icon

Dotkne sa nás vojna v Izraeli?

8. okt 2023

Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?

gabrielkaa
11. okt 2023

@chodec15 úplné ľudské dno :(

sisaka
11. okt 2023

@chodec15 kto konkrétne tu obhajuje Hamas a jeho zverstvá?

elmivelmi
11. okt 2023

@chodec15 ach a kto to podla teba obhajuje?Nikto.Rozobera sa tu iny problem a to ten preco takto tito ludia konaju a dovod poznas.
A ked si pri tom co tie kriziacke vypravy a znasilnovanie deti pedofilnyminknazmi ,vsade sa robia zvratenosti ,to ale neznamena ze to niekto schvaluje.
Co sa rozobera je narok zidov na Jeruzalem.Ten im zanikol uz davno okolo r 130 ale to ty nepochopis.A to ze nejake ine staty budu zasa zasahovat do toho ,vo nemaju to potom vidis na tomto konflikte.
Inak preco bola palestina britskou koloniou?To preco si zasa dovolili niekoho obsadzovat???
Cital si knihu v zajati geopolitiky?Tam mas krasne napisane ako tie vysoelejsie civilizacie zasahuju do stativ a ako potom toeto staty nevedia fungovat,ked spoja v Afrike dva kmene ,kt od neoamati sa neznasali tak sa nemozu cudovat ze nepokoje tm budu dodnes.A to sa tyk aj Jwruzalema a palestiny co cakali?Spojili dva odlisne narody,co si mysleli ze si budu nazivat v miery?Nie bolo to najnestastnejsie rozhodnutie nasackovat tam zidov a saˇ vidis ako to vyzera aj po 70r!

elmivelmi
11. okt 2023

@sisaka Asi sam chodec.

gabrielkaa
11. okt 2023

Hamas je vzorka Palestínskeho ľudu. Vid oslavy v DE alebo v AT. Tam žiaden Hamas neoslavoval

vevesh
11. okt 2023

Nahodou, iran velmi dobre vratil kartu za islamsky stat- staci sa pozriet na com izrael ako stat potichucky zaraba, az sa im to dostalo naspat domov. To uz nie je taka slava, ako ked je vojna u druhych...teraz uz len budu hlavy v mosade padat, ze si nikto nic nevsimol.....

vevesh
11. okt 2023

@gabrielkaa mas to pokrutene a je to take iste vyjadrenie ako pred par rokmi pri islamskom state, ze kazdy moslim je islamista a teda islamsky stata jeho praktiky podporuje. Hamas je len deja-vu v opacnom garde....

gabrielkaa
11. okt 2023

@vevesh neviem kto to ma pokrutene, a za to že ty si konvertovala tak sa budeš zastavať každého moslima. Pár videi ako ľudia na uliciach v Gaze mrzačia už aj tak mŕtve tela israelskych vojakov, v prípade civilistov mi stačili.

andromeda818
11. okt 2023

@gabrielkaa no, je třeba rozlišovat dvě věci. Pokud páchají trestnou činnost zde, měli bychom být prísní, jsme zbytečně benevolentni. Nicméně Palestina je jejich zem a je třeba to chápat a respektovat.

gabrielkaa
11. okt 2023

@andromeda818 snažím sa pochopiť fakt všetko…. Len tento masaker nemôžem. Na to neni žiadne ospravedlnenie

andromeda818
11. okt 2023

@gabrielkaa zabrání jejich půdy +léta útlaku a prostě se to vystupoval. Vysvětlují, neobhajuju. + v tom může mít klidně prsty i Izrael. Může to být metoda, jak přimět EU přestat podporovat Palestinu, nebo přimět svět aby zavřel oči, když je tam teď nechají vyhladovet. Může to být rovněž jakási dohoda se západem, aby se odvrátila pozornost od Ukrajiny a byl důvod tlumit podporu. Z Ukrajiny jsou už všichni unavení.

vevesh
11. okt 2023

@gabrielkaa hovoris to tak, ako keby zidia neurobili nic a pritom maju prsty vo vojnach poslednych x- desatroci, odkedy prestali prenasledovat ludi z koncentrakov. Ja neobhajujem hamas a ani to co robia, ale ma to dovod, preco to robia a ako to robia. Bojovnici hamasu boli skoleny cia a aj mosadom, takze mali super vzor -len ono sa "dobre " na to pozera len u susedov, nie u seba.

mircalla
11. okt 2023

Reportérka Nicole Zedek pre kanál „i24News“ informovala o neuveriteľných zverstvách, ktoré sa odohrali v kibuci. Medzi mŕtvymi je údajne 40 detí - deti, z ktorých niektoré boli ešte v dojčenskom veku, boli zastrelené alebo sťaté predtým, ako boli popravené aj ich rodiny, povedali novinárke očití svedkovia z izraelskej armády.

Niektore z Vas skutocne nie ste normalne. Nebudem oznacovat. Je mi zle z niektorych diskutujucich. Tvrdite, ze nepodporujete Hamas, ale prakticky Vase tvrdenia svedica o opaku.

vevesh
11. okt 2023

@mircalla vies o tom, ze v palestine ma 50% obyvatelov pod 18rokov? A pozrela si si statistiky umrti cielenych utokov poslednych rokov, ktoze to pri tych utokoch zomrel? Tak skus ratat tie palestinske deti- preto robia hamas to, co robia- nesuhlasim s tym, ale niekedy ten pohar pretecie....

andromeda818
11. okt 2023

@mircalla my totiž vidíme souvislosti. Já zas nechápu tu stádnkst. Někdo zaveli a lidi vyvesi vlajku a kupředu levá. Nedávno ukrajinskou, teď zas budou všichni slepe obhajovat Izrael. Nějaké přemýšlení a hledání souvislosti se jaksi nenosí. A obhajoba není totez co vysvětlení. Ze něco chápeš ještě neznamená, že s tím souhlasíš.

