icon

Domáca epilácia IPL prístrojom Philips Lumea

bleee
28. dec 2013

Ježiško mi doniesol tento prístroj a dnes som ho vyskúšala. Na môj typ pokožky mi odporúčali intezitu svetla 4-5, dnes som zvládla ruky na stupni 3, občas 4 a podpazušie len na stupni 3, potom to už pálilo. Myslíte, že bude mať epilácia efekt aj pri nižšom stupni? Nie je to len strata času? Aké sú vaše skúsenosti? Poprosím písať len tie, ktoré majú skúsenosti s IPL

janka_mh
22. mar 2022

@gabyyygabriela no ja zatiaľ len dva mesiace. Takže počkám do ďalšej zimy teda. Ďakujem ☺️

cicuca
22. mar 2022

@lejka314 ak ju budeš chcieť vyhodiť, tak napíš. Rada to s ňou skúsim 🙂

tinika
4. apr 2022

@aki100 hm teraz ma tak napadlo som 4r po operacii ale vnutorne stehy sa nevstrebali tak aj z toho dovdodu by som okolo jazvy nesla zrejme

aki100
4. apr 2022

@tinika fúú to sa prečo nevstrebali? Mne sa našťastie všetko tak ako malo. Nerobí to problémy? Já by som vôbec neisla po jazve možno po nejakej ozaj bielej ale tak po čerstvej brrr

tinika
4. apr 2022

moja nová kamoška dnes dorazila, ale mám rešpekt :D prvé bude so strachom ,aby som niečo nedokafrala .D idem prečítat diskusiu, budem vdačná za vsetky rady z praxe :D

tinika
4. apr 2022

@aki100 to netusim mam tri sekcie a vyber zlčnika a v poho ale po operacii diastazy stale vidim nitky na pravej strane, lekar prv do toho nechcel sprtat či nevyjdu neskor alebo sa nevstrebu este nedavno som mala akoby vyrazku z hnisom na jazve a dačo vyslo tak ktovie ako dlho, teraz uz keby to rezali ta dovi

tinika
4. apr 2022

vsak ked čitam kde vsade sa to nesmie pouzivat.... mam plno znamienok, nastastie na nohach takmer ziadne, ale chcem to aj na chlpy nad hornou perou a na brade tak ked to pise v okoli pier nie hmm

tinika
4. apr 2022

kto si odstranujete chlpky nad hornou perou a na brade ako ich odstranite? holite? lebo doteraz som pouzivala vosk alebo taky krem depilačny ale pise ze sa nemaju pouzivat take veci

miiichaelaaa
4. apr 2022

Používate pri "blikaní" aj niečo na ochranu zraku? Bojím sa, žeby sa mi mohol zhoršiť zrak z toho svetla.

tinika
4. apr 2022

@viva6 toto iste mam ja stači ze sa len dotknem tvare a zistim ze tam mam niečo čo vytrča uz to skrabem tlačim ked sa neda pinzetou tahat skoros tlae nejaku chrastu mam na brade alebo červeny flek uz asi aj jazvy z toho lebo kym sa to strati mam zase chlp ide ma z toho porazit hadam ta lumea spravi zazrak

tinika
4. apr 2022

@aki100 ja tiez nepojdem po jazve aj kebym amm polovične plavky nevidno to, lebo je to super nizko a nosim cele plavky :D to len na margo jazvy som sla pisat ze ma napadlo čo s tym keby chcem blikat po jazve :D ja potrebujem hlavne hornu peru a bikiny mam dedične strasne chlpy v oblasti bikin jeden den oholim mam virazky a červene bodky a na druhy den uz vidno chlpky min. tie bodky, na porazenie, dva roky som bola na cukrovej depilacii pred dovolenkou, normalna depilacia bola des, celu dovolenku ma stipalo pod pazuchami, cukrova bola sice tiez bolestiva, ale aspon dobry efet a pani čo to robila si dala ozaj zalezat, ale nechce sa mi chodit pol jula v nohaviciadh dlhych ze musia byt chlpky dhsie aby to malo efekt, lumea by bola v tomto lepsia, len dodrzat pravidelne blikat a mat trpezlivost, neviem či to do leta tento rok este stiham ale pokusim sa aspom eliminovat :D

zuzula777
5. apr 2022

@tinika normalne oholim hornu oeru a potom blikam, chlpky nezhrubli. Ja mam inak dobru skúsenosť aj s blikanim po depilacii. To mi poradila slecna, u ktorej som bola na intimnu depilaciu, ze po nej nasvietit, lebo ze to nici nejake tie zakoncenia, ktore po depilke ostanu (lozka). A fakt pekne vydrzalo. Len som leniva blikat. Tuto zimu som sa vobec nedonutila, takze sa vracaju spat

tinika
5. apr 2022

@zuzula777 no ja sa musim prinutit :D :D: D ak nechcem trpiet na depilacii haha

tinika
5. apr 2022

@zuzula777 este jednu otazku ked sa oholim tak testovat pokozku hned? a potom na druhy den blikat? vdaka

zuzula777
5. apr 2022

@tinika ja som netestovala a vacsinou som blikala hned po oholeni

tinika
5. apr 2022

@zuzula777 vdaka, tak prvykrat chcem sksit radsej na aky stupen viem ist ptoom uz ak tak nebudem

aki100
6. apr 2022

@tinika to mam aj ja vydrží chvíľu. Ja by som nedala nič cukrové, ale já som spokojná veľmi s lumeou, keď blikám nemám začervenanie ani nič. Len vydržať. Ale nohy som poctivo blikala pred rokom a oproti tomu co bolo tak teraz minimum chĺpkov a keď áno tak jemne a to už dlho Neblikam, 😁

