Domáci miláčik
Ahojte. V úvode chcem povedať, že zvieratká mám veľmi rada a sama som dlhé roky mala psíka. Ale, predsa len. Priznám sa niesom extrémny milovník mačiek, ale rešpektujem ich, pohladkam, pohram sa. Mám priateľa a ten ma dve. Mačičky sú zlaté, v byte, avšak na nejakých veciach sa nevieme zhodnúť pretože pre neho je to normalne pre mna nepripustné. Napríklad spanie s nimi v posteli. Ja to nemám vo zvyku a on sa toho nevie vzdať. Býva sám a ja ku nemu chodím tak 1noc týždenne. Vadí mi postel plná chlpov, malo miesta, celkovo ten pocit zvieraťa v posteli. Raz som jednu dala dole keď som si chcela ľahnúť a okrikol ma či som to urobila ja alebo odišla sama. Nakoniec som nabrala odvahu a poprosila ho, aby tam nespali keď tam som ja. “Vydupala” som si, že predtým ako prídem chcem čisté postelne prádlo o ktoré sa postarám vždy kompletne sama. Oni však potom celu noc mnaukaju, škrabú na dvere atď keďže sú naučené, že to je ich miesto na spanie. On mi povedal, že jeho to se**ie, že nemôžu byť s nami a nepáči sa mu to. Vstane a povie jej v noci, že “dnes spíš tu, neboj sa len tuto noc” Vadí mi, že s nimi nechodí k zverolekarovi, neodčervuje ich pravidelne hoci jedia surové mäso. Ak mu to pekne poviem hovorí, že to vôbec netreba. Vadí mi aj to, že im dáva jesť do tanierikov, ktoré dá potom aj so zvyškami do drezu, a umýva to tou istou hubkou ako ostatné riady pre nás. Chodia v noci močiť do vane a keď som sa spýtala čo to je.. tak s kľudom mi povedal to sa bola mačka vymočiť. Ak mu to pekne poviem/naznačím som zlá, fajnovka, preháňam, nemám ich rada, niesom tolerantná a pre neho sú dôležité a má ich rád čo plne chápem. Ako mu to vysvetliť? Tiež by ste to takto cítili? Alebo máte pocit, že ja preháňam? Chcem urobiť nejaké kompromisy, ale napríklad s tým riadom a vaňou mi je naozaj zle. Pre mňa sú to základne hygienické návyky tam neexistuje kompromis. Ďakujem
@elmivelmi s tebou sa zbytočne dohadovať. Vy ste nemali my sme mali ;) k tomu košu to nie je kôš XXL že nejde človek mesiac ho vyniesť 🫣 niekedy aj 2x za týždeň. Choď sa prejsť 😉 a nerieš či niekto chová alebo nechová mačku v byte, či nemá alebo má kôš na exkrementy.
@minutka mačka ak má čistý záchod, tak nechodí do vane pokiaľ nemá zdravotný problém ;) väčšinou to mačky robia aj vtedy ak su nejaké zmeny v byte alebo pri presťahovaní ... Ale by ma zaujímalo ak to autorka vyriešila nakoniec 🤔
@janulik2008 aha ozaj. Stara diskusia
@janulik2008 ale coby nestali do vane, som zila v rodine ktora mala zdrave kocure a mali taky hlupy zvyk ze srali a sstali do vane.A zdrave boli.Mna z toho siel dkak trafit,no nastastie som tam nemusela zit dlho.A k Vam,ved vasa vec ci zbierate hovna v byte,pre mna nemyslitelna vec.A darmo sa niwkto uraza na humusaka,ked to dovoli tak nad tym niet co pochybovat. pekny vecer ,mysli ze debata je u konca.Nazory vymenene,snad ten zlozvyk vi Vas prospech zmenite.Budem drzat palce✊✊✊
@elmivelmi asi áno, keďže ten kôš máme pri posteli 🫣🫣🫣 my tie 💩 nejeme ani nie sme s nimi v kontakte inak ako tak, že ich lopatkou z wc vyberiem a potom si umyjem ruky 😉 ale vlastne ty to všade kde sú mačky a psy poznáš lepšie. možno kocúri šťali ako ty vravíš preto, lebo neboli kastrovaní ... Možností je viac ...
@janulik2008 môžem sa spýtať, len ma to tak napadlo, prečo napríklad tie exkrementy nesplachujete v záchode?
Nesplachujeme lebo sme to skúšali, keďže máme klasickú podstielku tak ostávala v záchode. Ver mi to bolo prvé čo sme skúšali a meniť kvôli tomu piesok nebudeme 😁

Ak niekomu stia macky do vane a jedia z jedneho taniera, tak humusak je. Hrozia tu zdravotne komplikaciw ludom (zenam detom). Fuj