mircalla
11. okt 2023

@andromeda818
@vevesh Ja neobhajujem ani Izrazel. Neni tu jediny prispevok, kde obhaujem Izrael. Ale teda oznacili ste sa same, specialne z Vas 2 je mi vazne exremne zle. Esteze to chapete, vsak pohar pretiekol.

mircalla
11. okt 2023

Neobhajujem
Zle sa Vas cita, ozaj.

vevesh
11. okt 2023

@mircalla ja scasti byvam v "ohnivej oblasti". Preto vnimam iste veci inak a s chladnejsou hlavou ako niekto, kto do tychto koncin pomaly ani prstom na mape nevosiel. A nie, nesuhlasim s hamasom, i ked viem, preco im pretiekol pohar trpezlivosti- tie tisice mrtvych palestniskych deti su nic. Otazka na telo- aky je rozdiel medzi roztrhanym dietatom izraelakymi strelami ci bombami a zastrelen ci popravene hamasom? Pre mna ziadne, ale vidno tu na diskusii, ze niektore maju prednost, lebo NIE SU moslimske....

mircalla
11. okt 2023

@vevesh Ano, prave ta tvoja chladnejsia hlava, s akou komentujes tieto veci ....Predpokladam, ze si moslimka, ze? Nedrzim nikomu stranu, ty ano, hoci tvrdis opak.
Akekolvek zverstva pachane na detoch (na oboch stranach) ma chladnou nenechavaju.

elmivelmi
11. okt 2023

@mircalla Ale oni sa tak stale bombarduju,toe deti a pod je to otrasne,-ale ontom sa nikto nebavi a nikto s tym nesuhlasi.Len twn konflikt trva uz dlho a nevedia sa normalne dohodnut.Tebe by sa pacilo kebyze ti donizby nastahuju migranta?Alebo na rvoj pozemok?Ved ako slovaci sa oja migrantov co tu ani ostat nechcu.
Treba si uvedomut ze chybz urobili zasa vyspele krjiny Britania a usa kt nemali co rozhodovat onosude inych krajin.Ti zidia by niekam inam odisli.A kebyze su normalni,mozno po 5-10r bojoch sa spakuju.To nie je vina len hamasu ale aj zidov,drazdia sa oba narody rovnako.

mircalla
11. okt 2023

@elmivelmi Slovaci sa boja migrantov, no to ano. Najma fasouni a volici Fica. Ja som mala v dome 2 ukrajinske rodiny, nebala som sa ich. Tiez tu nechceli ostat, boli tu docasne, ved kto by aj chcel...Hovor za seba, nie za slovakov. Ja som za velku cast slovakov hanbim jak pes.

vevesh
11. okt 2023

@mircalla co ma moje vierovyznanie spolocne s tym, ze chapem suvislosti kto a preco sa msti? Skus si ist byvat do palestiny- ak ti je prilis nebezpecne, taka lybia a syria sa uz "ukludnili" a uvidis aj sama, preco sa urcite veci deju a preco urciti ludia vnimaju urcite veci inac -niet nad osobne skusenosti....ak by som mala brat taketo veci osobne, uz davno by som bola na psychiatrii. Toto nie je totizto jediny ignorovany konflikt v danej oblasti...

gabrielkaa
11. okt 2023

@vevesh pre mna absolútne neobhájiteľné . Zidia na rozdiel od nich neodrrzavali deťom hlavy. Toho je schopný len radikálny islam.

mircalla
11. okt 2023

@vevesh No vies, nazory pomylenej radikalnej moslimky....

gabrielkaa
11. okt 2023

Ja netvrdím, že Israel je bez viny. Ale mám tam kamarátov a známych, Takze mám na vec aj iný pohľad ako nam predstiera Palestína. Ale to co spravili to je ničím neospravedlniteľný hnus

vevesh
11. okt 2023

@gabrielkaa ja nerobim rozdiely medzi odrezanim hlavy a zhodenim bomby. Obe su vrazdy nevinnych civilistov- predovsetkym deti v tomto konflikte. A bohuzial cisla obeti hovoria v neprospech izraela. Ja mam tiez znamych aj zidov, aj moslimov, aj krestanov, aj hinduistov- delim ludi len na dobrych a zlych a ziadny precin nie je viac alebo menej pokial ide o ludsky zivot.

andromeda818
11. okt 2023

@mircalla no já chápu, že někteří lidé moje názory nesnáší, většinou však nejsou schopni argumentovat. Pohár pretekl, a co jako?

gabrielkaa
11. okt 2023

@vevesh bomby hádžu obe strany. A je to diametrálny rozdiel ako keď niekto cielene chytí dieťa a podreže ho…. A keď toto tvrdíš tu je záverečná.

gabrielkaa
11. okt 2023

@vevesh zidia strieľajú odvetné rakety. Na 200 palestínskych odpovedia….

andromeda818
11. okt 2023

@mircalla tak já se taky bojím migrantů. Tedy Ukrajincu až tolik ne, byť s přijetí takového množství nesouhlasím. Bojím se víc migrantů z mimi evropských zemí. Hlavně ze zemi, kam západ přináší "lidská práva a demokracii". Ono tam totiž mnohým lidem v důsledku zohu umřel někdo blízký. A při benevolentni imigrační politice je pak velmi jednoduché se přijet pomstít. Dobrotu nedělá ani to, když se migrantů zařadí do nižších sociálních vrstev, což v budoucích generacích budou brát jako nespravedlnost.