icon

Domáci miláčik

18. feb 2023

Ahojte. V úvode chcem povedať, že zvieratká mám veľmi rada a sama som dlhé roky mala psíka. Ale, predsa len. Priznám sa niesom extrémny milovník mačiek, ale rešpektujem ich, pohladkam, pohram sa. Mám priateľa a ten ma dve. Mačičky sú zlaté, v byte, avšak na nejakých veciach sa nevieme zhodnúť pretože pre neho je to normalne pre mna nepripustné. Napríklad spanie s nimi v posteli. Ja to nemám vo zvyku a on sa toho nevie vzdať. Býva sám a ja ku nemu chodím tak 1noc týždenne. Vadí mi postel plná chlpov, malo miesta, celkovo ten pocit zvieraťa v posteli. Raz som jednu dala dole keď som si chcela ľahnúť a okrikol ma či som to urobila ja alebo odišla sama. Nakoniec som nabrala odvahu a poprosila ho, aby tam nespali keď tam som ja. “Vydupala” som si, že predtým ako prídem chcem čisté postelne prádlo o ktoré sa postarám vždy kompletne sama. Oni však potom celu noc mnaukaju, škrabú na dvere atď keďže sú naučené, že to je ich miesto na spanie. On mi povedal, že jeho to se**ie, že nemôžu byť s nami a nepáči sa mu to. Vstane a povie jej v noci, že “dnes spíš tu, neboj sa len tuto noc” Vadí mi, že s nimi nechodí k zverolekarovi, neodčervuje ich pravidelne hoci jedia surové mäso. Ak mu to pekne poviem hovorí, že to vôbec netreba. Vadí mi aj to, že im dáva jesť do tanierikov, ktoré dá potom aj so zvyškami do drezu, a umýva to tou istou hubkou ako ostatné riady pre nás. Chodia v noci močiť do vane a keď som sa spýtala čo to je.. tak s kľudom mi povedal to sa bola mačka vymočiť. Ak mu to pekne poviem/naznačím som zlá, fajnovka, preháňam, nemám ich rada, niesom tolerantná a pre neho sú dôležité a má ich rád čo plne chápem. Ako mu to vysvetliť? Tiež by ste to takto cítili? Alebo máte pocit, že ja preháňam? Chcem urobiť nejaké kompromisy, ale napríklad s tým riadom a vaňou mi je naozaj zle. Pre mňa sú to základne hygienické návyky tam neexistuje kompromis. Ďakujem

miadi
19. feb 2023

@estrella5 vies co v hypotetickej rovine sa ti lahko keca. Kamoska miluje macky no koli svojmu dietatu ktoremu odbornici zistili silnu alergiu na macky musela dat macku prec . Ved sa nemozes pozerat ako sa tvoje babo trapi nemoze dychat a k moru chodili kazde 3m skusila vsetko pomohlo len dat macku prec. Ved logicky nikto to nerobi tak ze dieta kychne a rodic da diagnozu a zvieratko hnet leti. Pre mna je to uz sebeckost a egoizmus ze si rodic povie ze sak existuje liecba a bude do dietata roky pchat lieky ktore by vobec nemusel keby zvieratko nepovysil nad cloveka

janulik2008
19. feb 2023

@amiaja s tym naviazanim suhlasim. Ked sme doniesli Oskara tak sestra bola prva kto ho vzal na ruky, spala s nim lebo neskutocne bol vystraseny a bal sa aj toho ze niekto presiel okolo. Najprv ho mali v pivnici, potom siel ku znamej ale tam bol zalezeny za gaucom ani nechodil sa najest iba tajne lebo macka na neho utocila. K nam ked prisiel nepoznal hracky dokonca sme museli lopticku ktora nevydava zvuk kupit lebo utekal a bal sa. Spod postele sme ho dva dni vyberali 😀 ja im sypem granule, cistim zachod a on ide ku komu? Ku sestre 😒🤣 alebo k malej ta ked ho zavola tak dobre ze laby nepolame 🤣 ale ked mam maskrtu je kamarat 😆 ale tak nevyhodim ho z domu kvoli tomu aj ked vie otvarat dvere 😒🤣

