rokov a doteraz som nemala ziadne problemy

maruska24
24. jan 2013

@zuzu76 mne káva z tassima vyslovene nechutí. používa sa jacobs a niečo mi na tej káve prekáža. NDG mám tiež dlhé roky a tá káva je pre mňa lahodnejšia. Samozrejme, keď potrebujem taký ten pravý povzbudzová, kávu si normal zalejem. 🙂

serenada
24. jan 2013

Ahojte,

v prvom rade musím povedať, pite kávu aká Vám chutí a hlavne z coho Vám chutí 😀
NESCFE DG ani TASSIMO niesu pressostoje, sú to aotomaty na prípravu teplích nápojov.
Tassimo má tlak okolo3 barov
DG uvádza tuším 15... ale samozrejme to je nezmysel, lebo taký tlak by kapsulu roztrhol.... tlak 9-barov býva v pressostrojoch, lebo tam sa po zomletí káva ultačí, a treba vodu cez utlačenú kávu preltačiť tlakom aspoň 9 barov.
v kapsulových strojoch káva nieje utlačená, a ani sa to dodatočne nedá, lebo kapsula je uzatvorená. preto ten tlak 15 barov je nezmysel- marketingový ťah. - proste je to technicky nemožné.
na NDG sa nastavuje teplota- páka dolava-studená, páka doprava-teplá 😒
ale máš pravdu, nenastavuje, je tam stále rovnako teplá voda na každú kávu a to tiež nieje žiadna výhra.
pri Tassime sa teplota mení pri každom druhu nápoja, aj ked len o pár stupňov, ale aj to zohrá úlohu.
čo sa týka mlieka, Tassimo tam má tie isté chemikálie ako v bežnom trvanlivom mlieku 😝 ak ti to tam nevadí, tak je to vpoho.
NDG - má sušené mlieko, stačí pohrkať s kapsulou 😕
NDG - káva - ANO dáva aj mletú ale len do pressa a v mliečnych je instant
veď stačí ovoriť kapsulu -NIE STRÁNKU to bude prekvapenie 😀
Tassimo má obmedzené nápoje? tak kuk http://www.tassimoshop.w4l.sk/
je tam toho hodne.

jaj a prietokový ohrievač slúži nato, aby sa zohrialo len tolko vody kolko potrebujete.

označenie NDG použivajú len dievčatá preškolene z mccoy.... čaute baby 😉

@zuzu76

serenada
24. jan 2013

@zuzu76

Ahojte,

v prvom rade musím povedať, pite kávu aká Vám chutí a hlavne z coho Vám chutí
NESCFE DG ani TASSIMO niesu pressostoje, sú to aotomaty na prípravu teplích nápojov.
Tassimo má tlak okolo3 barov
DG uvádza tuším 15... ale samozrejme to je nezmysel, lebo taký tlak by kapsulu roztrhol.... tlak 9-barov býva v pressostrojoch, lebo tam sa po zomletí káva ultačí, a treba vodu cez utlačenú kávu preltačiť tlakom aspoň 9 barov.
v kapsulových strojoch káva nieje utlačená, a ani sa to dodatočne nedá, lebo kapsula je uzatvorená. preto ten tlak 15 barov je nezmysel- marketingový ťah. - proste je to technicky nemožné.
na NDG sa nastavuje teplota- páka dolava-studená, páka doprava-teplá
ale máš pravdu, nenastavuje, je tam stále rovnako teplá voda na každú kávu a to tiež nieje žiadna výhra.
pri Tassime sa teplota mení pri každom druhu nápoja, aj ked len o pár stupňov, ale aj to zohrá úlohu.
čo sa týka mlieka, Tassimo tam má tie isté chemikálie ako v bežnom trvanlivom mlieku ak ti to tam nevadí, tak je to vpoho.
NDG - má sušené mlieko, stačí pohrkať s kapsulou
NDG - káva - ANO dáva aj mletú ale len do pressa a v mliečnych je instant
veď stačí ovoriť kapsulu -NIE STRÁNKU to bude prekvapenie
Tassimo má obmedzené nápoje? tak kuk http://www.tassimoshop.w4l.sk/
je tam toho hodne.

jaj a prietokový ohrievač slúži nato, aby sa zohrialo len tolko vody kolko potrebujete.

označenie NDG použivajú len dievčatá preškolene z mccoy.... čaute baby

konvalinka27
17. feb 2013

Ahoj.

