icon

Domáca epilácia IPL prístrojom Philips Lumea

bleee
28. dec 2013

Ježiško mi doniesol tento prístroj a dnes som ho vyskúšala. Na môj typ pokožky mi odporúčali intezitu svetla 4-5, dnes som zvládla ruky na stupni 3, občas 4 a podpazušie len na stupni 3, potom to už pálilo. Myslíte, že bude mať epilácia efekt aj pri nižšom stupni? Nie je to len strata času? Aké sú vaše skúsenosti? Poprosím písať len tie, ktoré majú skúsenosti s IPL

pupinka108
13. jún 2016

@ankapribinova ahoj! davno predany, hned, vobec neviem ako sa tej babenke pouziva, ci je spoko a tak.. ja po nich zase pokukavam, ale nemam nikdy disciplinu sa cela tym strojom sama vyblyskat. na tom som aj pred tym ztroskotala... chce to pravidelnost.

monikiri
29. jún 2016

Nepredá mi ho niekto?

atka1989
2. júl 2016

Pomaha vam to?

maladada
3. júl 2016

@atka1989 ja som použila 4krat a už takmer žiadne chĺpky,len kde som obišla náhodou

maladada
3. júl 2016

Len ma zaujíma či časom ed prestanem prístroj používať chĺpky zas nenarastu,nemate niekto skúsenosť?

jahodka1633
4. júl 2016

@maladada ahoj, teraz by si to mala pouzivat raz za dva mesiace, na take udrziavanie.
Inak mas to super! Ja som sa osvietila uz asi 8x a este stale mi vyskakuju ☹

maladada
4. júl 2016

@jahodka1633 škoda že to nieje už natrvalo

mimusa37
5. júl 2016

Baby ide to pomalšie keď ste si pred tým chĺpky často holili, alebo podobne, pretože už vyrastajú často. Na miestach kde som si ich pred tým neholila mi prístroj zaúčinkoval celkom rýchlo (asi 5 použití, každý týždeň) a miesta, ktoré som holila často (napr. nohy) idú pomalšie, ale vidno, že chĺpky sú jemnejšie a redšie. Ono to aj píše v letáku, ktorý je k prístroju a aj na internete, že to účinkuje iba na tie chĺpky, ktoré sú v čase použitia prístroja práve v rastovej fáze, čiže rastú. Čiže sa môže stať, že aj keď ste prístroj použili už 2x a ani jeden chĺpok nebol v rastovej fáze, tak to nezaúčinkuje. V rastovej fáze nebudú všetky chĺpky naraz, možno ich bude viac, možno menej a možno ani jeden. Treba byť trpezlivý. Len upozorňujem, že nohy musia byť práve oholené a pri používaní musíte cítiť mierne pálenie a štípanie!!! Vtedy to účinkuje. Je veľmi dôležité prečítať si príbalový leták ku prístroju, pretože tam je aj napísané aké číslo na aký typ pokožky a chĺpkov používať, správne používanie a ďalšie dôležité informácie. Takže baby nevzdávajte sa. Ja to robím asi 3 mesiace a už vidno na nohách fľaky kde nerastú, pretože tie chĺpky boli v rastovej fáze. Na mne to funguje, takže neviem ako je možné, že na niektorých nie. Ja môžem len odporúčať. Treba trpezlivosť, treba všetko robiť správne a pojde to (teda aspoň mne ide).

kubikovi
5. júl 2016

Ja som tiez spokojna len teraz neviem ci ho mam na leto odlozit, ked sa opalujem prip. ak pojdem do solarka,z toho som dost zmetena,ci sa moze svetielkovat?

mimusa37
6. júl 2016

@kubikovi myslím, že áno, aj keď nezaručujem. Ja to cez leto robím tak raz ra mesiac a všetko je ok

sisal161
6. júl 2016

Baby, aj ja som zvazovala tento epilator, no kedze cena je dost vysoka investovala som do tejto vecicky, ,,depikan,, a som nadsena 🙂 odporucaju ho na intimne miesta no skusila som pre istotu na nohy a je ozaj uzasny....po 5minutach mam nohy hladke ako batola 🙂 akurat tou hubkou som musela viac suchat po nohach 🙂 cena 5,99eur v DM ;) skuste ;)

monikiri
7. júl 2016

@sisal161 mala som kedysi depilacny krem tusim veet ci ako sa volal a stierkou sa to potom zotrelo ale to ma nenadchlo, bolo to ako holenie ziletkou, nie je to rovnake?

