icon

Dostali sme svadobný dar - je to kávovar?

hruska91
22. júl 2021

Ahoj, dostali sme (uz skor) ako svadobny dar takyto kavovar. Zabudli sme ho v skrini, az ted som sa k nemu dostala. Neviete mi poradit naco to je? To je na mletu kavu? A preco je ta nadoba taka vela? Da sa to pouzit na caj? Cez google som to nenasla, ale nevedela som to dobre nazvat...

Dostali sme svadobný dar - je to kávovar?
hruska91
autor
22. júl 2021
ukulela
22. júl 2021

@hruska91 je to zla foto. ale podla toho, co vidim, tak na mletu kavu. caj skor nie, ten sa ma par minut luhovat. kavou voda pretecie pod tlakom. nie je tam navod?

minesasubu
22. júl 2021

https://www.andreashop.sk/momert-1161-kremovy
myslim ze je to nieco podobné , a nebol k tomu návod ?

ukulela
22. júl 2021

@minesasubu si ma predbehla 🙂

surama
22. júl 2021

@hruska91 Ahoj vyzera to byt na mletu kavu, tu das hore, ako mas tu vrchnu packu a dole ti to prekvapka. A potom vlavo mas parnu trysku, to si mozes naslahat mlieko napr. na latte. Podla jednej funkcie v mobile som to nasla na nete, ale nenasla som pod akym tlakom to pretlaci kavu. Ci iba prekvapka alebo aj urobi penu.

hruska91
autor
22. júl 2021

Je to zla foto, lebo moj mobil nechce zaostrovat...navod bol po maďarsky cize nerozumela som...neviem od koho sme to dostali, mozno to bolo kupovane tam. Dakujem kocky. Mate niektora doma take nieco? Je to narocne na pripravu? Filter atd?

surama
22. júl 2021

@hruska91 Toto mi naslo na nete. Ja mam automaticky DeLonghi, tak ten trochu inak funguje, ale princip bude podobny. Pozri link: https://edigital.sk/espresso-kavovar/momert-116...

elizabet173
22. júl 2021

@hruska91 to máš na to, aby ti to zaberalo miesto na linke 😎

ukulela
22. júl 2021

@hruska91 robí to presso. Pozri tie dva hore z linkov. Bude to rovnaké. Ma to ale slabý tlak, takže profi kávu od toho nečakaj.

hruska91
autor
22. júl 2021

No práveže asi mi to bude zbytocne... :/ Kavu pijem z kotoga 😅

truthy
22. júl 2021

Je to kávovar, na mletú kávu, kamoška mala podobný. Tak vidíš, teraz môžeš koťogo vymeniť za toto, podľa mňa to bude rovnaké 🙂

lavender273
22. júl 2021

@hruska91 kotogo, tak toto som dlho uz nepocula 😁

surama
22. júl 2021

Skus pozriet v navode, pod akym tlakom to robi kavu. Standardne, co robia penu maju 15 barov myslim. Ak ma menej, tak to asi len prekvapka.

hruska91
autor
22. júl 2021

@lavender273 anoo ja som asi klasik ako babicka🤣🤣 (a striedam tchibo alebo popradsku 🙈🙈🙈)

ivkazba
22. júl 2021

@surama 4 bary má toto, čiže to bude len prekvapkavaná káva

ivkazba
22. júl 2021

@hruska91 niekomu venuj, z koťoga je určite lepšia káva ako z tohto