tinika
7. apr 2022

@aki100 tak cukrova nebolela tak ako voskova depilacia takze za mna to bola naj alternativa, ale verim ze lumea ma aj od toho odbremeni :D akurat sa k tomu neviem dostat haha včera som sa sla holit ale sa mi stale odpajala ziletka od strojčeka haha musim kupit novu lebo budem dorezana. čo ma stve je brada, stale mam tam nejaku chrastu takze lumeu tam pouzit nemozem kym to nebude ok a pri tom ako si to stale skrabem sa toho asi nedozijem :D aspon nad perou hadam :D

tinika
7. apr 2022

@aki100 to si ma potesila, min. si dam tera na tom zalezat a uvidim čo to spravi, len musim otestovat na akom stupni aku čast dakde si to zapisat, netestujes zakazdym nie? len prvykrat aby si vedela. resp. mozno pri opalenej pokozke po lete by trebalo zase otestovat

aki100
7. apr 2022

@tinika ja som netestovala nikde nič, 😁 ale tak to cítiš ci to boli alebo nie. Akože taky nepríjemný pocit. Ja som začínala na 4ke.som tmavý typ, a zo začiatku nebolo ani to. Príjemné až tak. Ale potom som si zvykla a išla na 5ku. Testujem akože kolkatku mi lumea odporučí ale alergie nemávam. Ani som nemala. Po lete keď som bola opálená som nepoužívala až v zime

tinika
8. apr 2022

@aki100 to podla čoho vies aku ti odporuči lumea? toto mi nejako uniklo a akurat som chela ist testovat a kukam na tu kvačku tlačidlo ze čo s tym

tinika
8. apr 2022
https://www.youtube.com/watch?v=Zobt6zLZLEI

vygoogla som hehe uz mi je to jasne

tinika
8. apr 2022

som nevedela ze to aj huči :D kokos netake svetlo blika, mam pocit ze vo videu to az tak neblikalo ma to oslepuje :D odporučlo mi 4, na nej som to uz pocitila, nemam odvahu toto teraz testovat nad hornou perou a pod pazuchou a v časti bikin pomooc :D hehe potrebovala by som asistentku kym si na to zvyknem :D :D som v tomto padavka

aki100
8. apr 2022

@tinika hej hučí to dosť aj bliká. Ja vždy zatváram oči keď blikám. Odporučila by som ešte na takých citlivých miestach blikať ako prvé lebo jak sa lumea zahreje ze dlhšie robíš tak už to aj páli. 😁 Ale to si zvyknes. Ak je ti to nepríjemné tak par razy daj slabšie, sice to nemá takú účinnosť ale aspoň si koža zvykne a potom už dáš aj na silnejšie. Mne všade odporučilo 5ku ale to som teda nedávala na prvé razy, teraz už v pohode ale teda ja nad perou nemusím blikať to si neviem predstaviť. Hlavne nemať chlpky, lebo jak zle oholim tak hneď cítim ale tak zvládneš hlavne sa neboj, 😁 stojí to zato

aki100
8. apr 2022

@tinika podpazušie sa len zdá. Tam to najmenej cítim. To je pohoda najhoršie sú tie bikiny ale aj to pretrpim, 😁 ako mi vždy mama hovorila, pre krásu sa musí trpieť, 😁 😁

tinika
9. apr 2022

@aki100 vdaka za tip, prave idem blikat a ja ze začnem od noh. no akurat pozeram bikiny ako vzdy po oholeni uz červene bodky :(( tak to asi nemozem blikat do haja, budem musiet hned po holeni. mne podla testu vychadza 4 na nohy a bikiny a pazucha myslim 3. nad perou zatial nerobim, musim nabrat odvahu a system pri blikani a pojdem na depilaciu hornej pery, lebo s tym kremom čo mam to uz takmer neide, kedze dlho som nedepilovala len s tym kremom z avonu.
@aki100 no bikiny bude zabava, to mam velmi citlive, neholim tam vačšinou len striham strojčekom lebo sa to zapari hned a sčerveneje :((( preto som chodila na cukrovu depilaciu pred dovolenkou nech apson na dovolenke vyzeram normalne :D

tinika
9. apr 2022

no okolo bikin to vidim na depilku pred dovolenkou tajk či tak, to sa neda tak dokonale haha a este brucho mi zavadza :D :D ale idem i hlavne o nohy a od kolien hore vnutorna strana lebo to aj ked mam kratasy ta des, od bikin mam smerom dole strasne tmave a vela chlpkov

tinika
9. apr 2022

tak pod pazuchou mi davalo 4 dala som 3 aj to stipalo miestami, som zvedava jak dlho to vydrzim robit haha a mam pocit ze to nerobim dokonale este na nohe si človek prstom pomoze ale na bikinach či pod pazuchou len odhadom

aki100
9. apr 2022

@tinika tak mne to len ten prvý pocit potom som si už zvykla a už to nebolo také strašné.

tinika
23. apr 2022

tak po dvoch tyzdnoch som na nohach takmern emala chlpy rastli pomaly, nohy blikam zase. Pauzuchy rastli pomalsie, tiez som holila len teraz pred blikanim uvidime ako po tomto blikani. ale bikiny su moja smrt, ja sa oholim a na druhy den mam virazky chlpky čierne stale vidno takze stipe, občas zasmrdi, vidim to tak ze pred dovolenkou depilacia :( nech sa netrapim cely rok :(