icon

Dostali ste znamenie od zosnulých blízkych?

31. máj 2024

Ja som dnes poprosila o znamenie zosnulu velmi blizku osobu a naozaj som ho dostala, az sa mi samej tomu nechcelo verit. Mate niekto skusenost?

Strana
z2
oblaacik
1. jún 2024

Babka mi zomrela minuly rok. Pred asi mesiacom som sedela s mamkou v obyvacke a telefonovala s dedkom, hovorila mu nieco a ze keby tu babka bola tak by sa velmi tesila, zrazu sa z kuchyne ozval zvuk ako keby niekto zapinal plyn na sporaku. V kuchyni nikto nebol, ani sa nic nevarilo. Trvalo to asi 10 sekund, hned ako babku spomenula. Bolo to zvlastne. Ja na to uprimne neverim, myslim, ze je to bud nahoda alebo tam musel byt nejaky skrat v tom sporaku alebo nieco, ale mamka veri, ze to bolo od babky take “halo aj ja som tu, ano tesim sa”.

petronelag
1. jún 2024

@tenerifka Výhra peňazí nie je najdôležitejšia v živote, ja mám tiež také skúsenosti, že niektoré osoby, ktoré umreli a zostalo niečo nedopovedané, tak som mala taký živý sen, aj u otca, u mamy viackrát. Aj jeden spolupracovník, ktorý umrel mladý alebo manželov kolega, ktorý umrel tiež neočakávane na dovolenke v Chorvátsku, toto u každého funguje inak, niekto, kto to nezažil, si myslí, že je to vymyslené.

lenkakravcova
1. jún 2024

@majkabambulik nájdem tj to a pošlem. Bolo k tomu aj video vyjadrenie autora. Že sito vymyslel pre popularitu.
Mňa to vtedy dosť sklamalo, tiež som tu knihu brala ako nejaké svedectvo a potom to priznanie že klamal.. videla som aj to video. Nájdem a pošlem ti. Len sa mi pripomen ešte. Je to v angličtine a nie som teraz doma. Ale dohladam

vejapa76
1. jún 2024

@marcellka32 môžeš popísať zážitky tvojej maminy? Veľmi ma táto téma zaujíma.

lenkakravcova
1. jún 2024

@majkabambulik skús si dohladat po anglicky. Nájdeš tam aj priznanie, že to bolo vymyslené. A povedal to len kvôli otcovi. Ale dobre sa to predávalo. 😃 Zarobili na bescelleri.

marcellka32
1. jún 2024

@vejapa76 v jeden večer išla mama spať do otcovej postele, že aby sa vyspala v zadnej izbe, jej otec spal v kuchyni na posteli...v noci umrel jeho brat, mali sme dlhú chodbu v dome, mama sa v noci zobudila a počula zreteľný hlas ktorý volal priam kričal otcovo meno cez celú chodbu, akokeby prebehol, dedo mal v izby aj prázdne pivove fľašky, začali o seba cengat až nakoniec popadali, mama spotená nedokázala ísť za otcom do kuchyne, bála sa do rána, ráno prišiel telegram že umrel jeho brat....
Dedo chodil často do hory sám, tvrdil nám že nás tam nemôže vziať, stále sme chceli ísť s ním, ale rozprával nám aspoň zážitky, že sa tam rozpráva s vilami, a že tá hora hučí...tie víly sme mu nejako neverili, ale že hora hučí je pravda, bola som nakoniec ako dospelá v tej hore a fakt hučí...
U nás na dedine pred 50 rokmi, keď sa išlo za dedinu neboli lampy a traduje sa, že pri každom kríži sa niečo deje, straší...ľudia chodili často peši do ďalšej dediny a majú kopec zážitkov...takisto sa dolina nazývala prekliatou, čo mi ešte moja babka a jej mama hovorili, že akási starena prekliala celú dedinu, potom veľa detí aj ľudí zomieralo len tak, mojej babke zomrelo ročne dieťa, lebo dostalo z očí (na toto verím pretože som zažila osobne, kto nezažil, neuverí)

vejapa76
1. jún 2024

@marcellka32 fúha, ďakujem. Ak si ešte na niečo spomenieš rada si prečítam.

snehulienka1981
16. aug 2024

Mne zomrel kmotor teraz v auguste v ten deň čo sa to stalo sme smutili rozpravali sme sa o nom a ja som sedela na balkone na dovolenke sme boli daleko od domova a počula som ako mi niečo šepká ale nerozumela som mu nič.Bolo to hlasné ale dcéra ktorá stala nadomnou nepočula nič práve rozprávala.Vždy premýšľam čo mi mohol vravieť...

Strana
z2