Dopravná nehoda - som poškodený

pan4654
9. dec 2017

Dobrý deň . Mám 22 rokov a dňa 4.10.2017 som mal dopravnú nehodu . Ja som bol šofér motocykla a pani na aute mi nedala prednosť . Ja som na následky dopravnej nehody mal dolamane obe nohy (ľavá noha bol zlomený členok a práva noha tá je zlomená komplikovane keďže mám zlomene celé preškolenie čiže obe kosti ktoré idu predkolením) taktiež mám nadtrhnutu pecen pomliaždené rebrá a rôzne šúchance . Bolo už vznesene stihanie voči pani za ťažké ublíženie na zdraví . Poprosím Vás reálny názor na koľko € mám oceniť zranenia ? Nemám absolútne žiadnu šajnu o tom . Nechcem byt ani uzernik ale predpokladám že z jej vrecka nič ani nepojde . A ja som už 2 mesiace ležiaci a pohybujem sa na vozíku . Mám bolesti stratil som mzdu a mám aj hypotéku na bývanie . Chcel by som žiadať 50000€ je to reálne ? Ďakujem

lula313
9. dec 2017

No asi to pôjde z jej PZP, žiadaná suma by mala byt podľa mna logicky zdôvodnena, napr. Rehabilitácia stoji toľko a toľko a jej potrebujem toľko a toľko..

pan4654
autor
9. dec 2017

No tam by malo byt zahrnuté liečebne náklady strata mzdy sťažené spoločenské uplatnenie bolestne a pod . Len neviem si predstaviť či 50000 je malo alebo veľa .

renatka100
9. dec 2017

@pan4654 na to je potrebny znalecky posudok je potrebne oslovitznalca v odbore zdravotnictvo

pan4654
autor
9. dec 2017

@renatka100 znalec je už oslovený aj som bol uňho akurát on hodnotí iba bolestne

zaphyra
9. dec 2017

Ja som bola poškodená pri nehode približne dva roky dozadu. Predpokladám, že tú sumu od teba pýtal vyšetrovateľ na polícii. Odo mňa ju tiež pýtali a dokopy vlastne ani neviem prečo, pretože keď bol vinník uznaný vinným, všetko mi uhradila jeho poisťovňa. Bolestné mi obodoval súdny znalec ešte do vyšetrovacieho spisu, sťaženie spoločenského uplatnenia mi bodoval primár oddelenia, na ktorom som bola hospitalizovaná. Ďalej mi bola uhradená tzv. ušlá mzda za obdobie, keď som bola PN. Bolo možné tiež žiadať - teraz neviem odborný názov - náhradu za poškodený majetok, ale to som neriešila, keďže som mala iba ožgretú bundu, no tento majetok podlieha amortizácii, takže nemôžeš čakať, že ti uhradia kúpnu cenu. Liečebné náklady - súdnou cestou, hypotéka pravdepodobne tiež, tam si treba zvážiť, či sa ti to oplatí. Úprimne? 50 000 je podľa mňa veľmi nadhodnotená suma. Ak sa mýlim, nech ma prosím nejaký právnik opraví.

zuzanar2
9. dec 2017

Určite áno, 50 000€ je strašne veľa. Ako píše zaphyra, všetko ti preplatí poisťovna z PZP toho, čo ti spôsobil nehodu. Máš nárok na preplatenie liekov, jednoducho všetkých výdavkov navyše súvisiacich s liečbou. Napriklad ja cestovné, pokiaľ sa liečiš doma a niekde dochádzaš na kontroly, rehabky atď. Takisto ak máš svoju úrazovú poistku, všetko si vieš dať preplatiť aj tam. Toto čo ty píšeš, že chceš 50 000€....o to si môžeše žiadať od poškodeného, samozrejme vyplatiť ti to nebude chcieť tak sa to bude ťahať až na súd a je otázne, či takú sumu súd odklepne.

domin85
10. dec 2017

Spocitaj si dokopy toto bolestne, ktore Ti urci znalec, vydavky, ktore si Ty mal navyse v ramci liecby (rehabilitacie, odvoz dovoz na vysetrenia a podobne) a usly rozdiel mzdy (pokial viem, nepreplaca sa cela mzda ale mala by Ti doplatit rozdiel medzi mzdou a PN ktore dostanes. Vychadzala by som z priemernej mzdy za predosly rok) Uvidis aka suma Ti vyjde, ale ak budes mat takto na papieri odovodnenu sumu nevidim dovod, preco by to neodklepli.

pan4654
autor
10. dec 2017

PN mi vypočítali na cca 700 € na mesiac a výplatu som mával posledné mesiace priemer tak 1450€ mesačne a to nehovorím že som prišiel o 13-14 plat a ešte mám aj obavu či neprídem o pozíciu vo firme ... neviem ako by som vydokladoval odvoz do nemocnice

damoska
25. apr 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

určite kontaktuj spoju poistovnu, kde máš PZP a havarijné