@elmivelmi ja si myslim zalezi od povahy, mali sme staru macku pred tyzdnom zomrela a kludnejsiu macku som nepoznala. Hocake maciatko sme doniesli, respektovala ho. Neskakala po zaclonach a ani neutocila za to rano skrabala zaluzie lebo vonku nevidela 🤣 za to mame dvoch kocurov a ked sa zacnu nahanat tak to je sodoma gomora 😀
@panelacikova

estrella5
Autor odpoveď zmazal
autor
19. feb 2023

@miadi ja z príspevkov @esttrela5 chápem, že najprv povodím dieťa po alergológoch, vyšetreniach nasadia mu lieky ktoré mu budem denne dávať a pozorovať ho rok dva, keď tak zmením ešte liečbu, či by nejaké silnejšie nezabrali a ak ani potom, čo sa mu uz z alergií rozvinie astma nezaberú urobím to, že odstraním alergén ktorý viem od začiatku, že mu tieto problémy spôsobuje. Určite sa mi poďakuje za moju lásku k zvieratám keď si v dospelosti bude z tašky vyberať sprej. Proste áno, zobrala by som to v opačnom poradí. Prepáč že tak priamo to píšem, ale to je zas môj názor, za ktorým si proste stojím.

elmivelmi
19. feb 2023

@0silvia0 ale mne sa zasa ta oddanost paci,u maciek mi je neprijemne to pradenie a obtuerabiesa az je to take ze nasilne,a falosnost, co som spominala ze behom sekundy zmeni spravanie.Oddanost je mi na psoch najsympatickejsi ,tebe zasa nie.Zalezi ale aj od povahy psa nie vsetci su taki ako opisujes a zasa nie vsetky macky zasa take ako ty opisujes.Co som naposledy bola u cloveka co mal macku,ta stale ma otravovala,kde som so m sadla tam ma odohnala,lebo sa chcela asi hladkat a tym ze ja macky nemusim som ju ignorovala uplne,az som tak musela presedlt aspon 5x,skoncila som sediet na parapernej doske.

0silvia0
19. feb 2023

@elmivelmi no ved jasne, je to take celkove inklinovanie k urcitemu druhu zvierata.
Ja zas pradenie zboznujem, upokojuje ma to.
A ved to je fajn, ze ma kazdy svoju zvieraciu preferenciu, kazdy ma to svoje. Ja este zboznujem kraliky🐇

bessie12
19. feb 2023

@elmivelmi Podla mna macky nie su falosne, len su nepochopene. Ja macky zboznujem a hoci su obcas neskutocne otravne, tak nedala by som ich za nic na svete. Falosni su akurat tak ludia.

miadi
19. feb 2023

Dva roky by si batolatu davala lieky ? Laska k zvieratkam sa da aj inak ukazat . Ona dala macku prec Lebo tam bola silna alergia ale odvtedy mà 5psov a dieta zdrave. Ty Asi deti nemas a nevies si predstavit ake to je ked ti dieta trpi pre tvoju volbu mat doma alergen.
@estrella5
Ja som nasla psa z ulice zil u nas 14r do svojej smrti hoci mame a Mne zistili astmu a mame aj alergiu na psov . Bola to nasa volba dalej trpiet kym psik dozije. Takze o laske k zvieratkam viem dost . Ale aj o tom ze nejaka zazracne liecba nie je. Dospeli nech sa zariadia ako chcu ked maju alergiu ich volba ale voci detom taky sentiment nie je fer. Nemusis suhlasit je mi to fuk. Ked raz budes mat deti a budu mat alergiu a trpiet koli tvojmu nazoru ok. Vas problem . Najprv ale musis vyriesit ci chces mat sprchu vo vani ktoru macky pouzivaju ako zachod.

