Dotkne sa nás vojna v Izraeli?
Dotkne sa / môže sa nás dotknúť vojna Izrael s Hamasom?
@elmivelmi no, donedavna ani nebola snaha tamojsich vlad a ani ziaduce, aby sa boli prisposobili, kedze prisli robit podradne prace. Ono sa velmi v politike a ani medzi obyvatelstvom neratalo, zeby ich deti mali ciele docielit viac ako upratovanie zachodov ci pomocne prace v kuchyni, ci na stavbe. A po 60 rokoch volneho zitia, ked zistili na zapade, ze maju z takeho pristupu pruser, je narocne menit historiu a ziadat asimilaciu od prvej generacie spred 60r., kde to bolo kazdemu ukradnute kde a ako ziju v komunitach, hlavne nie pri domacich...
@andromeda818 Citala si zhrnutienod aalt?Celkom vystizne.Za mna je to tam nekonecny pribeh,vo ma ale stve ze zavtoto z castize aj britania a europa.
@hiro to je pravda a toto nikto nezpochybnuje- ale ked viem, ze "svojou bombou" zabijem 1000 deti a jedneho- dvoch hamasakov, tak, ak sa pasujem za civilizovanu krajinu, hladam ine riesenie. Jedine, zeby mi bolo prepacene vsetko kvoli genocide, tak si mozem dovolit aj postupovat takto.
Toto si tu vela ludi neuvedomuje, kde a kam sa posuvaju hranice jednotlivych statov. A jediny, kto moze zasiahnut, je s prepacenim "pasak" usa. Presne ako v minulosti, tak aj teraz sa ludia budu divat na genocidu, a kedze su nepoucitelni, tak aj v buducnosti -len narody sa obmenia....
@elmivelmi a preco by sa mali, ked sa narodili a vyrastli napriklad v nemecku, rakusku, dansku? Vsak ti potomkovia maju statne obcianstva danych statov a uz aj deti- dnes je tu 4-5x generacia tychto ludi a domov ich starych rodicov nie je ich domovom (niektory tam boli mozno 2x na dovolenke za cely zivot a ich cele rodiny su v eu) -je im to cudzie, ich kultura je mixnuta a takisto vela z nich ani jazyk prarodicov neovlada. Nie je to take jednoduche, ako si vela ludi mysli, ze hop sem do statu, hop spat do statu rodicov/prarodicov, vsak rovnake nabozenstvo a kultura....
@chodec15 a ked pred mesiacom-tromi izraelske policajne jednotky zabili toho 16rocneho neozbrojeneho mladika, lebo sa im nepozdaval, tak to bolo co? A tie velke protesty v gaze trvajuce tyzdne kompletne odignorovane zapadom? Hamas nezacal dnes, zo dna na den, len tak z cirej nudy. Tato vojna je tu od 45 a my ju vnimame len, ked nam niekto da info do tv. Hamas su vycviceni zabijaci- mosad ma presne informacie o danej organizacii a im aj pasoval takyto odpor, pokial si tie bomby montovali sami a zopar ks, ktore takmer vobec nikoho nezranili. Ale takyto prekvapivy utok necakali, i ked ocakavany bol po tych nedavnych obrovskych protestoch.
@chodec15 no lebo nemohli, a to velmi dobre izraeliti vedia. Kazdemu je jasne, keby izrael chcel, je tam prazdna placka, ale malo by to medzinarodnu dohru a izrael by stratil svoj cenny status. Osn ich varovalo, i ked vieme, ze zatial su to plane vyhrazky, pokial sa staty sveta do toho neobuju. Kazdy caka, co sa z toho vyvinie a sleduje zdialky- a tak emocie narastaju na oboch stranach...🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@mircalla pohnutky můžou klidně vyvolat i odsouzenihodnou reakci.
@bluka2 to mi je jasne a ked sa snazis nieco vysvetlit, lebo vidis hlbsie do problematiky a mas nieco nestandardne odzite, dostanes razitko konvertovanej islamistky, lebo toto je jedine, co vedia pospajat...🙃🙃🙃pricom oni islamistu ani z kilometra nevideli, toboz rozlisit moslima, islamistu a bojove vycvicene jednotky islamistov🤐🤐🤐🤐🤐ale kazdy moslim je islamista a hec je super, lebo si to zasluzia- uz len z principu, lebo su moslimovia...🙄
@elmivelmi myslim, ze dobre zhrnutie, aby sa clovek zorientoval ma Sandra z dejepis inak, najdes na youtube
@elmivelmi ono sa bud vyhovie nikomu alebo vsetkym. V mojom okoli (v de) sa vyhovuje v jedeni vsetkym- lebo aj zidia, aj hinduisti, aj moslimovia, aj vegetariani maju obmedzenia v jedeni. To iste sa tyka aj nabozenskych chramov -i ked moslimovia v nemecku dostali specialitku- vo vacsine dostali povolenia na vybudovanie mesit len v blizkosti bordelov a zvacsa financovane zo zahranicia. Zidia maju synagogy vedla kostolov napriklad a hinduisti, kde chcu- so statnych penazi. Uz tu mas zaklad svaru- ale to je ina tema. Ale Ked jedna skupina ma pravo vyberu, nevidim dovod, preco by mala byt druha diskriminovana -hlavne, ak ma tak velke zastupenie medzi obyvatelstvom.
@vevesh potom nech to je aj obojstarnne ze vyhovovat sa v moslims krajinach bude aj ateistom,indom a krestanom.Nie tam sa musia respektovat len moslim pravidla.
Cize roto nabozenstvo robi zlompre moslimov,bez neho by boli oslobodeni,nie tak kebilaxnu a normalne prisposobivi a mozno by boli aj vitani vsade na svete.
Aj ti ukrajinci sa vedeli zaclenit,normalne pracuju,naozaj a respektuju kultruru europy tam kde ziadaju azyl a urocisko.

@valeria_h nelze to takto pausalizivat. Někteří muslimové jsou vrazi. I někteří Židé.