sisal161
7. júl 2016

@monikiri v ziadnom pripade 🙂 len natries gel, cakas 3-8 minut, podla toho ake silne su chlpky a potom je tam taka mala spongia, ako keby na kupanie 🙂 a nou si to potom suchas kruzivymi pohybmi...nedries sa 🙂 ale suchas 🙂 a potom len poriadne zmyt, aj sprchacom a uz len nakremovat pribalenym kremom 🙂 ja som nadsena 🙂 teda aspon z nohami 🙂 dnes idem na bikiny a podpazie 🙂

monikiri
7. júl 2016

@sisal161 tak ešte prosím daj info aj po tom 🙂 si ma namotala, asi to pôjdem kúpiť.

jannula93
13. júl 2016

Prístroj Philips Lumea požívam už niekoľko rokov, je to niečo úžasné. Konečne idem k vode a žiadne zapálené výražky ako po holení. Asi rok a pol som ho kvôli tehotenstvu a momentálne kvôli dojčeniu prestala používať. Ale určite sa k tomu opäť vrátim. Niektoré chĺpky začali po roku a pol opäť rásť, ale podpazušie a okolie bikín naozaj len minimálne. Ja som s ním naozaj spokojná. Na začiatku som ho používala raz za dva týždne, a potom len raz do mesiaca. Ja určite odporúčam vyskúšať ho, len treba trpezlivosť. Nakoľko na jednu nohu ho potrebujem dvakrát nabiť. A úplne sa nedá ich zbaviť, stále sa niečo nájde, ale nie je to tak hrôzostrašné ako 10 rokov späť. Ja som veľmi spokojná, že niečo takéto vymysleli. 😉

helen12
16. júl 2016

Ahojte, viete mi prosím niektorá povedať, či vám fungujú epilátori ipl aj na tvári? Máte s tým niektorá skúsenosť? Ďakujem

mimusa37
16. júl 2016

@helen12 ano, ja som to skúšala, ale treba nastaviť nižšie číslo, alebo ako to mám povedať. Proste je tam možnosť od 1 do 5, na nohy používam 5 ale na tvár som dala najprv 2 a potom 3. Naozaj treba dať pre istotu nižšie, aby neboli žiadne vyrážky alebo alergická reakcia. Mne to funguje, ide to pomalšie, ale treba trpezlivosť...funguje to 🙂

atka1989
5. aug 2016

Ako sa to pouzivat. Moze aj vtedy ked su chlpky vytrhnute pinzetou? Ozarovat.ci to treba oholit a tak ozarovat?

evasrncikova
29. aug 2016

Ahojte,tiez rozmyslam o kupe,citala som vase prispevky a neviem ktory je lepsi.mate niektora tento model Philips Lumea Advanced SC1995/00 aky je?

leanice
29. aug 2016

@evasrncikova ahoj, ja ju mam, spokojna som s nou, len teraz cez leto ju nepouzivam, nestihla som nou veľa osvietiť, lebo už začalo slnko, tak som prestala

evasrncikova
29. aug 2016

@leanice prosim ta a ako dlho mozes svietit napriklad na nohy a mozes v jeden den aj nohy a aj napr.pazuchy alebo je to nejako casovo obmedzene(alebo az kym sa baterka nevybije)

evasrncikova
29. aug 2016

@leanice tato lumea 1995 je na kabel,ze?nie na baterky

mibi41
29. aug 2016

Baby ja vam to mozem odporucat,paradna vecicka,chlpky minimalne po 3 osvetleniach a to mam nohy ako opica :D

evasrncikova
29. aug 2016

@mibi41 a aky mas ty model?

mibi41
29. aug 2016

Myslim ze 1995

mibi41
29. aug 2016

Pardon 2009,kupila som ho tu od jednej pani za 300 €

mibi41
29. aug 2016

A nelutujem... fakt paradna vecicka,bala som sa sice ci to bude mat na mna taky efekt ako tu opisovali maminy,ale ma 🙂

atka1989
29. aug 2016

Pomaha to?

leanice
30. aug 2016

@evasrncikova nevybije sa, je na kábel, práve preto som taký kupovala, nechcela som na baterky, len, ked som použila na nohy a išla pazuchy alebo bikiny, tak už to dosť pálilo, ten nastavec sa zrejme už dosť nahrial, tak asi je lepšie na dva krát, ale celé nohy som s tým dala naraz...
@mibi41 mne to až tak neúčinkovalo, ja som svietila 5 krát a len nejakých 15 % chlpov dole... ale už začínalo byť vidieť mapky, len teda kvôli letu som musela prestať, na jeseň sa vrhnem znova 🙂 Ešte to používaš teraz? či už vypálené všetko? 😉

mibi41
30. aug 2016

@leanice chlpky mam ale su riedsie,nevidno ich tak a su jemnejsie,naposledy som sa svetielkovala na zaciatku jula a drzi to,teraz budem pokracovat.Ale i tak som stastna lebo som sa az hambila aka som chlupata,chodila som na depilaciu a chlpky i tak rastli rovnako.