icon

Domáca lekárnička. Do čoho to všetko uložiť?

fleuerette
24. júl 2012

Určite to tiež poznáte, jedna krabica v nej všetky tabletky, kvapky, mastičky, obväzy, leukoplasty. Aj keď obsah vždy zodpovedne uložím, stačia 2 "rýchle" prehrábávania sa a je v nej zasa taký mrdník, že nič neviem nájsť. Už ma to fakt hnevá.
Minulý týždeň sme som potreboval rýchlo, naozaj veľmi rýchlo nájsť diazepam, lebo malý dostal febrilné kŕče. No a samozrejme kým som ho našla, bola to večnosť.......
Máte nejaké typy na lekárničkové krabice? Doma spravené, kúpené????
Budem vďačná za každé foto, každú inšpiráciu 😵

Domáca lekárnička. Do čoho to všetko uložiť?
ichbinich
24. júl 2012

@fleurette:
Existuju aj specialne uzamykatelne skrinky, aj s takym peknym cervenym krizom, ako si pridala. Lenze, do tych sa da ulozit akurat tak par veci, ktore potrebuje jeden zdravy(!) dospely clovek. Ak su dvaja, a nebodaj maju dieta, konec. Su tak 30x30x10cm, co je fakt akurat na leukoplast, aspirin a bepanthen, nejaky fenistil, coldrex a vitaminy ☹

My mame velku priesvitnu krabicu, asi 40x30x30cm. Mame ju vo vyske asi 150cm v spajzi, a je strasne tazka. Dufam, ze sa k nej syn nedostane. Manzelove lieky na srdce su este vyssie...
Sirup proti horucke a bepanthen pre syna mam na policke, kde mam prebalovacie potreby. Ostatne hrabem ako kura, ked to potrebujem ☹

Ked je niekto z nas chory, napr. nadchu, kasel, tak tie lieky, ktore potrebujeme, vyberiem a su po ruke v policke v kupelni. Potom ich odlozim spiatky. Ked sa mi zda syn chorlavy, dam si nureflex sirup k posteli, aby som nemusela v noci chodit a hladat...

Tiez nas este neosvietilo, vyrobili by sme pripadne aj sami, ale skrinku na stenu nemozme, lebo nemame volnu stenu, a spravit uzatvaratelnu krabicu neriesi problem hrabania a hladania. To by bolo iba terajsie riesenie s deklom...

beruska.zuzanka
24. júl 2012

@fleuerette ahoj, táto je fajn http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/2458...

a takto vazerá otvorená, zatiaľ máme v šuflíku na kľúč, ale plánujeme túto, takto vyzerá zvnútra

http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/pernikova_c...

miesto aj na dvierkach 😉

lucka1987
24. júl 2012

no tiez by som rada vedela.. osobne mam na lieky celu jednu najvrchnejsiu policu v kupelni

helsinka
25. júl 2012

Ja mám takú priesvitnú plytkú krabicu z IKEA . .celkom dobre sa v tom drží poriadok a všetky lieky hneď vidno 😀

pami2
1. okt 2013

my mame krabicu od topanok, taku vacsiu

silvapokorna
17. mar 2014

vacsia plastova krabica je dobry napad. ved nemusi to byt akurat, lepsie nech je tam priestor na hrabanie a prehlad. 😀 alebo skrinka s policami ako vo filmoch a vsetko prehladne postavene a tematicky vytriedene. otoris dvierka a hned vidis, co kde je. staci len vziat do ruky a pouzit. 🙂