elmivelmi
19. feb 2023

@estrella5 tak ja zasa ak by lieky pomohli na alergiu,radsej by som macku odstranila ako dieta dopovala zbytocne chemiou,to uz by mi bolo jedno ci pes ,ci macka,cokolvek, v prvom rade sa pozeram na dieta a potom na zviera.Ja nechapem skor ludi co napriek alergiam svojich deti za kazdu cenu sa toho alergena nezbavia.Este ak by bola zahrada,tak na zahradu ale to zasa ja by som zviera v dome nechcela.Obcas im tam pustim susedovu macku,ked skrabe na dvere a deti sa chcu pohrat.Ale to vyvetram a upracem.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
estrella5
Autor odpoveď zmazal
katka700
19. feb 2023

Budem za divnu ale to fakt len mne pripadá tvoj priateľ ako mužská verzia fimovovej čudáckej babky čo žije sama s mačkami? Nezmení seba ani humusacke zvyky. Predstav si, že by ste mali dieťa. Necháš ho na posteli/podlahe kde chodia neodcervene mačky? Budeš ho kúpať v tej vani? Nájdi si normálneho priateľa a terajšieho prenechaj mačkam.

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
bociandy
19. feb 2023

Ahoj, necitala som vsetky prispevky, ale chcem napisat ze Ti uplne rozumiem a chapem Ta. Moj priatel ma psika, ktoreho zboznuje a zvykol s nim spavat. Ja som to zo zaciatku tolerovala (alebo som mozno tomu chcela dat sancu kvoli nemu), ale proste zaludok sa mi obracal ked som videla tie chlpy v posteli a tak celkovo, ja som strasne citliva na kadejake pachy, cize samozrejme toho psika bolo citit aj v perinach…Plus som sa fakt nevedela riadne vyspat, lebo ten pes sa stale mrvil, mlaskal, oblizoval plachty, seba, priatela… no proste za mna cele zle🙈🙈 Ale chvalabohu, ked som mu toto povedala, povedal ze teda ok, ze ju naucime spat v pelechu. Bol strasne zlaty ze to kvoli mne spravil a ja si to neskutocne vazim, lebo viem co ten psik prenho znamena. Tymto chcem naznacit, ze ludia sa mozu zmenit ked chcu, len je to hodne o tej komunikacii a vyjadreni svojich potrieb, ale na druhej strane aj na pochopeni toho druheho. My sme obaja urobili nejake kompromisy a zatial nam to pekne funguje (i ked uprimne, ja sa musim obcas dost premahat😂🙈🤦‍♀️). Skuste sa este porozpravat a skuste najst nejake riesenie, ktore by obom vyhovovalo. Lebo inak neviem, ja osobne by som to asi inak nedala😔 Drzim palce!

autor
19. feb 2023

@mk1111111111 @mk1111111111 mýliš sa, ale je to Tvoj názor. Zbaviť sa ich nechcem, ale nechcem byt ani nikdy v živote v situácii žeby si niekto vybral zviera namiesto dieťaťa a už vôbec nie jeho otec. Tabletku som mu kúpila povedal, že oni take nechcú - neprehltnú, aj hubku som mu kúpila taktiež dezinfekčný prípravok na podlahu. Postelne vždy donesiem prezleciem, vyzleciem a operiem. Potom si ho donesiem a zase. Kúpila som metlu na chlpy, šampón na blchy, deku na postel kde leží a na kolenách vyslovene SI umývam podlahu keď prídem. Fakt “neviem” ako by som sa ich zbavila majú 14 rokov a patria k nemu. A ak sa veterinárna starostlivosť a základne hygienické návyky berú za terorizovanie zvierat tak vďaka Bohu že by si ma za partnerku nechcela. Stačil by mi fakt, že v posteli leží čistá a ZDRAVÁ mačka.

autor
19. feb 2023

On keď sa s ním otom rozprávam mi argumentuje tým, že keby take veci v živote mal riešiť tak očom by bol jeho zivot … Že v reštaurácii tiež neviem pokom jem a napr. v posilňovni pokom sa sprchujem. On tiež nechodí vkuse k lekárovi. Hubku si môže kvôli mne zobrať inú ale odmieta nedávať misky od mačacieho jedla do drezu s našimi. To je podľa neho prehnane.