A keby ste mali porovnať tieto kávovary s kávovarmi Tsibo ? Tam tiež propagujú 15 barov.
Dík. 🙂

lilli00
Odpoveď bola odstránená
adamko05
24. feb 2013

@lilli00 pekný, ja som ale za 58 kupila Meldody 😉

miskammmiska
31. aug 2013

Ja tiez ani jeden. Mam trochu problem s kavou z kapsul. Ak mi nebude chutit, tak som nahrata, kedze z beznej zrnkovej si v tychto kavovaroch kavu nepripravis. Maju to vyrobcovia pekne premyslene, kupis si kavovar za 100€ a pekne si ta namotaju na nakup ich kapsul, ktore su drahe. Pri inych kavovaroch (sice trochu drahsich) mas aspon moznost skusat rozne typy zrnkovych kav a tie ti ju zomelu na cerstvo tesne pred pripravou. V kapsuli trci zomleta a natlacena aj rok. Inak kamoska ma Doce gusto a tvrdi, ze by uvitala horucejsiu kavu. Vraj teplota sa tam neda regulovat.

hnisavypenis
Odpoveď bola odstránená
natuska87
28. júl 2014

@123zuzka1123 mam Dolcika, som spokojna...treba ho pravidelne cistit, ale to treba vsetko....kapsule su ale drahe, kupovat iba v akciach

natuska87
28. júl 2014

@hnisavypenis Ulavilo sa Ti?

maja1113
29. júl 2014

My mame doma Tchibo Cafissimo. Ja kavu nepijem ale manzel si pochvaluje, je s nim velmi spokojny. Pre tych co piju doma vela kavy by som kapsulovy kavovar neodporucala, lebo to ide do penazi. Radsej pakovy na mletu kavu alebo plne automat na zrnkovu kavu. Ale ked niekto pije doma kavu len cez vikend ked je doma (ako moj manzel, lebo cez tyzden si ju da v robote) tak je kapsulovy kavovar postacujuci. Uz ci dolce, tassimo, cafissimo ..... je myslim si jedno. P.S.: V cafissimo kapsulach je urcite mleta kava a nie nesca, mame to overene, lebo sme otvorili kapsule.

miriiama
10. sep 2014

@natuska87 prosim ta chcela by som sa ta spytat, ci nahodou nevies kde by som ziskala nadstavec na kapsule do kavovaru dolce gusto taky aby tam pasovali aj ine znacky kapsul 🙂

natuska87
10. sep 2014

@miriiama jaj, to neviem, este som to na svojom Gustovi neskusala...Pocujem prvykrat.Ak by sa to dalo, zaujimalo by ma to tiez...

viliamlang
26. dec 2014

nevie mi niekto napisat a zmerat kolko ma DG pod na priemer?? Hladam dreveny holder na stenu a prave pre Tassimo je toho malo (vsetko prefabrikatovane) aspon tu u mna v UK

dolce holder:
http://st.houzz.com/simgs/c9215e4002cbf269_4-75...

ivko89
19. mar 2015

@serenada
Ahoj chcel by som ťa poopraviť Dolce Gusto nie je pravda že ma v kapsuliach rozpustnu kavu.Ma praženu kavu Arabica alebo Robusta podla toho o aky druh kavy ide.Ano ma v 2 druhoch rozpustnu a to v Au Lait a Cortado.Čo sa tyka praškoveho alebo tekuteho mlieka v kapsuliach.Rozdiel tekute mlieko alebo praškove.Dolce Gusto ma praškove rovnake ako je v sunaroch pre deti( nakolko je Nestle vyrobca detskej vyživy) tekute mlieko v kapsuliach Tassimo ako je možne že tam dokaže vydržať cca 9 mesiacov.Odpoveď je tam E...čko .Neporovnavam tlak kde Dolce ma 15 A a Tassimo 3,3 A .Atď.

serenada
30. mar 2015

@ivko89 Dolce uvádza tlak v bojleri, tj. miesto kde sa zohrieva voda a Tassimo zas udáva tlak v kapsuli. to je kapanek rozdiel. Gusto tiež nemá v kapsle tlak viac ako 3 bar, lebo by sa tá kapsla roztrhala na franforce.

ivkal
6. júl 2015

Prosím vás, co používate na odvápnenie kávovaru tassimo?? Ďakujem

mackapu
5. dec 2015

Podľa mňa Dolce Gusto. Dajú sa naňho kúpiť aj plniteľné kapsule www.ekokapsule.sk

Prípadne potom nespresso, len stroj samotný je cca 3x drahší ako Dolce.

Strana
z2