bilancia
20. feb 2023

odcervovacie pasty kupi normalne aj v lekarni a veru mal by to robit

elmivelmi
20. feb 2023

viesco,ja uz by som mozno prekusla aj tie macky ale to,ze sa prihovara a ospravedlnuje macke za ro ,ze s nim
nemoze spat,to by som asi netolerovala.Prislo by mi divne.
A musis uz ty vediet ako to chces zvladnut,tieto macky su uz stare,par rokov a podochnu.Ale ak si kupi novu macku,tak tu uz si budes musiet ty naucit moresom. ak to dovtedy s nim vydrzis.Ja by som utekala

lolita555
20. feb 2023

Ja ani nechápem napríklad ,že môže taký chlap existovať .môj teda je taký,že neexistuje aby neboli odcerveni ,a keby dám našim jesť z taniera už ho môžem vyhodiť .akože milujeme zvieratá ,ale tak tiež im nejeme z misiek ,neviem ja mám rada v tomto pravidlá ,aj keď je to člen domácnosti

gertrudaosem
20. feb 2023

No moja, už len z toho čo si napísala, ja by som na toto ani z kusocka nemala žalúdok... Idem zvraciat... Kombinácia chlap a mačky je pre mňa síce divná, nemôžem za to. A za ďalšie môže byť neviem aký super extra chlap, ale toto nie. Raz by som tam bola a viac by som neprišla. Vyzerá, že s ním chces byť, tak sa trap. ON TO NIKDY NEPOCHOPI. Môžeš sa s ním rozprávať ako chces. Toto nie je normálne. Celkové podobne spolužitia so psami a mačkami. Predstav si svoju budúcnosť... Čo chces ďalej od tohto vzťahu?? Nezmenis to. Len môžeš odísť.

gertrudaosem
20. feb 2023

@janulik2008 ja napríklad mám takú skúsenosť, že kto má mačku je falošný človek. Mne sa to prepája. Nezávislé od toho, kedy sa dozviem že mačku má. Stretávam sa s tým, že falošní ľudia ich majú 🙈 nemôžem za to

janulik2008
20. feb 2023

@gertrudaosem myslim ze vec nazoru, ale neberiem ;)

elmivelmi
20. feb 2023

@gertrudaosem ale viewco s tymto nazorom nie si sama,mne to tiez tak pride ze ludia ,majitelia maciek su zvatsa falosni.

bessie12
20. feb 2023

@elmivelmi
@gertrudaosem tak to je blbost. Ludia mozu byt / su falosni aj bez maciek. Macky na to nemaju ziadny vplyv. A kombinacia chlap a macky mi nepride divna, pretoze aj medzi muzmi sa najdu milovnici maciek. Napriklad aj ten moj a to mi velmi imponuje.

gertrudaosem
20. feb 2023

@bessie12 nevravím že ľudia sú falošní od mačiek, ale vychádza mi to tak, že kto má mačku je falošný

bessie12
20. feb 2023

@gertrudaosem tak ja osobne som sa s tym este nestretla. Poznam falosnych ludi, ale ti macku nemali 😀

0silvia0
20. feb 2023

@gertrudaosem A ti, ktori maju psov su akoze cestni a oddani ako psy? Ci na psickarov nie je zovseobecnujuci nazor?

bessie12
20. feb 2023

@0silvia0 alebo kombinacia macka + pes ? Popripade ine zvieratko 🤔

0silvia0
20. feb 2023

@bessie12 no my mame aj psa aj macky, tak cakam na nejaku super hlasku🙃

h2
20. feb 2023

@gertrudaosem A ja mám zase takú skúsenosť, že ľudia, ktorí si myslia, že mačky sú falošné, sú padnutí na hlavu. A tí, čo si myslia, že aj majitelia mačiek sú falošní, sú už úplne blbí.
@elmivelmi Áno, "zvatsa" to tak býva. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️